Planowanie ciąży cz. 4 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-13, 09:41   #4891
PatiPee
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie ciąży cz. 4

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
Moc fluidów leci i trzymam kciuki, żebyś też zobaczyła dwie kreski! Dobrze pamiętam, że w przyszłym tyg testujesz?

Zrobiłam dla pewności jeszcze jeden test, tyle że w domu miałam już tylko zwykłe o czułości 25mlU i też widać na nim bladziocha

Na betę nie mam jak pójść ani jutro ani we wtorek, za to w czwartek mam zaklepaną juz dużo wcześniej wizytę u gina i chyba do tego czasu nie będę podejmować żadnych kroków No może jeszcze zrobię kolejny test, żeby zobaczyć, czy kreska ciemnieje. W czw będzie dopiero 5d spóźniającej się @ (jeśli nie przyjdzie) więc pewnie na usg gin nic nie zobaczy, ale da choć skierowanie na badania, które będę mogła zrobić w piątek

No chyba że nie wytrzymam do czwartku albo będę miała jakieś niepokojące objawy, to polecę szybciej albo w śr zrobię betę
Na razie od dobrego tygodnia mam wrażliwe piersi, a od kilku dni lekko pobolewa mnie podbrzusze jak na @. Mam nadzieję, że to nie powód do niepokoju
Gratuluję , gratuluję! Lubie czytać tu takie wieści 😘😊

Co do bety. Warto ją robić i powtórzyć po 48 h, ja do tego zachęcam bo rozwiewa dużo wątpliwości. Min. najważniejsze, żeby dobrze rosła, a to wykluczy ciążę biochemiczna, i raczej pozamaciczną też. Trzymam kciuki 😃
Stary 2016-11-13, 09:41   #4892
Serenely
Zakorzenienie

Podziwiam za cierpliwość, ale masz rację. Bez stresów przynajmniej dasz spokojnie rosnąć fasolce. Dzięki za pocieszenie, chwilowo bóle ustały. W ogóle jakaś bardziej zmęczona ostatnie parę dni jestem, tak od piątku w sumie. Chyba znowu mam jakąś burzę hormonalną. :/ Wstałam i mam ochotę znowu iść spać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 09:42   #4893
PatiPee
Zakorzenienie

Ja nie miałam żadnych ciążowych objawów, do 5tygodnia kiedy to zaczęły się wymioty 😊 a o ciąży wiedziałam juz w 29 dc. 😃
Stary 2016-11-13, 09:51   #4894
gr8ania
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki się przydały!!! Na teście dwie kreski! W prawdzie testowa sporo slabsza, ale jednak jest Powiedzcie, że ją też widzicie i mnie uszczypnijcie, bo nie mogę uwierzyć Mąż w pracy, więc nie miałam z kim oglądać testu Oby tylko nie była to biochemiczna albo pozamaciczna... chociaż jeśli tfu tfu tak będzie, to przynajmniej wiemy, że jesteśmy plodni
piękne kreski

co do objawów spokojnie- jest bardzo wcześnie więc na razie możesz nie mieć żadnych. bóle podbrzusza są normalne
Stary 2016-11-13, 10:04   #4895
Arya90
Zakorzenienie

Gratuluję😁

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 10:05   #4896
Serenely
Zakorzenienie

http://www.sosrodzice.pl/3-tydzien-ciazy/ --> tutaj piszą, że po 4 dniach od zapłodnienia zarodek trafia do macicy, gdzie następuje zagnieżdżenie (a wiadomo, że to może też potrwać). Moje pytanie jest następujące - czy organizm w ogóle wie o ciąży zanim dojdzie do implantancji? Nie wiem, próbuję sobie jakoś te dziwne bóle w podbrzuszu wytłumaczyć czymkolwiek po prostu. :-/ Nigdzie nic o tym nie piszą, co mnie trochę dziwi. Większość kobiet ma fioła typu "mam plamkę na majtkach, czy to zagnieżdżanie?" Ja bym wolała poczytać bardziej o samym procesie, ze szczegółami, a nie w takich ogólnikach, że jest owulacja, potem plemnik atakuje jajeczko, ono sobie wędruje ileś tam dni (nie ma co, bardzo precyzyjne ), a potem się zaczepia do macicy i rośnie.

Dobra, znalazłam już sobie wyjaśnienie: "bóle są związane czasem z pracą jajowodów czy macicy. w końcu na tym etapie przesuwa się jajeczko. nóżek nie ma ktoś lub coś mui je popychać. no oczywiście czasem bóle czy szarpnięcia są oznaką implantacji". No more questions! Przynajmniej jest jakieś logiczne wytłumaczenie, a nie fantomowe bóle. To sobie czekam jeszcze 9 dni i bardzo trzymam kciuki, żeby dołączyć do blue i prawdopodobnie pestycydy. A jak to nie fasolka, to sobie pogadam ze swoimi jajnikami.

Kolejna edycja: Na jakimś forum dziewczyna pisała, że bóle pojawiły się 4 dni po owu, słabo się czuła, nie wytrzymała i po 9 dniach zrobiła test - pozytywny. Jest nadzieja! Dobra, już nie czytam, bo zaraz dostanę psychozy.

Edytowane przez Serenely
Czas edycji: 2016-11-13 o 10:30
Stary 2016-11-13, 10:25   #4897
malawrednioszka
Zakorzenienie

Electric blue gratuluje !

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 10:49   #4898
ania9o
Zakorzenienie

Electric blue, ogromne gratulację O objawy się nie martw, mi się zaczęły dopiero od 9tc i utrzymywały się do 15tc Także każdy organizm jest inny więc tym się martw, najważniejsze żeby zarodek mocno się zagnieździł i wyrosła z niego piękna kruszynka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 10:54   #4899
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki się przydały!!! Na teście dwie kreski! W prawdzie testowa sporo slabsza, ale jednak jest Powiedzcie, że ją też widzicie i mnie uszczypnijcie, bo nie mogę uwierzyć Mąż w pracy, więc nie miałam z kim oglądać testu Oby tylko nie była to biochemiczna albo pozamaciczna... chociaż jeśli tfu tfu tak będzie, to przynajmniej wiemy, że jesteśmy plodni
Dwie kreseczki! Yay!!!

Gratulacje idziesz w poniedziałek na bete?

Stary 2016-11-13, 10:55   #4900
pestycyda
Zakorzenienie

Serenely a mi każesz nie swirowac:p ja nie przeczesuje pol internetu w celach uspokajajacych ale masz racje, dobrze jest sobie racjonalnie pewne rzeczy wytlumaczyc zeby nie umrzec z nerwow trzymam kciuki za Twoje jajeczko i swoje ( I hope so), niech sie gnieżdżą skubane
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 11:04   #4901
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Serenely a mi każesz nie swirowac:p ja nie przeczesuje pol internetu w celach uspokajajacych ale masz racje, dobrze jest sobie racjonalnie pewne rzeczy wytlumaczyc zeby nie umrzec z nerwow trzymam kciuki za Twoje jajeczko i swoje ( I hope so), niech sie gnieżdżą skubane
No no, teraz przynajmniej jestem spokojna. Jeśli środowe wyniki będą w normie, to tym bardziej sobie spokojnie poczekam do tego wtorku. A my oczekujemy relacji w kolejną niedzielę. Może to będzie taka tradycja w tym wątku - co niedzielę dobre wieści z rana.
Stary 2016-11-13, 12:31   #4902
pestycyda
Zakorzenienie

Ja raczej nie wytestuje w ndz, bo jak mowilam, bede unznajomych na weekend i nie chce tam latac z testami i pudlkami z moczm:p wytrzymam do poniedzialku lub wtorku i jak nie dostane @ to moze bete od razu zrobie
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 13:44   #4903
amparo27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ahoy Pokaż wiadomość
Hej! Byłam dziś u gina, owulacja odbyta :P ale endo chyba za cienkie, gin powiedział, ze jest OK, ale mam wątpliwości - 8,1 mm, co myślicie?

Ahoy, ja dzień po owu miałam endometrium 8,5 i gin powiedział, że ładne. Nie martwiłabym się tym. Ważne, że owu była będziesz sprawdzać progesteron?

Cytat:
Cudowne wieści GRATULACJE!!! Na Twoim miejscu jednak poszłabym na betę, zwłaszcza, że masz wizytę u gina, mogłabyś przy okazji pokazać mu wynik.

Fajnie, że na naszym wątku SIĘ DZIEJE niecierpliwie czekam na kolejne dobre wieści.
amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 13:53   #4904
electric blue
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny!
Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Co do bety. Warto ją robić i powtórzyć po 48 h, ja do tego zachęcam bo rozwiewa dużo wątpliwości. Min. najważniejsze, żeby dobrze rosła, a to wykluczy ciążę biochemiczna, i raczej pozamaciczną też. Trzymam kciuki ��
Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Podziwiam za cierpliwość, ale masz rację. Bez stresów przynajmniej dasz spokojnie rosnąć fasolce.
Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Dwie kreseczki! Yay!!!
Gratulacje idziesz w poniedziałek na bete?
Jutro i we wt mam wyjazdy służbowe, więc wybranie się do labu i tak odpada. W sumie dobrze się składa, bo chyba wolę do czwartkowej wizyty u gina pożyć w nieświadomości co tam się mi w brzuchu dzieje Po zrobieniu bety przekopałabym pół internetów w poszukiwaniu informacji czy wynik nie oznacza jakichś anomali A co za tym idzie, niepotrzebnie bym się stresowała. Po wynikach badań krwi, które mieściły się w widełkach norm, cały tydzień grzebałam w necie nakręcając się, że na pewno mam niedoczynność tarczycy i hiperprolaktynemię, a potem jeszcze odkryłam zespół LUF
Jak to mówią, im mniej się wie, tym lepiej się śpi

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Ja nie miałam żadnych ciążowych objawów, do 5tygodnia kiedy to zaczęły się wymioty �� a o ciąży wiedziałam juz w 29 dc. ��
Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
piękne kreski
co do objawów spokojnie- jest bardzo wcześnie więc na razie możesz nie mieć żadnych. bóle podbrzusza są normalne
Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Electric blue, ogromne gratulację O objawy się nie martw, mi się zaczęły dopiero od 9tc i utrzymywały się do 15tc Także każdy organizm jest inny więc tym się martw, najważniejsze żeby zarodek mocno się zagnieździł i wyrosła z niego piękna kruszynka
Dzięki czyli póki co będę cieszyć się, że objawy jeszcze mnie nie dopadły

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Ja raczej nie wytestuje w ndz, bo jak mowilam, bede unznajomych na weekend i nie chce tam latac z testami i pudlkami z moczm:p wytrzymam do poniedzialku lub wtorku i jak nie dostane @ to moze bete od razu zrobie
Tydzień szybko zleci, zobaczysz I faktycznie lepiej na spokojnie testuj po weekendzie

Edytowane przez electric blue
Czas edycji: 2016-11-13 o 13:59
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 13:58   #4905
MartaMagda
Zakorzenienie

Kochana, ale w czwartek lekarz jeszcze nic nie zobaczy.

Mi nawet powiedzieli, że najpierw betę zbadać, bo dla nich to a nie test jest potwierdzeniem ciąży

Także ja bym Ci radziła iść na pierwszą betę przed wizytą
Stary 2016-11-13, 14:19   #4906
electric blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Kochana, ale w czwartek lekarz jeszcze nic nie zobaczy.

Mi nawet powiedzieli, że najpierw betę zbadać, bo dla nich to a nie test jest potwierdzeniem ciąży

Także ja bym Ci radziła iść na pierwszą betę przed wizytą
Wiem, wiem, że za wcześnie, żeby coś było widać, ale przynajmniej dostanę skierowanie na pakiet badań (w tym pewnie tez betę)...ale może faktycznie zrobię betę zanim pójdę do gina. Skontaktuję się jeszcze z moim lekarzem i zapytam co robić. Wizytę mam zaklepaną na ten czw i na kolejny też, więc najwyżej przejdę się dwa razy
Stary 2016-11-13, 14:39   #4907
PatiPee
Zakorzenienie

Mnie właśnie uspokoiła beta wzrosła idealnie, można to sprawdzić w internecie w bardzo łatwy sposób.
Miałam to szczęście, że doktor znalazł kropeczke kilka dni po spóźniającej się miesiączce. Choć sam powiedział, że jest w szoku najważniejsza była wtedy juz ta beta, nie sama jej wielkość ale przyrost.
Stary 2016-11-13, 15:57   #4908
electric blue
Zadomowienie

No dobra, bo się miotam jak ryba w sieci Z mężem ustaliłam, że w czw rano zrobię betę, bo i tak będę jechała do medicovera na badania okulistyczne, gina mam dopiero wieczorem, więc powinnam już znać wyniki i wtedy zrobię powtórkę w sobotę i ewentualnie inne badania które mi zleci (progesteron czy coś?). A z ginem omówię ten drugi wynik już online i ustalimy kiedy powinnam odbyć kolejną wizytę
No chyba, że zaskoczy mnie @ Cały czas czuję to podbrzusze i mam zwiększoną ilość śluzu, przez co co chwilę mam wrażenie, że jednak przyszła
Stary 2016-11-13, 16:02   #4909
Serenely
Zakorzenienie

No i dobra decyzja. Mnie też boli podbrzusze, jak na okres, znowu powtórka z rozrywki. Dla odmiany jajniki przestały. Nie martw się blue, podobno to normalne, bo się wszystko rozciąga. Czekamy do czwartku!

Stary 2016-11-13, 17:02   #4910
gr8ania
Zakorzenienie

Electric ze śluzem się zaprzyjaźnij na najbliższe 8 miesięcy

Stary 2016-11-13, 18:05   #4911
Serenely
Zakorzenienie

Co do tego śluzu, to ja też czuję jakbym była bardziej "wilgotna", ale bez potopu, do tego libido zaczyna mi chyba wracać (po owulacji miałam "chłodne" dni). Brzuch boli jak na okres, jajniki dały spokój od rana. :-S Dobrze, że jutro do pracy, zajmę czymś myśli, bo jak człowiek siedzi w domu i ma chwilę spokoju to skupia się nad tym co mu dolega, ughhh!!!

PS. W ogóle to jest mój 2 222 post, haha.
Stary 2016-11-13, 18:41   #4912
Arya90
Zakorzenienie

Jak tak was czytam, to się czuję kompletnie ciemna, ale może dlatego, że dopiero zaczynamy z mężem i za bardzo nie interesowałąm się tym wszystkim. Chciałam iść na żywioł

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 18:48   #4913
gr8ania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
Jak tak was czytam, to się czuję kompletnie ciemna, ale może dlatego, że dopiero zaczynamy z mężem i za bardzo nie interesowałąm się tym wszystkim. Chciałam iść na żywioł
i nie zmieniaj tego! idź i ciesz się
Stary 2016-11-13, 18:51   #4914
pomaranczowyogrod
Raczkowanie

Hej kobietki. Pisze u was bo wy w tematach ciążowych jesteście na bieżąco otóż byłam ostatnio u ginekologa i miałam robione usg, moje endo w 6dc miało 4,3mm. Lekarz tego nie skomentował, A ja dopiero w domu wgłębiłam się w ten temat i jestem załamana. Myślicie że mogę jakoś domowymi sposobami zaradzić coś?

pomaranczowyogrod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 18:58   #4915
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pomaranczowyogrod Pokaż wiadomość
Hej kobietki. Pisze u was bo wy w tematach ciążowych jesteście na bieżąco otóż byłam ostatnio u ginekologa i miałam robione usg, moje endo w 6dc miało 4,3mm. Lekarz tego nie skomentował, A ja dopiero w domu wgłębiłam się w ten temat i jestem załamana. Myślicie że mogę jakoś domowymi sposobami zaradzić coś?

Dużo orzechów, migdały, kwasy omega 3, lek na kaszel acc 600. Kiedy zazwyczaj masz owu? Takie cienkie endo tuż po okresie raczej nie jest niczym niezwykłym

Stary 2016-11-13, 19:08   #4916
pomaranczowyogrod
Raczkowanie

Owu zazwyczaj w połowie cyklu. W poprzednim cyklu przytulałam się z partnerem przed owulacją i w czasie niej. Okres mi się spóźniał co rzadko się zdarza. Miałam nadzieję że to ciąża, ale niestety dziś @ przyszła w dodatku ze strasznym bólem, który ledwo da się wytrzymać. Wkręcam sobie ze przez niskie endo mogło coś pójść nie tak.

Stary 2016-11-13, 19:43   #4917
Ahoy
Wtajemniczenie

Planowanie ciąży cz. 4

Skoro jesteś jeszcze tyle przed owulacja to ono sobie urośnie! Cały czas powiększa swoją objętość OK milimetr dziennie, spokojnie przecież musi się odbudować po miesiączce. Takie objawy jak miałaś ja rowniez miałam przy ciąży biochemicznej, spóźniający się okres i silne bóle, gdy już nadszedł. Robiłaś wtedy test?

Edytowane przez Ahoy
Czas edycji: 2016-11-13 o 19:45
Ahoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 19:48   #4918
pomaranczowyogrod
Raczkowanie

Miałam zrobić ale nie zdążyłam. Trochę mnie uspokoiłaś z tym endo dziękuję Zobaczymy jak będzie w tym cyklu.

Stary 2016-11-13, 20:04   #4919
Serenely
Zakorzenienie

Tak na chłopski rozum - skoro miesiączka to złuszczanie się endo, to skąd miałaś je mieć zaraz po jej zakończeniu? Może wybierz się następnym razem do ginekologa w okolicach owulacji - myślę, że wtedy zobaczysz na własne oczy, że będzie inna grubość. Pewnie dlatego lekarz nic nie mówił. Najważniejsze to informować o staraniach, a oni już na pewno zadbają, żeby dokładnie sprawdzić czy rzeczywiście jest wszystko ok.
Stary 2016-11-13, 23:54   #4920
myszka_11
Zadomowienie

Dziewczyny czy ktoras z Was stosowała zel Conceive plus? Czytalam sporo dobrych opinii i podobno wspomaga ruchliwość a to jest parametr zaniżony u tz, jestem ciekawa Waszych opinii

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości