|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
śpi ?
![]() ![]() Robię listę zakupów na święta spożywczych ale mam pustkę w głowie skupić się nie mogę ![]()
#4892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Cytat:
![]() My sie spotykamy pierwszego dnia u moich rodziców a drugiego u meza, wiec do meza nic nie przygotowywuje z potraw a do mnie tak bo mam 6 rodzeństwa i każde cos robi by nie nadwyrezac tak mamy ![]() Almette albo filadelfia i szynke a w niej zawinieta sałatka z wedzonego kurczaka i ananasem. Proste i w miarę szybkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4895 |
Zakorzenienie
|
M będzie w Wigilię. Pracują w środę do 18 i pewnie o 21 wyjadą. Coś M mówił że może by się na wcześniej wyrobili ale w Belgii pracują do 15.50, muszą dojechać na domek, wykąpać się a jest ich 12 i jeszcze do Holandii dojechać a jadą coś koło 2 godz więc się raczej nie wyrobią...Jak wyjadą o 21 to na 15 powinien być w domu.
Nie wiem w sumie jak będą sklepy otwarte w Wigilię...czy by zdążył jeszcze na zakupy...szczerze to wątpie...u nas Centrum do 14 ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Dużo nie będę robić bo u nas nie ma kto jeść...Myślę że zrobię barszcz z uszkami i jakąś rybę, upiekę jedno ciasto i jakąś sałatkę...I to by było na tyle...Na obiad w BN jedziemy do rodziców, na Szczepana kupię kawałek schabu a na niedzielę to mam ćwiartki z kurczaka zamrożone... |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Zakorzenienie
|
MamaKarolci z Ciebie też laska
![]() Agata jak u siebie jesteście na samą wigilię, to nie ma sensu więcej robić. Ja od kilku lat robię barszcz, śledzia, karpia z sałatką, jakąś kapustę (bo akurat tz chce), pieczone grzyby i na tym koniec. Kawałek ciasta przynoszę od teściów, a my robimy ciasteczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Buuu a ja nie widze zdjęcia mamakarolci bo na tel nie widac. Moze jutro na komp sie dobije bo dzis bez szans, zaraz obiad a pozniej zbieramy sie na wigilie ze znajomymi i pewnie do polnocy posiedzimy.
Wróciłam wlasnie z kościoła i jednak moje dziecko w kościele to średni pomysł. 10 min usiedzi a pozniej jazda zwiedzać świat a najchętniej przykościelny ogród ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
Tez tak uważam. U nas w święta zawsze wszystko robi moja mama (my tylko pomagamy). W zeszłym roku zebraliśmy cała moja i tz rodzine i wynajęliśmy wielka chatę w górach i kazdy dostał przydział co ugotuje na święta i przyszykuje (ozdoby, zadba o aparat, zadba o jakieś gry do wzięcia, zrobi zakupy etc) i to było mega fajne bo kazdy mógł sie wykazać a przy okazji nie tylko jedna osoba była obarczona całymi przygotowaniami ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Święta sie zaczęły - wpierniczam wlasnie bigos by moja mama, wiec oficjalne rozpoczęcie jest ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2015-12-20 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
No sami jesteśmy więc stwierdziłam że więcej nie ma sensu bo po co robić a potem wyrzucać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
MamaKarolci28
|
[QUOTE=figa84;53861971]MamaKarolci z Ciebie też laska
![]() Dziękuje ![]() Teraz juz tej "laski" nie przypominam...chociaż dodać 19kg i bedzie ta sama ![]() Ale dziewczyny pózniej będziemy sie motywowaly w odchudzaniu, razem zawsze raźniej ![]() Bo u mnie bez diety pewnie sie nie obędzie. Z córka 24 kg przytyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=MamaKarolci28;53862 118]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=MamaKarolci28;53862 118] Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4902 | |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
[QUOTE=agaczilla21;5386218 5]
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
[QUOTE=MamaKarolci28;53862 261]Ola żeby nie było to ja od czasu do czasu też jakieś ciastko zjem albo batona...ale wolę pomarańcze...bo ostatnio mandarynki jakieś takie suche mi się trafiają....Herbaty już jakiś czas nie słodzę i w sumie od początku ciąży nie piję zwykłej czarnej tylko mięta z jabłkiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kaaasi;53862239]pewnie jak macie taką sytuację to bez sensu dużo kupować
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4905 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=marciar7;53862292]
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4906 |
Zakorzenienie
|
Udostępniłam siostrze laptopa a patrzę na telu...i widzę kto pisze a nie widzę co....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!to
Cytat:
![]() Ja już dopijam kawkę, zjadłam nawet delicja wiśniowe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój M to jak by byl w domu to pewnie by powiedział że mroze dzieci 😉 ale on przyzwyczajony do ciepła bo tam w nl na domku grzeja po 23 stopnie żeby pranie szybko schlo 😊 w tym tygodniu w któryś dzień jak jechali do roboty to przed 18 bylo +12 a jak wracali po 6 rano to +11. Ciepla ta zima 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() My tak zrobiliśmy w tym roku na 60te urodziny taty- każda coś zrobiła, przywiozła do rodziców i było super, różnorodnie, a mama się nie naharowała. Bigosik z mięskiem czy taka kapustka wigilijna postna? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No drugi dzień świąt to jest Świętego Szczepana. I u nas się nie mówi drugi dzień tylko Szczepana |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() Oj, ciepła, jesień była chłodniejsza ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Dziewczyny, MUSIAŁAM to wstawić ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
Elena samo nie spadnie nie ma opcji i ujędrnienie samo tez nie wróci
![]() no ale jeszcze trochę i już będzie można ćwiczyć ![]() Maluch wymiata ![]()
#4913 |
Zakorzenienie
|
Maluch czerwony=najszybszy 😉
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() Temat maluchów widzę był poruszany ;-) ja jak poznałam mojego tż to.jezdzil maluchem białym ![]() Co do domów i ogrzewania to my mieszkamy z rodzicami w domu jednorodzinnym i mamy jeden pokój ale za rok (miało być w tym roku no ale nasze ukochane Maleństwo w brzuszku się znalazlo) przy wymianie dachu podnosimy dom o 3 pustaki (mamy strych 2 poziomy ale zbyt mocne skosy są ) i będziemy mieć tyle miejsca co rodzice aktualnie czyli 3 pokoje średnie jeden wielki dużą łazienka mała łazienka dużą kuchnia i duży korytarz wiec mnóstwo przestrzeni i to kosztem gdzieś 70tys z wyposażeniem ![]() ![]() ![]() ![]()
#4915 |
Zadomowienie
|
A to kombinezonik/śpiworek
![]()
#4916 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj bardzo ciepła.. Ponoc 2016 i 2017 maja byc najcieplejszymi latami od ilus tam dziesięcioleci wiec kiepsko widze ta zimę ![]() Ja lubię jak w domu jest 21 maks 22 stopnie, w nocy 20-21 ![]() Moi rodzice to lubią w ogóle jak jest poniżej 20 Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
No i super ![]() Bigos prawdziwy ze śliwkami, grzybkiem i mięskiem ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=MamaKarolci28;53862 118] Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() też trafiłam okazję w H&M ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 | ||
Zakorzenienie
|
U nas co roku jest tak,że najpierw jedna Wigilia u moich rodziców, a druga Wigilia u siostry małża, tam są też Teściowie. W BN są urodziny siostrzeńća, więc u nich obiad. A w drugi dzień moi rodzice mają gości na imieniny Taty. Tak jest co roku i napradę nie mam co gotować dla nas. Pomagam mamie przygotować i sprzątać.
Byłyśmy z Mamą u mnie, mam właściwie torbę spakowaną w razie w, dla Zu też prawie spakowana.Poprzenosiłyśmy ciuszki, poozdabiałyśmy Tuśkowy pokój. Także git majonez ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja Mama też dzisiaj zrobiła bigos, ale jak zawsze uwielbiałam taak teraz na ten zapach...kiepsko to widzę ![]()
![]() |
#4919 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=wykalacka;53863141]własnie tak patrzę, gdzie ten brzuch
![]() świetny pomysł ![]() ![]() Cytat:
No i nas tez był opór ale rodzina nam sie bardzo powiększyła ostatnio i nie da sie juz wszystkich pomieścić z noclegiem ![]() ![]() A co do temp to jak ja jeżdzę do koleżanek zazwyczaj tez zdycham z gorąca, rozbieram sie do podkoszulka a i tak cała czerwona jestem i se dusze. Pola tez upocona. I zdecydowanie to noe wina ciąży ![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
[QUOTE=kaaasi;53862309] Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie wiedziałam o tym Szczepanie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.