Mamy sierpniowe 2019 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-03-30, 22:22   #4921
Wiedzminkaa
Rozeznanie

Dot.: Mamy sierpniowe 2019

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
O kurde

Odkryłam powód mojej „niemocy”. Dzieci są po prawej stronie (to już było widoczne na usg). Po lewej pusto. Dzięki czemu są od dołu aż po pierś, tak kawałek pod żebrami siedzi jeden.
Jak myślicie, da się je jakoś przesunąć? Zawsze jak leżę na sofie przed tv to leżę na prawym boku. I teraz (głupie) pytanie: czy jak przerzucę się na sofę tż, będę leżeć jakiś czas na lewym boczku to przewędrują? Myślę, ze mega ulgą byłoby dla mnie gdyby jeden był po jednej a drugi po drugiej stronie
Mirabelka, Wiedźminka: gdzie są Wasze?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dwa tygodnie temu jeden był po lewej w połowie drogi do pępka, drugi po prawej gdzieś na wysokości pępka. Teraz chyba są obok siebie, ale jedynie raczej zamieniły się wysokością przebywania, bo tak właśnie je czuje.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Posprzątałam troszkę, byłam na przymiarce sukienki ślubnej, później na zakupach, zrobiłam obiad, a na koniec zrobiłam sobie paznokcie
Także chyba już czas na spanie

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

I ten po lewej tak mi szaleje, że nawet nie wiem co ze sobą zrobić o.O
Słowo daję, czuję jakby mi dosłownie robił fikołki!
Wiedzminkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-30, 22:30   #4922
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klocki_LEGO Pokaż wiadomość
My w sobote robimy zakupy za to. Wczesniej sie jakos sprzatanie rozkladalo (dzielimy sie po polowie zazwyczaj), w piatek czesto sie ogarnialo wiekszosc. Ale powoli zaczelismy nie wyrabiac. TZ, bo duzo pracuje, ja bo ciaza. Jeszcze jakies szybkie odkurzeie wchodzilo w gre, ale np solidne mopowanie balkonow nope. Okna to w ogole zapomnij ha hahaha A obie te rzeczy przy wulkanie + smogu + 6 pasmowce sie bardzo brudza. Ciesze sie, ze kogos wzielam, bo szkoda nerwow. A w syfie tez nie warto siedziec.
W takiej sytuacji, tez bym wziela kogos do pomocy.

Najbardziej brakuje mi pralni z suszarnia. Nie wiem jak sie wyrobie z praniem calej wyprawki. Jak nie trafie w lipcu dobrej pogody i nie bede mogla wywiesic prania na zewnatrz, to bede w ciemnej d****

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Wiedzminkaa Pokaż wiadomość
Posprzątałam troszkę, byłam na przymiarce sukienki ślubnej, później na zakupach, zrobiłam obiad, a na koniec zrobiłam sobie paznokcie
Kiedy slub?
Pewnie masz troche wiecej przymiarek z racji ciazy?

Ja kupilam suknie tydzien przed slubem i mialam spokoj bo w dniu zakupu kobieta ja dopasowala i dwa dni pozniej odebralam juz poprawiona. Nie bylo ryzyka, ze do slubu gdzies przybedzie albo ubedzie.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-30, 22:31   #4923
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Tylko, ze ja w tym czasie nie mialabym co robic oprocz czytania ksiazki czy przegladania neta. Tez za bardzo nie chce sie zasiedziec bo ruch jest w ciazy wskazany. Nie mam tez do ogarniecia duzego metrazu, jedynie kolo 70 metrow, wiec na ta chwile nie chcialabym tego typu pomocy.

Nie no jasne, jak dajesz rade to pewnie, że robiłabym to sama. Ja niestety czuję, że moje dnia a policzone.

Cytat:
Napisane przez biedronka19 Pokaż wiadomość
Ja mam coś koło 200 metrów, 3 sypialnie, 3 łazienki, dużą kuchnie, salon i pokój z barem, pralnia więc ciągle jest coś do sprzątania! Codziennie trzeba to ogarnąć bo inaczej chwila moment i nie wiesz w co ręce wsadzić. Moja łazienka i sypialnia zawsze na końcu i czasami nie mam na to już siły.

Mam niewiele mniej i niestety nie ogarniam ostatnio

Cytat:
Zdjecie UNAM (Uniwerek). Zeby nie bylo, nie widze tego z okna. Ten wulkan nie jest zaraz obok, do nas dociera pyl. Widac tylko to, ze wiecej sie kurzy, duzo wiecej, i ze smog duzo gorszy.

babka, ktora do mnie przychodzi wszystko uklada sama tez. Posklada mi porozwalane ciuchy. Nawet ogarnela gdzie co trzymam mniej wiecej i doklada mi kosmetyki na miejsce Generalnie mamy trzypokojowe mieszkanie, a siedzi tu dobre 7h. Pranie reczne mi robi, pierze sciery, wszystko. Nic nie trzeba dla niej sprzatac / ukladac wczesniej. No chyba, ze masz na mysli, ze mialabys presje, ze zobaczy syf

Właśnie chodzi mi o ciuchy, które czekają na schowanie, pranie i takie tam rzeczy na wierzchu. Z tego co słyszę to u nas babeczki tylko ogarniają kurze, podłogi, łazienki i okna. Dlatego musiałabym chociaż rzeczy poskładać bo tak głupio . Fajnie trafiłaś

Cytat:
Dwa tygodnie temu jeden był po lewej w połowie drogi do pępka, drugi po prawej gdzieś na wysokości pępka. Teraz chyba są obok siebie, ale jedynie raczej zamieniły się wysokością przebywania, bo tak właśnie je czuje.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Także chyba już czas na spanie

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

I ten po lewej tak mi szaleje, że nawet nie wiem co ze sobą zrobić o.O
Słowo daję, czuję jakby mi dosłownie robił fikołki!

Kurczę to tylko moje takie złośliwe się wspinają po mnie.
Muszę je „przerzucić”
Po takim dniu czas na odpoczynek.

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-30, 22:36   #4924
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
W takiej sytuacji, tez bym wziela kogos do pomocy.

Najbardziej brakuje mi pralni z suszarnia. Nie wiem jak sie wyrobie z praniem calej wyprawki. Jak nie trafie w lipcu dobrej pogody i nie bede mogla wywiesic prania na zewnatrz, to bede w ciemnej d****[COLOR="Silver"]
.
Powiem Ci, ze w tym mieszkaniu, ktore teraz wynajmujemy, jest pralka z suszarka. Ale nie taka 2 in 1, tylko osobno dolem pralka z pionowym bebnem, a gora suszarka. Od kiedy tego uzywam, NIGDY juz nie dam sie namowic na nic innego. Jak sie dorobimy swojego mieszkania albo przeprowadzimy, to 100% kupuje taka. Warta kazdych pieniedzy. Bo, jak piszesz, poza pogoda, to tez mozna sie pociac z tym wieszaniem. A zima czy jak pada to w domu, i potykasz sie o tem stojak z suszacymi szmatami. nieee never again

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
Właśnie chodzi mi o ciuchy, które czekają na schowanie, pranie i takie tam rzeczy na wierzchu. Z tego co słyszę to u nas babeczki tylko ogarniają kurze, podłogi, łazienki i okna. Dlatego musiałabym chociaż rzeczy poskładać bo tak głupio . Fajnie trafiłaś

Sama sie zdziwilam, ze cena byla 'za dzien'. Ale rozumiem teraz, bo babka pracuje cala dniowke. Jak duzo ma np to poukladania, to nie umyje okien to umyje nastepnym razem, ale ogolnie wszystko ogarnia. Super to jest
klocki_LEGO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-30, 22:51   #4925
Wiedzminkaa
Rozeznanie

Ślub mam 27 kwietnia. Sukienki nie biorę z żadnego salonu sukien ślubnych tylko normalnie krawcowa mi szyje z mojego własnego projektu. Teraz będę do niej jeździć co tydzień, tak w razie gdyby mi nagle z dnia na dzień jakoś bardzo wywaliło brzuch

Później i tak mam w planach przerobić ją na jakąś sukienkę, która bez problemu będę mogła wszędzie założyć
Stary 2019-03-30, 23:17   #4926
biedronka19
Rozeznanie

Cytat:
Powiem Ci, ze w tym mieszkaniu, ktore teraz wynajmujemy, jest pralka z suszarka. Ale nie taka 2 in 1, tylko osobno dolem pralka z pionowym bebnem, a gora suszarka. Od kiedy tego uzywam, NIGDY juz nie dam sie namowic na nic innego. Jak sie dorobimy swojego mieszkania albo przeprowadzimy, to 100% kupuje taka. Warta kazdych pieniedzy. Bo, jak piszesz, poza pogoda, to tez mozna sie pociac z tym wieszaniem. A zima czy jak pada to w domu, i potykasz sie o tem stojak z suszacymi szmatami. nieee never again

Sama sie zdziwilam, ze cena byla 'za dzien'. Ale rozumiem teraz, bo babka pracuje cala dniowke. Jak duzo ma np to poukladania, to nie umyje okien to umyje nastepnym razem, ale ogolnie wszystko ogarnia. Super to jest
O tak! Ja mam koło siebie , ale jedna nad drugą też miałam. Każdemu polecam takie rozwiązanie. Tyle razy mi to tyłek uratowało jak na ostatnią chwile musiałam coś wyprać.
Cytat:
Ślub mam 27 kwietnia. Sukienki nie biorę z żadnego salonu sukien ślubnych tylko normalnie krawcowa mi szyje z mojego własnego projektu. Teraz będę do niej jeździć co tydzień, tak w razie gdyby mi nagle z dnia na dzień jakoś bardzo wywaliło brzuch

Później i tak mam w planach przerobić ją na jakąś sukienkę, która bez problemu będę mogła wszędzie założyć
To dobry pomysł by potem przerobić. Moja stuknia leży w szafie i nie ma z niej żadnego pożytku.

biedronka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-30, 23:24   #4927
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedys wynajmowalam apartament, gdzie byla pralko- suszarka i to byl bubel straszny bo nawet na najdluzszym cyklu, grubsze ubrania nie byly do konca suche. Kiedys wynajmowalam pokoj i na stanie byla osobno pralka i suszarka no i musze przyznac, rewelacja.
Niestety w moim mieszkaniu nie ma mozliwosci wstawienia suszarki bo nie ma miejsca. Nawet taka w stylu jedno na drugim by nie przeszla bo zaraz nad pralka jest blat. Dlatego pozostaje mi stojaca i linka na zewnatrz. Jak sie dziecko urodzi, to dokupie druga stojaca bo na jednej sie nie pomiescimy z pieluchami i ubrankami dzieciecymi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-03-30, 23:31   #4928
biedronka19
Rozeznanie

Ja bym się na pewno nie zmieściła na takiej wolnostojącej suszarce. Mam ciuchów od cholery. Czasami leżą dwa tygodnie w pralni i czekają na swoją kolej. Moja roczna córka ma chyba jeszcze więcej niż ja. Ale od czasu jak sama ładnie je to czasami przebieram po kilka razy bo tu chlebek z masłem orzechowym do łapmi, a tu owocowa tubka jej na bluzke spadła. Do tego ciągle na kolanach to zbiera wszystko z podłogi.

Stary 2019-03-30, 23:41   #4929
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez biedronka19 Pokaż wiadomość
To dobry pomysł by potem przerobić. Moja stuknia leży w szafie i nie ma z niej żadnego pożytku.
Dokladnie. Ja mialam linie A, gore bez ramiaczek, w serce. Obcielam na koktajlowa a la lata 50, bo mialam kolor blush. Na razie uzylam raz, do przebrania na Dia De Muertos (lokalne Halloween) ale jakbym dokupila np szary lub czarny pasek z koronki, to da rade na kazda elegantsza okazje w sumie zalozyc. Przynajmniej obcieta mam jak trzymac, bo taka wielka to nie. Poza tym strasznie duzo chcieli za czyszczenie, a ja sukienke kupilam przez internet, tanio. Mijalo sie to z celem.
Stary 2019-03-31, 07:06   #4930
mirabelka3690
Zakorzenienie

Klocki_lego po tym zdjeciu snil mi się poprzedni dom w którym mieszkalam, na podwórku pelno lawy a ja przerazona... no i moj kot biegający jak gdyby nigdy nic po tej lawie

Stary 2019-03-31, 07:55   #4931
Shiz
Zadomowienie

Aleście naskrobały
Ja baaardzo żałuję, że jak urządzaliśmy mieszkanie, to jakoś suszarka nam nie przeszła przez głowę wogóle. Jak będziemy się budować, to będzie to must have
Ja jestem z tych sentymentalnych, co to suknie ślubną trzymają w pudełku i nie zamierzam robić z nią kompletnie nic
Aa wogóle to siedzę na balkonie w piżamie, szlafroku i okularach przeciwsłonecznych

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-03-31, 08:23   #4932
Wiedzminkaa
Rozeznanie

Dzisiaj wyjątkowo grzecznie siedzą w brzuchu i dały mi troszkę dłużej pospać. I w nocy tez jakoś nie wstawałam do wc

Shiz, my bierzemy ślub cywilny - co prawda w plenerze zamiast bezdusznej sali USC, wiec trochę byłoby mi szkoda robić z sukienki rzecz totalnie jednorazową :P tym bardziej, ze to mój własny projekt i totalnie mam wizje co to z niej zrobić już po fakcie
Stary 2019-03-31, 08:56   #4933
Shiz
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj wyjątkowo grzecznie siedzą w brzuchu i dały mi troszkę dłużej pospać. I w nocy tez jakoś nie wstawałam do wc

Shiz, my bierzemy ślub cywilny - co prawda w plenerze zamiast bezdusznej sali USC, wiec trochę byłoby mi szkoda robić z sukienki rzecz totalnie jednorazową tym bardziej, ze to mój własny projekt i totalnie mam wizje co to z niej zrobić już po fakcie
Ja zdecydowanie popieram taki recycling moją też by dało przefarbować i ponosić gdzieś na inną okazję (i taki był wstępny plan), no aaaale to chyba taka moja jedyna sentymentalna rzecz której się nie pozbędę. Sama pamiętam, ze jako mała dziewczynka zakładałam kiecke ślubną mamy i udawałam że jestem księżniczką. Może następna będzie dziewczynka choć mąż mi zaplanował 3 synów...

Stary 2019-03-31, 09:06   #4934
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:

Muszę poszukać takiej pani na grupach fb. Niestety takie zaufane panie, co to posprzątają, poskładają itp są tak na wagę złota u nas, że mają już rodziny, które obsługują i nie mają czasu na kogoś nowego

A suszarkę kiedyś miałam w pralce, ale pralka się zepsuła i kupiłam taką bez suszarki. Jakoś nie doceniałam Ale przed narodzinami bliźniaków zamierzam kupić suszarkę automatyczną.

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-31, 09:55   #4935
Wiedzminkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shiz Pokaż wiadomość
Ja zdecydowanie popieram taki recycling moją też by dało przefarbować i ponosić gdzieś na inną okazję (i taki był wstępny plan), no aaaale to chyba taka moja jedyna sentymentalna rzecz której się nie pozbędę. Sama pamiętam, ze jako mała dziewczynka zakładałam kiecke ślubną mamy i udawałam że jestem księżniczką. Może następna będzie dziewczynka choć mąż mi zaplanował 3 synów...

Też jako gówniara uwielbiałam paradować po domu w sukni ślubnej mojej mamuśki
Stary 2019-03-31, 10:53   #4936
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Mam pralke i suszarke osobno. Na angielska pogode i mieszkanie bez ogrodka to najlepsze rozwiazanie bo w zimie mimo grzania w domu pralke schnie dlugo i wilgoc tska ze po oknach splywa.
A grzyba Na snianie miec nie chce.
Wiec suszarka+ wolnostojacy osuszacz powietrza i pranie to nie problem

Sent from my E5823 using Tapatalk
Stary 2019-03-31, 15:42   #4937
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Shiz, my bierzemy ślub cywilny - co prawda w plenerze zamiast bezdusznej sali USC, wiec trochę byłoby mi szkoda robić z sukienki rzecz totalnie jednorazową :P tym bardziej, ze to mój własny projekt i totalnie mam wizje co to z niej zrobić już po fakcie
My tez bralismy tylko cywilny, tez w plenerze. Plener byl w tym samym miejscu co namiot imprezowy. Nie uwazam, zeby cywilny byl jakos mniej wazny czy spektakularny.

Cytat:
Napisane przez mirabelka3690 Pokaż wiadomość
Klocki_lego po tym zdjeciu snil mi się poprzedni dom w którym mieszkalam, na podwórku pelno lawy a ja przerazona... no i moj kot biegający jak gdyby nigdy nic po tej lawie ]
O mamo. Akurat do nas to lawa nigdy by nie dotarla. Tylko do wiosek u stop wulkanu, ale akurat Meksyk ma dosc dobry system ostrzegania i plan ewakuacji.

Cytat:
Napisane przez Shiz Pokaż wiadomość
]
W sumie tez bym chciala trzymac, ale za duzo miesca zajmuje

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
Mam pralke i suszarke osobno. Na angielska pogode i mieszkanie bez ogrodka to najlepsze rozwiazanie bo w zimie mimo grzania w domu pralke schnie dlugo i wilgoc tska ze po oknach splywa.
A grzyba Na snianie miec nie chce.
Wiec suszarka+ wolnostojacy osuszacz powietrza i pranie to nie problem

Wlasnie w UK to problem, ze przy ich wilgotnosci nic nigdy nei schnie. Nienawidzilam tego. Akurat u nas jest super sucho i szybko wszystko schnie, ale po prostu fajnie nie miec ustawionej suszarki w pokoju.
Stary 2019-03-31, 18:45   #4938
martynka89
Zakorzenienie

Ja mam to szczescie, ze trafilam na suche mieszkanie, bez grzyba i daje rade bez osuszacza powietrza. Pranie schnie srednio 2 dni, wiec tez nie jest tragicznie. Jak urodzi sie maluch, to chyba jednak zainwestuje w osuszacz bo wtedy prania bedzie wiecej i obawiam sie, ze moze juz nie byc tak fajnie.
Stary 2019-03-31, 19:04   #4939
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Ja mam to szczescie, ze trafilam na suche mieszkanie, bez grzyba i daje rade bez osuszacza powietrza. Pranie schnie srednio 2 dni, wiec tez nie jest tragicznie. Jak urodzi sie maluch, to chyba jednak zainwestuje w osuszacz bo wtedy prania bedzie wiecej i obawiam sie, ze moze juz nie byc tak fajnie.
Dla mnie dwa dni to dlugo i potem jeansy na zszyciach czy kolnierzyki przy polo mi smierdza lubie jak pranie max jeden dzien, nawet nie dobe tylko 12h.
Grzyba tez nie mam na szczescie bo juz by mnie nie bylo tu tylko wlasnie w tym klimacie latwo zaniedbac. Duzo pranie, gotowania, nie wietrzenia i gwarantuhe ze i u mnie i u Ciebie Grzyba wyjdzie,
Osuszacz swietna inwestycja tylko wez taki za okolo 150-200 f. Te za 80-100 wyciagna przez noc 300ml a moj Duzy 2-3l

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-03-31, 20:05   #4940
Wiedzminkaa
Rozeznanie

Chyba mnie wywaliło troszkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 1DDC9B9E-D303-440F-9CA1-01F7E8EDE0D2.jpeg (197,4 KB, 49 załadowań)
Stary 2019-03-31, 21:09   #4941
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
Dla mnie dwa dni to dlugo i potem jeansy na zszyciach czy kolnierzyki przy polo mi smierdza lubie jak pranie max jeden dzien, nawet nie dobe tylko 12h.
Grzyba tez nie mam na szczescie bo juz by mnie nie bylo tu tylko wlasnie w tym klimacie latwo zaniedbac. Duzo pranie, gotowania, nie wietrzenia i gwarantuhe ze i u mnie i u Ciebie Grzyba wyjdzie,
Osuszacz swietna inwestycja tylko wez taki za okolo 150-200 f. Te za 80-100 wyciagna przez noc 300ml a moj Duzy 2-3l

Jeansy wieszam na grzejnik jak juz troche przeschna, zeby dosuszyc a latem na linke. Reszte rzeczy mam w miare cienkich wiec nie ma problemu z tym, ze przejda zapaszkiem zanim wyschna
Maz gotuje praktycznie codziennie, ale zawsze wlacza okap. No i oczywiscie wieteze codziennie, nawet zima bo bez tego, to wiadomo, ze bylby dramat.
Wlasnie tak mysle, ze jak juz kupie, to raczej wiekszy.
Stary 2019-03-31, 22:56   #4942
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Chyba mnie wywaliło troszkę
Troszke

Stary 2019-04-01, 00:46   #4943
biedronka19
Rozeznanie

Może jutro skończymy wątek.

Stary 2019-04-01, 05:44   #4944
Marianna48
Zadomowienie

Dzień dobry .
Wiedzminkaa już nie da się ukryć Ślicznie
Ależ u nas był wczoraj piękny dzień córka wyszalala się na dworze, aż padła o 20 nie zważając na zmianę czasu
Witamy się dziś z syneczkiem w 19+0.
Miłego dnia

Marianna48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-01, 05:48   #4945
ferimori
Zadomowienie

Dzień dobry, u nas dziś 19+1. Weekend słoneczny, ale wietrzny. Mimo to, dużo czasu spędziliśmy na podwórku. Uwielbiam wiosnę. A już jutro wizyta, nie mogę się doczekać, oby dzidziuś ładnie się pokazał hihi

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-01, 06:58   #4946
Shiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Dzień dobry, u nas dziś 19+1. Weekend słoneczny, ale wietrzny. Mimo to, dużo czasu spędziliśmy na podwórku. Uwielbiam wiosnę. A już jutro wizyta, nie mogę się doczekać, oby dzidziuś ładnie się pokazał hihi

A u mnie już 22+0! 55% za mną nie mam jakiegoś dużego brzucha, ale ciąży mi przy leżeniu. Nie mogę się ułożyć, bo od razu ciągnie z każdej strony.
Wczoraj przegniłam cały dzień na balkonie cudowna pogoda. A dzisiaj jadę połazić po Ikea, generalnie po nic, ale może jakąś pierdołę do pokoiku kupię

Stary 2019-04-01, 07:10   #4947
mirabelka3690
Zakorzenienie

Dzień dobry, 18+1

Stary 2019-04-01, 07:28   #4948
AmnesiaB
Raczkowanie

Wiedzminka jaki piękny baby bump ! Ja ostatnio usłyszałam, ze wyglądam raczej jakby mi się przytyło a nie byla w ciąży, zastanawiam się czy to był komplement czy nie ...🤔
Ja cały weekend spędziłam na podwórku bo było tak ciepło. Nie moge sie doczekać pierwszego grila xD i dziś 19+3 wg OM a wg usg 20+3 :O
AmnesiaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-01, 08:15   #4949
chica latina
Raczkowanie

Wiedzminka ładny brzuszek. Kocurasek trzymam kciuki za Twój eksperyment. Czytałam , że na zgagę mozna czasem coś brać, jak lekarz przepisze.
U mnie pojutrze 20 tydzień. Leci mi coraz szybciej, czytam trochę o cc. Zauważyłam, ze moj dzidziuś uaktywnia się w śrofku nocy.
chica latina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-01, 08:22   #4950
Shiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chica latina Pokaż wiadomość
Wiedzminka ładny brzuszek. Kocurasek trzymam kciuki za Twój eksperyment. Czytałam , że na zgagę mozna czasem coś brać, jak lekarz przepisze.
U mnie pojutrze 20 tydzień. Leci mi coraz szybciej, czytam trochę o cc. Zauważyłam, ze moj dzidziuś uaktywnia się w śrofku nocy.
Na zgagę gin mi powiedziała, żeby brać cokolwiek. Rennie, manti, alugastrin. Żaden nie wchłania się z układu pokarmowego, więc są bezpieczne w ciąży.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości