Lubelskie Żonki!! - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-03, 19:13   #4921
sija
Zadomowienie

Dot.: Lubelskie Żonki!!

Widzę, że znowu temat pracy się wałkuje, troche się martwię co będzie jak mi się skończy macierzyński ja sobie podczytuje ogłoszenia przez ostatnie 2 lata, ale znalazłam tylko kilka, na które wogóle było sens odpowiadać - albo jeszcze nie miałam prawka, albo wymagali wyjazdów kilkudniowych, albo szukali raczej faceta, albo to, albo tamto.... czasem trudno spełnić te wszystkie kryteria z ogłoszeń aż strach pomyśleć co będzie w lecie jak już będe musiała szukać na szybko. I kto zatrudni matkę maluszka?

Jodie jeśli jesteś zainteresowana tym podkładem to napisz mi jakie kolorki Cię interesują, bo będę jutro wystawiać aukcję i nie wiem ile sztuk wpisać

sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 19:14   #4922
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
No wiem, wiem. Rozumiem też sytuację pracodawców, szczególnie małych firm, których na to nie stać. Ale wkurza mnie to, że nikt nie chce inwestować w ludzi, a wierz mi, że czasem przyuczenie danej osoby bardziej opłacałoby się firmie niż zatrudnienie osoby doświadczonej.
wiem ale ja już się sparzyłam.

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
[B]to ja chce być u Ciebie tym magazynem
i do tego praca beż żadnej odpowiedzialności w zasadzie , musisz tylko policzyc towar przy dostawie i go wydawać zgodnie z paragonem.

EDIT:zmykam do domku

Edytowane przez jodie
Czas edycji: 2008-12-03 o 19:50 Powód: dopisek
jodie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 20:43   #4923
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Prawo.
Nie szłam na studia z przekonaniem, że będę nie wiadomo jaką kasę kosić, tylko dlatego, że mnie to zawsze interesowało, ale jasne jest, że w pewien ciąg logiczny łączy się prestiżowe studia=prestiżowa praca=pieniądze.
Hmmm dziwne, że zawsze myślałam, że ktoś idzie na prawo to pewnie też na aplikację albo ma znajomości i się "zakręci" potem
Jak widać niestety brutalna polska rzeczywistość

Cytat:
Myślałam i nadal myślę(to co się dzieje teraz dodaje mi motywacji), ale do egzaminu trzeba gdzieś popracować.
Zastanawiam się również nad zrobieniem uprawnień doradcy podatkowego.
Ech, ja tam wierzę w to, że znajdę pracę - czekam wciąż na pierwsze, wstępne wyniki postępowania w urzędach (tam ta procedura się ślimaczy) - w sumie mogę być panią urzędnik .
Zmieńmy temat, bo czuję że się użalam nad sobą - to pewnie dlatego, że "napaliłam" się na tamtą pracę...
Z tym doradcą podatkowym to całkiem dobry pomysł - myślę, że ten kurs bardzo Ci się opłaca zrobić

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
a ja napiszę od strony pracodawcy, fakt w Rzeszowie ale zawsze - przez długi czas poszukiwałam pracownika na stanowisko magazynier - umowa o pracę + telefon + samochód + 1200 podstawa + premia - na rękę magazynier dostawał - 2 tys.praca pon-pt- 10-18
pierwszy ochotnik - przyszedł, rozmowa ze mną, z panem S. - ok, fajny , nadaje sie , przyjmujemy - ma przyjsć na następny dzień - było to w lipcu - do dnia dzisiejszego go nie widziałam.
drugi ochotnik - był pracował 3 dni - za ciężka praca a poza tym musi sie słuchać przełożonego - nie będzie pracował
trzeci przypadek - pracował tydzień - od 11 liczył czas do końca pracy, i cały cza grał w gry na telefonie.
wiecie wydaje mi sie że dajemy naprawdę dobre warunki , a praca nie jest cieżka -
i to nie chodzi o brak szacunku dla pracowników, naprawdę ludziom sie nie chce, wola siedzień na kuroniówce.
Prawie jak u mnie w firmie - no może inne warunki na magazynie ale jeśli chodzi o chęć do pracy to czasem ręce opadają

Cytat:
tu sie zgodze - dlatego chce otworzyc oddział w Lublinie - raz - będę częściej w domu , dwa - ludzie chca pracować ( taka mam nadzieje)
Trzy - będziesz częściej dostępna
Bo przecież ostatnio0 non stop się mijamy

Cytat:
to też sie zgodzę - jak robię nabór piszę w wymaganiach doswiadczenie - jesli brak od razu kasuję cv i jeśli ktoś bardzo mnie wkurzy to potrafię napisać kilka słów gorzkiej prawdy mimo że i tak jej nie zatrudnię, bo wg mnie wysyłanie cv tam gdzie jest wymagane doświadczenie lub wykształcenie a takowego sie nie ma to starata czasu i Waszego i tej osoby która to czyta - wyobrażcie sobie przeczytanie 600 CV które dostałam na stanowisko sprzedawca hi-fi - zgodnych z ogłoszeniem było 31 - kto mi zapłaci za czas spędzony nad reszta - nikt a przeczytac musze bo a nóż widelec coś sie znajdzie - a ten czas mogłabym wykorzystać na przyjemniejsze rzeczy.
Ludzie wysyłający CV chyba czasem po prostu je wysyłają, często patrząc tylko na nazwę stanowiska i myślą chyba "nóż widelec się uda" - jak dla mnie całkiem niepoważne zachowanie

Cytat:
a co do doświadczenia to Wam powiem że mimo iż nie mam studiów skończonych, perypetie opisywałam , a mam duże doswiadczenie bo długo pracuję - cześciej miałam problem którą prace wybrać niż gdzie wysłac cv - raz pozwoliłam sobie na długi urlop bez pracy trwający 3 m-ce - swiadoma w 100 % decyzja - 3 dni przed slubem odeszłam z wczesniejszej pracy i musiałam wypocząć,
teraz mnie pewnie zlinczujecie ale trudno
Ja studiuję od początku zaocznie, na początku nie było za różowo (jakieś 5 lat temu) i różne prace wykonywałam, czasem takie tylko dorywcze - ale każda z nich dała mi odrobinę doświadczenie i wzbogaciła jakąś moją wiedzę o życiu
Studia magisterskie uzupełniające, które teraz kończę są właściwie takim dodatkiem - tak ja to nazywam i trochę traktuję Może się przydadzą w życiu, nie mówię nie, ale teraz dużo pracodawców patrzy na doświadczenie które zdobywam krok po kroku

Cytat:
Ale co do doświadczenia, to weź pod uwagę, że wkurzające jest to, że np. ja chciałabym kiedyś pracować jako księgowa. Moje losy potoczyły się tak, że akurat trafiła mi się praca w marketingu i póki co tam pracuję. Tak więc doświadczenia w księgowości nie mam żadnego. Mam skończoną ekonomię, kurs dla samodzielnych księgowych - bilansistów i od zawsze mnie interesowała ta tematyka, ale fakt jest faktem, że doświadczenia nie mam akurat w tej dziedzinie. I jak przeglądam oferty pracy od kilku już lat na bieżąco, tak jeszcze nie widziałam, żeby ktoś szukał księgowej bez doświadczenia. Zawsze chcą z doświadczeniem 2-3-5-letnim. No więc pytam: gdzie ja mam je zdobyć?! Na studiach się nie leniłam, cv mam bogate, ale co z tego?
Tola mój małż też jest po ekonomii i nie miał doświadczenia, poszedł od razu po studiach (właściwie to jakiś m-c przed obroną nawet ) do pierwszej pracy na młodszego księgowego, po roku poszedł do niedużego biura rachunkowego, a teraz pracuje w dużej korporacji, która zajmuje się tylko księgowością dla innych firm
Może spróbuj uderzyć (oczywiście w przyszłości) właśnie do biur rachunkowych - zawsze mogłabyś nabrać praktyki, a potem gdzieś wyżej startować

Uff się rozpisałam

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2008-12-03 o 20:47 Powód: mała poprawka
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 21:45   #4924
anadun
Rozeznanie

Annabel nie wiem, co Ci więcej pisać, gdybym mogła jakoś pomóc...

Tola ja też myślę, że powinnaś się rozglądać za pracą w jakimś zespole, może nawet na początek jako pomoc księgowa? A potem powolutku Chociaż jak patrzę jak mój mąż-główny księgowy wraca czasem wyczerpany i jak się przejmuje jak ma dużo spraw terminowych, albo jakąś kontrolę, to nie wiem czy polecałabym ten zawód

Mnie się wydawało, że mam dość stabilną sytuację w pracy, już nawet powoli szkolę dziewczynę na zastępstwo, a spokojnie potem wracam na swoje stanowisko. Ale po ostatnich wieściach z ministerstwa, że pani minister uważa, że takie placówki jak moja należy zlikwidować albo zdecydowanie przekształcić , to już nie wiem, czy mogę tak bardzo pewnie o tej pracy myśleć
Ale na magazyniera to się na razie chyba nie piszę
Stary 2008-12-03, 21:51   #4925
pola_m
Wtajemniczenie

Tola, Księgowo, powiedz mi proszę czy może istnieć taki kombos jak zryczałtowany leasing pracowników?

kurde, trochę mam krótki termin na to tłumaczenie, a jeszcze jutro mój brat z żoną przyjeżdża są imieniny małża i masa innych przeszkadzaczy...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 22:53   #4926
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
a co do Ciebie Ostrowczanka - przecież to nie jest tak, że zupełnie się obijałaś, pracowałaś dorywczo i jeździłaś do pracy na wakacjach, prawda? Niby co miałaś robić studiując prawo (dziennie?) - praktykować jako adwokat w sądzie?
Tak, dziennie. Zgadza się, ale pracowałam jako telemarketerka, w knajpie, a za granicą nawet raz w biurze (to mi się udało) - ale to jednak nie jest to, czego poszukują ludzie, w profilu w którym chcę pracować.

Cytat:
Hmmm dziwne, że zawsze myślałam, że ktoś idzie na prawo to pewnie też na aplikację albo ma znajomości i się "zakręci" potem
W tym roku nie mogłam startować, bo za późno się obroniłam. W przyszłym planuję, ale znajomości u mnie absolutnie brak, więc... pozostało ostre zakuwanie.
Jestem teraz zmobilizowana, bo praca w zawodzie (najchętniej jako adwokat ) zawsze była moim marzeniem.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.

Edytowane przez Ostrowczanka
Czas edycji: 2008-12-03 o 22:55
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 05:36   #4927
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
Annabel trzymaj się my tu wszystkie jesteśmy z Tobą.

Indygo czyżby wszyscy na potęgę drzwi wymieniali? Byłam dziś też na Rusałce w paru sklepach i widziałam gdzieś napis "drzwi od ręki" nie wiem tylko czy to były wewnętrzne czy zewnętrzne.
wewnetrzne, od ręki po 100-1500 zł za 1 póki co wole na co innego spozytkowac kase a nie na takie drzwi

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 05:38   #4928
pola_m
Wtajemniczenie

dzień dobry
Stary 2008-12-04, 05:56   #4929
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry - ja pracuję od 1 roku studiów i to w zawodzie. po wcześniejszych perypetaich ze studiasmi ( rzucenie z wielkim hukiem z czego cieszę się do tej pory) odnalazłam to, czego szukałam. u mnie przyjumą osoby bez dośw, ale akurat nie do mojego działu - tu trzeba się orientować w polityce, sprawach społecznych i trzeba to lubić. podobnie jak miss hot studiowałam zaocznie i uważam, ze nic lepszego dla siebie ( bo nie zawsze da się tak studiować) nie mogłam zrobić. w tej pracy tez zaczynałam od kilkuset zł, ale teraz jest lepiej. no trzeba się nachodzić zanim człowiek znajdzie, wiem, ze bardzo trudno o coś dobrego. mięłgo dnia

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 06:12   #4930
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
W tym roku nie mogłam startować, bo za późno się obroniłam. W przyszłym planuję, ale znajomości u mnie absolutnie brak, więc... pozostało ostre zakuwanie.
Jestem teraz zmobilizowana, bo praca w zawodzie (najchętniej jako adwokat ) zawsze była moim marzeniem.
Ostrowczanka tak czy siak życzę Ci powodzenia, widzę, że dążysz do celu - tak trzymaj

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
dzień dobry
Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dzień dobry - ja pracuję od 1 roku studiów i to w zawodzie. po wcześniejszych perypetaich ze studiasmi ( rzucenie z wielkim hukiem z czego cieszę się do tej pory) odnalazłam to, czego szukałam. u mnie przyjumą osoby bez dośw, ale akurat nie do mojego działu - tu trzeba się orientować w polityce, sprawach społecznych i trzeba to lubić. podobnie jak miss hot studiowałam zaocznie i uważam, ze nic lepszego dla siebie ( bo nie zawsze da się tak studiować) nie mogłam zrobić. w tej pracy tez zaczynałam od kilkuset zł, ale teraz jest lepiej. no trzeba się nachodzić zanim człowiek znajdzie, wiem, ze bardzo trudno o coś dobrego. mięłgo dnia
Rzeczywiście nie każde studia można robić zaocznie
Ja od początku chciałam i studiować i pracować - tak jak pisałam nie zawsze było wspaniale, ale trzeba szukać i być cierpliwym
No i dążyć do celu, w końcu los się odwróci

Annabel trzymaj się kochana

Miłego dnia wszystkim

Stary 2008-12-04, 07:23   #4931
nicky_1981
Rozeznanie

Dzień doberek
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 07:44   #4932
Malpka
Zakorzenienie

Hej
Jestem pierwszy dzień w pracy po prawie 2 tyg zwolnieniu i już zdązyłam sie wkurzyc eh

miłego dnia
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 08:11   #4933
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Tola, Księgowo, powiedz mi proszę czy może istnieć taki kombos jak zryczałtowany leasing pracowników?
Nie mam pojęcia i chyba dlatego księgową nie jestem póki co...

Cześć!
Stary 2008-12-04, 08:14   #4934
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Cześć!
Cześć Jak się czujesz ?
I jak Miki ?

Stary 2008-12-04, 08:40   #4935
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Cześć Jak się czujesz ?
I jak Miki ?
Nie zmrużyłam oka do 4:00, od 8:00 jestem na nogach, bo i tak nie mogłam spać, chodzę jak zombie, poza tym oki. Miki ma nas gdzieś i nie zamierza wychodzić chyba...

Dziś imieniny naszych mam. Pójdziemy do mojej, do teściowej mam za daleko, żeby się zdecydować na podróż w tym stanie...
Stary 2008-12-04, 08:43   #4936
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Nie zmrużyłam oka do 4:00, od 8:00 jestem na nogach, bo i tak nie mogłam spać, chodzę jak zombie, poza tym oki. Miki ma nas gdzieś i nie zamierza wychodzić chyba...

Stary 2008-12-04, 09:02   #4937
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:

Dziś imieniny naszych mam. Pójdziemy do mojej, do teściowej mam za daleko, żeby się zdecydować na podróż w tym stanie...
biedaku...
tyle dobrego, że możesz sobie odpuścić wizytę u teściowej

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 09:07   #4938
jodie
Zakorzenienie

dzień dobry! a ja mam @ wrrrrr
Stary 2008-12-04, 09:16   #4939
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
biedaku...
tyle dobrego, że możesz sobie odpuścić wizytę u teściowej
Nie wiem, czy mogę, ale mam to gdzieś. Nie zamierzam się tłuc 45 km w jedną stronę...

Cytat:
dzień dobry! a ja mam @ wrrrrr
No więc jednak...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 09:24   #4940
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś imieniny naszych mam.
Mojej babci też.

Tola, Miki jest przekorny już przed urodzeniem .
Dzień dobry, btw.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 09:47   #4941
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość

Trzy - będziesz częściej dostępna
Bo przecież ostatnio0 non stop się mijamy
co racja to racja , będę w następnym tygodniu więc może się uda

Cytat:

No więc jednak...
niom niestety

a co imienin - moja pierwsza tesciowa też je dziś ma
Stary 2008-12-04, 10:12   #4942
sija
Zadomowienie

Witam

Malpka a cóż Cię tak zdenerwowało? czyżby ktoś zostawił Ci swoją pracę do nadrobienia??

Tola a jak tam ręka? dalej tak dokucza, czy już troche lepiej?

Stary 2008-12-04, 10:54   #4943
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Mojej babci też.

Tola, Miki jest przekorny już przed urodzeniem .
Dzień dobry, btw.
po prostu Miki robi na złość lekarzowi który chce go na siłe wyciągnąć przed terminem i w jego imieniny

Cytat:
Witam

Malpka a cóż Cię tak zdenerwowało? czyżby ktoś zostawił Ci swoją pracę do nadrobienia??

a żebyś wiedziała sija ze taka wogóle to chyba jakaś drażliwa sie zrobiłam no ale mam czekoladowe co nie co i własnie się obżeram i olewam wszystko

Tola no właśnie jak tam ręka nadal drętwieje czy mozę mineło troszke
Stary 2008-12-04, 11:00   #4944
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a żebyś wiedziała sija ze taka wogóle to chyba jakaś drażliwa sie zrobiłam no ale mam czekoladowe co nie co i własnie się obżeram i olewam wszystko
A może udaj, że nie widzisz tej sterty cudzych podrzuconych papierów i zajmij się na spokojnie swoimi sprawami?? ostatecznie zawsze możesz powiedzieć, że lekarz nie pozwolił Ci się przemęczać bo Cie odeśle z powrotem na zwolnienie, tym razem dłuższe

Stary 2008-12-04, 11:43   #4945
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Tola no właśnie jak tam ręka nadal drętwieje czy mozę mineło troszke
Tak, drętwieje, ale kij z tym... Najważniejsze, żeby Miki urodził się zdrowy, z resztą sobie jakoś poradzę.

Malpka! To czemu Ty nie jesteś nadal na zwolnieniu, tylko wróciłaś do pracy?
Stary 2008-12-04, 12:20   #4946
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
A może udaj, że nie widzisz tej sterty cudzych podrzuconych papierów i zajmij się na spokojnie swoimi sprawami?? ostatecznie zawsze możesz powiedzieć, że lekarz nie pozwolił Ci się przemęczać bo Cie odeśle z powrotem na zwolnienie, tym razem dłuższe
no tak tylko że np do 20-stego listopada był do zapłacenia zus, do 25-go vat i mimo ze były naszykowane przeze mnie druczki t nawet nikt nie przekazał ich moim klientom a dzis facet dzwonił i dopytywał czemu tego nie ma no i różne takie klocki wynikły że czegoś nie ma albo nie tu leży itp Zresztą sija, tola opowiadałam wam na spotkanku jak to u mnie jest w biurze wiec komu miało sie za to oberwać jak nie mi no ale zaczyna mi to wisieć powoli i już coraz mnie sie tym denerwuje

Cytat:
Tak, drętwieje, ale kij z tym... Najważniejsze, żeby Miki urodził się zdrowy, z resztą sobie jakoś poradzę.

Malpka! To czemu Ty nie jesteś nadal na zwolnieniu, tylko wróciłaś do pracy?
oj bo ja wściku dostaje w domu musiałabym codziennie gdzieś sobie jeździć albo kogoś odwiedzać a tak w domu siedzieć to zwariować mozna zresztą zalistopad co 7 dni miałam zwolnienie to mi 60 zł odeszło z wypłaty wiec póki moge to pracuje zeby mieć na wyprawkę

acha no ale na swoim to dzisiaj postawiłam szef mi kazał iść do drugiej firmy z lapkiem i różnymi rzeczami a ja powiedziałam ze mi nie wolno dzwigać i moge isc ale bez kompa oczywiście pomarudził coś tam no ale wyszło na moje

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2008-12-04 o 12:21
Stary 2008-12-04, 13:05   #4947
jodie
Zakorzenienie

dostałam niespodziewajkę od pana S. - bilety na koncert An Dąbrowskiej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 13:53   #4948
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:

U was w Rzeszowie???
suuuper, ja ją strasznie lubię ma ładny głos i nie jest taka komercyjna jak inne natalie l. czy dody
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 13:53   #4949
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
no to miła niespodziewajka

a mi jakoś już ciężko siedzieć jednak 8 godzin na siedząco z brzuchem to troche dużo
Stary 2008-12-04, 14:21   #4950
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:

I mojego małża

Ja też uważam że Miki robi na złość panu lekarzowi, tak czy inaczej juz niedługo, trzymaj się!!

Jodie, fajna niespodzianka (chociaz ja za Anią nie przepadam) A propos koncertów w hadesie jest festiwal jazzowy, wybieramy się na Mateo Pospieszalskiego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości