Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 11:55   #4891
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI

okropnie się czuje, straciłam dużo krwi i mam anemie, dlatego długo nie mogłam się podnieść, brzuch ciągnie, ale myśle że jeszcze troszke i będzie dobrze, narazie chodze jak pingwin.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

a żeby było śmieszniej to mam 6 wpisów w karcie ciąży a chodziłam do niego od 4 tyg, ale nie zakładał mi bo ciąża była bardzo zagrożona, a teraz jak do becikowego to ja nie mam ani od 10tc ani 10 wizyt wpisanych

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:55   #4892
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
wogóle jestem zawiedziona swoim ginem prowadzącym w 26 tyg mi powiedział że mały będzie bardzo duży i że termin na początek listopada, ani badań na fotelu ani nic, a teraz dzisiaj właśnie miałam mieć wizyte. okazało się że mały taki jak ja powiedziałam kiedy mi się wydawało że zaszłam, nic w karcie ciąży nie wpisane ani nic, same zaniedbania, nie mieli czego się złapać w szpitalu.
o kurde to faktycznie temu lekarzowi sie nalezy
czyli nic nie bylo wiadomo czy ci sie np. szyjka nie skraca czy jakos inaczej to sprawdzal? a jak on okreslil,ze jest duzy,jak Cie nawet nie badał? Ciekawe czy mozna bylo zapobiec temu odejsciu wod? Cos Ci w szpitalu mowili dlaczego tak szybko?
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:56   #4893
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Jak zmyłam krem, to przestało się sączyć. Będę obserwować, jakby coś się działo to zaraz pojade na IP.
Ale na razie nie będę się stresować szpitalem dodatkowo.
Już do końca ciąży się nie wydepiluje kremem. Widocznie coś z nim jest nie tak.
Nam na szkole rodzenia mówili, że jak jest krwawienie - zwłaszcza na takim etapie ciąży to żeby natychmiast jechać do szpitala. To, że było to przy depilacji to mogło być związane z faktem, że po prostu dużo się wyginałaś. Wątpię, żeby to było związane z kremem, chyba, że w jakiś sposób dostał się do środka. Krwawienie może być związane z odklejaniem łożyska i ja bym tego nie bagatelizowała, ale zrobisz jak uważasz.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:57   #4894
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
okropnie się czuje, straciłam dużo krwi i mam anemie, dlatego długo nie mogłam się podnieść, brzuch ciągnie, ale myśle że jeszcze troszke i będzie dobrze, narazie chodze jak pingwin.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

a żeby było śmieszniej to mam 6 wpisów w karcie ciąży a chodziłam do niego od 4 tyg, ale nie zakładał mi bo ciąża była bardzo zagrożona, a teraz jak do becikowego to ja nie mam ani od 10tc ani 10 wizyt wpisanych
kazda z nas tak będzie chodzić heh

a co do gina to szkoda słów... ale mnie też tak potraktował dziwnie bo założył kartę dopiero na 3 wizycie z tym, że wpisał poprzednia... łachę zrobił... zmieniłam teraz na szczęście gina bo nie będę się wk****
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:00   #4895
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Kurcze niby juz wszystko mam kupione ale jednak jeszcze tyle rzeeeczy do zrobienia zostalo .. musze poprac ciuszki , kupic posciel , mleko , pare rzeczy z apteki dla mlodego i dla mnie kapcie do szpitala bo nie mam .. I spakowac torbe .. i zrobic badania ( toxo powtorzyc , HCV , Hbs i grupe krwi zeby sie nie czepiali w szpitalu ) A myslalam ze sama wyprawka to wszystko .. mylilam sie .
No to i tak nie masz tak dużo...
Mi zostało jeszcze do kupienia
1) kocyk duży
2) kołdra + poduszka
3) zmiany pościeli x2
4) prześcieradła x3
5) Łóżeczko i materac
6) przewijak, nakładka na przewijak (ewentualnie pokrowiec)
7) wózek i fotelik
8) wanienka (stelaż)
9) Octenisept do pepka
10) aspirator do nosa
11) 2-3 szt półśpiochów rozm. 62 (tylko tego mi z ciuszków brakuje)
12) lanolinę na brodawki
13) podpaski duże
14) podkłady
15) klapki
nie wiem kiedy to wszystko dokupię

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
hej mamusie ja już w domu, spłakałam się bo musze małego na 2 miesiące jakieś tam zostawić.
będe mu mleko donosić, cały oddział bym wykarmiła

jeszcze nie mogę się otrząsnąc z tego że on jest już na świecie w inkubatorze, taki malutki, ale oddycha dam, nie jest już do żadnych rurek podłączony, tylko kroplówki i lampy bo ma żółtaczke. nie mogłam patrzeć jak mu sonde wkładają i go karmią, ale je już 5 ml a zaczynał od 0,5 ml
Najważniejsze że maluszek oddycha, że się dobrze czuje i że je...no i że z Tobą wszystko ok może wyjdzie szybciej niż za 2 miesiące

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:01   #4896
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
kazda z nas tak będzie chodzić heh

a co do gina to szkoda słów... ale mnie też tak potraktował dziwnie bo założył kartę dopiero na 3 wizycie z tym, że wpisał poprzednia... łachę zrobił... zmieniłam teraz na szczęście gina bo nie będę się wk****
to mój na szczęście jest w porządku. Karte założył mi juz niby w 6 tygodniu,choc naprawde bylam w 9 ,ale dopisał wizyte. Po każdej wizycie wypisuje wszystko . tak samo w mojej karcie,mam wszystko popisane,nawet poza miejscami do wypisania bo mialam jakies dodatkwoe badań, bo mój lekarz ma na tym punkcie bzika i na początk umiałam mnóstwo badań różnych ,których u innych lekarzy bym nie miała wogóle.
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:03   #4897
weronika23
Zakorzenienie

kamilka ale przeciez karty nie beda ci sparwdzac najwazniejsze zaswiadczenie zeby ci wypisal
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-17, 12:03   #4898
ImmortalWoman
Zakorzenienie

heh jak fajnie się czyta u wrześniówek relację na żywo pt. : "wody mi odeszły" hihi też bym tak chciała ale mi sie coś wydaje że urodzę w nocy alb nad ranem
Stary 2012-09-17, 12:04   #4899
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karla1983 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie, może któraś była w podobnej sytuacji...
Czy zastanawiałyście się nad przechowywaniem krwi pępowinowej Waszych dzieci?
Mama mojego męża i moja babcia zmarły na białaczkę, w tym teściowa bardzo szybko, bo około miesiąca od diagnozy... I mam świadomość, że było to ponad 15 lat temu- inne leczenie, mniejsza wiedza, ale mimo wszystko...
I teraz obawiam się, że -nie daj Boże- wiecie....
My się zastanawiamy, ostatnio na sr był pan z banku komórek macierzystych i opowiadał o tym. I muszę Cię zmartwić, ale wbrew powszechnym opiniom krew pępowinowa nie pomoże na białaczkę i inne choroby hematologiczne, ponieważ one w 99% są genetyczne. A jeśli masz coś nie tak z genami, to i w krwi pępowinowej jest to samo. Zaskoczył nas tym ten facet, ale w sumie to ma sens.

Cytat:
hej mamusie ja już w domu, spłakałam się bo musze małego na 2 miesiące jakieś tam zostawić.

jeszcze nie mogę się otrząsnąc z tego że on jest już na świecie w inkubatorze, taki malutki, ale oddycha dam, nie jest już do żadnych rurek podłączony, tylko kroplówki i lampy bo ma żółtaczke. nie mogłam patrzeć jak mu sonde wkładają i go karmią, ale je już 5 ml a zaczynał od 0,5 ml
Cieszę się, że wróciłaś już do domu i że Nataniel już tyle je Współczuję rozstania z nim, ale 2 miesiące szybko zlecą.

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Nam na szkole rodzenia mówili, że jak jest krwawienie - zwłaszcza na takim etapie ciąży to żeby natychmiast jechać do szpitala. To, że było to przy depilacji to mogło być związane z faktem, że po prostu dużo się wyginałaś. Wątpię, żeby to było związane z kremem, chyba, że w jakiś sposób dostał się do środka. Krwawienie może być związane z odklejaniem łożyska i ja bym tego nie bagatelizowała, ale zrobisz jak uważasz.
Mysti - uważam tak jak Sola - nie bagatelizowałabym krwawienia... Też uważam, że to że stało się to podczas depilacji to mógł być przypadek.
Stary 2012-09-17, 12:05   #4900
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Z tego co się orientuję to obecnie do becikowego jest potrzebne zaświadczenie od lekarza, że byłaś pod opieką od 10 tc. Ich nie interesuje nasza karta ciąży. Ty byłaś pod opieką od 4 tc - więc powinnaś takie zaświadczenie dostać. Nie znalazłam nigdzie informacji, że musi być co najmniej 10 wizyt, ale jedna w każdym trymestrze. Tobie maleństwo urodziło się przedwcześnie, więc nie wiem jak to wygląda z wizytami w 3 trymestrze.

http://www.becikowe.com/
Stary 2012-09-17, 12:06   #4901
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
heh jak fajnie się czyta u wrześniówek relację na żywo pt. : "wody mi odeszły" hihi też bym tak chciała ale mi sie coś wydaje że urodzę w nocy alb nad ranem
A ja ostatnio jak wstaje z łóżka to mam takie dziwne ...hmmmm "uczucie?"...,że po nodze leci mi coś zimnego,jakieś krople spadają.No i wycieram tą nogę a ona jest sucha...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-17, 12:11   #4902
peperonik
Zadomowienie

Kamilka mi tez mowili,ze zaswiadczenie od ginekologa,ze od 10 tyg bylas pod opieka wystarcza do becikowego, niech ci wystawi, a jak bedzie laske robil to powiedz,ze inny lekarz ewidentnie widzial u Cibeie zaniebdania w prowadzeniu ciazy i mialas sobie odpuscic,ale skoro nie daje zaswiadczenia,to sie za to wezmiesz i przekazesz sprawe w odpowiednie rece. 1000zl na ulicy nie lezy,a mozna sporo malemu za to kupic

czas na drzemke,choc malutka od czasu wypicia glukozy tj 7.30 szaleje jak nakrecona i nie wiem czy da mi pospac
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:12   #4903
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

mam nadzieje że mi wystawi.

nie wiadomo czemu te wody odeszły, może jakaś infekcja o której ja nie wiedziałam. w każdym razie nie spodziewałam się, nic nie wskazywało wieczorem jak kładłam się spać że obudze się za 2 godziny z takim czymś. a jeszcze wieczorem wyprawke zamówiłam na allegro zapłaciłam i poszłam dopiero spać.

Stary 2012-09-17, 12:13   #4904
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny, ja zaraz zmykam do ginekologa.

Miałyście kiedyś tak? Przy depilacji kremem zaczęłyście krwawić? Bo mnie tak dziś dopadło... i nie wiem dlaczego? Wystraszyłam się, zmyłam wszystko i zasłabłam...
Nie za dobrze się po tym czuje, ale żadnych skurczy nie mam, mały szaleje w brzuchu dalej, więc mam nadzieje, że to nie grozi żadnym przedwczesnym porodem?

Zapytam zaraz ginekologa, ale ta krew mnie wystraszyła bardzo
no to kochana krwawienie + zasłabnięcie..... a kąpałaś się może w zbyt ciepłej wodzie? (wnioskuję, że depilacja była podczas kąpieli... ) Jedź na IP z krawieniem nie ma żartów
Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
"Faceci narzekają na małżeństwo , a przecież to oni sami się nam oświadczają "
To tak na początek.

U mnie... dziwnie,ale chyba dobrze. Zresztą sama nie wiem.
Denerwują mnie ludzie. Wkurza mnie te ich wtrącanie się do mnie i TŻ , co innego jak Wam tu się wyżale i wyrazicie swoje zdanie. Ale nie lduzie którzy ni z tego ni z owego mi tu z tekstami . Najlepsze ejst to ,że dziewczyny wszystkie,że chyba lepiej bedzie jak ja nie bede z TŻ, a wszyscy kolesie ,żebym dała mu szanse. A co to kur... wszystkich obchdozi ?!!? ej moje życie tak ? masakra. A najlepsze jest to ze odzywaja sie osoby które same mają problemy w związkach wrr.
Wiem,że TŻ mało odpowiedzialny jest ,no ale kur.wa ja z nim żyje czy inni ? Najlepsze jest to ,że on juz mnie nawet tak nie wkruza,a bardziej,to ja teraz w końcu stweirdzilam ze po co mam sie denerwowac i robic cos na sile. Niech sam dojrzeje . Ja może w końcu też. Po co te nerwy ? tylko ludzie mnie wkurzają. Jeszcze jakby mi to mówił ktoś doświadczony i w ogole po przeżyciach,a to mówią lduzie którzy sami sobie nie radzą z niczym i nie widzą tego co np ich faceci robią.
TŻ jest dobrym człowiekiem , ma swoje zachowania których musi się pozbyć,ale nie jest taki zły.

A dzidzia moja szaleje w brzuszku,ze az czasem boli...
dobry cytat na początek
fajnie, że już jesteś. A co do wtrącania sie, lej na nich... Ty kierujesz swoim życiem tak jak uważasz za stosowne i nic nikomu do tego. Mogą jedynie grzecznie doradzić ale tylko gdy zapytasz o radę a nie.
Cytat:

Kamilko To super, że są postępy!!

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
A ja ostatnio jak wstaje z łóżka to mam takie dziwne ...hmmmm "uczucie?"...,że po nodze leci mi coś zimnego,jakieś krople spadają.No i wycieram tą nogę a ona jest sucha...
Też miałam pare razy takie uczucie ale to nawet nie przy ciąży tylko ogólnie jakby zimna woda mi po nodze poleciala a tu nic ;]

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:13   #4905
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Może przyśniło Ci się to, że jest mokra?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-17, 12:13   #4906
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

spadam małemu mleko odciągać, moge z czystym sumieniem laktator ręczny aventa polecić

Stary 2012-09-17, 12:18   #4907
MiciaKicia
Zakorzenienie

ja to sie ostatnio intensywnie zastanawiam jak to jest karmić piersią nawet mi się śni, że już mam przystawiać do piersi i sie budze i dalej nie wiem jakie to może być uczucie
Jak to jest jak mała ssie ten sutek jak to jest jak mleko wylatuje z piersi. Co sie wtedy czuje
wiem, nienormalna jestem

Stary 2012-09-17, 12:19   #4908
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Może przyśniło Ci się to, że jest mokra?

Nie bo to w dzień było.I powiem Wam ,że nawet nie myśle o porodzie ani wodach bo nie zamierzam rodzić przed 36 tc.. więc nie wiem skąd to się wzięło..
No ale nic tak tylko chciałam Wam powiedzieć jakie 'głupie' rzeeczy sie zdarzają
Stary 2012-09-17, 12:20   #4909
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
mam wiadomość od madzius90: zostaje w szpitalu do jutra co najmniej. dzis rano na ktg wyszedł większy skurcz i dostaje zastrzyki na rozwój płuc małego, w razie "wu". tylko mnie zestresowali
to było koło 9:00, pisałam teraz z Madzią, to czuje się dobrze i skurcze się nie powtórzyły
za Madzius90, niech będzie dobrze i żadnych już skurczy

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Wogóle to teściowa mnie wczoraj wkurzyła... mój tata jest leśnikiem i całe życie mieszkamy w lesie... a ona do mnie wczoraj z takim tekstem :no wiesz moze nie idz na te grzyby... wiesz w lesie to ciężko chodzi i trzeba umiec po nim chodzić no myślałam, że padnę... i poszliśmy. Ona została w domu. Wróciliśmy na obiad po 2 godzinach bo faktycznie nie miałam juz siły no ale jestem 7 miesiącu, wiec nie ta kondycja a ona co mówi... eeeeeeeeee wiedziałam, zę nie dasz rady długo chodzić.... potem napakowała mi na talaerz kilo gotowanych kartofli i 3 duże schabowe... jak jej powiedziała ze by mi to zabrała bo ja chce trochę ziemniaków i 1 kotleta to powiedziała, że za mało jem, że teraz mam 2 do wykarmienia i ze Mały napewno niedożywiony jest CO ZA BABA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! To , że nie jem jak śwonka nie znaczy, ze Szymek jest niedożywiony!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
dla teściowej

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
Jasiu najwyzej bedzie "nie wstane, tak bede lezał" a mala do cycka podepne i niech spi tz wroci, to nas wyciagnie
a co do tesciowej,to mojej tyle razy zwracalam uwage co do nakladania gory jedzenia,ze przestala nam nakladac i tylko wola,zebysmy sami sobie nalozyli moze i Twoja sie w koncu wyrobi
one w ogole wszystkie jakies takie wkurzajace sa
wczoraj sie nasluchalam jaki mi duzy brzuch urosnie i nie bede mogla chodzic,ani siedziec, bo ona tak miala , to pytam ile przytyla - 25kg Mowie jej,ze ja przytylam 8kg w 6,5 miesiaca, to moze nie bedzie tak zle:"no moze " uslyszalam,ale znaczylo raczej, "chciałabyś"
Właśnie bo te worki to nawet u mnie na sr są różne. Niektóre są takie super (te największe) - jak sobie dobrze ułożę to prawie nie czuję jak wstaję żadnego wysiłku, ale niektóre są takie że lekko się zapadam i myślę że podczas karmienia byłoby ciężko. Ale widziałam że wzięłaś duży - więc jak jest podobny do tych u mnie na sr to myślę że nie powinno być problemu. Specjalnie ostatnio sobie te worki sprawdzałam Najwyżej zaczekasz na tż tak jak piszesz
Ciekawe jaką będzie miała minę jak zobaczy że Ty jednak miałaś inaczej

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
wieszalam pranie na balkonie (mam tylko okno balkonowe i sznurki za nim) koszulka spadla mi na ziemie;/ ale nie chce mi sie isc po nia...;/ pozniej koplam w lozko;/ a na koniec zachaczylam o drzwi od pralki;/ to nie moj dzien...

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Ja tam nawet nie wiem o co chodzi bo nikt mi nie wytłumaczył.
Pokrzywka - to ja się starałam, cytowałam karolke koło 10:30 dla Ciebie a Ty tu piszesz że nikt Tobie nie wytłumaczył ech...
Podobno jest taki przesąd (i wrześniówki stwierdziły że się sprawdza) że rodzimy blisko daty kiedy poczułyśmy kopniaki naszych maleństw (chodzi o samą cyferkę dnia z tego co zrozumiałam). Czyli np. jak któraś poczuła ruchy 18 czerwca / lipca/ ... to wg tego przesądu urodzi prawdopodobnie około 18 (i tu miesiąc... października / listopada /grudnia). Ale to tylko przesąd a zobaczymy czy nam się posprawdzają.

Cytat:
Miałyście kiedyś tak? Przy depilacji kremem zaczęłyście krwawić? Bo mnie tak dziś dopadło... i nie wiem dlaczego? Wystraszyłam się, zmyłam wszystko i zasłabłam...
Nie za dobrze się po tym czuje, ale żadnych skurczy nie mam, mały szaleje w brzuchu dalej, więc mam nadzieje, że to nie grozi żadnym przedwczesnym porodem?
Cytat:
Kremem?
Leciała jasna krew ze środka
I jak na złość gin dziś nie przyjmuje
Wiesz jak się wystraszyłam jak to przeczytałam. Skonsultuj to proszę z jakimś ginem lub na IP.

Cytat:
advena ktoz lepiej wie niz tesciowa co czujemy i co mamy robic,a potem mowi: ja to sie wogole nie wtracam - uwielbiam ten tekst
dziewczynki odnosnie krwi pepowinowej,to znam tylko jedna rodzine,ktora z tego skorzystala,ale oni po pierwsze maja duzo kasy - a to bardzo droga sprawa,a po drugie maja bardzo chorego starszego synka (krew jest mlodszego dziecka) i maja nadzieje,ze tak sie rozwinie medycyna,ze ta krew pomoze uzdrowic ich synka, co narazie jest niemozliwe,ale kto wie.
Gdybym miala kase to bym sie zdecydowala na cos takiego.
Też lubię ten tekst
Co do krwi u nas ostatnio na sr mówili ale ze względu na kasę w tej chwili o tym nie myślimy. To jednak kosztowna sprawa.

Cytat:
Super że Natanielek pije już coraz więcej i że wróciłaś.
Wiem że jest ciężko. Ale słuchaj dasz radę. Moja koleżanka ta co urodziła bliźniaki w 26tc jeździła to maleństw przez ponad 3 miesiące. I dali radę. Najważniejsze że dzieciaczki są teraz zdrowe.

Cytat:
jakaś słaba jestem od rana o mało nie zemdlałam i zastanawia mnie to dlaczego... zdarza się mi to coraz częściej... poza tym w nocy złamało się nam oparcie od łóżka i trzeba będzie kupić nową jakąś rogóweczkę... :/ a myślałam, że zaoszczędzimy na szaleństwo zakupowe dla dzidziusia i tu nici!! :/
Kolejna od łamania łóżek
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-17, 12:23   #4910
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
aa kupujecie pas porodowoy z gabi nie mialam a teraz chce i nie wiem jaki
Nie wiem, nie używałam ale słyszałam różne opinie. Niektórzy mówią że nie są zbyt dobre, że rozleniwiają mięśnie brzucha Nie mam pojęcia A po cesarce można???
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:24   #4911
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ja to sie ostatnio intensywnie zastanawiam jak to jest karmić piersią nawet mi się śni, że już mam przystawiać do piersi i sie budze i dalej nie wiem jakie to może być uczucie
Jak to jest jak mała ssie ten sutek jak to jest jak mleko wylatuje z piersi. Co sie wtedy czuje
wiem, nienormalna jestem
uff ja tego dobrze niestety nie wspominam.. jak mały zassał i zaczęło mnie kuć w piersi... wrrr... ale mogę Wam polecić te nakładki na sutki z czystym sumieniem... dla mnie to była ogromna ulga i plus tego że sutki nie były podrażnione i popękane
Stary 2012-09-17, 12:24   #4912
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bo to w dzień było.I powiem Wam ,że nawet nie myśle o porodzie ani wodach bo nie zamierzam rodzić przed 36 tc.. więc nie wiem skąd to się wzięło..
No ale nic tak tylko chciałam Wam powiedzieć jakie 'głupie' rzeeczy sie zdarzają
To rzeczywiście ciekawe, ale w sumie w przypadku ciąży to już mnie chyba nic nie zdziwi
Stary 2012-09-17, 12:24   #4913
MiciaKicia
Zakorzenienie

A czy koniecznością jest oprócz mleka matki dokarmianie dziecka mm? To znaczy, że do wyprawki mam dopisać puszevzkę/kartonik mleka?

jeeeee za 4 godziny wychodze na spotkanie organizacyjne do sr jestem tym taka mega podekscytowana jak mrówka okresem naprawdę nie wiem czemu ale cholernie, cholernie nie moge sie doczekać zajęć

A powiedziałam tż, że jak bedzie oglądanie oddziału położniczego i porodówki to ma isć ze mną choćby skały srały ma sie zamienić na zmiany wtedy i już. Ma zobaczyc gdzie będą mnie katować i w sumie gdzie on bedzie trzymać mnie za reke podczas porodu hhe

Stary 2012-09-17, 12:26   #4914
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
oj ja nie mam zamiaru rodzić przed 38 tc
Stary 2012-09-17, 12:26   #4915
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
wieszalam pranie na balkonie (mam tylko okno balkonowe i sznurki za nim) koszulka spadla mi na ziemie;/ ale nie chce mi sie isc po nia...;/ pozniej koplam w lozko;/ a na koniec zachaczylam o drzwi od pralki;/ to nie moj dzien...
No i czemu łóżko kopiesz?? Co Ci zrobiło?
Stary 2012-09-17, 12:26   #4916
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
uff ja tego dobrze niestety nie wspominam.. jak mały zassał i zaczęło mnie kuć w piersi... wrrr... ale mogę Wam polecić te nakładki na sutki z czystym sumieniem... dla mnie to była ogromna ulga i plus tego że sutki nie były podrażnione i popękane
Kupiłam na blogu o nich napisałam też (o wszystkich zakupach u stanisława zreszta). Super wykonane i mam nadzieje, że sie przydadzą

Stary 2012-09-17, 12:29   #4917
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
za Madzius90, niech będzie dobrze i żadnych już skurczy

Pokrzywka - to ja się starałam, cytowałam karolke koło 10:30 dla Ciebie a Ty tu piszesz że nikt Tobie nie wytłumaczył ech...
Podobno jest taki przesąd (i wrześniówki stwierdziły że się sprawdza) że rodzimy blisko daty kiedy poczułyśmy kopniaki naszych maleństw (chodzi o samą cyferkę dnia z tego co zrozumiałam). Czyli np. jak któraś poczuła ruchy 18 czerwca / lipca/ ... to wg tego przesądu urodzi prawdopodobnie około 18 (i tu miesiąc... października / listopada /grudnia). Ale to tylko przesąd a zobaczymy czy nam się posprawdzają.
No tak co do cyfry jesli chodzi o dzień to ja się zgodzę.Ale niech ktos wytłumaczy jak to jest z miesiącami...

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
A czy koniecznością jest oprócz mleka matki dokarmianie dziecka mm? To znaczy, że do wyprawki mam dopisać puszevzkę/kartonik mleka?

jeeeee za 4 godziny wychodze na spotkanie organizacyjne do sr jestem tym taka mega podekscytowana jak mrówka okresem naprawdę nie wiem czemu ale cholernie, cholernie nie moge sie doczekać zajęć

A powiedziałam tż, że jak bedzie oglądanie oddziału położniczego i porodówki to ma isć ze mną choćby skały srały ma sie zamienić na zmiany wtedy i już. Ma zobaczyc gdzie będą mnie katować i w sumie gdzie on bedzie trzymać mnie za reke podczas porodu hhe
i gdzie bedziesz go wyzywać

Cytat:
oj ja nie mam zamiaru rodzić przed 38 tc

i tak trzymaj
Stary 2012-09-17, 12:29   #4918
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
a ludzie mi mowia,ze zazdroszcza l4 , bo sie lezy i nic nie robi, a 100% placa
a tu czlowiek obolaly i zaganiany, jak nie badania to wyprawka, to pokoik, to cos boli i tak w kolo, do tego ciagly stres czy wszystko ok, glupie mysli, hormonalne hustawki i jeszcze Ci wejdzie tz z pracy i powie,a co takiego dzis robilas, przeciez nie masz zbyt wielu obowiazkow i normalnie mam ochote go wtedy przez plery
Lepiej bym tego nie ujela.. swieta prawda .

Cytat:

Natanielek oddycha sam .. to najwazniejsze ..
2 miesiace szybko mina a potem bedziesz miec swoje syncia w domku ..

Cytat:
Kremem?
Leciała jasna krew ze środka

I jak na złość gin dziś nie przyjmuje
Kurcze ja jakbym zobaczyla plamke krwi to odrazu bym jechala .. a Ty mowisz ze leciala zywa .. ja bym nie bagatelizowala tego ..

Cytat:

jakaś słaba jestem od rana o mało nie zemdlałam i zastanawia mnie to dlaczego... zdarza się mi to coraz częściej...
Moze anemia .. ja zanim zaczelam brac zelazo czulam sie bardzo zle ..a teraz juz o niebo lepiej ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:29   #4919
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Zapytam zaraz ginekologa, ale ta krew mnie wystraszyła bardzo
Mysti, tak jak dziewczyny piszą, ja bym pojechała na IP skoro lekarz nie może Cię przyjąć. Krwawienie raczej nie ma związku z kremem, przecież nie smarujesz w środku! Trzymam żeby to nie było nic poważnego.
Stary 2012-09-17, 12:30   #4920
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Nie wiem, nie używałam ale słyszałam różne opinie. Niektórzy mówią że nie są zbyt dobre, że rozleniwiają mięśnie brzucha Nie mam pojęcia A po cesarce można???
O tym rozleniwianiu mięśni brzucha to ja również słyszałam, dlatego nie kupuję czegoś takiego. Najpierw dam szansę obkurczyć się brzuchowi ile się da - przez ten okres połogu, a potem zabieram się na ćwiczenia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości