Żony 2015 część 10! - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-26, 08:13   #4921
Vivienne
... choć nie Westwood

Dot.: Żony 2015 część 10!

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
Yy. No nie mamy karty kredytowej. Tylko normalna.
Yy. No, ale pisałaś w sposob,z ktorego wynika, ze taka macie

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 08:16   #4922
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dzień dobry
Nie mam kasy przy sobie to nie kupię. Można zapłacić kartą? To jednak kupię.
Ja od kiedy jesten w domu i kupuję chleb i masło w moim wiejskim sklepie to mamy jakaś gotówkę w domu. Wcześniej było z tym ciężko. Wolę kartę.

Ja przy was nie bankrutuje (jeszcze). Cienie, palety itp to nie moja bajka. Paznokci nie mam kiedy zrobić to hybrydowe nowosci odpadają. Ubrania przez internet też. Zresztą ciągle się łudzę, że schudnę to po co inwestować. Torebki za 1000 są i tak poza moim zasięgiem. Także ja bezpiecznie czytam. I szukam kurtki na wiosnę. Żeby pasowała i do spodni i spódnicy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 08:21   #4923
MagicGirls
Zakorzenienie

Ja przy debecie mialam oszczędnościowe w niczym mi nie przeszkadzało
I wiadomo ten debet miałam na 500 zl no ale raz pozyczylam 50 zl ,raz 200 ,raz 400 i pozniej wyplata mniejsza a to bylo na poczatku mojej kariery zawodowej wiec dało sie to odczuc .
Choc zgadzam sie ze pieniądze z konta szybciej sie wyplaca.Ja w swojej pracy część dostawalam przelewem a drugą część gotówką i latwiej bylo mi oszczędzać. Teraz specjalnie sobie wypłacam.

Stary 2017-03-26, 08:21   #4924
gr8ania
Moderator

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja od kiedy jesten w domu i kupuję chleb i masło w moim wiejskim sklepie to mamy jakaś gotówkę w domu. Wcześniej było z tym ciężko. Wolę kartę.

Ja przy was nie bankrutuje (jeszcze). Cienie, palety itp to nie moja bajka. Paznokci nie mam kiedy zrobić to hybrydowe nowosci odpadają. Ubrania przez internet też. Zresztą ciągle się łudzę, że schudnę to po co inwestować. Torebki za 1000 są i tak poza moim zasięgiem. Także ja bezpiecznie czytam. I szukam kurtki na wiosnę. Żeby pasowała i do spodni i spódnicy.

To jak znajdziesz kurtkę to daj znać

Stary 2017-03-26, 08:27   #4925
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Chyba płaszczyk będzie lepiej..ja nie bardzo lubię kurtkę do spódnicy. Chyba że skórzana ramoneska... Albo bikerka to tak, ale inne do spódnicy mi nie pasują... Zresztą pomijając właśnie skórzana ramoneske to ja mam w tym roku pierwszy raz od wieeeeeelu lat kurtkę na wiosnę zawsze miałam mnóstwo plaszczykow a kurtki ani jednej

Cytat:
Yy. No nie mamy karty kredytowej. Tylko normalna. I nie zadluzamy sie bo mamy oszczednosci. Na konto oszczednosciowe wplywa wyplata zasadnicza Tz i nasze dodatkowe co zarabiamy. A na zwykle konto moja wyplata na wydatki. Z tego koszystamy. Noo. Jeszcze na koncie mamy kase zeby nie bylo. Tylko chodzi mi o to ze wiecej wydajemy majac jednak te karte bankomatowa.

yo musiałam źle zrozumieć jak pisałaś że karta kredytowa ro zło bo więcej wydajesz...

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My mamy kartę kredytową, bo był tańszy z nią kredyt, ale u nas to wygląda tak, że płacimy nią normalnie i zaraz splacamy, byle tylko zrobić limit i żeby była za darmo.
W ogóle jak tak czytam Was to ja chyba nie umiem szaleć na zakupach. Kiedyś jeszcze zakupy kosmetyczne sprawiały mi przyjemność, a teraz tylko dla syna. Nie potrafię jakoś tak zaszaleć, zawsze muszę przemyśleć, przekalkulowac. Trochę to straszne, ale mój mąż też tak ma. Jesteśmy bardzo typowymi ekonomistami z charakteru. Co nie oznacza, że jesteśmy skąpi.

Ja Ciebie rozumiem bo.tez tak miałam dalej taka jestem ale... Kaski mam nadal ile miałam przed porodem. A nagle przestałam gdziekolwiek wychodzić, nie chodzę na lunch w pracy, na kolację z kolezankami, kawkę itp itd, zakupy duże też raczej nie ja tylko Karol... Robie takie mniejsze na spacerach ale to max 2 razy po 30-40 zł na tydzień... I kasa leży...coś z nią muszę robić
Wiadomo, mogłabym odłożyć...Ale odkladam ile chce a to była zawsze kasa na życie. Więc teraz też ją wydaje )) dopiero taki drugi miesiąc, myślę że za 2-3 miesiące mi przejdzie

Za miesiąc jedziemy do spa !!! Nie mogę się doczekać! Mam dwa zabiegi do wybrania (niby jeden ale Karol usilnie chce oddać mi swój). Oszaleje chyba z radości
Nie sądziłam że tak będzie ale po mojej pracy gdzie delegacji jest sporo to od roku mi tak brakuje wyjazdów do hoteli.. Masakra! Tego takiego klimatu hotelowego. Białej pościeli, zapachu ręczników, małych mydelek, śniadania pod nos z jajecznica i kawa z ekspresu, mijania ludzi w szlafrokach na korytarzu, grania w bilarda lub ping-ponga wieczornego siedzenia przy winie... No serio. Jaram się jak pochodnia że jadę do hotelu
Stary 2017-03-26, 08:30   #4926
zonamojegomeza
Zakorzenienie

sQ moze być płaszczyk. Myslala. O takiej dluzszej kurtce. Żeby do spódnicy jeabsowej pasowała. Poko co nie wydal 30p-400 na cos co mam nadzieję będzie zaraz za duże. A może bedzie jak rok temu i wiosna tak szybko przyjdzie, ze czas na kurtkę będzie przez 1-2tyg. Tyle to mogę w spodniach przespacerowac i mojej kurtce.

zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 08:34   #4927
existence
Zakorzenienie

aga połączyłam sobie Twoją poprzednią wypowiedź z tą następną...i nie zrozumiałam nic

w ogóle dzień dobry wczoraj poszliśmy do sąsiadów na dół na minutkę a wróciliśmy o 23 przynajmniej psy się wybawiły ze sobą i młody tak padł, że na nowy czas spacer był o 8 a zawsze wychodzimy o 6
Stary 2017-03-26, 08:37   #4928
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Ja przy debecie mialam oszczędnościowe w niczym mi nie przeszkadzało
I wiadomo ten debet miałam na 500 zl no ale raz pozyczylam 50 zl ,raz 200 ,raz 400 i pozniej wyplata mniejsza a to bylo na poczatku mojej kariery zawodowej wiec dało sie to odczuc .
Choc zgadzam sie ze pieniądze z konta szybciej sie wyplaca.Ja w swojej pracy część dostawalam przelewem a drugą część gotówką i latwiej bylo mi oszczędzać. Teraz specjalnie sobie wypłacam.

Wlasnie tez mamy debet. zostal juz nadszarpniety. Jak go uzupelnimy to pozniej juz nie chce go ruszac. I wlasnie lepiej bylo nam wyplacac niz teraz robic zakupy karta. Bardziej mozna bylo kontrolowac wydatki.
Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Yy. No, ale pisałaś w sposob,z ktorego wynika, ze taka macie
No to sorki 😁 nie o to chodzilo😁

A w ogole dzien dobry polozylam sie o 2:00 i wstalam o 7:50 starego czasu xD ale niemtorzy mowia ze spalam do 8:50. Jakos tego nie czuje xD

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Chyba płaszczyk będzie lepiej..ja nie bardzo lubię kurtkę do spódnicy. Chyba że skórzana ramoneska... Albo bikerka to tak, ale inne do spódnicy mi nie pasują... Zresztą pomijając właśnie skórzana ramoneske to ja mam w tym roku pierwszy raz od wieeeeeelu lat kurtkę na wiosnę zawsze miałam mnóstwo plaszczykow a kurtki ani jednej

yo musiałam źle zrozumieć jak pisałaś że karta kredytowa ro zło bo więcej wydajesz...

Ja Ciebie rozumiem bo.tez tak miałam dalej taka jestem ale... Kaski mam nadal ile miałam przed porodem. A nagle przestałam gdziekolwiek wychodzić, nie chodzę na lunch w pracy, na kolację z kolezankami, kawkę itp itd, zakupy duże też raczej nie ja tylko Karol... Robie takie mniejsze na spacerach ale to max 2 razy po 30-40 zł na tydzień... I kasa leży...coś z nią muszę robić
Wiadomo, mogłabym odłożyć...Ale odkladam ile chce a to była zawsze kasa na życie. Więc teraz też ją wydaje )) dopiero taki drugi miesiąc, myślę że za 2-3 miesiące mi przejdzie
Faktycznie! Tak napisalam.. Ale pewnie przez pomylke no.chodzilo o bankomatowa no a jendak odrozniam bankomatowa od kredytowej. Wiec zwyczajna pomylka przy pisaniu
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 08:38   #4929
existence
Zakorzenienie

ja mam od lat na wiosnę ramoneskę i zawsze już w marcu marzę, żeby wreszcie móc ją założyć ale teraz mam też taką przeciwdeszczówkę kupioną na spacery z psem i w sumie się z nią mocno polubiłam i zakładam często no ale do spódnicy to ona w ogóle nieee. Do sukienek zakładam najczęściej jednak płaszczyki mam nadzieję, że taka pogoda się już utrzyma, dziś znowu piękne słoneczko
Stary 2017-03-26, 08:38   #4930
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Za miesiąc jedziemy do spa !!! Nie mogę się doczekać! Mam dwa zabiegi do wybrania (niby jeden ale Karol usilnie chce oddać mi swój). Oszaleje chyba z radości
Nie sądziłam że tak będzie ale po mojej pracy gdzie delegacji jest sporo to od roku mi tak brakuje wyjazdów do hoteli.. Masakra! Tego takiego klimatu hotelowego. Białej pościeli, zapachu ręczników, małych mydelek, śniadania pod nos z jajecznica i kawa z ekspresu, mijania ludzi w szlafrokach na korytarzu, grania w bilarda lub ping-ponga wieczornego siedzenia przy winie... No serio. Jaram się jak pochodnia że jadę do hotelu
Tez mi tego brakuje po mojej pierwszej pracy. W aktualnej, jak i w poprzedniej, nie mam co liczyc na jakiekolwiek wyjazdy.
A dzis sie poklocilismy z TZem o wyjazdy weekendowe i wakacyjne. Bo ja chce zwiedzac miasta, a on tylko lasy i gory. -_- Nie mam z kim pojezdzic po Stanach.
Stary 2017-03-26, 08:39   #4931
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
aga połączyłam sobie Twoją poprzednią wypowiedź z tą następną...i nie zrozumiałam nic

w ogóle dzień dobry wczoraj poszliśmy do sąsiadów na dół na minutkę a wróciliśmy o 23 przynajmniej psy się wybawiły ze sobą i młody tak padł, że na nowy czas spacer był o 8 a zawsze wychodzimy o 6
Bo co innego myslalam a co innego napisalam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-26, 08:40   #4932
existence
Zakorzenienie

Aga no dobra teraz już ogarniam, że mając kartę masz ją zawsze przy sobie i możesz wydać więcej niż planowałaś bo masz dostęp? ale no ja tak żyje od końcówki liceum chyba i inaczej już sobie nie wyobrażam funkcjonować. W sumie ja jak mam w gotówce 10zł to jest dobrze
Stary 2017-03-26, 08:41   #4933
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
No ja tez daje całą puszkę bo oprocz Mnie i czasem mojej Mamy inni nie mają problemu i lubią

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Asia mozesz miec tak w ciąży.
Ja tak mialam ze malo rzeczy sobie kupowalam.Ciuchy to tylko dlatego ze nie mialam wyjścia. O wiele większą frajde mialam z zakupow dzieciowych.

Przed ciąża też ta miałam.

asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 08:41   #4934
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Tez mi tego brakuje po mojej pierwszej pracy. W aktualnej, jak i w poprzedniej, nie mam co liczyc na jakiekolwiek wyjazdy.
A dzis sie poklocilismy z TZem o wyjazdy weekendowe i wakacyjne. Bo ja chce zwiedzac miasta, a on tylko lasy i gory. -_- Nie mam z kim pojezdzic po Stanach.
weź mnieeeee! ja pozwiedzam!!!!
Stary 2017-03-26, 08:46   #4935
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Aga no dobra teraz już ogarniam, że mając kartę masz ją zawsze przy sobie i możesz wydać więcej niż planowałaś bo masz dostęp? ale no ja tak żyje od końcówki liceum chyba i inaczej już sobie nie wyobrażam funkcjonować. W sumie ja jak mam w gotówce 10zł to jest dobrze
Dla mnie życie bez karty byłoby straszne. Co.chwila.musiałabym latać do banku. Gotówkę zawsze jakaś mamy, ale nie dużo. W czasie remontu mieliśmy więcej wypłacone, bo zdarzało się, że z dnia na dzień trzeba było coś kupić, komuś zapłacić w gotówce. Teraz nie mamy takiej potrzeby.

Stary 2017-03-26, 08:51   #4936
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszam. Proponuje weekend w Las Vegas albo w Los Angeles.

Ja mam taki plaszczyk przeciwdeszczowy: link. Na tutejsze deszcze jest super. Choc na razie jeszcze troche za cienki jest.
Stary 2017-03-26, 08:54   #4937
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
sQ moze być płaszczyk. Myslala. O takiej dluzszej kurtce. Żeby do spódnicy jeabsowej pasowała. Poko co nie wydal 30p-400 na cos co mam nadzieję będzie zaraz za duże. A może bedzie jak rok temu i wiosna tak szybko przyjdzie, ze czas na kurtkę będzie przez 1-2tyg. Tyle to mogę w spodniach przespacerowac i mojej kurtce.

ej ej ja kupilam kurtke na wiosne jak byłam w 9 miesiacu ciazy co wiecej...w 9 miesiacu sie w niej dopiełam i uznałam ze jak sciagne sznureczki to po ciazy bedzie ok (mialam zwrot 30dni i mozliwosc zwrotu po porodzie)
fakt, w tkmaxx z korsa...wiec to ciezko polecac bo normalnie ceny to masakra. generalnie to pikowana parka gdzies do połowy pupy z racji tego ze parka to mozna scisnąć w talii i super wyglada a pikowanie nie robi z niej takiej typowej sportowej/luzackiej parki
o z tego typu ale dłuższa i sciagana w talii

swoją drogą powyzsza kurtka opisana jest jako "przejsciowa navy zalando czarna abstrakcyjne wzory"
no z wzorami to poszaleli

Cytat:
Faktycznie! Tak napisalam.. Ale pewnie przez pomylke no.chodzilo o bankomatowa no a jendak odrozniam bankomatowa od kredytowej. Wiec zwyczajna pomylka przy pisaniu
ta karta o tkorej Ty piszesz to debetowa. nie bankomatowa. kredytowa tez jest bankomatową...

Cytat:
ja mam od lat na wiosnę ramoneskę i zawsze już w marcu marzę, żeby wreszcie móc ją założyć ale teraz mam też taką przeciwdeszczówkę kupioną na spacery z psem i w sumie się z nią mocno polubiłam i zakładam często no ale do spódnicy to ona w ogóle nieee. Do sukienek zakładam najczęściej jednak płaszczyki mam nadzieję, że taka pogoda się już utrzyma, dziś znowu piękne słoneczko
tez czekam az swoja zaloze ) ale! mam czarne futerko kamizelke i czasami oszukuje system bo zakladam ramoneske a na to futerko zeby bylo mi cieplej ;D (glownie zeby nie miec dołu pleców bez kurtki) i od razu mi lepiej choc to bardziej jesienna sytulowka to futerko

Cytat:
tez moge, ale ja z dzieckiem...

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Dla mnie życie bez karty byłoby straszne. Co.chwila.musiałabym latać do banku. Gotówkę zawsze jakaś mamy, ale nie dużo. W czasie remontu mieliśmy więcej wypłacone, bo zdarzało się, że z dnia na dzień trzeba było coś kupić, komuś zapłacić w gotówce. Teraz nie mamy takiej potrzeby.

popieram!
ale z drugiej strony majac np 200zł na tydzien w gotowce to by mi wystarczyło, a nie ma co sie oszukiwac, wydaje wiecej niz 800 na miesiac
wiec w czasie gdy oszczedzalismy na maxa na wykonczenie domu to tak robilam, wyplacalam kase na tydzien i mi lekko wystarczało

wybralismy krzesła! bedziemy zamawiac! szlanestwo !! po roku poszukiwan w koncu mamy tzn bedziemy miec;-)

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2017-03-26 o 08:55
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 09:00   #4938
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:

Nie jest takie straszne
Nie kupuje sie glupot po prostu .
Ja jak mam na koncie to płacę za wszystko bez opamiętania.
A tak idę np. do Pepco i wiem ze mam przy sobie 100 zl z czego musze kupic zakupy spożywcze i nie kupije 55tego kubka do kawy czy innego bzdetu .
Choc ostatnio na koncie sobie cos zostawiam bo robie czesciej zakupy przez internet.

Stary 2017-03-26, 09:17   #4939
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest takie straszne
A tak idę np. do Pepco i wiem ze mam przy sobie 100 zl z czego musze kupic zakupy spożywcze i nie kupije 55tego kubka do kawy czy innego bzdetu .
Choc ostatnio na koncie sobie cos zostawiam bo robie czesciej zakupy przez internet.

No dokladnie i ja mam tak samo.
Ja bylam w sytuacji bez karty i z karta i wybieram to pierwsze. Musimy zrezygnowac z tego konta.

Cytat:
ej ej ja kupilam kurtke na wiosne jak byłam w 9 miesiacu ciazy co wiecej...w 9 miesiacu sie w niej dopiełam i uznałam ze jak sciagne sznureczki to po ciazy bedzie ok (mialam zwrot 30dni i mozliwosc zwrotu po porodzie)
fakt, w tkmaxx z korsa...wiec to ciezko polecac bo normalnie ceny to masakra. generalnie to pikowana parka gdzies do połowy pupy z racji tego ze parka to mozna scisnąć w talii i super wyglada a pikowanie nie robi z niej takiej typowej sportowej/luzackiej parki
o z tego typu ale dłuższa i sciagana w talii

swoją drogą powyzsza kurtka opisana jest jako "przejsciowa navy zalando czarna abstrakcyjne wzory"
no z wzorami to poszaleli

ta karta o tkorej Ty piszesz to debetowa. nie bankomatowa. kredytowa tez jest bankomatową...

tez czekam az swoja zaloze ) ale! mam czarne futerko kamizelke i czasami oszukuje system bo zakladam ramoneske a na to futerko zeby bylo mi cieplej ;D (glownie zeby nie miec dołu pleców bez kurtki) i od razu mi lepiej choc to bardziej jesienna sytulowka to futerko

tez moge, ale ja z dzieckiem...

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

popieram!
ale z drugiej strony majac np 200zł na tydzien w gotowce to by mi wystarczyło, a nie ma co sie oszukiwac, wydaje wiecej niz 800 na miesiac
wiec w czasie gdy oszczedzalismy na maxa na wykonczenie domu to tak robilam, wyplacalam kase na tydzien i mi lekko wystarczało
Ile ludzi tyle opinii

A kurtka ladna ja mam taka czarna bardziej szeroka niz dopasowana i chyba juz mi sie nie podoba. Chce teraz jakas cienka z wcieciem w talii.

Edytowane przez aga99792
Czas edycji: 2017-03-26 o 09:18

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-26, 09:22   #4940
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle na innym wątku dowiedziałam się że podobno teraz promka ma być na wszystko jednocześnie w Ross...
Wiesz może, jak dlugo ma trwać?
Cytat:
Hmm, nie bardzo. Dalam cala puszke kukurydzy, moja salatka to byla glownie kukurydza, ktora ja uwielbiam.
Piątka siostro, też uwielbiam kukurydzę
Cytat:
U mnie bardzo podobnie. Nie wyobrażam sobie życia bez karty. Czasem się zastanawiam, jak wygląda konkretny banknot, bo rzadko te funty widuję

Dzień dobry
Stary 2017-03-26, 09:38   #4941
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, nie bardzo. Dalam cala puszke kukurydzy, moja salatka to byla glownie kukurydza, ktora ja uwielbiam.
Mogłabym u Ciebie jest
Uwielbiam kukurydze :p

Cytat:
Zapraszam. Proponuje weekend w Las Vegas albo w Los Angeles.
.
Ja! Ja!
Do Los Angeles

Dzień dobry
Ostatnio składałam i przy obecnym pracowaniu schudłam minimum 2 kg
Nie powiem żebym się nie cieszyła jedyny minus to to że nie mam siły na ćwiczenia a byłoby tych kg pewnie więcej
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 09:39   #4942
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest takie straszne

A to ja mając kartę też potrafię się tak ograniczyć, więc nie mam problemu. Dlatego jak pisałam wcześniej nie umiem robić zakupów

Stary 2017-03-26, 09:54   #4943
Vivienne
... choć nie Westwood

My mamy subkonto oszczędnościowe, na który co miesiac przelewamy pieniądze. Teoretycznie -nie ma do niego dostępu z karty, więc dobrze, w praktyce - jak na swoim łyso, to szybki przelewik z oszczednosciowego

Ja lubie zakupy, ale wydawanie co miesiąc tysięcy na ciuchy i kosmetyki to jednak nie moja bajka.
Cytat:
Ja tez tak mam czekam na ramoneske i trampeczki
Cytat:
Ja tez, ja tez, zabierzcie mnie!!!!!!!

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2017-03-26 o 10:30

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-26, 10:10   #4944
gr8ania
Moderator

Ja czegoś w ten deseń szukam ale póki co tylko na ali znalazłam a z moimi ostatnim szczęściem do ali to przyjdzie w sierpniu albo w ogóle (czekam na jedną paczkę, podobno wysłana 16.02...)
1490519402210.jpg

Stary 2017-03-26, 10:24   #4945
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy subkonto oszczędnościowe, na który co miesiac przelewamy pieniądze. Teoretycznie -nie ma do niego dostępu z karty, więc dobrze, w praktyce - jak na swoim łyso, to szybki przelewik z oszczednosciowego

Ja lubie zakupy, ale wydawanie co miesiąc tysięcy na ciuchy i kosmetyki to jednak nie moja bajka.

Ja tez tak mam czekam na ramoneske i trampeczki :love

Ja tez, ja tez, zabierzcie mnie!!!!!!!
My też tak mamy z subkontem tyle że bardzo rzadko z niego cokolwiek ruszamy. A teraz, ze względu na budowę staramy się już to kontrolować Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce

Ja już kilka razy w tym roku założyłam ramoneskę i odrazu humor był lepszy
Stary 2017-03-26, 10:31   #4946
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
My też tak mamy z subkontem tyle że bardzo rzadko z niego cokolwiek ruszamy. A teraz, ze względu na budowę staramy się już to kontrolować Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce

Ja już kilka razy w tym roku założyłam ramoneskę i odrazu humor był lepszy
W tym roku to ja nawet bikini nosiłam....
Ale myślę, ze w przyszlym tygodniu bedzie juz okazja do ramoneski.

Stanisław Lem

Stary 2017-03-26, 10:36   #4947
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
W tym roku to ja nawet bikini nosiłam....
Ale myślę, ze w przyszlym tygodniu bedzie juz okazja do ramoneski.
Haha, no tak, wygrałaś
Stary 2017-03-26, 10:37   #4948
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
A to ja mając kartę też potrafię się tak ograniczyć, więc nie mam problemu. Dlatego jak pisałam wcześniej nie umiem robić zakupów

A ja no to ja nie szczegolnie jesli chodzi o małe wydatki typu "15 zl " tylko "30 zl" więcej.
Moze nie powinnam tego tutaj pisac ale mam nadzieje ze nikt z naszych "czytelników" nie wykorzysta tego przeciwko mnie: D.Zawsze staram sie miec przy sobie zaskorniaka ,ale spokojnie to nie są duze pieniądze .
Kiedys zdarzyla mi sie sytuacja ze stalam sobie w sklepiku przy petli autobusowej.Przede mną stała mloda dziewczyna widac ze źle sie czula i chciala kupić wodę, Ekspedientka do niej ze kartą od 10 zł. No to dziewczyna dołożyła jakies gumy co byly najblizej kasy. Przeciaga karte a tam awaria terminala wiec dziewczyna zapytala czy porotawala by ja kubkiem wody (w tym sklepiku jest kawa i herbata).A to babsko ze sklepu do niej mowi ze to nie darmowy kran i nie da !!!Za mną stała starucha z różańcem w ręku (serio !) I oczywiscie komentarz co to za czasy zeby mlodzi nie mieli na wodę sodowom.Kupilam tej dziewczynie wodę i jak do niej dobieglam to juz siedziala na lawce z jakims ludzmi bo zaslabla i prosila o wodę zeby wziąć proszek.
Ja na nic nie choruje ale "na wszelki wypadek" zawsze staram sie miec "króla " przy sobie.A ze czasem go pozycze na super okazje to inna sprawa

Stary 2017-03-26, 10:43   #4949
gr8ania
Moderator

Do strat makijażowych w tym tygodniu dołącza moja paletka cieni wypadła mi z ręki i się połamała

Stary 2017-03-26, 10:46   #4950
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
A ja siedzę na home&you i myśle co kliknąć po ostrej selekcji mam koszyk za 500zł (w tym 2xposciel, 2xprzescieradlo, 2xposzewka na Jaśka, 2xpoduszka na krzesła barowe, 2xbieżnik, koszyczek na święconkę, 2xwypełnienie jaśków, komplet ścierek i figurkę żółtego zająca), wiec wydaje mi się ze nie dużo jak za tyle rzeczy , No ale nie mogę tyle kliknąć tzn mogę ale cały przyszły miesiąc nie będziemy jeść, o taki mam wybór! a tu jeszcze w kwietniu promka w Rossmannie
To home and you ma zakupy online? Omg a my mamy dwie karty ppdarunkowe i jeszcze znizka jest. Wow, news dnia dla mnie

45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości