|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
ANIA NATASZKA , za wasze Właśnie gdzie ANECZKA U nas dziś chłodno, i praktycznie cały dzień padało POP jakby co to nadaj paczkę na Anglię, ja z miła chęcią przyjme zbędne rzeczy . NATASZKA oooo to siuper , ile pokoji? Te samo osiedle ? Na ile pokoji wymieniane ? Nie wiem od której strony masz balkon, ale w czasie upałów okna , balkon powinny być pozamykane, tak żeby wiecej ciepła nie wchodziło do domu . Jeżeli już to leciutko uchylone , ale tam gdzie nie ma największego słońca. Zawsze w Turcji maja pozamykane, chyba ze jest jakiś wiaterek , to robią przeciaga , albo otwieraja poznym popoludniem , nie maja w każdych pomieszczeniach klimy . Zazwyczaj jest albo w jednym pokoju, albo w pomieszczeniu ( kuchnia, salon , jadalnia) . Na Balkonach maja takie wielkie materiały , którymi zasłaniają całkowicie okna , balkon tak żeby słońce nie dochodziło. |
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Wszystkiego Naj dla Anulek i Nataszy
P0P to teraz tak na dobre opuszczasz tamto mieszkanie?? sprzedajesz czy wynajem? Ja jeszcze ze starego mieszkania mam kartony w szafie co ich nie ruszyłam takie to potrzebne rzeczy tam są![]() Upały w mieszkaniu jakoś zniosę. Ale koszmarem w taki upał jest gotowanie dwóch obiadów Wstawiłam pranie, dzisiaj mam obiad wczorajszy, tylko drożdzówkę upiekę i uciekam na plażę
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osiedle inne ale jakieś 10 min drogi. Dzięki za zdrówko nasze ![]() Madzia U nas od rana padało i padało, teraz wyszło dopiero słońce. |
|
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Mama tez mowi ze jestes sympatyczna a Amelka to miniaturka Werci
stwierdzila ze tez ma charakterek, jak Werka ![]() Nataszka bedzie mieszkac niemal przez sciane z moja mama mam nadzieje ze moglam to napisac? Jak nie chcialas to wymaze.
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
A mi tam pasi Ja tam kocham taką pogodę . Nad jeziorkiem byliśmy cały dzień . Dzieciaki pełnia szczęścia oczywiście i prawie z wody nie wyłaziły moje dwa nurki .
|
#4896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój czarnyCytat:
![]() no oby oby ![]() Wszystkiego najlepszego spóźnione dla Ań PoP musisz zredukować rzeczy do minimum ![]() Ja to najwięcej mam książek i gazet których nie wyrzucam a reszta to bardzo mało Madzia rób tak jak ja obiad na 3 dni ale i tak przy garach stoję bo sezon przetworowy przecież a ja ze 300 dżemów muszę mieć ![]() Nataszka wszystkiego dobrego na nowym miejscu U nas tez pozamykane wszystko przez dzień ,pozasłaniane tak jak Monka pisze i jest trochę chłodniej bo jak otwieram drzwi wejściowe to tak jakbym do piekarnika wchodziła. Dzisiaj większość dnia przesiedzieliśmy w domu jak nie my.Wykańcza mnie ten upał ,wszystko zniese ,mrozy nawet po 30 ,deszcze(chociaż na dłuższą metę też nie wskazane przez wzgląd na mój ogród ) ,wiatr, ale nie upały ,ludzie.Wyobraźcie sobie że ja się muszę ubierać jak kosmonauta i iść do pszczół bo juz zaczynam zakarmiać na zimę.Mimo że idę wieczorem to wszystko jedno ubranie można wykręcać. W ogrodzie wszystko schnąć zaczyna |
||
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Szanowne Mamusie
![]() Bao - nie to, że panikujesz, ale przypominasz mi wczesną Asię ![]() Witaj w klubie usuniętych z listy - jak sobie poczytałam, to zaraz wpisowe wpłacę, bo jeszcze zapomnę później. Kocham takie temperatury, ale dzieciakom nie służą, więc może być parę stopni mniej. Ja kupiłam kilka książek o autyzmie i terapiach i wsiąknęłam. Jedna pisana przez faceta z autyzmem - niesamowicie jest zobaczyć pewne zachowania, które znam w zupełnie innym świetle.
|
#4898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my będziemy mieć tam sypialnie charakterek to moja ma, oj ma... Cytat:
|
||
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj, to trzeba ściany wyciszyć ![]() megi- o tym samym pomyślałam, bao zaczyna mnie przebijać??
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pewnie wzrusza co? |
|
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam też zadowolona z takiej pogody
![]() Niestety akurat na nasz urlop pogoda ma się schrzanić
|
#4902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
I jak Wercia po takim upadku? ona bez żadnego koła? |
||
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Bao kurde ale masz przejścia z tym przedszkolem, ja podpisywałam umowę zaraz po ogłoszeniu wyników rekrutacji
u mnie też straszny upał, w cieniu 35 stopni;/ wczoraj siedzieliśmy cały dzień nad wodą, dzisiaj nam się z domu nawet wyjść nie chciało. Libra my podlewamy wszystko, łącznie z trawą, na razie nic nie schnie. spoźnione życzenia dla Ań i Nataszki- wszystkiego najlepszego ![]() któraś z dziewczyn chciała zdjęcia z wakacji więc wstawiam
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne zdjęcia już na fb podziwiałam, śliczna z Was rodzinka, Zosia to takie pogodne dziecko
|
|
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze kilka, na ostatnim z koleżanką Olą
![]() Asia kiedy jedziecie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowaczek Ty mądra kobieta w tym temacie jesteś również,
trzeba nad nowym tytułem wątku pomyśleć, bo my latem jesteśmy w zimie ![]() a Madzwinka to w ogóle o nas nie pamięta, Darusia też coś milczy... ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- jaki okular mają
|
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Chwile oniemiala i juz dobrze. Zjezdzala ze zjezdzalni, przechylilo ja, uderzyla glowa w bok i wpadla bokiem pod wode. Na szczescie bylismy obok i ja wyciagnelismy. Otrzepala sie i zawolala- ja chce na zmezdzalnie
![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Sara- super fotki. Jak pisze nataszka- fajna z was rodzinka Jedziemy od 10 i ma wtedy przyjsc deszcz i 19 stopni. Zalamka
|
#4908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Pójdziecie na jakieś zamknięte imprezy, morze wtedy ma więcej jodu więc zdrowiej. Pocieszyłam jakoś?
|
||
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Heh
powiedzmy ze pocieszylas
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję bardzo tego stroju do pszczół. Ja tez uważam że spokojnie 10 st. mniej by wystarczyło nawet tym ciepłolubnym dziewczynom. U nas dzisiaj była taka temp. że moja siostra opowiadała (byli nad jeziorem) nie dało się wytrzymać nad wodą. Ja od kilku lat zamykam szczelnie i zasłaniam okna przy takich upałach, włączam wentylator. Sara zdjęcia piękne Nasze Zosie maja identyczne sukienki tylko nasza jest jeszcze za duża. Nataszka wszystkiego dobrego na nowym miejscu Pop masz doskonałą okazję do wyrzucenia niepotrzebnych rzeczy
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Po kursie jestem podłamana ilością wiedzy jaką muszę opanować. Dzisiaj babka nam mówiła że jak się zagłębić w poszczególne działy tematyczne to tylko w ramach jej dziedziny to jest wiedza z 5 lat studiów a to tylko jeden dział a wszystkich jest 8.Jeszcze 2 weekendy a we wrześniu egzamin.
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego w pracy wymagają tak? |
|
|
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę dzisiaj po 9ej i zobaczymy jednak co by wam już tu nie truć, to temat przedszkola kończę![]() fotki super, fajnie, że wakacje wam się udały
|
|
#4916 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sukienka z h&mu, Iza co za egzamin masz? Cytat:
Cytat:
![]() Asia może nie będzie tak źle, my jak jechaliśmy nad morze to pogoda też miała być nie bardzo a było super. Cytat:
dziękuje twój tż nie pojedzie z Wami?u mnie jeszcze gorszy upał niż wczoraj, wentylator całą noc był włączony. Poprałam ubranka Zosi i pasowałoby wystawić je na all, ale tak mi sie nie chce.
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to co trzeba było to wpisałam i kopię podbitą mam, więc mogę spać spokojnie![]() Też się musze wziąć za wystawianie po Kubusiu i też mi się nie chce, na razie mam wystawione po Isi pakę z ubrankami, leżaczek i zabawki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Dzisiaj wkońcu chłodnieszy dzień. Jeden dla odpoczynku się przyda. Całą noc burzowo i deszczowo, a teraz ciepło, ale bez słońca i upału. To skorzystam z pogody i pójdę do miasta za książkami połażę, bo do września coraz mniej czasu. Asiulek ja właśnie bym się cieszyła żeby teraz ochłodzenie przyszło przed naszym urlopem. Ale my zamiast nad morze to w góry ruszamy. Sara pogoda Wam dopasowała, co widać po uśmiechach Bao u nas na podpisanie umowy bylo 30 dni od ogłoszenia wyników, jak ktos nie podpisał to na jego miejsce ktoś z rezerwowej listy wskakiwał. Libra ja w tej chwili sobie zachwalam że mamy działkę na takim bagiennym terenie bo podlewać nic poza truskawkami w doniczce nie muszę. Trawa pięknie zielona, niestety rośnie jak szalona :/ No dziewczyny wymyślajcie tytuł na nowy wątek
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że się udało, wiec kończę temat![]() A teraz wymyśliłam tak (oczywiście z przedszkolem w tle 1."Jeszcze miesiąc, jeszcze chwila, do przedszkola dadzą dyla" 2."Do przedszkola wyruszają, głowy mamom już nie zawracają" 3."Przedszkolaki - rozrabiaki III-IV 2010"
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2013-07-29 o 11:44 |
|
|
|
|
#4920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiatrak też całą noc chodził, jeszcze dostałam wczoraj @ więc masakra jest, wszystko mnie w**** ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]()
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

ANIA NATASZKA , za wasze
. 

takie to potrzebne rzeczy tam są

a mój czarny

) ,wiatr, ale nie upały ,ludzie.