|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
A u mnie dzisiaj nici z biegania bo dopadlo mnie przeziębienie
|
|
|
|
#4892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj poszłam rozruszać kości po niedzielnej dyszce i wyszło mi niecałe 7 km w bardzo spokojnym tempie. Ale za to dzisiaj czuję wszystkie mięśnie po takim combo
![]() Żurawinka- a teraz akurat są promocje na ciuchy nessi. Jakiś rok temu obiecałam sobie, że zaczynam ćwiczyć, żeby kiedyś sobie je kupić i wyglądać w nich jak człowiek. Niestety moja doopka dalej jest wybitnie nie-legginsowa, więc to nie ten sezon Yoolia, ja chyba rezygnuję z city traila. Koleżanka wysłała mi info o biegu w niedzielę w Lasach Kozłowieckich i chyba tam się wybiorę
|
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
ja się dobrze nie porozciągałam i mam zakwasy, wczoraj tak mnie uda bolały, ze ledwo po schodach łaziłam
nie wiem czy dzisiaj pójdę to bieg "biegam bo lubie lasy" w Nadleśnictwie Lubartów, 8,8 km? chyba ulotka była w pakiecie startowym, albo gdzieś indziej widziałam? zastanawiałam się nawet, bo będą biegi dla dzieci, gorzej z mężem, dla niego atrakcji nie ma więc ciężko będzie go nakusić, żeby z nami pojechał, chyba, że w międzyczasie na grzyby pójdzie ![]() a na city trail sama sobie pojadę i nikt mi nie będzie zrzędził, że musi pół godziny czy godzinę czekać
|
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, to ten bieg
Jadę bo dają medale ![]() Na city traila jeszcze będę miała czas w tym roku i w 4 edycjach chyba wezmę udział ![]() A wiesz, grzyby są w lesie
|
|
|
|
#4896 |
|
królikoholiczka
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
Dziś 10km, jutro podbiegi
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
i ja muszę podbiegi, siłę biegową trochę poćwiczyć,
bo zapisałam się na maraton lubelski (skorzystałam z promocji - do 30 września opłata startowa tylko 40 zł ), maraton słynie z trudnej wymagającej trasy, sporo zbiegów i podbiegów ![]() w sumie podczas treningów nie mam nigdy prostej trasy, zawsze mam pod górkę gdziekolwiek bym nie pobiegłatrzeba zabrać się ostro do roboty i ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć albo przebiegnę albo polegnę ![]() staska jak tam po niedzielnym biegu? ja żałowałam trochę, bo się wypogodziło i można było pojechać, a potem po lesie połazić, grzybów pozbierać
|
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
W niedzielę mi się biegło rewelacyjnie ![]() Do ok. 5 km trzymałyśmy się we 3 z koleżankami. potem jedna nam odskoczyła, a ja zaczęłam odstawać i do drugiej był moment, że miałam ze 20 m. Ale na 8 km ją wyprzedziłam ![]() Miałam średnie tempo na 1 km- 6.03 min (na pierwszej dyszce miałam 6.17). Ale tutaj było bardziej płasko Fajny medal (drewniany), idealna koszulka do spania (dzisiaj będę testować, bo zaraz do Rabki jadę na rower), tylko szkoda, że do jedzenia bigos, bo ja nie mogę tego jeść i zjadłam dosłownie parę kęsów i rozbolał mnie żołądek ![]() Niestety, przyplątała mi się kontuzja (coś tam w pasie biodrowo-piszczelowym, nie znam się, zdiagnozowały mnie ratowniczka medyczna i fizjoterapeutka- koleżanki, po opisie gdzie boli). Więc w tym tygodniu nie biegam. Dzisiaj już nie boli (voltaren w tabletkach czyni cuda chyba), ale przedwczoraj ledwo z lidla wróciłam. Teraz planuję albo chęć na pięć (18.10) albo dzień wcześniej jest jakaś piąteczka w Puławach. I cieszę się, że zrezygnowałam z city trail, bo pogoda była nędzna (chociaż akurat jak biegli to podobno nie lało No i zakładamy team biegowy
|
|
|
|
#4899 |
|
królikoholiczka
|
Moje podbiegi wyszły mi na dobre, bo od razu lepiej się czuję
![]() Mnie teraz czeka dopiero bieg niepodległości
|
|
#4900 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę się tam kiedyś wybrać, chciałabym sobie pobiegać jakąś w miarę płaską trasą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a tu team biegowy, fajnie fajnie ![]() to ja chyba machnę dzisiaj kilka kółek po parku - mamy tam ładny długi momentami ostry bodbieg |
||||||
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
ale wam zazdroszczę dziewczyny, ja od 3 tyg mam kontuzje i siedze na dupie
na początku września tak się podjarałam że już nie ma upałów i tak przyśpieszyłam z bieganiem, że do dziś chodze ze spuchniętą kostką :/ bylam u ortopedy, niby wszystko w całości ale i tak boli i z biegania na razie nici
|
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jutro pierwszy start na 10 km
|
#4903 |
|
królikoholiczka
|
|
|
#4904 |
|
BAN stały
|
mam do zapytanie. maz mnie meczy o bieganie, chodze na silownie 2 miesiace, cwicze silowo na całe ciało 3 razy w tygodniu i chodze na biezni 6km/h, z programem na wzgorza, interwaly itd 30 min po silowych i 2 x tyg 45 do 60 min, zero efektu. nie jem duzo, waze 80 kg, cm nie spadaja, brzuch mi wywala po kazdym jedzeniu mam biust rozm K-L, trudno m kupic biustonosz za rozsadna cene, mam jeden bo 100 zl to duzo kasy i nie wiem co z tym bieganiem. podczas chodzenia na biezni mam problem z utrzymaniem rownowagi,musze sie trzymac, czy biegajac 7km/h mozna sie trzymac
|
|
|
|
#4905 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a probowalas obliczyc ile kcal dziennie spozywasz? moze warto by sie przebadac. moze z hormonami masz cos nie tak? |
|
|
|
|
#4906 |
|
BAN stały
|
mam hashimoto , może kalorie podbijam przekaskami i pizza od czasu do czasu
|
|
|
|
#4907 |
|
Konto usunięte
|
Przebiegłam Silesia Półmaraton w 02:08:00. Jak na taki upał i ilość podbiegów, to jestem zadowolona. Do 10km biegło mi się super, 55min. Potem do 15stego było w porządku. Ale po 15stym, to już była ciągła walka ze sobą i przechodzenie do marszu. Padam z nóg.
|
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje Archiwalna świetna robota
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z Rabki z roweru
Ale mi niesamowicie brakowało tego sportu, bardzo to zaniedbałam na rzecz roweru i aż mi teraz głupio Było niesamowicie, piękna pogoda (ciepło! dzisiaj w krótkim rękawie jeździłam), zjazdy, podjazdy itp. Ale to nie wątek o tym, więc tylko dodam, że rower pomógł mi pozbyć się bólu kolana Jutro dzień przerwy i we wtorek idę biegać Może na wszelki wypadek bez szaleństw, ale z 7 km mogłoby wpaść.
|
|
|
|
#4910 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj po weekendzie przesiedzianym na uczelni wreszcie ide biegac. Już nie mogę się doczekac az skoncze prace!
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4912 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi tak dobrze szlo bieganie, biegalam srednio 3-4 razy w tygodniu po ok 6-8 km, pozniej zrobilam przerwe, poszłam 2 razy i tak ciezko mi sie biegło, że zrezygnowałam... i teraz od ok miesiaca nie bylam ani razu
|
|
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;52994635]Przebiegłam Silesia Półmaraton w 02:08:00. Jak na taki upał i ilość podbiegów, to jestem zadowolona. Do 10km biegło mi się super, 55min. Potem do 15stego było w porządku. Ale po 15stym, to już była ciągła walka ze sobą i przechodzenie do marszu. Padam z nóg.
[/QUOTE]super wynik, gratulacje! Cytat:
![]() ale wczoraj wybraliśmy do Dąbrowy, córka na rowerze a my biegiem. spokojne 7,35 m. in. starą trasą city trail - całkiem inaczej wygląda o tej porze, prawie nie poznałam szkoda, że zmienili, bo bardzo lubiłam tę trasę
|
|
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tam momentami było z pieca na łeb Miejscami bałam się zjeżdżać, więc rower sprowadzałam. Kurcze, muszę poćwiczyć, bo 3-4 lata temu takie rzeczy robiłam A teraz się boję, brak mi równowagi i pewności, i jeszcze złe kapcie miałam, co to się podłoża nie chciały trzymać i dzięki nim zaliczyłam kąpiel błotną.Wracając do tematu biegania Zapisałam się na "Chęć na pięć" No i zaczyna powstawać nasz team biegowy "Biegające Czuby" (pocieszam się, że nazwa pochodzi od nazwy osiedla, ale w zasadzie można ona równie wiernie oddawać nasz stan mentalny )
|
|
|
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rzuciły mi się w oczy "Biegające Czuby" na liście startowej i nie wiem czemu od razu o Was pomyślałam ![]() jeśli dobrze kombinuję, która to Ty na liście startowej to masz na imię jak moja córka ![]() ja się jeszcze nie zapisałam, ale biegnę "chęć na pięć" ![]() wreszcie płaska trasa
|
|
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie ciąży nie planuje
![]() To Biegające Czuby aż tak bardzo się rzucają w oczy W Lublinie to jeszcze nas ludzie skojarzą z nazwą dzielnicy, ale wyjechać gdzieś poza Lublin to beka będzie (ps. Gośka jestem. Nick to tak stara sprawa, że nie pamiętam nawet skąd się wziął )
|
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nazwa rzuciła mi się, bo pierwszy raz widzę, większość drużyn chociażby z nazwy już kojarzę ![]() dobrze kombinowałam , młodziutka jesteś to ciąże jeszcze przed tobą korzystaj puki możesz bo potem ciężko ![]() ja jeszcze z kilka lat i będę miała luz , no chyba, że trafi się kolejne
|
|
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, no i lipa.
Już się cieszyłam, że nie mam problemów z kolanem, przez cały wyjazd rowerowy nie poczułam w nim ani odrobiny bólu. Poszłam wczoraj biegać i już od początku czułam lekki dyskomfort, po czym po ok. 3 km kolano przeszył silny ból i do domu wróciłam piechotką kulejąc ![]() Na razie w tym tygodniu zero biegania, tylko rozciąganie. Dzisiaj ruszam na poszukiwanie wałka do ćwiczeń i pompuję swoją piłkę do fitnessu. W przyszłym tygodniu też jakoś biegania nie widzę, a "Chęć na pięć" chyba przejdę piechotą 5 km w 45 minut marszem? Może być ciężko
|
|
|
|
#4919 |
|
Raczkowanie
|
Kupione nowe butki do biegania Asics Cumulus 16 i dziś zrobione 8 km o 7 rano ;-) Od razu lepiej zaczyna się dzień, więcej energii, lepszy metabolizm. Polecam ten styl
|
|
|
|
#4920 |
|
BAN stały
|
przelamalam opory i zaczelam biegac, tzn truchtac , mysle ze interwaly mnie zadowola. mam problem z rownowaga, czasem musze sie przytrzymac uchwytow czasem mi sie stopa zle ustawi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

Było niesamowicie, piękna pogoda (ciepło! dzisiaj w krótkim rękawie jeździłam), zjazdy, podjazdy itp.