|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
![]()
![]() |
#4892 |
Gang Iren
|
Kefii dużo siły ci życzę,a maluszkowi zdrówka!
![]()
#4893 |
Zadomowienie
|
Magnusia a co ty tak przycichlas ? Adaś pochlania twoją całą energię??
![]() Hehe chyba macierzyństwo nas zmieniło troszkę ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Paw Maj też ucichła... Teściowa mnie dziś rozbawila , zapytała czy chce gazety do poczytania ...jak ja nawet nie mam czasu ogarnąć mieszkania. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2014-02-08 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | ||||
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Po dwóch dniach przerwy przystawiłam dziś małego do piersi dwa razy - za pierwszym razem byłam mile zaskoczona, że boli mniej, ale za drugim razem bolało niestety tak samo mocno jak w momencie, kiedy brodawki były najbardziej poranione.... Długa droga przede mną czuję ![]() Yhym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ej,co ty gadasz! Nic nie tracisz,przecież więź z dzieckiem nie ma nic wspólnego z karmieniem. Dla swojego dziecka jesteś najlepszą matką jaka może być!
![]() |
#4896 |
Zakorzenienie
|
Kefii - trzymam kciuki by za zdrowie małego
![]() Ja i mały już 3 tydzień w szpitalu- na razie jesteśmy sami w przeszklonym pokoju ale powoli meble ubywają, zastanawiam się kiedy dadzą mi kogoś do pokoju albo wezmą łóżko (na razie mam przy łóżeczku małego). U nas bez zmian. Nic nowego i dobrego, posiedzimy sobie w szpitalu jeszcze długo- tygodnie nie wiem czy nie miesiące... póki się mały nie nauczy jeść przez butelkę a to długa droga jeszcze... Było podejrzenie zapalenia płuc, gronkowca- na szczęście bezpodstawne i trochę na wyrost. Mały miał przez 10 dni podawany antybiotyk na bakterię którą złapał w szpitalu, teraz ma tylko leki przeciwdrgawkowe - przeciwpadaczkowe. Niestety pojawiły się problemy z sercem - skutki uboczne leków przeciwpadaczkowych które bierze od urodzenia (fentytoina i luminal). Teraz czekamy na wyniki oznaczenia poziomu tych leków w organizmie Krzysia - próbki zostały wysłane do Krakowa. Ciężko patrzeć na małego jak cierpi - miał 2 silne ataki padaczki przy zmniejszonej dawce leków. Na stałe wpisały się problemy z bólem brzuszka i ulewaniem pokarmu. Małemu odciągam pokarm laktatorem i też mam problem z bolącymi i poranionymi piersiami, ale nie jest jeszcze tak źle. Krzyś mało przybiera na wadze- ma przepisane odżywki witaminowe które dosypuje się do mleka. Najlepsze jest to że większość leków(tych droższych) musimy kupić prywatnie bo szpitala nie stać i nie mają na stanie... Czasem mam dość tych 4 ścian, wrzasków dzieciaków non stop, ale mały wszystko wynagradza. Obecnie oddział jest totalnie przepełniony, dzieciaczki wrzeszczą non stop. Tęsknie za normalnym rodzinnym życiem, domem... nie byłam już ponad miesiąc w domu ... Ciężko jest jak mąż odjeżdża a my zostajemy, zawsze wtedy rycze... cholernie trudne to wszystko. Pocieszam się że kiedyś w końcu nadejdzie czas że stąd wyjdziemy.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2014-02-08 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Zadomowienie
|
Uwielbiam wieczory - nakarmię młodą, zawijam w bety i przekazuje mężowi żeby robił z nią co chce
![]() ![]() Jakoś tego nadrabiania ostatnio znacznie mniej, więc i wcześniej mogę chodzić spać. Nie wiem gdzie podziała sie ta ciążowa śródnocna bezsenność ![]() A i sie pożalę - moje dziecię ma wybitny problem z prawym cycem (albo inna wersja - mój cyc ma problem z moja córką ![]() ![]() Keffi trzymajcie sie ! Zycze duzo zdrowka dla Maluszka i duzo sily i cierpliwosci dla Was ![]()
#4898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziś był dzień prania, sprzątania itp no a poza tym olimpiada trwa a ja oglądam ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
a co Ty za głupoty gadasz!!! więź to jest i będzie już do końca i żadne karmienie nie ma na to wpływu
![]() |
#4899 |
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45051861]
Akkma dla Ciebie specjalnie banan ![]() ![]() ![]() Ale ja się boję ![]() Maruda i Keffi trzymam kciuki za Wasze maluchy ![]() ![]() Moja cukrzyca nie przestaje mnie zadziwiać. Od paru dni jem jasny makaron, który o dziwo nie podnosi mi cukru. Po jaką cholerę więc przez 3 miesiące katowałam się niedogotowanym brązowym makaronem, który jak dla mnie jest ohydny i podnosił mi cukier? ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2014-02-08 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Rozeznanie
|
Akkma- Tez bym tak postąpiła z sąsiadami. Wszystko w granicach normy, czasem w końcu nerwy siadają.
![]() marieee- No to nieźle was siostra załatwiła. Mam nadzieję ,że się szybko wszyscy wykurujecie. A z tymi chrzcinami głupia sprawa, szczególnie ,że ty chrzestną jesteś ehhh.... ![]() senira- Nie załamuj się , piersi się wygoją i będzie dobrze. A może spróbuj z tej poranionej swoje mleko ściągać, żeby mała mm nie musiała dostawać ? Trzymam ![]() Justien- Sper ,że powoli ogarniacie się po przeprowadzce. Jeszcze trochę a będzie skończone. A wiadomo na swoim choćby nie wiem w jak nieskończonym stanie zawsze jest lepiej . ![]() kefii,maruda- dziewczyny ja cały czas trzymam kciuki za wasze maluszki. Wierzę,że wszystko skończy się dobrze i obje wyjdziecie z dziećmi do domu. Bardzo podziwiam was za to ile sił w sobie macie. Wasze dzieci mają najlepsze mamy jakie tylko mogły sobie wymarzyć . ![]() Akkma- A może to tak na poród cukier spada ?? ![]() Natalii urodziła ?? Bo ja nie wiem czy taka ślepa jestem czy co ??
#4901 |
Zadomowienie
|
Kefii Maruda trzymajcie sie dziewczyny w tych szpitalach, jestescie bardzo dzielne i chocpewnie dluga droga jeszcze przed Wami to wierze ze wszystko sie dobrze skonczy!
![]() |
#4902 |
Zadomowienie
|
Ehhh.. chciałabym
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4903 |
Raczkowanie
|
Em ma, u nas dziś zalatany dzień więc nie próbowałam, mam nadzieję, że jutro mi się uda hamak skonstruować. Fajnie, że Dorotce się podoba
![]() kefi, maruda, kciuki za Wasze maleństwa, powoli wszystko się ułoży na pewno ![]() ![]() Do dziewczyn zmagających się z kp: polecam muszle laktacyjne (u mnie Avent). Po 3 tyg męki w końcu przestało boleć ![]() Hosenko, mój Smerf też ma takie opcje - je przez jakis czas po czym nagle pisk/ryk i wycie, pręży się i wygina plecki w łuk. Karmienie przez to trwa wieczność bo Mały po chwili wycia i polulaniu krótkim znowu chce cyca. A za kilka minut powtórka z rozrywki. My z mężem obstawiamy bolący brzuszek i problem z gazami. Roane, dawaj zdjęcia! U nas dziś zalatany dzień, najpierw usiłowaliśmy wyjść na spacer (ale przez imprezowy nastrój synka udało się to nam dopiero koło 14), potem znowu impreza, dodatkowo mieliśmy gości. Jak już się pożegnaliśmy to chwila spokoju i powtórka z rozrywki - znowu te wycie przy kp. W końcu Smerf padł gdzieś po 21. Chyba musimy kupic ten Delicol, położna radziła zacząć podawać. Dobrej nocy Dziewczyny ![]()
#4904 | ||||
Zadomowienie
|
Mieszkanie wysprzatane, pranie zrobione, dziec uspiony wiec i ja sie zaraz kłade
![]() Cytat:
![]() az głupio marudzic ze moja ma wzdecia gdy Krzyś tak bardzo cierpi. Mam nadzieje ze ten czas w szpitalu zleci jak najszybciej. Oby mały juz nie miał tych ataków padaczkowych. Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45053172]- Dziewczyny, czy brałyście może taką dłuższą kąpiel w wannie? Mam ogromną ochotę a w sumie wszędzie się czyta że w połogu raczej zalecany jest prysznic. Czy po CC też powinnam unikać dłuższych kąpieli? Zapomniałam spytać położnej ostatnio.[/QUOTE] /ja be=rałam tylko prysznice. Cytat:
![]()
![]() |
#4905 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do kąpieli to dzięki wielkie za Wasze rady. Powstrzymam się chociaż tak baaaardzo bym chciała się odprężyć w wannie ![]() Moje dziecko ma tak, że cały dzień i całą noc jest super grzeczne, zasypia niemal zawsze po karmieniu. Jedynie koło 22-23, codziennie, jest marudzenie, tak ze 2-3 godziny. No jak w zegarku. I tylko tata potrafi dobrze uśpić Alicję. Chyba córka sobie rezerwuje wieczory na "czas z tatusiem" Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Akkma nic się nie bój a na razie korzystaj i wypoczywaj, wysypiaj się (o tak!) ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Keffi, maruda, przede wszystkim życzę Wam dużo siły i wytrwałości. Wasze dzieci mają niesamowite szczęście że trafiły na takie wspaniałe mamusie. Trzymam za Was kciuki i wierzę że będzie coraz lepiej. ![]() Edytowane przez 830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 Czas edycji: 2014-02-08 o 22:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz po porodzie to ja już nie wiem co to jest glukometr. Zanim zdążyłabym zmierzyć cukier po posiłku to mała zapłakałaby się z głodu. Tak jest za każdym razem - zjem coś i w przeciągu godz mała się budzi, nie ma szans na mierzenie cukru.... ![]() Zostałaś ostatnia na placu boju z cukrem - tak więc pozwalaj sobie teraz na więcej, poród niebawem ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- U nas zrobiło się spokojniej i bez większych histerii. To chyba po zmianie mleka. Z bebilonu przeszliśmy na bebiko i mała od razu stała się spokojniejsza. Ruszyło też wypróżnianie się - 2 razy kupa po same pachy. Obkupkała się aż po pępek ![]() Karmienia cycem nadal nie preferuje - ewentualnie pociumcia go czasami na deser... ![]() Za to butlę żłopie jak stary chłop... ![]() Mleko z cyców mi cieknie więc odciągam laktatorem, bo cyce robią się twarde, bolesne i z grudkami... Szkoda, że nie chce z nich się stołować, no ale cóż... Ponoć dziecko samo sobie wybiera czy chce być karmione piersią czy z butli, tak samo jak jedne lubią smoczki a inne nie chcą w ogóle. Zobaczymy jak dzisiejsza nocka itd. Moja rana po CC z jednej strony zrobiła się grubsza. Minął tydzień od operacji, szwy się prawie rozpuściły, czucia przy szwie jeszcze nie odzyskałam. Zauważyłam, że po tej cesarce jelita mi głośno pracują i kłują jakby czasami... ![]() Lecę do spania bo za 2-3 godz pobudka będzie na karmienie. I tak w kółko ![]()
![]() |
#4907 |
Rozeznanie
|
czesc
![]() zbieralam sie chyba z 5 razy do odpisania i ciagle cos wypadalo. tylko naszybko duzo sily dla kefi i marydy,,, reszte jutro odp , bo taka jestem przetyrana ze masakra ![]() mala cyrki odstawiala straszne:/ w koncu musze jakis plan dnia opracowac bo bedzie cienko ![]() od jakiegos czasu spokoj i ciekawe jaka bedzie noc.... zreszta..pierdziele.. to nie moje zmartwienie bedzie. koncze sie zaraz odciagac, maz dostanie mleko w reke 250ml a ja mam zamiar dzisiejsza noc spac. cala. dziekuje bogu za laktator i zaluje ze kupilam na jedna piers. to jest najwieksza zaleta butelki ze ktos moze pokarmic za umeczona matke;-) dobranoc i zycze wam dziewczyny spokojnej nocy ![]() acha jeszcze banan dla potrzebujacych bo zapomnialabym ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-02-08 o 23:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
Ehhh od 3 rano z przerwami po 10 minut moje dziecko wisi na cycku...
W szpitalu niestety nie mam czym odciagac a szpital takim ekskluzywnym sprzetem nie dysponuje ![]() Send from my IPhone ![]()
#4909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas lepiej pobudka o 1 i o 5 ale tylno dlatego ze meczyl go kupa- musial sie pomeczyc. I tak jest czesto... poradzcie cos. Zeby latwiej szlo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
Jak mam byc szczera to mam powoli dosyc kp ale podejrzewam ze to wplyw szpitala a w domu na spokojnie bedziemy z mala probowac jeszcze. Chyba potrzebuje sie troche "wyspac" i posiedziec w ciszy bez ciagle zagladajacych gosci, pilegniarek,salowych itp
Send from my IPhone ![]()
#4911 |
Zakorzenienie
|
Witam
My jeszcze w szpitalu, mam nadzieję ze do środy wyjdziemy, mała jest słodka i tak słodko kaleczy mi brodawki ze dziękujè ze ktoś pomyślał i wyprodukował bephanten i nakładki tt Jak wrócimy wstawie zdjęcie i opis porodu Pozdrawiam
#4912 | ||
Gang Iren
|
Hej.
Wczoraj obyło się bez wieczorno-nocnego wiszenia na cycku. Niestety Kacper ma zawalony nosek i ciężko mu się oddycha ![]() Eryk też. Kacper spał w miarę dobrze,dwa karmienia w nocy. Za to Eryk ciągle się budził. Trzymaj się kochana! Kciuki,żeby Mały nauczył się jak najszybciej pić z butelki. A z tymi lekami to porażka,że szpital nie ma i trzeba samemu kupić! Cytat:
![]() Cytat:
A może ktoś by dowiózł laktator? Najlepiej byłoby leżeć bez stanika i wietrzyć piersi,ale pewnie to trudne jak ciągle ludzie się kręcą. W domu na pewno będzie lepiej. A ile musisz jeszcze być w szpitalu?
![]() |
#4913 |
Zadomowienie
|
Gosia a jaki ten katar u Kacperka? Stosujesz cos do plukania noska? Niektorzy pediatrzy polecaja zakrapiac mleko z piersi ale nie praktykowalam. Za to woda ze źrodel siarkowych fajnie dziala
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Send from my IPhone ![]()
![]() |
#4915 |
Zadomowienie
|
maruda trzymam kciuki za Was, mam nadzieje, ze Krzys jak najszybciej nauczy sie pic z butelki i bedziecie mogli wyjsc do domu. Jestes bardzo dzielna, trzymaj sie
![]() senira w domu bedzie zupelnie inaczej, na spokojnie bedziesz dostawiac mala i zobaczysz, ze bedzie dobrze. A wiesz juz kiedy Was wypuszcza? Wczoraj wieczorem Alek tak strasznie plakal, nie wiem co mu bylo. Plakal tak z 30min.potem sie uspokoil, wykapalismy go i jak usnal o 21.30 to spal do 3.30, przewijanie, karmienie i pozniej spanie od 4 do 8. Strasznie byl chyba zmeczony tym placzem, ale jak sie uspokoil, to tak sie we mnie wtulil, ze przez godzine go trzymalam takiego przyklejonego do mnie ![]() ![]()
#4916 |
Zakorzenienie
|
I sorki dziewczyny ze tak tylko o sobie ale co chwila mi ktos sie kreci i godzine pisze posta z tel i zapominam co komu mialam odpisac( a na iphonie niewiem czemu multicytowanie mi nie dziala )
#4917 |
Gang Iren
|
Lidka przezroczysty ma,więc źle nie jest. Wlewam mu po kropelce soli fizjologicznej i kładę na brzuszek,żeby wypłynęło. Na razie działało,tyle że na krótko,bo znów jest zatkany i ciężko mu się oddycha. Jak by nie dało rady to odciągnę fridą. O tej wodzie nic nie wiem i nie wiem czy tu gdzieś dostanę. A w Polsce w aptece się to kupuje czy gdzie?
![]() |
#4918 |
Zakorzenienie
|
LeLa a moze go brzuszek bolal ?? Albo wlasnie chcial sie przytulic ??
#4919 |
Gang Iren
|
Kacper spi już 4 i pół godziny
![]() Chyba czas go obudzić...
#4920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dostal jakis nowy lek na recepte na ten brzuszek: Debridat, , daje mu go drugi dzien, ale nie widze jakos poprawy ![]() Ostatecznie spobuje ten Delicol na wlasna reke, bo pediatra stwierdzila, zebez sensu mu go dawac, bo ona tu nie widzi nietolerancji laktozy ![]() gosia a moze oczysc Kacperkowi ten nosek frida? Moze mu sie oczysci. Trzymam kciuki, zeby dzieciaczki jak najszybciej wyzdrowialy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.