![]() |
#4891 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
Po silnym i dlugim bol brzucha i krzykach usnal w chuscie ale sesja ocieplania suszarka brzuszka tez zaliczona.
![]() |
#4892 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65553686]Honcia wszystkiego dobrego! Ania ![]() Moja starsza w październiku kończy dwa latka i biega w majtkach. Wola siky, choć wpadki się jeszcze zdarzają. Od dwóch tygodni zaczela wołać że chce chodzić w "mateckach" i nie da sobie założyć pampersa. I super! To ona zdecydowała o kolejnym kroku, jak zresztą zwykle ![]() ![]() Trzeba słuchać dziecka Dopiero w wieku 18-24 mc dziecko zaczyna kontrolować zwieracze i swiadomie załatwiać swoje potrzeby. Wcześniejsze wysadzanie to loteria moim zdaniem. Choć dzieci rozwijają się różnie i każdy robi jak uważa. My dzisiaj byliśmy w bawialni na kulkach. Starsza szalała, Hania obserwowała z zaciekawieniem. Nie mogę się doczekać jak podrośnie i też będzie szaleć. Z drugiej strony już nigdy nie będzie taka malutka :rycze-smarkam: a niewiem czy się jeszcze zdecydujemy na trzecie... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No i właśnie tak moim zdaniem powinno być - trzeba dziecko obserwować i zauważać kiedy jest gotowe na różne rzeczy ![]() Ja ostatnio zaczęłam powątpiewać czy bym chciała drugie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() My dopiero pierwsza rocznica za parę dni ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi ostatnio tz o drugim dziecku wyskoczyl.... szalony Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzia ma taką narośl skórną, właśnie nad pośladkami, na kości ogonowej. I ma taki kształt, że przypomina ogonek. Ma to od urodzenia i już w szpitalu skierowali nas do chirurga na konsultację. Miała robione USG brzuszka, żeby obaczyć czy nie jakichś nieprawidłowości przy okazji w jamie brzusznej. No i na początku pazdziernika jedziemy na usunięcie tego. Boję się, ale wiem, że Zuzia nie będzie tego pamiętać, a jednak taka narośl byłaby dużym defektem estetycznym , jak już byłaby większą dziewczynką i trzeba byłoby się gdzieś przebierać, czy w szkole, czy na basenie, plaży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak Bartka motywowałam do podnoszenia głowy, bo leniuch był z niego jak z siostry. A żeby popatrzeć na włączony tv to tak pięknie główkę trzymał. Ach te dzieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Zakorzenienie
|
Ja tak samo. Zawsze chcialam dwójke,bardziej dla nich samych aby miały siebie nawzajem, ale teraz myśle że nie ma szans.
Męża całymi dniami nie ma. Czasem na kąpiel się załapie. Z doopy takie zycie. A z dwójką jak? Przynajmiej na początku nie do ogarnięcia jak dla mnie.
![]() |
#4898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]() Oby szybko przeszło! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Rozeznanie
|
Honcia, wszystkiego najlepszego
![]() Moje dziecko juz spi godzine, az mi sie zaczyna nudzic, tzn sprzatalabym pokoj ale spi w wozku na dole i boje sie ze go nie uslysze jak zacznie plakac, a to dwa puetra w gore. Dzis odwiedzila nas kolezanka z dziecmi (syn 3 latka, corka 3 miesiace). Fajnie bylo dwoje dzieciaczkow w tym samym wieku, fajnie bylo ponosic cudze i oddac ![]() Tylko znowu poczulam sie jak wyridna matka, bo umawoalysmy sie ze przujedzie na 12, rano pisze ze jednak o 11, a potem ze coreczka jeszcze nie wstala i przyjechala po 12. Troche bylam zla bo gdybym wiedziala to bym nie czekala na dole tylko na gorze sprzatala. No a z ta wyrodnoscia to ja jak sie umawiam gdzies to rad nie rad budze Gabrysia karmie i wychodze. Widac zle robie :/ Dzis chyba bedzie trzeci dzien w zyciu Gabrysia gdzie nigdzie nie wyjdziemy. Jest brzydko i od rana pada. Szkoda mi go brac tym bardziej ze nie mam nic pilnego do zalatwienia, gdybym miala to musialby isc ![]()
#4900 |
Zakorzenienie
|
Asiu zabijesz mnie ale tz na razie nie ma czasu żeby siąść na kompa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie aros tez niebezpieczny. Jak już wejdę to przedpadłam, a razem ze mną pieniądze z konta ![]() Cytat:
![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65555206] Przy jednym dziecku jest inaczej. Dzien zaplanowany pod jedno. Też tsk miałam jak Ty. Pilnowalam godzin karmien, drzemek. Przy dwojce maluchów to nie realne. Chyba byśmy się z domu nie ruszyli [/QUOTE] U nas to samo. Przy jednym praktycznie z zegarkiem w ręku były drzemki, jedzenie, jak już rozszerzałam dietę, bo kp na żądanie cały czas. Spacery tez o określonej porze. A teraz z reguły misz masz. Chociaż jak Bartek wrócił do przedszkola po wakacjach to i łatwiej trzymac się jakiegoś harmonogramu, bo zostaję znów z jednym, na pół dnia ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
![]() Ja też całymi dniami sama z dziećmi, bo maż pracuje. Zawsze da się zorganizowac, wiadomo że na początku chaos rządzi i są trudne chwile, ale na ogół jest ok ![]() Są chwile, kiedy mam ochotę siebie albo dzieci wystrzelić w kosmos, bez możliwości powrotu, ale jednak szczęście i miłość jaką dają jest nie do opisania i nie zamieniłabym takiego życia jakie mam na żadne inne Ja to już bym i trzecie chciała, gdyby nie cc Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-09-21 o 15:57 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 |
Rozeznanie
|
Zmiana planow, jak wstanie to karmimy i do tesco bo wyprzedaz bielizny a ja akurat potrzebuje nowych stanikow
![]()
#4903 |
Zakorzenienie
|
Chudziaszek dalej się meczymy. Dziś jest taki dzień i w nocy kupę zrobił, a dawno tego nie było .
Radena ja pilnuje by nie ogladał, jeszcze napatrzy sie przez lata, u mnie to i mało oglądamy, wieczorynki najczęściej Ja też sadzałam na nocnik jak stabilnie siedział, mi chodziło o zaznajomienie z nocnikiem by dziecko się nie bało, każdy robi jak uważa Ania super że wyniki ok. Aniu a jak słod , działa coś? Ja cały czas zapominam zamówić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Zakorzenienie
|
uff nadrobiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Rozeznanie
|
Co do kolejnego dziecka, to w sumie moglabym w styczniu zajsc znowu. Skoro i tak nie przesypiam nocy to przynajmniej bym pomeczyla sie z dwojka. Bo podobno jest bardzo przykro jak juz starsze ladnie spi nocki i juz sie do tego przyzwyczajasz, a tu buch i od nowa noce zarwane. Tylko nie wiem co moj maz na to
![]()
#4906 |
Zakorzenienie
|
Madziuś jaka u Was roznica wieku?
Justyna wow, ja sobie nie wyobrazam bycia w ciazy przy tak małym dziecku, podziwiam ![]() Marzy mi się...konkretne posprzątanie. Ale mam marzenia ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Nie jestem w dobrej kondycji ostatnio, bo nie mam dluzszej chwili bez dziecka. Nawet (sorry za okreslenie) na wysranie sie bez stresu. Nie zrozumcie mnie zle,kocham spedzac czas z Gabi ale od 3-4 tyg ciagle to troche duzo. Co innego jakby spala sama i dlugo w dzien, zrobilabym wtedy milion rzeczy.
![]() |
#4907 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno coś mi pomoglo ![]() Nic nie szkodzi a moze pomoga ![]() Jeszcze tylko pracuje nad ta butalka nocna. Bo wczoraj np zjadla z dwóch cyckow i wypila z butli tylko 70. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-09-21 o 17:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
Honciu oczywiście
![]() Ale zanim znajdę prace dostane umowę na czas nieokreślony i będę miala gdzie mieszkac to troche czasu zejdzie a mam juz 32 lata. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
Kinga od miesiąca idzie spać 18.30-19.30 a wstaje 8-9.
![]() ![]()
#4913 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4915 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do leżenia na brzuszku i trzymania główki ma jeazcze czas. Tym bardziej że też brała antybiotyk a to mogło ją dodatkowo osłabić Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Jutro o 10 mamy być w poradni nefrologicznej. Ma być sporo ludzi, więc trochę tam posiedzimy ![]() Trzymajcie kciuki żeby dali nam już spokój! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65565076]Super śpi!!!
Co do leżenia na brzuszku i trzymania główki ma jeazcze czas. Tym bardziej że też brała antybiotyk a to mogło ją dodatkowo osłabić Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Jutro o 10 mamy być w poradni nefrologicznej. Ma być sporo ludzi, więc trochę tam posiedzimy ![]() Trzymajcie kciuki żeby dali nam już spokój![/QUOTE] Trzymam kciuki!! Aż tak bardZo się JesZCze tym nie martwię, bo wiem Ze wczesniaki mogą trochę później robić nie które rzeczy ![]()
#4917 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65565076]Super śpi!!!
Co do leżenia na brzuszku i trzymania główki ma jeazcze czas. Tym bardziej że też brała antybiotyk a to mogło ją dodatkowo osłabić Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Jutro o 10 mamy być w poradni nefrologicznej. Ma być sporo ludzi, więc trochę tam posiedzimy ![]() Trzymajcie kciuki żeby dali nam już spokój![/QUOTE] Mocne kciuki!!! Oby szybko poszło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 |
Zakorzenienie
|
Dżanet - kciuki!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zadomowienie
|
a co robisz? my mamy w nd chrzciny i nie mam z tym żadnej specjalnej roboty
![]() ![]() ![]() agusia jak Ty to robisz?błagam, powiedz mi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Rozeznanie
|
Dzanet trzymam kciuki oby wszystko ok i juz zeby tam nie wracac
![]() Agus ladnie Kinia spi. Zazdroszcze, choc moj tez najgorzej nie spi, tylko wolalabym zeby w nocy po karmienii zasypial a nie godzine gadal ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.