![]() |
#4891 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część VIII
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ciekawe czy sie zmieni jak bedzie z Figlem? Mi sie wydaje, ze bedzie innym kotem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4892 | |||||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Słodkie ogonki! Czemu "Ruda"? Tylko w 20% ruda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Widziałam te szelki, wydawały mi się za duże ![]() Wklejaj ile się da, ten wątek wszystko wchłonie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Zadomowienie
|
Ja kiedyś wzięłam działkowego kota do weta (złamanie z przemieszczeniem kości udowej). Kot przegryzł weterynarzowi rękawicę na dzikie zwierzęta.
Poległam w poszukiwaniu kota na już. Znalazłam 2tygodniowe szczurki w jednej z organizacji i cała rodzina się zakochała. Weźmiemy trójkolorową kotkę (dzielna pierwsza oczka otwarła ![]() Tylko trzeba czekać teraz, w organizacji powiedzili, że w wieku 6 tyg można po szczepieniu dać, ale poczekamy do 8. Tylko jak tu wytrzymać tyle czasu? |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Kocie Przykazania
1. Uczyń świat miejscem zabawy. 2. Jeżeli czujesz się ignorowany, połóż się na klawiaturze komputera, a na pewno zostaniesz dostrzeżony. 3. Kiedy jesteś głodny, miaucz głośno. W końcu ktoś cię nakarmi, żebyś się zamknął. 4. Zawsze szukaj dobrze nasłonecznionych miejsc do spania. 5. Śpij często. 6. Kiedy nabroisz - po prostu mrucz i wyglądaj słodko. 7. Różnorodność dodaje życiu pikanterii. Jednego dnia ignoruj ludzi, następnego nie dawaj im spokoju. 8. Wspinaj się na samą górę. Do tego właśnie służą zasłony. 9. Ciekawość to pierwszy stopień do… świetnej zabawy. 10. Życie bywa skomplikowane, więc lepiej się zdrzemnąć. 11. Zostaw po sobie jakiś ślad dla przyszłych pokoleń. W ostateczności "podlej" wszystkie kąty. 12. Zawsze okazuj swoją wielkoduszność. Jeżeli coś upolujesz, połóż to na łóżku swojej pani, żeby wiedziała, że o nią dbasz. 13. Jeżeli nie wcelujesz do kuwety, przykryj czymś swoje "dzieło". Skarpetki twojego pana nadają się do tego doskonale. 14. Jeżeli masz coś naprawdę ważnego do powiedzenia, zrób to w środku nocy - kiedy upewnisz się, ze wszyscy śpią. To najlepszy sposób, aby skupić na sobie zasłużoną uwagę. http://koty.wikidot.com/kocie-przykazania Kusum- oni mają podobny charakter. Zaczepiają się nawzajem, ganiają, wskakują do kartonów. Perski to ciepłe kluchy , on zaczepiał Chama, kładł się na podłogę i machał łapami- tak się bronił ![]() Figiel z Chamem mają równe szanse, żaden nie odpuści. Nie ma jednak rozlewu krwi, a futro też nie lata ![]() Malla- ja też nie zwróciłam uwagi ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
![]() Kompletuj wyprawkę, pomyśl nad miejscem dla kuwet, misek itd. Mogę Ci polecić fajny sklep , ja przez dziewczyny zaczęłam zamawiać ![]() http://www.zooplus.pl/
![]() |
#4895 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() A nie mogą poczekać do przepisowych 12 tygodni? Przebywają z innymi kotami?
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozostał nam problem drapaka - poprzedni kot nie lubił i oddaliśmy jej kanapę. No i zabezpieczenie balkonu i okien - poprzednia nauczona była nie wychodzić na parapet i nie robiła tego nigdy a na balkonie nigdy nie wspinała się, a ptaki ją przerażały raczej. I uszyję jej/im zabawki z kocimiętką, jakiś materiał polecacie? Kotki są z mamą na razie, oddzielone od reszty ferajny. W tym DT jest parenaście kotów w sumie. Z mojej wiedzy 8-10 tyg wystarcza zawsze. Na razie nie wiem jak to będzie, jeszcze rozmowa przedadopcyjna, poznanie ich na żywo. Musimy się dowiedziec jaki żwirek i jedzenie kupić na początku, potem chce na te bezzbożowe puszki i chrupki z zooplusa właśnie, poprzednia kotka jadła tylko Gourmeta i chrupki Puriny. Wybredna z niej kota była. Nie znalazłam też dobrego artykułu o wieku kota o adopcji, głównie posty na forum. Wiem czym grozi zabranie za wcześnie i nie chcę tego robić, ale nie znalazłam nigdzie dobrze wytłumaczonego (podpartego badaniami) tekstu o tym kiedy to za wcześnie jest. Edytowane przez Bela03 Czas edycji: 2014-04-05 o 23:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moniko - ![]() ![]() Cytat:
![]() o rany ![]() Cytat:
![]() moja na przykład dziś w nocy odwołała święta: (drugie zdjęcie - koci mug shot)
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Naczelna Nastolatka
|
Nimfa
![]()
#4900 | |
|
Cytat:
![]() ![]() Ja Ci proponuję kupić, dziewczyny już chyba pisały, że można zainwestować w mniejszy, a z czasem kupić większy lub rozbudować. Chyba, że będziecie robić sami, bo kiedyś coś takiego mi się przewinęło , ale nie pamiętam, kto o tym pisał ![]() Moje też nie miały . Mama kupiła kiedyś na giełdzie używany za 10 zł , wyszorowałyśmy itd. i koty po jakimś czasie korzystały. Póki małe to im wystarczy, ale z moich obserwacji wynika, że lepiej zainwestować w większy. Miały taki drapak: http://animalia.pl/produkt,26944,52,...wys-71-cm.html w takim kolorze : http://animalia.pl/produkt,12120,52,...wys-61-cm.html Od grudnia 2013 r. mają taki: http://allegro.pl/drapak-legowisko-d...114698379.html Moje 2 rezydenty korzystają, ale prawdziwe oblężenie przeżywa dzięki Figlowi ![]() ![]() Ja polecam kupić jakąś zabawkę. ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Całe szczęście ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- ![]() To też jest fajne: Czy Twój kot ma nad Tobą władzę? Oto prosty test. Jeżeli Twoja odpowiedź na większość z podanych poniżej pytań brzmi "TAK", to znaczy, że Twój kot ma nad Tobą władzę !!! 1. Czy dobierając sobie przyjaciół zastanawiasz się, czy Twój kot ich polubi? 2. Czy całujesz swojego kota w pyszczek? 3. Czy śpisz przez całą noc w tej samej pozycji, gdyż każde poruszenie mogłoby zdenerwować kota? 5. Czy Twój kot śpi na Twojej głowie? Czy lubisz to? Czy czekasz z pościeleniem łóżka do czasu, aż Twój kot dobrowolnie z niego zejdzie? 6. Czy Twój kot siedzi przy stole (albo na stole), kiedy jesz? 7. Czy podajesz mu wtedy małe kawałeczki jedzenia na widelcu? 8. Czy nosisz zdjęcia swojego kota w portfelu? Czy wyjmujesz je wtedy, gdy Twoi przyjaciele pokazują sobie zdjęcia swoich dzieci? 9. Czy umawiasz się na randki tylko z posiadaczami kotów? Jeżeli tak, to czy na następną randkę zabierzecie swoje koty, aby przekonać się, czy one również się polubią? 10. Kiedy ktoś do ciebie dzwoni, czy nalegasz aby powiedział również parę słów do Twojego kota? 11. Czy przedstawiasz swojego kota po imieniu, kiedy ktoś nowy przychodzi do Twojego domu? 12. Czy sprzątasz kocią toaletę po każdym użyciu? 13. Czy masz w lodówce więcej niż cztery otwarte puszki kociego jedzenia, którym Twój kot wzgardził? 14. Czy kupujesz swojemu kotu gwiazdkowe prezenty? Czy wydajesz na nie więcej pieniędzy, niż na prezenty dla bliskiej osoby? 15. Czy karty świąteczne, które wysyłasz do przyjaciół zawsze przedstawiają wizerunki kotów? Czy Twój kot również podpisuje te kartki? 16. Czy w czasie świąt przyrządzasz dla swojego kota specjalne świąteczne potrawy? 17. Czy kupiłaś(-eś) kasetę video przedstawiającą pływające rybki, aby dostarczyć rozrywki swojemu kotu? 18. Czy będąc w sklepie kupujesz jedzenie dla kota i koci żwirek, zanim wybierzesz cokolwiek dla siebie? 19. Czy za każdym razem kiedy masz chandrę, ogarnia Cię wielka chęć żeby przygarnąć (kupić) kolejnego kota? 20. Czy oglądasz kiepski program telewizyjny, bo Twój kot położył się na pilocie? 21. Czy mówisz obcym ile naprawdę masz kotów? 22. Czy gotów byłbyś marznąć przez kilka godzin w strugacz deszczu czekając aż Twój kot obwącha dokładnie drzwi i zdecyduje się czy ma wyjść czy też może jednak wejść? 23. Czy wychodząc ze swojego łóżka wykonujesz karkołomne ewolucje tylko po to, żeby nie zbudzić śpiącego kota? 24. Czy Twój kot "nalega" na przyrządzenie mu niedzielnego śniadania składającego się z omletu, mleka oraz łososia, halibuta lub pstrąga? Te pogrubione dotyczy mnie i moich kotów ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2014-04-06 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety na taki wielki nie ma miejsca ![]() Co do zabawek, to mamy jakieś piłeczki itp rzeczy, ale wiem, że moja kotka lubiła takie do szarpania bardziej. Szarpaki żyją krótko, więc wolę uszyć niż kupować. Zobaczymy co będą wolały i tego więcej kupimy. Dzisiaj cały dzień z naszym "wiejskim" kotem spędziliśmy. Dzielnie pilnował czy dobrze pielimy grządki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4902 | |
|
Cytat:
![]() ![]() Do wyciągania proponuję to: Sprawdziło się , mimo tego, że użyłam tylko raz ![]() http://www.zooplus.pl/shop/psy/maszy...kleszczy/32304
![]() |
#4903 |
Zadomowienie
|
My ręcznie usuwamy, ale wolelibyśmy żeby nie miał ich po prostu, bo tam gdzie są łysieje. Dlatego albo obróżkę kupimy albo frontline. Jeszcze o tym poczytam.
U nas już nie ma kawałka ściany już, myślałam i czymś na balkonie jak jest ciepło |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
... choć nie Westwood
|
Mój kot dziś ma focha na mnie i cały swiat. Nie ma kochanej pańci, nie mruczy jak ja głaskam, gryzie i odpycha
![]() A tak w ogóle zastanawia mnie jedna kwestia... w mieszkaniu, które kupiliśmy mieszkały zawsze koty. Teraz robimy remont, mieszkanie ogólnie zaniedbane i no, czuć czasem po rogach jak zrywaliśmy podłogę, że kot(y) coś znaczył(y), podsikiwał(y). Robimy generalny remont, ale zastanawiam się czy to wystarczy, by zniwelować te zapachy? Czy moja kicia może wyczuć, że ktoś był przed nią? A jeśli tak, to jakie zachowania z jej strony mogą się pojawić? Błagam, tylko nie mówcie, że będzie znaczyć....
![]() |
#4905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z mieszkaniem nie mam pojecia. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4906 |
... choć nie Westwood
|
Foch na całego... chyba za mycie łapek, bo pisku i złości było...
![]() Teraz łaskawie położyła się koło mnie, ale też niezadowolona. Nie wiedziałam, że jaśnie pani aż takie humorki miewa. Nawet nie ucieszyła się jak wróciłam do domu. Snaczki nic nie dały. Aż mi się przykro zrobiło... ![]()
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2014-04-06 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mała ma focha po czesaniu, ale najczęściej przechodzi po max 10 minutach i jakimś przysmaku. A jak się rozwiązała sprawa z tymi nieszczęsnymi rzemykami? Wszystko już potem było w porządku (pamiętam, że wet nakazał pastę na kłaki, pomogło?)?
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4909 | ||
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4910 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poszłam do weta i okazało się, że jest chora, rak i właśnie to była jej reakcja na ból. Dostała leki i na lekach wróciło wszystko do normy, do końca, jeszcze przez dwa lata była kochaną i miłą koteczką. Ale skoro była badana i wet twierdzi, że ok (nie znam się czy takie badanie jak miała wystarcza czy trzeba coś więcej), to pewnie po prostu zły humor, zdarza się każdemu. Obserwuj na wszelki wypadek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj kocurek chodzi na usg jak ma problemy z pecherzem, wszystko widac jak na dloni, jelita, zoladek. I na miejscu szybko robia, przynajmniej u mnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4912 |
|
U mnie wczoraj masakra
![]() Postawiłam na szafie pudło z zabawkami , takie duże, płaskie po zamówieniu. Chamisko tam wskoczyło, a że pudło dłuższe niż szafa szersza to zwalił pudło i sam spadł. Nic mu się nie stało, lekko się zdziwił ![]() Za to Figiel wczoraj mnie rozwalił. Wlazł za szafkę w kuchni , między szafę, a lodówkę. Oczywiście stamtąd nie ma wyjścia. Musiałam sięgać ręką , świecić latarką i go wyciągać ![]() Co jak co, ale ten wariat biały nie był w kocięctwie tak szalony !
#4913 |
Wtajemniczenie
|
wasze koty dostaja szczepionke w kark? to jest prawda, ze nie powinno sie dawac szczepionki w kark ze wzgledu na ryzyko powiklan?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4914 |
Zadomowienie
|
To prawda. Według nowych zaleceń szczepionki podaje się w nogę a nawet w ogon. Jest to związane z ryzykiem powstania mięsaka poszczepiennego. Jeżeli takie coś zaistnieje łatwiej wyciąć to z nogi lub ją amputować niż z karku.
#4915 |
KOTerator
|
Mowa o szczepieniu przeciwko wściekliźnie i białaczce, czy o wszystkich szczepieniach?!
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Już zaatakowałam Iwonę na gg i się dowiedziałam, że chodzi o wszystkie szczepienia. To chyba nie będę szczepić Młodej wcale, bo którą mam łapę wybrać? Ogon potrzebny. Eh. |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | ||||
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze wiedzieć...
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2014-04-07 o 09:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Rozeznanie
|
Hey
![]() Nas w sobote mala "niespodzianka" spotkala. Wracamy do domu i slysze jakis szum - wchodze do lazienki a Mysza odkrecila wode w wannie i lezala zadowolona ![]() ![]() ![]() Poza tym spi na calej szerokosci poduszki a ja wtedy na meza musze wchodzic ![]() Milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to też myślę, że klasyczny koci foch ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4919 |
Nie depcze krokusów
|
sheena84 - hihi, mój kocur też to umie, ile mi kamienia narasta na wannie od wiecznie ciurkającej wody...
![]() |
#4920 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Euzebiuszowi z tego samego powodu podawano antybiotyk w zastrzyku w nogę, bo też mógł się zrobić odczyn, a nogę łatwiej amputować, niż kark ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.