|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
A u mnie dzisiaj nici z biegania bo dopadlo mnie przeziębienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() |
#4893 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj poszłam rozruszać kości po niedzielnej dyszce i wyszło mi niecałe 7 km w bardzo spokojnym tempie. Ale za to dzisiaj czuję wszystkie mięśnie po takim combo
![]() Żurawinka- a teraz akurat są promocje na ciuchy nessi. Jakiś rok temu obiecałam sobie, że zaczynam ćwiczyć, żeby kiedyś sobie je kupić i wyglądać w nich jak człowiek. Niestety moja doopka dalej jest wybitnie nie-legginsowa, więc to nie ten sezon ![]() Yoolia, ja chyba rezygnuję z city traila. Koleżanka wysłała mi info o biegu w niedzielę w Lasach Kozłowieckich i chyba tam się wybiorę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
ja się dobrze nie porozciągałam i mam zakwasy, wczoraj tak mnie uda bolały, ze ledwo po schodach łaziłam
![]() to bieg "biegam bo lubie lasy" w Nadleśnictwie Lubartów, 8,8 km? chyba ulotka była w pakiecie startowym, albo gdzieś indziej widziałam? zastanawiałam się nawet, bo będą biegi dla dzieci, gorzej z mężem, dla niego atrakcji nie ma więc ciężko będzie go nakusić, żeby z nami pojechał, chyba, że w międzyczasie na grzyby pójdzie ![]() a na city trail sama sobie pojadę i nikt mi nie będzie zrzędził, że musi pół godziny czy godzinę czekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Zakorzenienie
|
Tak, to ten bieg
![]() ![]() Na city traila jeszcze będę miała czas w tym roku i w 4 edycjach chyba wezmę udział ![]() A wiesz, grzyby są w lesie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
królikoholiczka
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
Dziś 10km, jutro podbiegi
![]() |
#4897 |
Zakorzenienie
|
i ja muszę podbiegi, siłę biegową trochę poćwiczyć,
bo zapisałam się na maraton lubelski (skorzystałam z promocji - do 30 września opłata startowa tylko 40 zł ![]() ![]() w sumie podczas treningów nie mam nigdy prostej trasy, zawsze mam pod górkę ![]() trzeba zabrać się ostro do roboty i ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć albo przebiegnę albo polegnę ![]() staska jak tam po niedzielnym biegu? ja żałowałam trochę, bo się wypogodziło i można było pojechać, a potem po lesie połazić, grzybów pozbierać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
Hej!
W niedzielę mi się biegło rewelacyjnie ![]() Do ok. 5 km trzymałyśmy się we 3 z koleżankami. potem jedna nam odskoczyła, a ja zaczęłam odstawać i do drugiej był moment, że miałam ze 20 m. Ale na 8 km ją wyprzedziłam ![]() Miałam średnie tempo na 1 km- 6.03 min (na pierwszej dyszce miałam 6.17). Ale tutaj było bardziej płasko ![]() Fajny medal (drewniany), idealna koszulka do spania (dzisiaj będę testować, bo zaraz do Rabki jadę na rower), tylko szkoda, że do jedzenia bigos, bo ja nie mogę tego jeść i zjadłam dosłownie parę kęsów i rozbolał mnie żołądek ![]() Niestety, przyplątała mi się kontuzja (coś tam w pasie biodrowo-piszczelowym, nie znam się, zdiagnozowały mnie ratowniczka medyczna i fizjoterapeutka- koleżanki, po opisie gdzie boli). Więc w tym tygodniu nie biegam. Dzisiaj już nie boli (voltaren w tabletkach czyni cuda chyba), ale przedwczoraj ledwo z lidla wróciłam. Teraz planuję albo chęć na pięć (18.10) albo dzień wcześniej jest jakaś piąteczka w Puławach. I cieszę się, że zrezygnowałam z city trail, bo pogoda była nędzna (chociaż akurat jak biegli to podobno nie lało ![]() No i zakładamy team biegowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
królikoholiczka
|
Moje podbiegi wyszły mi na dobre, bo od razu lepiej się czuję
![]() Mnie teraz czeka dopiero bieg niepodległości
![]() |
#4900 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę się tam kiedyś wybrać, chciałabym sobie pobiegać jakąś w miarę płaską trasą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() to ja chyba machnę dzisiaj kilka kółek po parku - mamy tam ładny długi momentami ostry bodbieg |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Zakorzenienie
|
ale wam zazdroszczę dziewczyny, ja od 3 tyg mam kontuzje i siedze na dupie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Zakorzenienie
|
ja mam jutro pierwszy start na 10 km
![]()
#4903 |
królikoholiczka
|
![]() |
#4904 |
BAN stały
|
mam do zapytanie. maz mnie meczy o bieganie, chodze na silownie 2 miesiace, cwicze silowo na całe ciało 3 razy w tygodniu i chodze na biezni 6km/h, z programem na wzgorza, interwaly itd 30 min po silowych i 2 x tyg 45 do 60 min, zero efektu. nie jem duzo, waze 80 kg, cm nie spadaja, brzuch mi wywala po kazdym jedzeniu mam biust rozm K-L, trudno m kupic biustonosz za rozsadna cene, mam jeden bo 100 zl to duzo kasy i nie wiem co z tym bieganiem. podczas chodzenia na biezni mam problem z utrzymaniem rownowagi,musze sie trzymac, czy biegajac 7km/h mozna sie trzymac
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a probowalas obliczyc ile kcal dziennie spozywasz? moze warto by sie przebadac. moze z hormonami masz cos nie tak? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4906 |
BAN stały
|
mam hashimoto , może kalorie podbijam przekaskami i pizza od czasu do czasu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Konto usunięte
|
Przebiegłam Silesia Półmaraton w 02:08:00. Jak na taki upał i ilość podbiegów, to jestem zadowolona. Do 10km biegło mi się super, 55min. Potem do 15stego było w porządku. Ale po 15stym, to już była ciągła walka ze sobą i przechodzenie do marszu. Padam z nóg.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje Archiwalna świetna robota
![]()
#4909 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z Rabki z roweru
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj po weekendzie przesiedzianym na uczelni wreszcie ide biegac. Już nie mogę się doczekac az skoncze prace!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Wtajemniczenie
|
a mi tak dobrze szlo bieganie, biegalam srednio 3-4 razy w tygodniu po ok 6-8 km, pozniej zrobilam przerwe, poszłam 2 razy i tak ciezko mi sie biegło, że zrezygnowałam... i teraz od ok miesiaca nie bylam ani razu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | |
Zakorzenienie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;52994635]Przebiegłam Silesia Półmaraton w 02:08:00. Jak na taki upał i ilość podbiegów, to jestem zadowolona. Do 10km biegło mi się super, 55min. Potem do 15stego było w porządku. Ale po 15stym, to już była ciągła walka ze sobą i przechodzenie do marszu. Padam z nóg.
![]() super wynik, gratulacje! Cytat:
![]() ale wczoraj wybraliśmy do Dąbrowy, córka na rowerze a my biegiem. spokojne 7,35 m. in. starą trasą city trail - całkiem inaczej wygląda o tej porze, prawie nie poznałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wracając do tematu biegania ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rzuciły mi się w oczy "Biegające Czuby" na liście startowej i nie wiem czemu od razu o Was pomyślałam ![]() jeśli dobrze kombinuję, która to Ty na liście startowej to masz na imię jak moja córka ![]() ja się jeszcze nie zapisałam, ale biegnę "chęć na pięć" ![]() wreszcie płaska trasa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie ciąży nie planuje
![]() ![]() ![]() ![]() To Biegające Czuby aż tak bardzo się rzucają w oczy ![]() ![]() (ps. Gośka jestem. Nick to tak stara sprawa, że nie pamiętam nawet skąd się wziął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobrze kombinowałam ![]() ![]() ![]() ![]() ja jeszcze z kilka lat i będę miała luz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 |
Zakorzenienie
|
Ech, no i lipa.
Już się cieszyłam, że nie mam problemów z kolanem, przez cały wyjazd rowerowy nie poczułam w nim ani odrobiny bólu. Poszłam wczoraj biegać i już od początku czułam lekki dyskomfort, po czym po ok. 3 km kolano przeszył silny ból i do domu wróciłam piechotką kulejąc ![]() Na razie w tym tygodniu zero biegania, tylko rozciąganie. Dzisiaj ruszam na poszukiwanie wałka do ćwiczeń i pompuję swoją piłkę do fitnessu. W przyszłym tygodniu też jakoś biegania nie widzę, a "Chęć na pięć" chyba przejdę piechotą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Raczkowanie
|
Kupione nowe butki do biegania Asics Cumulus 16 i dziś zrobione 8 km o 7 rano ;-) Od razu lepiej zaczyna się dzień, więcej energii, lepszy metabolizm. Polecam ten styl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
BAN stały
|
przelamalam opory i zaczelam biegac, tzn truchtac , mysle ze interwaly mnie zadowola. mam problem z rownowaga, czasem musze sie przytrzymac uchwytow czasem mi sie stopa zle ustawi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.