|
|
#4921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
![]() Ja dziś jakoś bez energii, a o 14:00 mam fizjoterapeutkę i zamierzaliśmy dziś posprzątać, żeby na weekend mieć spokój. I chciałam puścić pranie bobaskowe, doszło mi kilka rzeczy, z czego jedną chcę wziąć do szpitala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4922 |
|
Zadomowienie
|
Zgaga męczy mnie już całodobowo, mam wrażenie że po wodzie nawet ją mam
dziś jakaś szybka wizyta u ginekologa, za dwa tygodnie kolejna żeby pobrać próbki na posiew, niestety morfologia trochę mi poleciała i nam zacząć pić żelazo, całe szczęście chociaż mocz ok no i wagowo od miesiąca nic mi nie przybyło, żeby to nadrobić od razu po wyjściu poszłam na lody ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4924 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi właśnie została łazienka do posprzątania i potem TŻ przejedzie mopem podłogi i mieszkanie będzie wysprzątane, ale zobaczymy jak to nam wyjdzie w praktyce ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to hemoglobina mi się trzyma pięknie, aż lekarz ze zdziwieniem patrzy na wyniki ![]() Zaliczyłam kolejne ktg, młody trochę lepiej współpracował, niż ostatnio. Następne przy okazji wizyty w szpitalnej poradni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4926 |
|
Zadomowienie
|
Miałam dziś u fizjoterapeutki suche igłowanie (bardzo podobne do akupunktury), bardzo dziwne i raczej bolesne uczucie, ale polecam
|
|
|
|
|
#4927 | |
|
Konto usunięte
|
Theali dobrze, że Młody współpracował na ktg
![]() Cytat:
nie, nie namówi mnie nikt na to ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4928 |
|
Zadomowienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88834039]Theali dobrze, że Młody współpracował na ktg
![]() Matko, igły, ja na nie patrzeć nie mogę, a co dopiero taki zabieg nie, nie namówi mnie nikt na to ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ale to na plecach, to nic byś nie zobaczyła
|
|
|
|
|
#4929 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4930 |
|
Zadomowienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88834056]A to tak, to jakbym nie widziała, to może być
jakoś nie mogę patrzeć na igły i jak mam (czy ktoś) coś wbite, przy pobieraniu krwi odwracam głowę w drugą stronę i mogę siedzieć ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja też zawsze odwracam głowę i nie mogę patrzeć np. na ujęcia wbijania igły w filmach, ale poza tym to spoko, nie boję się Na propozycję tej akupunktury to się nawet ucieszyłam, bo jakiś czas temu o niej myślałam i chciałam spróbować Boję się za to wenflonu :/
|
|
|
|
|
#4931 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Odważna jesteś, że chciałaś spróbować Powiem Ci, że jak mi zakładali wenflon to na początku było mi dziwnie, a potem bałam się żeby go jakoś pod prysznicem nie uszkodzić czy zamoczyć, ale położna powiedziała, że w razie potrzeby to mi go tak zaklei, żeby pod prysznicem było wygodnie i tak bez obaw. Raz zahaczyłam rękawem od koszulki to wystraszyłam się, ale nic się nie stało po wyciągnięciu było takie dziwne uczucie w ręce, ale po 2 dniach przeszło ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ogólnie bardzo igieł nie lubię, raczej bym się na akupunkturę nie zdecydowała Przy pobieraniu krwi też nigdy nie patrzę. No, prawie nigdy, bo pod koniec krzywej miałam już tak bardzo nas wszystko wywalone, że patrzyłam, jak sobie ta igła wbita w moją dłoń wisi i krew sobie po kropelce kapie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co musiałoby się dziać, żebym poszła na coś takiego. Co ma na celu taki zabieg? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Mnie tak zgaga w obu poprzednich ciążach męczyła, ale w tej mam w sumie brzuszek jakby niżej i dopiero niedawno zaczęłam ją tak naprawdę odczuwać i jeszcze nie jest aż tak nasilona. Ale muszę sobie dziś kupić rennie, bo to koszmarne uczucie a ja nie mogę sobie zbytnio pozwolić na zduchanie i czekanie, czy przejdzie czy nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Ja pamiętam jak przy porodzie starszaka jakimś cudem wyrwałam sobie wenflon od tej pory ogólnie stwierdzam, że nie lubię ale w sumie do przeżycia.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4934 |
|
Zadomowienie
|
Mam spory ból w łopatce od paru tygodni, prawdopodobnie odezwał się krzywy kręgosłup niewypracowany w dzieciństwie :/ I faktycznie dzisiaj przy tej akupunkturze i później przy rozmasowywaniu czułam takie baaaardzo napięte miejsca, teraz oczywiście wszystko mnie boli bardziej, ale ponoć tak ma być i minie.
|
|
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boże jak ja się cieszę, że jeszcze 1-1.5 miesiąca i będzie po wszystkim. Jak ja mam dooooooość ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czy Wasze maluszki są prawidłowo ułożone? Bo mój syn w zasadzie od jakiegoś 4-5 miesiąca jest ułożony miednicowo i jakoś mu się nie spieszy do zmiany. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też już czekam na poznanie synka . Ciekawi mnie jaki będzie, ale niech jeszcze posiedzi. Nie ma co się spieszyć, chciałabym do 39 TC donosić. Zobaczymy. Mąż się śmieje że jak poprzednio się pospolita ważyłam trochę to teraz przenoszę. W sumie to mało istotne ważne żeby maluszek był zdrowy wiadomo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4939 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak samo jestem już niesamowicie ciekawa!
ostatnio był 41 tydzień, jakby teraz udało się w 39 to byłoby luksusowo nastawiłam się na sierpień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Ja chcę donosić do skończonego 37tc i będę zadowolona. To już będzie sukces w obecnej sytuacji. Wg lekarza nie powinno być problemu, by donosić do tego etapu, ale jak słyszę "jak na trzeci poród" to się zastanawiam co dokładnie ma na myśli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4944 |
|
Zadomowienie
|
Nasz baaardzo długo był główkowo, ale międzu 28. a 30. tygodniem obrócił się znowu na pośladki. Na szczęście wystarczyło kilka dni zachęcania go do obrotu i teraz znowu jest główkowo
![]() Jakaś zmęczona jestem dzisiaj, wczoraj miałam trochę spacerku do fizjoterapeutki i babka mnie uprzedzała, że mogą mnie dzisiaj boleć biodra. No i chyba wykrakała Czuję się rozmemłana, a obiecałam koledze, że skrobnę dla niego fuchę z terminem na jak najszybciej ;P I chciałam upiec jagodzianki, bo dorwałam wczoraj jagody...
Edytowane przez sale_girl Czas edycji: 2021-07-31 o 10:19 |
|
|
|
|
#4945 |
|
Rozeznanie
|
Mamy wrześniowe 2021
Ja tam obliczam do 37tc żeby tylko ciąża była donoszona i bardzo chętnie już się z Zuzia rozdziele
dłuży mi się ten czas od kiedy brzuch się stał większy i przeszkadzający we wszystkim ![]() U nas na na 3 prenatalnych była glowkowo, potem w następnym tygodniu poprzecznie i teraz znowu glowkowo. Czyli jeszcze fikołki ma miejsce robić
Edytowane przez truskawaka Czas edycji: 2021-07-31 o 11:58 |
|
|
|
|
#4946 |
|
Zadomowienie
|
Oj to widać lato daje o sobie znać że każda chętna wcześniej rodzić
oczywiście w tej kwestii się nie wyróżniam i również z przyjemnością koniec sierpnia/ początek września przyjmę jako termin porodu ![]() Dziś jestem flakiem totalnym, wczoraj najadłam się czereśni i placków ziemniaczanych że śmietaną bo tak mi się ich dziko chciało i pozamiatane, do kibelka co chwilę latałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
Noszenie 10.5kg na 4 piętro plus brzuszek plus te wysokie temperatury, które normalnie zawsze lubiłam...
Jak donoszę to już super, na urodzeniu bliżej tp jakoś mi nie zależy, byleby za wcześnie się nie zaczęło idealnie byłoby gdyby albo urodziła się tak, żebym mogła starszaka na początku do zerówki zaprowadzać, a nie była uziemiona wtedy w szpitalu a najbardziej martwi mnie przeniesienie średniaka, jakoś słabo to idzie.Mała robi takie akrobacje, że ciężko czasami to wytrzymać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy w środku akcji przenoszenia się do siebie, a w międzyczasie moja mama wyciągnęła mnie na zakupy i wróciłam z fotelikiem
Wybór zgodny z planem, ale trafił się w fajnej cenie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4950 |
|
Rozeznanie
|
1. Dziewczyny czy wy bedac teraz na L4 tez dostajecie nierowne zasilki chorobowe? Chodzi mi o to ze miesiac miesiacowi nierowny. Nie chodzi mi o to ze wyplaty roznia się np. 30 zl, tylko np. dwa miesiace mialam porownywalna wyplate(kwiecien,maj) a teraz kolejne dwa mam o ponad 200zl nizsze(czerwiec, lipiec). Proboje ustalic czy to zalezne od dni roboczych czy kalendarzowych? Sprawdzam kiedy swieta wypadaly...no ale taka roznica?
Pracuje na umowe na stale. 2. Ile czekalyscie na wynik GBS? Chce zrobic GPS ale i morfologie i mocz...ktore chce zrobic przed samą wizytą u ginekologa by wyniki były swieze....ale obawiam się ze jak zrobie to jednego dnia to na GBS będę czekac dluzej niż 2 dni. 3. Czy chodzicie już na KTG? Od kiedy powinno się nam je wykonywac? I czy to jest tak ze się je robi i już czy jak cos nas niepokoi? 4. Liczycie ruchy dziecka? Od którego tygodnia ciazy powinnismy to robic? I liczy się kazdy ruch czy jakby fakt ich wystapienia( np. rusz się przez 5 minut i to liczymy jako 1 incydent)? Z góry dzięki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.

pomiary nigdy nie będą dokładne. Ale jeszcze kilka tygodni
jakiś pacan co noc ok.1 driftuje u nas na dzielnicy, kilku jeździ ze ściągniętymi tłumikami, a mnie normalnie krew zalewa jak mnie coś takiego obudzi

no i wagowo od miesiąca nic mi nie przybyło, żeby to nadrobić od razu po wyjściu poszłam na lody 

W domu na szczęście raczej mamy z tym spokój, chociaż jakiś czas temu przy naszym bloku bili się Ukraińcy 

od tej pory ogólnie stwierdzam, że nie lubię ale w sumie do przeżycia.
ostatnio był 41 tydzień, jakby teraz udało się w 39 to byłoby luksusowo
nastawiłam się na sierpień
Wybór zgodny z planem, ale trafił się w fajnej cenie.