Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-23, 07:51   #4921
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Zapytałam go czy te źle że nie przybieram, a nawet chudne. Powiedział, że póki dziecko poprawnie przybiera moja waga go nie interesuje

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mój też nie specjalnie się tym zainteresował, dziecko zdrowe, rozwojowe więc nie komentował...

Stary 2018-06-23, 08:01   #4922
malaa89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Mój też nie specjalnie się tym zainteresował, dziecko zdrowe, rozwojowe więc nie komentował...

Mi to nawet wagi nie sprawdza.

malaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 08:06   #4923
zielinka_87
Zakorzenienie

Waga to sprawa bardzo indywidualna. Ja np tyje najwięcej w 2 trym. Wtedy rozwija się i dziecko i łożysko i macica silnie wzrasta i ilość wod. A w ostatnim rośnie już tylko dziecko a ilość wod sukcesywnie się zmniejsza. Za to z powodu ucisku macicy można się nabawić zatrzymywania wody i obrzęków. Zależy czy ktoś ma do nich tendencje czy nie. Na końcówce poprzedniej ciąży spadło mi 2 kg bo jeszcze mnie czyściło przed porodem. Teraz też najwięcej przybralam w 2 trym. Teraz kolejna wizyta gdzie wskoczyło 0,5-1 kg maks.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

Edytowane przez zielinka_87
Czas edycji: 2018-06-23 o 08:18
zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 08:14   #4924
Panterka1313
Zadomowienie

Zapowiada się nie mój dzień. Od rana mnie wszystkie irytuje. Mama lata w ta i z powrotem co 5s do kuchni do łazienki i trzaska drzwiami jakby nie mogła ich zostawić otwarte

Stary 2018-06-23, 08:15   #4925
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Waga to sprawa bardzo indywidualna. Ja np tyje najwięcej w 2 trym. Wtedy rozwija się i dziecko i łożysko i macica silnie wzrasta i ilość wody. A w ostatnim rośnie już tylko dziecko a ilość wody sukcesywnie się zmniejsza. Za to z powodu ucisku macicy można się nabawić zatrzymywania wody i obrzęków. Zależy czy ktoś ma do nich tendencje czy nie. Na końcówce poprzedniej ciąży spadło mi 2 kg bo jeszcze mnie czyściło przed porodem. Teraz też najwięcej przybralam w 2 trym. Teraz kolejna wizyta gdzie wskoczyło 0,5-1 kg maks.

W pierwszej ciąży tyłam stopniowo, w kazdym miesiącu bylo cos na plus. W tej schudlam w pierwszym trymestrze z powodu wymiotów i dopiero teraz zaczynam nadrabiać. Mam 2kg do przodu od momentu kiedy wyrównałam wagę po 1 trymestrze. W pierwszej ciąży przytylam 20kg
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 08:22   #4926
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
No ja też tak mam...potem mam taki bałagan w karcie ciąży z tą wagą, że szkoda gadać..

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Mi znajoma i to na dodatek położna powiedziała, że mi urósł i to w ciągu dwóch dni...to dopiero hardkor

Ja sama staje na wadze i podaje położnej co tam sie ukazało ale raz mialam tylko mniej niż na poprzedniej wizycie.

Dzisiaj przyjadą moi rodzice zobaczymy co oni powiedział bo ostatnio mnie widzieli miesiac temu to łatwiej zauważą
Cytat:
Mój zdecydowanie zmienił kształt od kiedy Mały wstawił się główką, wygląda na mniejszy i niżej, mam luźniej pod żebrami. Może Maja zmieniła ułożenie? Swoją drogą, że rośnie i siła coraz większego nacisku ściąga brzuch niżej Obstawiam wodę Mojemu wczoraj nie pasowało, bo okazało się, że schudłam 0,5kg a zawsze na końcówce miałam największy przyrost. Wpisał mi taką wagą jak ostatnio bez tego spadku

Ja nie wiem czy to jest w ogóle możliwe ale mi się wydaje że ona wcale nie zmienia pozycji.
Bo fakt czuje kopniaki ale zawsze w tym samym miejscu : mocne w zebra i boki, a delikatnie na dole. Czkawke też czuje zawsze niziutko, a ona główkowo ułożona jest na każdym usg od conajmniej 3 miesięcy.
Wczoraj wieczorem to tak swirowala ze sie wystraszyłam przez chwile ze coś jest nie tak :/
Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Waga to sprawa bardzo indywidualna. Ja np tyje najwięcej w 2 trym. Wtedy rozwija się i dziecko i łożysko i macica silnie wzrasta i ilość wody. A w ostatnim rośnie już tylko dziecko a ilość wody sukcesywnie się zmniejsza. Za to z powodu ucisku macicy można się nabawić zatrzymywania wody i obrzęków. Zależy czy ktoś ma do nich tendencje czy nie. Na końcówce poprzedniej ciąży spadło mi 2 kg bo jeszcze mnie czyściło przed porodem. Teraz też najwięcej przybralam w 2 trym. Teraz kolejna wizyta gdzie wskoczyło 0,5-1 kg maks.

Ja zaczęłam tyć dopiero delikatnie w 2 trym, największy skok miałam na przełomie 2/3trym. Teraz mam na plusie w sumie 10kg. Dopiero teraz zaczęły mi trochę puchnac dłonie ale to też pewnie kwestia upałów.

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 08:50   #4927
limonka84
limonka84

Ja mam na plusie niecale 10kg, najwięcej przytylam w drugim trymestrze, a odkąd jestem na diecie cukrzycowej (od 6 tygodni) to waga zmalała i stanęła w miejscu. Dzidziek przyrasta prawidłowo więc się nie przejmuję. Zaczęłam 35 tydzień 34+1

limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-06-23, 09:01   #4928
I ona
Zakorzenienie

U mnie od początku plus 11kg. Najmniej bo niecałe 1kg przytyłam w ostatnim miesiącu. Mam nadzieje, że mały przybrał na wadze prawidłowo. W środę będe miała USG z pomiarami i mam lekkiego stresa już. Szczerze to już nawet nie przejmuje się swoją wagą, ważne by mały przybierał dobrze, bo to jego wyznacznik zdrowia. A ja swoje kilogramy zrzuce prędzej czy później. Ostatnio był blisko dolnej granicy wagi i mam nadzieje że utył. Niby lekarka mówiła, że wszystko ok, ale ja się jednak stresuje. Niska masa urodzeniowa to nic dobrego.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 09:08   #4929
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
U mnie od początku plus 11kg. Najmniej bo niecałe 1kg przytyłam w ostatnim miesiącu. Mam nadzieje, że mały przybrał na wadze prawidłowo. W środę będe miała USG z pomiarami i mam lekkiego stresa już. Szczerze to już nawet nie przejmuje się swoją wagą, ważne by mały przybierał dobrze, bo to jego wyznacznik zdrowia. A ja swoje kilogramy zrzuce prędzej czy później. Ostatnio był blisko dolnej granicy wagi i mam nadzieje że utył. Niby lekarka mówiła, że wszystko ok, ale ja się jednak stresuje. Niska masa urodzeniowa to nic dobrego.

Maluszki tyją w swoim tempie ! Zresztą tak jak nie raz dziewczyny pisały te pomiary wagi mogą się często mylić o kilkaset gramów Ja mam wizytę w czwartek, ciekawe ile przybierze w te dwa tygodnie.

Maja ma dzisiaj dzień tortur dla mnie. Tak sobie te moje biedne prawe zebra polubiła ze ciągle mi tam nogę wypycha jakie to bolesne, a ile to dziecię ma siły.

Na grupie sierpniowej ktoś dał znać ze w Lidlu znów te bodziaki sa w super cenie.
Ja ich nie mam, jakoś mi sie średnio podobaja

Stary 2018-06-23, 09:11   #4930
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaa89 Pokaż wiadomość
Mi to nawet wagi nie sprawdza.

Moj tez, sama sie waze

Zdecydowanie to woda i powietrze!

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 09:22   #4931
AndziaHa
Zadomowienie

Ja mam wizyte w piatek i sie stresuje, żeby dobrze przybrała. Ostatnio w miesiąc przybyła 600g, do 1300g. Ciekawa jestem ile teraz będzie ważyć a w dniu wizyty już będzie 33+5...

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-23, 09:24   #4932
Panterka1313
Zadomowienie

Wyprzedaja to co im nie zeszło teraz bo gazetka chyba wakacje ma być czy jakoś tak więc miejsce na magazynie im potrzebne. U mnie w biedro wczoraj na wejście były pieluchy pampers mega box co im nie zeszło i parę innych rzeczy

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

U mnie na każdej wizycie lekarka karze stawać na wage, ciśnienie, spr tętno i zaprosi profilaktycznie na fotel. Jak niedawno byłam to się pyta czy siadamy czy niekoniecznie

Stary 2018-06-23, 10:28   #4933
acidka
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Ja wczoraj cały dzień, ostatni raz przed porodem, byłam na zajęciach na uczelni. Kolejne już z małą Trochę mnie to przestrasza, zwłaszcza, że to 150km od domu, no ale będę martwić się we wrześniu

Nie nadrabiam, o nastukałyście tyyyyle postów ale napisz mi Gosiu, czy na wizycie powiedział Ci coś o tych kłuciach?

Cytat:
Napisane przez ronja Pokaż wiadomość
O jak fajnie Studio gris, spodobały mi się te "skórzane" rączki. A twoja jaka?
Śliczny jest Ja mam Joolz Day Denim. Kupowaliśmy używkę w 2015r., wiec to model starszy od Twojego, jeszcze z czarną rączką.

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Dlatego ja się waże dwa razy w tyg tylko i mi lżej ale u mnie nie ma co porównywać, dieta cukrzycowa daje radę. Kilka osób mi powiedziało, że nawet schudłam ale że brzuch to z dnia na dzień mam coraz większy
To miłe tak usłyszeć
Ja się ważę raz w miesiącu, w poprzedniej ciąży ważyłam się co tydzień i też mi się zdarzały spadki wagi, ale generalnie rosłam. na tym etapie miałam już 13 kg do przodu (w sumie ok. 16). Teraz myślę, że jakieś 9
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 41hcxeVpvwL._SX355_.jpg (14,2 KB, 50 załadowań)

mama 2015 i 2018

Edytowane przez acidka
Czas edycji: 2018-06-23 o 10:34
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 11:06   #4934
Panterka1313
Zadomowienie

Z nudów biorę się za prasowanie

Stary 2018-06-23, 11:12   #4935
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja wczoraj cały dzień, ostatni raz przed porodem, byłam na zajęciach na uczelni. Kolejne już z małą Trochę mnie to przestrasza, zwłaszcza, że to 150km od domu, no ale będę martwić się we wrześniu

Nie nadrabiam, o nastukałyście tyyyyle postów ale napisz mi Gosiu, czy na wizycie powiedział Ci coś o tych kłuciach?

Śliczny jest Ja mam Joolz Day Denim. Kupowaliśmy używkę w 2015r., wiec to model starszy od Twojego, jeszcze z czarną rączką.

To miłe tak usłyszeć
Ja się ważę raz w miesiącu, w poprzedniej ciąży ważyłam się co tydzień i też mi się zdarzały spadki wagi, ale generalnie rosłam. na tym etapie miałam już 13 kg do przodu (w sumie ok. 16). Teraz myślę, że jakieś 9
Tak, miałam usg i fotel i powiedział, że szyjka powoli rozwiera się od wewnątrz ale z zewnątrz jest ładnie uformowana i nie mam się czym martwić . Także może to być ta szyjka, ale bardziej u mnie to może być kwestia więzadeł i mięśni w kolejnej już ciąży
Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
Z nudów biorę się za prasowanie

Ja też leżałam i czytałam książkę a jednak mnie natchnęło do prasowania

Stary 2018-06-23, 11:13   #4936
yoona
Zakorzenienie

Cześć!
Wychodzę! Wszystko dobrze,w zaleceniach oszczędzać się,nawet nie muszę leżeć) ufff

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 11:29   #4937
limonka84
limonka84

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
Cześć!
Wychodzę! Wszystko dobrze,w zaleceniach oszczędzać się,nawet nie muszę leżeć) ufff

Super!

limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 11:31   #4938
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Cześć!

super

Ja dziś od rana , czułam się dobrze, nic mnie nie bolało... no a teraz leżę, bo boli mnie brzuch Planów na weekend brak, na dworze zimno i ciągle pada. Znowu pozostanie mi oglądanie seriali
Mój brzuch od samego początku jest nisko, nie wiem od zcego to zależy, w poprzednich ciążach był wysko. Teraz pomiędzy biustem a brzuchem mam przerwę, więc plus taki, że nie uciska mnie pasek od stanika.
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 11:43   #4939
acidka
Zakorzenienie

Dzięki Gosia

Yoona - suuuper!

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;84361306]super

Mój brzuch od samego początku jest nisko, nie wiem od zcego to zależy, w poprzednich ciążach był wysko. Teraz pomiędzy biustem a brzuchem mam przerwę, więc plus taki, że nie uciska mnie pasek od stanika.[/QUOTE]

Ja mam tak samo, w poprzedniej ciąży miałam też wysoko, teraz między piersi i brzuch wchodzi mi prawie cała dłoń. Może to kwestia słabszych mięśni brzucha, że to tak do dołu jest?

mama 2015 i 2018
Stary 2018-06-23, 12:00   #4940
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Super!

Ja dziś mam luzacki dzień, piore pranie tylko. Obiadu robić nie muszę, bo jedziemy po pracy męża do mojej mamy na obiadek. A zupy jeszcze troszkę mam. Troche lipa, że pada, ale ochłodziło się i jest mi bardzo bardzo fajnie z taką temperaturą

Stary 2018-06-23, 12:18   #4941
MalaGosia88
Zakorzenienie

Melduję, że odprasowałam całą szafkę Małego zostało złożyć łóżeczko, wystawić materac do wietrzenia i gotowe, czas na relaks !!!

Stary 2018-06-23, 12:22   #4942
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję, że odprasowałam całą szafkę Małego zostało złożyć łóżeczko, wystawić materac do wietrzenia i gotowe, czas na relaks !!!

Zazdroszczę, ja nie mam nic do roboty aktualnie, ale za nic konkretnego brać też mi się nie chce. Na szczęście w ubiegłym tygodniu przyszło łóżeczko i materacyk małego, więc ma już na czym spać

Stary 2018-06-23, 12:25   #4943
Stella275
Nawiedzona PeMa

Yoona to super wieści! Dużo odpoczynku teraz

Ja skończyłam układanie ubranek małego. Zostało tylko spakować torbę i wnieść łóżeczko do naszej sypialni i można czekać

Nowy wątek jest już założony, korzystając z chwili czasu jeśli ktoś chce zmiany w pierwszym poście ( wiek, imię dziecka, wózki, fotelki itd) to piszcie bo łatwiej mi będzie to uzupełnić póki tamten jeszcze nie funkcjonuje

19/2017
7/2018

Edytowane przez Stella275
Czas edycji: 2018-06-23 o 12:27
Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 12:31   #4944
acidka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na razie zaplanowałam pranie (to znaczy wiem co i z czym będę prała) i wiem już, jaką komódkę chcę kupić na rzeczy córki. Kupimy w przyszły weekend i wtedy zacznę pranie, żeby od razu mieć gdzie to układać
A potem złożenie łóżeczka, złożenie i sprawdzenie wózka, zakup wanienki i chyba tyle. Ale to już po stronie męża.

Stella - dzięki za wątek Mnie możesz (niestety) zmienić wiek na 33 lata

mama 2015 i 2018
Stary 2018-06-23, 12:40   #4945
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Cześć!

Suoe wieści ! cieszę się
Cytat:

No teraz jedna prosta ja mam przed sobą jeszcze pranie i prasowanie, ale też dużo wolnego czasu

Mnie dzisiaj wyjątkowo męczy zgaga nawet w dzień :-(

Stary 2018-06-23, 12:42   #4946
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Cześć!

Super!

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 12:47   #4947
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stella275 Pokaż wiadomość
Yoona to super wieści! Dużo odpoczynku teraz

Ja skończyłam układanie ubranek małego. Zostało tylko spakować torbę i wnieść łóżeczko do naszej sypialni i można czekać

Nowy wątek jest już założony, korzystając z chwili czasu jeśli ktoś chce zmiany w pierwszym poście ( wiek, imię dziecka, wózki, fotelki itd) to piszcie bo łatwiej mi będzie to uzupełnić póki tamten jeszcze nie funkcjonuje
Stella ja proszę o zmianę plci dziecka, dziewczynka zamiast chłopca

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Widzę, ze juz zmienione, dziękuję
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 12:48   #4948
yoona
Zakorzenienie

Stella mnie można zmienić wiek na 32, chłopiec Mieszko
I wizyta na 25.06 i 20.07
Dziękuję

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 13:07   #4949
Panterka1313
Zadomowienie

GOSIA u mnie jeden worek mniej jeszcze 3 zostały. Jednego może jutro się czepie. Jedna sukienkę tylko mama musiała uprasowac nie podolalam z nią

BERENIKA i ja jak z psem wrócę to do seriali zasiade

STELLA super

Stary 2018-06-23, 13:09   #4950
malaa89
Raczkowanie

Tez poproszę o zmianę wieku na 29 l i dopisanie wizyty 26.06.

Sent from my LG-D331 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Gosia super, że juz prawie wszystko gotowe! Tez muszę sie zabrać, ale chce, żeby tż najpierw pokój pomalował.

Sent from my LG-D331 using Wizaz Forum mobile app
malaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości