|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Tak na receptę elosone czy jakos tak. Nie mam go tu zeby sprawdzić. A w aptece wczesniej kupiłam dapis po ukąszeniach i farmaceuta mówił ze można stosować. Ale prawie 30zl kosztuje a nie sprawdzałam czy działa. I przepisał tez zyrtec krople bo to sprawa uczulenia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobię wszystko wieczorem, bo teraz się uczę.
Ale mam pytania, bo zębol jednak dzisiaj wyszedł, imieninowy prezent wystukany łyżeczką (ale i tak widać go gołym okiem). Od kiedy te zęby trzeba myć, od razu jak wyjdą?i jak często? wy już dawno to wszystko wiecie, a mnie teraz dopiero zaczęło dotyczyć. No i jak my dalej kp w nocy to nic nie szkodzi?umyć jej wieczorem po kaszce i wsio? Zła jestem,bo była u nas rodzinka i oczywiście porównywanie Natalki i jej dwóch kuzynek z tego samego roku (jedna z 2 maja, druga z końca czerwca).Niestety jak zaszłam w ciążę i wiedziałam,że kuzynki też zaszły to wiedziałam,że tak to będzie tak samo ja byłam całe życie porównywana z tą kuzynką co była w moim wieku. przykre to jest dla mnie:/No i oczywiście pytania, czemu jeszcze nie sadzam jej na nocnik. Oczywiście starszeństwo uważa,że ona to spokojnie zczai. W ogóle faktycznie widać u starszych ten trend, bo moja mama też już kilka razy zagadywała mnie o nocnik, ale jak jej powiedziałam swoje argumenty to dała mi spokój... wrrr, też tak macie?
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że to dlatego że w ich czasach prało się pieluchy tetrowe i chciało się od tego jak najszybciej uciec ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Ja zęby myje 3 razy dziennie rano, po południu i wieczorem. W nocy nie myje nawet jeśli zje
|
|
#4896 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe wiem coś o tym
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() wszystkiego co najlepsze dla solenizantow tych duzych i tych małych i tez dla tego płci meskiej ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- jeszcze tylko 102 posty...pisac pisac dziewczyny andale andale arriba arriba ! ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
za zabek ja do 4 zabka mylam silikonowa szczoteczka a pozniej juz szczoteczka taka zwykla dla niemowlat i pasta myje 2 razy dziennie ale ciezko nam to idzie bo Julia na sile buzie zaciska ![]() a co do porownywania to nie dziwie sie, ze Ci przykro, najgorzej wlasnie jak sie porownuje, a przeciez kazde dziecko inne i kazdy inaczej wychowuje. Olej te cenne rady i rob swoje mi codziennie moj ojciec truje glowe na temat chodzika choc 100 razy mowilam dlaczego go nie kupie a on swoje....
|
|
#4899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I sto lat dla małej Lilki ![]() Poli a ty kiedy masz imieniny? ![]() Cytat:
właśnie miałam pytać co z ugryzieniami od komarów, bo wczoraj mi Tusię pogryzły:/
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
my pojechalismy dzis o 9 nad jezioro ze znajomymi, super byla pogoda i wogole swietnie bylo, Julce sie podobalo i byla grzeczna
przed chwilą padła ze zmeczenia ![]() a tak dzis prażyło ze strasznie mi ramiona spiekło i teraz umiram
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Lula, Czaszka dzięki zaa odpowiedzi
![]() Czaszka mi nawet o tyle nie jest przykro,że któraś coś robi wcześniej bo to naturalne-Zosia pierwsza chodzi i ogólnie ruchowo jest świetna, Helka jest wiecznie uśmiechnięta, a Tusia najwcześniej się rozgadała. I to normalne,każda w swoim tempie. Ale rozwala mnie ciągłe gadanie o tym na zasadzie porównań, bo ciągle mi się przypomina jak porównywano mnie i moją kuzynkę:/ no nic, nie przeskoczę. Trzeba to przecierpieć. Wczoraj rodzice wzięli nas na imieninową wycieczkę po parku, weszliśmy też do pałacu i Tusia była zafascynowana-wszystko pokazywała paluszkiem, gadała "tam" i po swojemu, a najbardziej podobały jej się malowane sufity, non stop głowa do tyłu i zacieszała. A na koniec pokazała pani przewodniczce język kilka razy ![]() I ledwo ma jeden ząb a już gryzie stół
|
|
#4902 |
|
Wtajemniczenie
|
Zazdroszczę wypadów . Pod tym względem właśnie chciałabym mieć samochod .autobusami w taki skwar to się naprawdę nie chce jeździć wiec przeważnie siedzimy w domu, ewentualnie na ogródku moich rodziców.
Motylku przykre jest to co piszesz o porownywaniu..u mnie też tak było..niestety strasznie wpłynęło to na moją samoocenę A imieniny mam dziś tak więc u Nas 3 okazję do swietowania byly![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Jeszcze raz chciałam podziękować w imieniu swoim i Liluni za zyczenia jesteście kochane
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ szykuje jakiś romantyczny wieczór więc do jutra
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej! Byliśmy nad jeziorem i musze przyznać ze jeszcze nie widziałam u leo takiej radości! Pływał w tym kółku z siedziskiem i tak machal nóżkami ze ciągle sie kręcił. A tak sie chichrał ze wszyscy sie nim zachwycali
bez koła tez próbował pływać no normalnie taki byl szał, ze beczał jak wychodziliśmy z wody. To byl bardzo miły wypad![]() Cytat:
no nas niestety tez zawsze porównywano i ja niestety blado wypadałam leosia nie maja za bardzo do kogo bo jedynie kuzyn 10miesięcy starszy ale to wiadomo obecnie jest między nimi przepaść.Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Lulcia, trzymam mocno kciuki za udany wieczór
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
capi, ale działa Dzięki
|
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
też o tym pomyślałam
![]() ![]() Cytat:
![]() No właśnie syn mojego brata ma 5 lat, więc już za duża różnica wieku na porównywanie. Ale jak zliżony wiek to tego się nie uniknie.I faktycznie czasem dziecko może się nabawić kompleksów
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku, ja myję Oli raz dziennie, czasem dwa, jakoś po prostu chyba zapominam, ale muszę sobie wyrobić nawyk tak jak z witaminkami, przy wieczornych rytuałach
bo tak to raczej w dzień jej myję po kaszce. Szczoteczki mamy z babydream, teraz myję tą jakby pośrednią.a myć możesz zacząć ale jak już będzie widać tego ząbka, bo narazie to nie ma po co właśnie jak przeczytałam posta Kaśki to od razu miałam Ciebie przed oczami ![]() oho
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
ło raju, u sierpniówek dzisiaj urodziła się Amber...
mój mąż to skomentował,że ma nadzieję,że nie mają na nazwisko Gold
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej no może mieszkają w juesejnie czy coś, nie można się śmiać bez genezy
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą nie rozumiem dlaczego ludzie dają dzieciom imiona zagraniczne, jeszcze pal licho jak nazwisko pasuje, ale jakby ta Amber miała na nazwisko np. Kiełbasa, to tak średnio pasuje Mogłabym zrozumieć jeszcze, jakby rodzice mieszkali za granicą, ale jest przecież tyle ładnych polskich imion
|
|
#4916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przywiązuję do tego tak dużej wagi i zapominam... Julek ma dwa wyrośnięte, dwie górne jedynki rosną i dwójki chyba w natarciu ![]() Cytat:
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, przestań bo siedzę i kwiczę
|
|
#4919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- a co do porównywania dziecka do innych, to też Lilcia przyszła na świat w jednym roku co 4 innych dzieciaków w rodzinie i fakt, pewnych porównań trudno uniknąć, choć umiarkowanie, bo każdy ma świadomość, że w przyp. takiego małego dziecka to miesiąc to też spora różnica, no i na szczęście lub nie, ale dzieli nas odległość całkiem spora, więc do porównywania za dużo okazji nie ma
|
|
|
|
|
#4920 | ||||
|
Raczkowanie
|
hej
rzadko bywam ostatnio, jednak przygotowania do ślubu troche czasu pochłaniają i jak mam chwile na neta to zwykle szukam czegos do slubu ........... co gorsze zaczynam juz lapac stresa ![]() a chwil wolnych raczej malo, Maks od kilku juz dni spi tylko raz dziennie- godzine lub dwie, a tak przec caly dzien wspina sie po mnie i tylko palcem pokazuje gdzie zyczy sobie, aby go zaniesc ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ciekawe jak droga Wam minela, moj tez wyjec samochodowy i nieraz ciezko mi z nim dojechac 4 km do mojej mamy tak wariuje w aucie ![]() butterfly doczekałaś sie zebola my tez na poczatku mylismy silikonowa szczoteczka i przegotowana woda, pamietam ze wtedy to bardzo lubil otwieral szeroko buzie i mega zainteresowany byl, natomiast teraz 8 zebow na stanie i uzywamy szczoteczki MAM i pasty ziajki i jest katastrofa ) no i zwykla jak juz zacznie sie drzec to dopiero mam jakis dostep do zebow wiec przejezdzam szybkomy w nocy tez kp i nie myje pozniej zebow, zwykle po zjedzeniu zasypia i jak raz probowalam mu umyc to ssal szczoteczke i jezyk tak ukladal jak przy jedzeniu wiec dostep do zebow byl zaden
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

tak samo ja byłam całe życie porównywana z tą kuzynką co była w moim wieku. przykre to jest dla mnie:/
myślę że to dlatego że w ich czasach prało się pieluchy tetrowe i chciało się od tego jak najszybciej uciec 

andale andale arriba arriba ! 
za zabek
Mogłabym zrozumieć jeszcze, jakby rodzice mieszkali za granicą, ale jest przecież tyle ładnych polskich imion
nie przywiązuję do tego tak dużej wagi i zapominam... Julek ma dwa wyrośnięte, dwie górne jedynki rosną i dwójki chyba w natarciu 
nie, przestań bo siedzę i kwiczę