|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXVII
Cytat:
Wstawianie jej z wierszykami i na pamięć wytresowanymi odpowiedziami na zwykłe codzienne pytania jest pierwszym krokiem do tego i moim zdaniem i zdaniem wielu ludzi NIEWŁAśCIWE. Nie mogę pojąć że tutaj nikt tego nie rozumie a w forach amerykańskich walczy się przeciwko dzieciom w internecie i na scenach albo fejsbukach. Ciekawa jestem czy Lili będzie swojej mamusi wdzięczna kiedyś że ją tak w wannie i w innych sytuacjach po youtubie targała. Większość takich dzieci nie jest. I wiecie co, TO WŁAśNIE, mimo że tak często idzie mi niezmiernie na nerwy, podoba mi się w Fifi. Ona ma fajnego synka ale pokazuje go bardzo rzadko i tylko z tyłu i bez wierszyków i bardzo zwraca na to uwagę aby jego twarzy nie było widać. Jak tam w tym filmiku o Katowicach. Lata bez głowy po mieście ale aby synka twarzy nie było w kamerze to nie zapomina. TO znaczy RESPEKT, UZNANIE i SZACUNEK dziecka i jego woli. Edytowane przez BezimiennyKot Czas edycji: 2015-06-23 o 09:49 |
|
|
|
|
#4892 |
|
Rozeznanie
|
Zauważyłam, że niektóre mamy są wszystko najlepiej wiedzące. Doriska też jest mamą i ma swój sposób na wychowanie, nie masz wyjścia i musisz to zaakceptować i nikt Ci nie zabrania kontynuowania swojego sprawdzonego sposobu.
|
|
|
|
#4893 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4894 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co? Konkursy piękności dla dzieci bo wierszyk na yt? Chyba za bardzo plyniesz, bo piszesz jakby to byla norma i oczywiste następstwo |
|
|
|
|
#4895 |
|
Raczkowanie
|
Nie. Wkurza mnie tylko że w polsce się zaczyna to co w ameryce już długo jest krytykowane. Dyskutuję na forum amerykańskim na ten temat bo jestem półamerykanką i nie podoba mi się co tam z dziećmi robią. Tak jak wielu, wielu amerykanom. Ale jak już powiedziałam, zostawmy ten temat bo widzę że polska jeszcze tak daleko nie jest aby zrozumieć tego niewłaściwość i nie ma sęsu tutaj takiej dyskusji rozwijać.
Edytowane przez BezimiennyKot Czas edycji: 2015-06-23 o 10:02 |
|
|
|
#4896 |
|
Zadomowienie
|
jest 10 jest vlog u Szuszka
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak miałam dwa latka to już rysowałam swoje pierwsze rysunki, które mam do dziś na prawdę dużo czasu poświęcała mi moja mama na rozwój, na to, żeby mnie czegoś nauczyć, a nie wytresować...i sama przy wychowywaniu swoich dzieci pewnie postępowałabym tak samo, dlatego podoba mi się podejście Doriski, bo uczy wielu rzeczy, jak się zachowywać, jak powstępować, a nie pobłażać na wszystko, byleby mieć spokój od dziecka...poza tym widać, że mała się cieszy na widok kamery i sprawie jej to radochę, że może tak sobie pogadać z mamą do widzów
|
|
#4898 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Uwaga - nie wszystko co zachodnie, jest godne naśladowania. W USA przesadza się mocno w wielu sprawach. I potem wychodzą takie historie: uczysz dziecko wierszyka -> łojezu, zabierasz mu dzieciństwo, zaraz wyślesz na wybieg i co jeszcze! |
|
|
|
|
#4899 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czego niewlasciwosx? Uczenia dziecka wierszyków? |
|
|
|
|
#4900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ona nawet nie rozumie dokładnie co to kamera! Cieszy się bo mama ma interesujący instrument w ręku i się nią zajmuje a nie z powodu tego że cały świat ją w wannie albo wierszyki recytując na youtubie ogląda!!! |
|
|
|
|
#4901 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() straszne rzeczy, ludzie zobaczyli, że dwuletnia dziewczynka recytuje wierszy...na pewno siądzie jej to na psychice dawno takich bzdur nie czytałam, skoro uważasz, że Doriska źle wychowuje swoje dziecko itp. itd., a Ty argumentujesz, że przecież sama masz dzieci i je wychowujesz, to wolę nie wiedzieć w jaki sposób to robisz
Edytowane przez Patalus Czas edycji: 2015-06-23 o 10:29 |
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
a propo Doriski :
podziwiam ją za cierpliwość bo wydaje mi się, że w stosunku do dziecka ma megaaa tym bardziej jak praktycznie cały dzień jest z nią sama... a bunty 2.3 latka itd to nic przyjemnego. Do jej sposobu mówienia można się przyzwyczaić - jednak bardziej lubię jej filmiki niż #victorias's secret mummy miss pk project ![]() Doriska dla mnie jest autentyczna i wydaje mi się, że jest taka na codzień ( bardzo ładna z niej kobieta) a inna "sławna mummy" MissPKVictoriasSecretsPro ject jest sztuczna... wszystko pod kamerę ona i jej idealny świat. I to jak zaczyna zdanie "ja i moja córeczka" "moja córeczka tooo" "dla mojej córeczki to" - same OHH i AHHH jak ten sławetny dress do porodu ![]() a propo wierszyków - są dzieci gaduły od 1 r.ż a i są takie, które wołają mama siku w wieku 4 widać, że Lilli jest bardzo rozwinięta i Doriska pewnie dużo do niej mówi, tłumaczy, śpiewa - obie są rozgadane.
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2015-06-23 o 10:31 |
|
|
|
#4904 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się. Myślę, że większość dzieci była tak wychowywana. Przecież nie uczy jej Bóg wie czego. To jest dziecko i uczy się wierszyków dla dzieci.
|
|
|
#4905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez BezimiennyKot Czas edycji: 2015-06-23 o 10:38 |
|
|
|
|
#4906 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Doriskę, to również ją podziwiam. Jestem w podobnej sytuacji i wiem, jakie to jest ciężkie.
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej uśmiechnięta Lilli i zadbana, pogoda matka, niż blogi paretingowe - gdzie mama zarabia na fotach i reklamie swoich dzieci... wmawiając "że dla dobra dziecka bo się cieszy jak robi się jej zdjęcie" .
Tylko co taka mama zrobi jak dziecko w pewnym wieku powie "nie" rozumiem jedno, drugie, trzecie dziecko... a później PUP i tak
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2015-06-23 o 10:38 |
|
|
|
#4909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4911 | |
|
now or never
|
Cytat:
jest paskudne i niedobre - to biedronkowe
|
|
#4912 |
|
tuńczyk duńczyk <><
|
Tak podczytując to jedna rzecz mną wstrząsneła- naprawdę dziecko musi pytać, czy może otworzyć drzwi i wziąć chusteczki? Normalne odruchy sobie wyrobiła, a mama je 'gasi'
Samo pytanie o pozwolenie-ok, szanuję, dobrze że ją tak uczy, ale w takich sytuacjach- nie nie nie, już ja znam taki przypadek, gdzie dziecko się nauczyło pytać o wszystko i zatwardzenia nie raz dostało, bo nie mogła się zapytać czy może iść do lazienki.
|
|
|
|
#4913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niech Doriska robi tak jak chce, a Ty decyduj o swoich dzieciach a nie o cudzych. Oglądam Dorsika i dla mnie wszystko jest pokazywane ze smakiem. |
|
|
|
|
#4914 |
|
Raczkowanie
|
Ja też
Ale dwa spokojne wdechy ratują sytuację Zdaję sobie też sprawę, że vlogi Doriski to tylko wycinki z życia codziennego. Mimo wszystko - szacun dla niej.
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4916 | |
|
TU i TAM
|
Cytat:
jesli do dzisiaj nikt sie nie zglosi odsylam do kolezanki |
|
|
|
|
#4917 |
|
tuńczyk duńczyk <><
|
Ale z tego co tu wyczytałam, to mała chciala sięgnąć po chusteczki, a mama ją upomniała, że musi zapytać- dobrze przytaczam? I to uważam za niewłaściwie, nie za samo pytanie się.
|
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co tu czytam, utwierdza.mnie w przekonaniu, że temat dzieci prowadzi do najbardziej rozognionych spięć. Tysiące wykrzykników i mnóstwo hiperboli - małe miss porównywane do dzieci dukających wiersze przed kamerą - kaj jo je? |
|
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
ogórków malosolnych mi się chce
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2015-06-23 o 11:07 |
|
|
|
#4920 |
|
tuńczyk duńczyk <><
|
Komentarz z insta Bogusi:
'Jwielbiam cie jesteś super osoba nawet niewidac ze jesteś na wózku mam nadzieje że to cie nieurazilo' ale jak to nie widać, czarno na białym widać. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

na prawdę dużo czasu poświęcała mi moja mama na rozwój, na to, żeby mnie czegoś nauczyć, a nie wytresować...i sama przy wychowywaniu swoich dzieci pewnie postępowałabym tak samo, dlatego podoba mi się podejście Doriski, bo uczy wielu rzeczy, jak się zachowywać, jak powstępować, a nie pobłażać na wszystko, byleby mieć spokój od dziecka...poza tym widać, że mała się cieszy na widok kamery i sprawie jej to radochę, że może tak sobie pogadać z mamą do widzów 

widać, że Lilli jest bardzo rozwinięta i Doriska pewnie dużo do niej mówi, tłumaczy, śpiewa - obie są rozgadane.

Samo pytanie o pozwolenie-ok, szanuję, dobrze że ją tak uczy, ale w takich sytuacjach- nie nie nie, już ja znam taki przypadek, gdzie dziecko się nauczyło pytać o wszystko i zatwardzenia nie raz dostało, bo nie mogła się zapytać czy może iść do lazienki.
Ale dwa spokojne wdechy ratują sytuację