|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
W środę będzie 17
Tobie Kasieńko gratuluje półmetka ![]() Cytat:
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
madziu slonce a ja ci zycze pogody bez deszczu ale maks do 25 stopni bo sie ugotujesz siostra miala 28 to byla jazda upal ze szooook pod sukienka sie gotowala a nie mowiac o makijazu
ja mialas srednia pogoda jak na czerwiec bylo chlodna ale nie mialam nic oprocz sukienki i przezroczystego bolerka a bylo mi goraca |
|
|
|
#4893 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też własnie najbardziej zależy mi na tym, żeby nie padało Szkoda, że ma się wpływu na pogodę, choć w ten jeden dzień ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4895 |
|
Raczkowanie
|
cześć
dawno się nie odzywałam ale staram się wypoczywać ze względu na moje plamienia, które znowu się nasiliły ( niestety polip). Dzisiaj w końcu po 2 tygodniach wyprawiłam córkę do przedszkola niestety ospa ją zaatakowała, więc o odpoczynku a tym bardziej o forum mogłam zapomnieć. U mnie skończony 12 tydzień i nareszcie piersi przestały boleć ale nadal mam kłopoty z jedzeniem. Mdłości mnie prześladują, mam nadzieje że niedługo się skończą.
|
#4896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewuszki, ale wy rano wstajecie
![]() Ja już po śniadanku i pije sobie teraz herbatkę. MiciaKicia - dobrze, że pogodziliście się z TŻ-em Chcę już piątek - mam wizytę u gina, jak za długo go nie widzę to się martwię, czy wszystko jest ok. A tak z drugiej strony TO SIKANIE W NOCY MNIE WYKOŃCZY
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Mam taką nadzieję, boję się trochę bo to 13 tc i będę miała robione te badania, żeby tylko wszystko dobrze było.
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Pani_Jasiowa nie martw sie na pewno jest wszytsko w porzadku
ale mnie tesciowa dzis zaskoczyla poszla do sklepu i przyniosla mi wymarzone czeresnie
|
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki dzisiaj w DzieńDobry Tvn, będzie jak przygotować wyprawkę dla maluszka
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj w Zoo wcisnęłam w siebie kielbase z grilla... ale pyszna była
![]() ![]() nie jakaś tania śląska czy coś, naprawdę dobra i zero tłuszczu Dziś zażyczyłam sobie od TŻ kalafiorową haha obiecał spełnić prośbę ;]Teraz popijam gorący kubek. Potem idę na pocztę wysłaś ostatnie zaproszenie bo zapomnieliśmy o nim całkiem. Troszkę późno no ale cóż..
|
|
#4903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pomalu oglądam wózki dla dzieci ale zastanawiam sie czy na 3 czy na 4 kolkach bo boje sie ze w zime jak jeszcze młody bedzie mial dostawke albo gdzies mi sie wozka uczepi moze byc niewygodnie,pozatym kółka musza miec te duze pompowane kółka a tych jakos tez nie ma narazie.ale pomału będę obserwowac. Tu jest jeden fajny,bardzo tani ale za jasny jak dla mnie http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeige...ggys/u11176656 |
|
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do kazdej zupy pełno makaronu i jeszcze drugie danie...mam to samo ale się pocieszam, ze z Tomkiem wygladalam gorzej a po porodzie nie pytajcie jak mnie wysypało...Cytat:
Cytat:
MiciaKicia dobrze, że sie pogodziliście, ale na mecz nie wypuszczaj Laseczki dzieki serdeczne za przepisy na krupnik obym nikogo nie otrula, bo ostatnio wszystko przypalam, nawet jajka na twardo
Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-06-11 o 09:31 |
|||
|
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Mamusie !!!
Nie było mnie przez weekend, odpoczywaliśmy nad jeziorkiem..żal było wracac, ale mąż dzisiaj do pracy musiał iśc Dzisiaj u mnie dośc słonecznie, aż chce się życ ![]() Od kilku dni nie wymiotuje i czuje, że moje samopoczucie jest z każym dniem lepsze. Niestety stałam się bardziej senna i szybciej się męczę. Czuje również, że często robi mi się duszno i wolę się nigdzie nie poruszac sama.. Chciałam pogratulowac Dziewczynki rozpoczęcia kolejnych tygodni ! Czas leci jak szolony ! Ja w weekend rozpoczęłam 18 tydzieńCytat:
Ja raz w nocy muszę wstac siusiu, tak więc da się przeżyc..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta moja teściowa to nie gotuje za specjalnie, niestety ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Dziewczyny, kiedy macie zamiar wrócić do pracy? Zaraz po maciezyńskim? i kto będzie wam z maluszkiem siedział?
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba mam arytmię serca
![]() Dziś rano, jak robiłam sobie bułeczki do pracy to nagle serce zaczęło mi tak walić, miałam wrażenie, że zaraz mi wyskoczy. Wystraszyłam się, bo przecież nie robilam nic ciężkiego, nie byłam zmęczona, nie byłam zdenerwowana ![]() Poszłąm od razu do pokoju, otworzyłam okno, siadłam przy nim, ale nic się nie polepszało. Serce mi tak waliło, że aż czułam ból w klatce piersiowej. Dopiero jak się położyłam na chwilkę, na lewym boku to serce się uspokoiło i wróciło do normy.Zmierzyłam ciśnienie i było ok- 112/67 ![]() Przed ciążą miałam takie napady z 3 razy i też po chwili przechodziło. Ale teraz to się martwię, czy to nie jest jakieś zagrożenie dla Maluszka ![]() Muszę powiedzieć o tym ginekologowi na wizycie
|
|
|
|
#4910 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A słyszałyście o tym, że jak rano w dzień ślubu pokropi, to błogosławieństwo dla Pary Młodej? Moja babcia mi tak mówiła i u nas jakoś koło dziewiątek przeleciała mżawka ![]() Cytat:
Uspokoił mnie też, że te bóle w okolicach żeber i bioder to normalka, a dojdą u mnie jeszcze w pachwinach najprawdopodobniej, bo tak to jest u takich - tu cytat: "chudych szczypiorków" ![]() A z sikaniem już drugą noc mam spokój
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
madzia masakra moze idz do lekarza lepiej sprawdzic
ja do pracy dopiero za jakies 3 lata nie bede miala z kim dzieci zostawic musz epoczekac az dorosna do przedszkola |
|
|
|
#4912 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A na pewno nie od razu po macierzyńskim Nie wyobrażam sobie zostawić półrocznego niemowlaka pod opieką kogokolwiek, na cały dzień U nas to pewnie babcia się zajmowała, bo jest na miejscu
|
||
|
|
|
#4913 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cudnie!
|
|
#4914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym, żeby chociaż nie padało, jak będziemy mieli sesję i dopóki nie dojedziemy na sale Cytat:
|
||
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w pracy zanim nie zaszłam bylo ok, potem si edopiero zaczelo, bo na moje miejsce weszla siostra synowej mojej kieroniczki, wiec nie wiem jak to bedzie, prace mam dobrą, lubie ja i jest nieżle platna jak na moje miasteczko, ale pozyjemy zobaczymy jak to bedzie.
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zadzwonila do mnie przyjaciółka, nasza wspólna znajoma sie powiesila,
po kilku latach zwiazku i mieszkania ze soba jej, TŻ tydzien temu spakowal jej rzeczy i kazal sie wyprowadzic, kilka dni potem wprowadzila sie nowa laska... Od roku ta znajoma byla z nim zareczona, swiata za nim nie widziala, ale wydawala sie taka silna kobieta. Nadal nie moge w to uwierzyc, jestem w szoku.... |
|
|
|
#4919 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję 18 tc!!Z tym sikaniem to jeszcze nie masz tak źle,ja minimum 4 razy wstaje.Nic nie da się poradzić trzeba się tylko przyzwyczaić .Może ta wizyta nad jeziorkiem i odpoczynek wpłynęła na to,że mdłości minęły .Oby już nie wróciły..Cytat:
|
||
|
|
|
#4920 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizytę będzie dobrze tak jak u mnie, zobaczysz Cytat:
![]() Cytat:
i za wizytęCytat:
czy nas będzie stać na to żebym nie pracowała czy będzie z kim maluszka zostawić i czy w ogóle mnie przyjmą z powrotem bo to wydaje się wątpliwe ![]() Cytat:
![]() powiedz koniecznie ginowi Cytat:
![]() potem nas jeszcze raz przypilnowali jak jechaliśmy w podróż poślubną i uniknęliśmy wypadku ![]() za wizytę ![]() jem pastę z makreli bo P zrobił ![]() później do pracy muszę skoczyć zanieść zwolnienie ![]() Micia nie kłócić się już
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.

klas ki:
Nie było mnie od incydentu z TŻ... No to kontynuuje.. Jego siostra zadzwoniła, że on śpi i próbuje go dobudzić bo ona też sie już do domu wybierała i nie chciała go tam zostawiać bo słyszała jaka w☠☠☠☠iona jestem... To w sumie wzięłam jego samochód (nie pytałam nawet czy mogę)bo byłam u niego w domu bo zawsze u niego śpie, i pojechałam po niego. Siostra go oddelegowała na przystanek i stamtąd go zabrałam.. Ciul, że ryzykowałam mandat lub zatrzymanie bo jechałam bez dokumentów bo TŻ miał je przy sobie.. Pędziłam tak, że w 3 minuty byłam na miejscu. Wydzierałam sie na niego bez opamiętania... Niestety alko robił swoje i zamiast sie opamiętać to jeszcze sie śmiał z tego i jaja se robił ... Potem już było powazniej ale stwierdziłam, że nie warto bo jest na bombie i pewnie nawet zapomni na drugi dzień co gadał ... Spałam z nim w jednym łożku bo tak mnie mocno przytulił, że nie mogłam się wyrwać
ale śmierdział ..
potem przez pól nocy powtarzał, że kocha mnie i dzidzię. W niedzielę umówieni byliśmy na przechadzkę po ZOO ale wątpiłam, że się uda... Na szczescie wstaliśmy rano i się wybraliśmy. To był naprawdę jeden z najlepszych dni. Zero spięć, kłotni ... No ani jednej. szok.

28.08 2010 Nasz Dzień

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
do kazdej zupy pełno makaronu i jeszcze drugie danie...
az mi wstyd je odkrywac
a po porodzie nie pytajcie jak mnie wysypało...

czy będzie z kim maluszka zostawić