![]() |
#4891 |
Zadomowienie
|
Dot.: CzarnaZuzia Wymiata - Nowe otwarcie II
Tymenko wynik
![]() ![]()
#4892 |
Zakorzenienie
|
Mahorko
a poka-poka kcie? ![]() mnie dzis petentka afrykanska poinformowala, zem jest z Brazyli tylko te czerwone wlosy mi nie pasuja w sumie, nie najgorzej bywalam juz bowiem podejrzana o pochodzenie Rumunskie ![]() chociaz, najgorzej jest, jak poinformuje, zem z Polski wszyscy jakos nerwowo pilnuja portfeli i kurczliwiej sciskajom torebki pod spoconom paszkom a jutro wolne po dokladnym obejrzeniu karczochow sztuk dwie doszlam do wniosku, ze wspaniale sie sprawdzaja jako dekoracja ![]() u mnie upal wezcie se, jak kcecie nic tylko zasuwam z konewkami Sanno, wez se, wez perfuma co masz nie miec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Zadomowienie
|
Ni ma
![]() ![]() ![]()
#4894 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Piers do przodu
|
Kffiecie złotousty waham się między Silver Rain a White Patchouli
![]() ![]() Mahorka szczel fote ![]() Stazja co się dzieje?? ![]()
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2013-07-25 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie czy jak kupiłam buty na all jako nowe, a nowe nie są, a napisałam do kobiety po 10 dniach to już po ptoku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
10 dni od momentu odbioru towaru? prawnie: "Od kiedy liczone jest 10 dni, w czasie których można poinformować sprzedającego o chęci zwrotu towaru? Od momentu odbioru towaru. W jakim czasie należy odesłać towar do sprzedającego? W ciągu 14 dni kalendarzowych licząc od momentu pisemnego powiadomienia sprzedającego o zwrocie towaru." tela praktyki wszcznij spor i pisz niezaleznie od tego, czy byla to licytacja czy kup tera, prawo jest po twojej stronie z wlasnego doswiadczenia wiem, ze zwrot " policja " lub "urzad skarbowy " przyspiesza procedure zwrotu naleznosci dostalas paragon? Stazyjo, co Tobie ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() paragonu nie mam bo kupowałam od osoby prywatnej, niemniej w opisie aukcji było że buty są nowe i mają "0" śladów użytkowania, tymczasem ślady użytkowania mają i to spore. w dodatku kobieta wysyłała mi długo, kupiłam 3 lipca, zapłaciłam 4, a buty dostałam 15 i to po kilku mailach. bardzo słaby kontakt. obawiam się że teraz na odpowiedź też mogę czekać z tydzień ![]() co robić, co robić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Zakorzenienie
|
wszczynaj spor na Allegro
opisz terminy platnosci i dostawy jest to podstawa do skorzystania z POK i ewentualnego zgloszenia sprawy na Policje mozesz lole tym postraszyc popatrz na komentarze i ilosc wystawionych aukcji byc moze, pod kryptonimem sprzedaz prywatna kryje sie niezarejestrowana DG tez mozesz szczuc poza tym napisz list polecony i wyslij loli tu masz wzor pisma reklamacyjnego z Federacji Konsumentow ( zamiast przedsiebiorcy wpisz jej dane ) http://www.federacja-konsumentow.org....php?story=866 bosze, coz ja za doswiadczenia mam z tem allegrem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli wszcząć spór nie czekając na wiadomość od loli? czy może wysłać jutro buty i wysłać jej jutro po prostu dane do przelewu i ewentualnie wtedy spór i inne pertraktacje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Zakorzenienie
|
Mirro
po kolei: wszynaj spor opisz wszystko wyslij jutro polecony z wnioskiem reklamacji obeserwuj czy sie loguje na Allegro, jesli sie loguje, spor musi zauwazyc zapewne odbierze tez list polecony z pismem po 7 dniach od wszczecia sporu, mozesz zakonczyc go sama, nie otrzymawszy odpowiedzi sadzac po loli, nie otrzymasz wtedy wysylasz buty i slesz meila z informacja, ze na podstawie nierozstrzygnietago sporu, niezgodnego towaru kierujesz swe nozki piekne na Policje ( to gwarantuje Ci POK ) lola zwraca naleznosc zazwyczaj tak sie dzieje jesli wyslesz jej jutro buty, nie przyjmie ich twierdzac, ze nic nie wiedziala o reklamacji spokojnie na zwrot masz 14 dni ( napisz w sporze, ze przesylke otrzymalas ciut inaczej ![]() tak coby sie pomiary zgadzaly o dzien sie mozesz potknac ) |
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Zakorzenienie
|
![]() Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zakorzenienie
|
kto rano wstaje, ten wychodzi ze psem
O! i tyle z tego wstania mam Nasturcjo, kobieto z wiedzom i obeznaniem w alegrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Cytat:
Albo idzie zraz do roboty ![]() Kasiu, Nasturcjo, ![]() Mirruś, mam nadzieje,że te buty chociaż warte nerwów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
niecnotliwa dziewica
|
Dzień dobry (?)
Całą noc koszmary miałam... A w ogóle to najlepsze życzenia dla wszystkich wewątkowych Ań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
![]() Miluś wrócił ![]() Jeżu, jak dobrze, bo już miałam syndrom opuszczonego gniazda ![]() ![]() inna sprawa, że masę roboty pchnęłam do przodu dzięki chwilowemu sieroctwu Mirro - swego czasu sporo siedziałam w temacie odpowiedzialności sprzedawcy za towar i po mojemu, to te 10 dni na zwrot dotyczy jedynie sytuacji, kiedy kupujesz od firmy. Osoba prywatna odpowiada za towar z tytułu rękojmi i tu na roszczenia nie ma terminu, może być i po miesiącu ![]() Wiadomo, że im wcześniej , tym lepiej, bo Ci jeszcze kobieton może zarzucić, żeś sama tych butów używała radośnie i Ci się znudziły, więc zużycie na nią zwalasz - ludzie potrafią beszczelne być. W każdym razie sukcesu życzę ![]()
#4907 |
Piers do przodu
|
Dziouszki i chłopaku - piąteczek
![]() Anie nasze wszystkie uśmiechajcie się zawsze i niech będzie po Waszej myśli ![]() ![]() Rozwiązania Allegrowe zapisałam, a nóż widelec się przydadzą?? ![]() Mirruś ![]() ![]()
#4908 |
Zakorzenienie
|
Dla Anny, Ani i Anki
![]() ![]() ![]() Katty bierz perfunkie, bierz obie - ja mam to i dlatego nie doradzę która lepsza. Obie. Tera mnie bardziej do Toma Forda ciągnie ( znaczy perfum jego ![]()
#4909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobię jak Nasturcja radzi, wyślę dziś pismo reklamacyjne oraz założę spór. dziękuję dziewczyny ![]() edit: co oznacza POK??? Edytowane przez mirra77 Czas edycji: 2013-07-26 o 08:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Piers do przodu
|
POK - Program Ochrony Kupujących
![]() Ragutko - Kobieto Z Obiema Flaszkami - chyba na tym się zakończy ![]() ![]()
#4911 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie lola nie loguje się od 22.07.2013...
może wyślę jej esia (netu może nie mieć ale tel raczej tak) że buty są używane, że chce je zwrócić i zapytam czy przeleje mi pieniądze czy mam zakładać spór na all i skierować sprawę na policję? może się wystraszy już tego i odda kasę? edit: lola odpisała mi na wczorajszego maila, że nie ma sobie nic do zarzucenia bo w opisie aukcji napisała że buty nosiła po domu ( w aukcji było że buty nowe, zero jakichkolwiek śladów użytkowania bowiem lola chodziła w nich tylko po domu). tymczasem buty mają przybrudzenia, zmechacenia i wytarte napisy. odpisałam zatem jej że czekam na info czy załatwimy sprawę polubownie czy mam założyć spór na all i zgłosić na policję. Edytowane przez mirra77 Czas edycji: 2013-07-26 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
rude jest piękne:)
|
Dla wszystkich Ań same serdecznosci
![]() ![]()
#4914 |
Zakorzenienie
|
Anki - 100 lat
![]() ![]()
#4915 |
Zakorzenienie
|
![]() czesc wewontki smutny dzien zgas mi moj telefonik, przypuszczam ze juz na zawsze mial lat 13, nigdym go nie naprawiala i zyl a dzis, zwyczajnie sobie umar mam tez inne, nowoczesniejsze bestie, ale tylko z tem sie umialam dogadac na tak zwanym " moim technicznym poziomie " pszykro idem sie powiesic uwaga, znowu awaria ![]() znalazlam mojego obumarlego fonika na stronie oldskulmobile znaczy , obumar mi zabytek co za strata... |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
Czesio Wam
![]() ![]() Wpadam i kogo tu moje oczy widzą ![]() ![]() ![]() Siedzimy u dziadków i już pypcia dostaję, roznosi mnie, chcę lasu, gór, chcę uprawiać czynny wypoczynek i turystykę pieszą ale muszę czekać na weekendy i dopiero wtedy biorę chłopa za łeb, dziecia do auta i hajda w Gorce, chyba brakuje mi przestrzeni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Ań ![]() ![]() Witaj Kriss ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Zakorzenienie
|
Watkowym Annom przesylam moc imieninowych serdecznosci
![]() ![]() ![]()
#4919 |
Zakorzenienie
|
zapomnialam pozyczyc Aniom Tego i Tamtego
robie to niniejszym ![]() pisze do Unego umar telefon, 13 lat razem, wiecej niz Tobom smutno mi i zle po czym wyswietla mi sie , w odpowiedzi, na ekraniku takie cus R.I.P Unego tez mi chyba podmienili Kriss-u kobieto z pypciem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Zakorzenienie
|
![]() Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.