Kozaki EMU - zbiorczy - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-04, 19:42   #4921
nANcY:*
Zadomowienie

Dot.: Kozaki EMU - zbiorczy

Nie wiem czy ja jestem jakaś inna, ale od łażenia w moich nowych Stingerach mam obolałą kostkę i łydki ;O
Nie wiem czy to dlatego, że mam dość chudą stopę i łydkę? A podeszwa jest tak twarda, że się nie zgina jak w innych butach?

Z tego co widzę żadna z Was nie miała takiego problemu.
Mogłam wziąć mniejsze, no ale wtedy strasznie mnie w palca cisnęły;/ Ani tak, ani tak. Nie mam pojęcia co robić.

Be happy. It drives people crazy.
nANcY:* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 19:42   #4922
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Mirell, poprzeglądaj jeszcze wątek, byli też inni polecani sprzedawcy, ja nie jestem za bardzo w temacie bo nie kupowałam na allegro
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 20:07   #4923
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Mirell, poprzeglądaj jeszcze wątek, byli też inni polecani sprzedawcy, ja nie jestem za bardzo w temacie bo nie kupowałam na allegro
Przejżę
Ale chyba jutro bo mnie głowa strasznie boli, przeszłam dziś chwile od obrzydzenia na widok Emu po zakochanie, więc muszę ochłonąc

Myślisz jaki rozmiar bronte (wool) wziąc jeśli mam 38? Bo wygooglowałam opinie że nawet dwa rozmiary mniejsze bo po miesiącu się ubiją i jak będą za luźne pięta ugniecie, to prawda?
Czy jaki tylko rozmiar mniejsze...
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 20:09   #4924
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Hm, nie mam doświadczeń w bronte, na pewno minimum to o rozmiar mniejsze, niektórzy też biorą o dwa rozmiary mniejsze i są zadowoleni... Ja bym się pewnie trochę bała, że będą za ciasne
No ale te buty mają to do siebie, że się układają i rozbijają...
Może sprawdź jaka jest różnica w długości rozmiarów 36 i 37.
Stary 2011-01-04, 20:35   #4925
gazelaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie
Przejrzę jeszcze jutro w InterShoe co mają (szukam jakieś czarne średniej dług.) i jak nic mi nie podpasuje to jedynie co od tego zamówię I będzie mi wreszcie ciepło i wygodnie
ja polecam jego ladolcevita111 kupowalam od niego ale on wysyla z USA wiec jakies 10 do 14 dni sie czeka ja czekalam 10 dni
gazelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 22:01   #4926
aga026
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nANcY:* Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ja jestem jakaś inna, ale od łażenia w moich nowych Stingerach mam obolałą kostkę i łydki ;O
Nie wiem czy to dlatego, że mam dość chudą stopę i łydkę? A podeszwa jest tak twarda, że się nie zgina jak w innych butach?

Z tego co widzę żadna z Was nie miała takiego problemu.
Mogłam wziąć mniejsze, no ale wtedy strasznie mnie w palca cisnęły;/ Ani tak, ani tak. Nie mam pojęcia co robić.
Jak przyszły do mnie w moim normalnym rozmiarze 39 to tez podeszwa nie chciała się uginać i ogólnie mi latały, więc może wzięłaś za duży rozmiar? Spróbuj założyć grubą skarpetę, może będą się lepiej trzymały nogi.
aga026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 22:49   #4927
morskabryza
Raczkowanie

Pierwsze czym się kierowałąm w rozmiarze stingerów było to, że mają być o rozmiar mniejsze, dodatkowo zmierzyłam stopę innym sposobem niż zazwyczaj, przysunęłam ją mocno do ściany i stanęłam na miarkę i ku mojemu zdziwieniu wyszło 24cm., co zazwyczaj noszę rozm.38, wzięłam 37, od razu po założeniu na stopę poczułam, że ani nie ciśnie ani nie jest za luźno, lecz teraz po około tygodniu stwierdzam iż jakbym wzięła jeszcze mniejsze to pewnie też by się ubiły.
Mam stingery z nowej wiosennej kolekcji impregnowanej, której jak na razie wogule niczym nie psikałam.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez spaced_out_kid Pokaż wiadomość
Jasne szare = taki kolor jak w linku?
http://www.emu-shop.pl/index.php?act...2&id_asort=195
Jestem ciekawa, jak wyglądają w realu, bo na moim monitorze wyglądają czasem jak jasnoszare, czasem jak b. jasna kawa z mlekiem, a na jeszcze innym zdjęciu wydawały się różowawe... Mogę prosić o fotkę?
Taki sam, może masz monitor źle ustawiony?
ale jak chcesz proszę bardzo jutro zrobię fotki i wkleję

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Odradzam kupowanie emu wool... To co pokazujesz tam na aukcji to właśnie emu wool. Jest sporo krytycznych opinii odnośnie tych butów, ja bym nie ryzykowała.

Ostatnio skusiła mnie amazonowa promocja na buty bearpaw, wydają się jakościowo przyzwoite, ale kupiłam ten sam numer co emu i są dość cisnące w palec... Ciekawe czy się rozejdą...
Powiedz mi z jakiej stronki kupiłaś buty i jakie są koszta wysyłki?
morskabryza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 22:58   #4928
201608170918
Konto usunięte

Dziewczyny czy emu wallaby też trzeba kupić rozmiar mniejsze? Na co dzień noszę 36 więc zamawiać swój rozmiar czy próbować 35
201608170918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 23:24   #4929
morskabryza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sehmet Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy emu wallaby też trzeba kupić rozmiar mniejsze? Na co dzień noszę 36 więc zamawiać swój rozmiar czy próbować 35
Z tego co wiem to emu są 35/36 to jeden rozmiar, ale mogę się mylić.
Jakby co polecam jeden rozmiar mniej, bo wydaje mi się, że jeśli stingery, które mają większe futro i są na mnie dobre 37 a nie jak zawsze 38, to lepiej te mniejsze wziąć
morskabryza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 23:47   #4930
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez morskabryza Pokaż wiadomość

Powiedz mi z jakiej stronki kupiłaś buty i jakie są koszta wysyłki?
Na amazon uk, koszt wysyłki zerowy, bo za darmo Emu u nich kupiłam za 260 zl, a później jeszcze bearpaw za 150.
Stary 2011-01-05, 00:08   #4931
iness454
Raczkowanie

GG do iness454

Cytat:
Napisane przez izabelcia81 Pokaż wiadomość
ja nosze normalnie 39 i takie mam teraz stingery i sa ok

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

ja kupilam w swoim rozmiarze i delikatnie czulam palec a teraz jest super chodze w cienkiej skarpetce lub rajstopach
zawsze nosze 39 i takie tez mam stingery
ja nosze 38/39 i za radą tutaj stingery kupiłam rozmiar mniejsze czyli 37 i załuje jak niewiem coo nie dosc ze palec mi sie odznacza, to jeszcze w ogole sie nie ubiły... brzydko to wyglada nio i palec największy boli.. a chodze juz w nich z 3 tygodnie

http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/...chocolate.html
to sądzicie o tych??

Edytowane przez iness454
Czas edycji: 2011-01-05 o 10:11
iness454 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 11:19   #4932
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iness454 Pokaż wiadomość
ja nosze 38/39 i za radą tutaj stingery kupiłam rozmiar mniejsze czyli 37 i załuje jak niewiem coo nie dosc ze palec mi sie odznacza, to jeszcze w ogole sie nie ubiły... brzydko to wyglada nio i palec największy boli.. a chodze juz w nich z 3 tygodnie

http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/...chocolate.html
to sądzicie o tych??
na dezee są niezłe przeceny. szkoda. ze nie ma mojego rozmiaru

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 11:38   #4933
nikka1220
Raczkowanie

Witam mam pewien dylemat, chcę zakupić buty emu z serii wool, są one tańsze od pozostałych, myślicie, że będą gorszej jakości? Mam na myśli dokładnie model avoca.
nikka1220 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:49   #4934
any_03
Raczkowanie

nie polecam jakiegokolwiek modelu emu wool osobiście ich nie posiadam, ale nie raz oglądałam i przymierzałam je w sklepie. mają tak malutko w środku futra, nie wspominając o podeszwie, która niczym się nie różni od podrób za 50zl..

po wielu poszukiwaniach od ponad tygodnia jestem szczęśliwą posiadaczką emu bronte lo z zeszłorocznej kolekcji i myślę, że emu wool do nich bardzo daleko i nie ma wgl co porównywać..

moje zaimpregnowane, nie przemakają i cuuuudownie grzeją!
any_03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:00   #4935
patii89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moee Pokaż wiadomość
to napisz do nich @ , wklej zdjecia,date zakupu i sie spytaj co w takiej sytuacji - masz na nie gwarancje przeciez, wiec niech ci wymienia na nowe .
Odsylalam kiedys jedna rzecz na Amazonie(chodzi mi o Amazon UK )- bez problemow zadnych mi przyjeli .

To nie szukać nikogo w Polsce?
A czym odsyłałaś do nich paczke? i jak długo czekałas na odzyskanie tej rzeczy?(chyba, ze tylko odsyłałas bez zwrotu)
Mialam nadzieje, że uda mi się zalatwić to wszytko w Polsce, bo moj angol jest łamany;p
Stary 2011-01-05, 13:02   #4936
lady_alice
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

A jak myslicie , czy emu pasuja do tzw. boyfriend jeans? Kupilam ostatnio takie spodnie w Levisie, ale uwielbiam tez emu. Moze macie jakies zestawy z takim polaczeniem?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg levis_1.jpg (16,9 KB, 29 załadowań)
lady_alice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:34   #4937
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez nikka1220 Pokaż wiadomość
Witam mam pewien dylemat, chcę zakupić buty emu z serii wool, są one tańsze od pozostałych, myślicie, że będą gorszej jakości? Mam na myśli dokładnie model avoca.
Poczytaj sobie wątek, był tu już poruszany temat emu wool i nie będą się wszyscy powtarzać 5 razy, za każdym razem jak przyjdzie nowa osoba z pytaniem...
Stary 2011-01-05, 13:54   #4938
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patii89 Pokaż wiadomość
To nie szukać nikogo w Polsce?
A czym odsyłałaś do nich paczke? i jak długo czekałas na odzyskanie tej rzeczy?(chyba, ze tylko odsyłałas bez zwrotu)
Mialam nadzieje, że uda mi się zalatwić to wszytko w Polsce, bo moj angol jest łamany;p
Odsylalam DHL .Nie czekalam, bo odsylalam bez wymiany towaru.
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:13   #4939
_lolka
Raczkowanie

dziewczyny pomocy!! swoje emu stinger kupiłam ok 3 tygodnie temu, więc są dość nowe, zaimpregnowalam je od razu po przyjsciu paczki do domu, szanuje je, staram sie nie wchodzic w bloto i chlapy, ale ostatnio bylo to u mnie w mieście nieuniknione. były brudne przez kilka dni przez chlapy (ciemniejszy kolor na czubkach butow) wiec wczoraj wzielam sie za ich czyszczenie. wzielam spray z zestawu do emu, popsikalam nim buty a potem zmoczylam pod woda (dokladnie zmylam, bo wręcz pod kran je włożyłam) i pozostawiłam do wyschnięcia. teraz są na nich okropne, prawie czarne plamy nie wiem co robić, bo boję się je bardziej zmoczyć, żeby nie było gorzej... macie jakies rady ?

poniżej wstawiam ich zdjęcia na dzień dzisiejszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6056.jpg (59,0 KB, 119 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6057.jpg (58,8 KB, 138 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6058.jpg (54,0 KB, 102 załadowań)
_lolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:38   #4940
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _lolka Pokaż wiadomość
dziewczyny pomocy!! swoje emu stinger kupiłam ok 3 tygodnie temu, więc są dość nowe, zaimpregnowalam je od razu po przyjsciu paczki do domu, szanuje je, staram sie nie wchodzic w bloto i chlapy, ale ostatnio bylo to u mnie w mieście nieuniknione. były brudne przez kilka dni przez chlapy (ciemniejszy kolor na czubkach butow) wiec wczoraj wzielam sie za ich czyszczenie. wzielam spray z zestawu do emu, popsikalam nim buty a potem zmoczylam pod woda (dokladnie zmylam, bo wręcz pod kran je włożyłam) i pozostawiłam do wyschnięcia. teraz są na nich okropne, prawie czarne plamy nie wiem co robić, bo boję się je bardziej zmoczyć, żeby nie było gorzej... macie jakies rady ?

o w morde jeza wygladaja za przeproszeniem jakby mialy kilka lat i byly mocno eksploatowane , ja juz bym takich nie zalozyla za przeproszeniem autorki ofkors .

nie wiem co ci doradzic , chyba tylko przefarbowac ci je u szewca zostalo na ciemny braz czy cos.

Jak pisalam juz kiedys w zyciu ale to w zyciu nie mialam takiego problemu , czarne mam jak smola - pomimo 2 zim w nich przechodzonych, jasne tym bardziej czysciutkie ale ja swoich nie dopuszczam zeby sobie tak schly same bez czyszczenia od razu po przyjsciu do domu , czy nie nosze kilka dni ubrudzonych . Czyszcze od razu po przyjsciu , zadnymi srodkami tylko gabka z czysta woda

o, o zdjecia jak wygladaja 3 letnie czarne,jasne 2 letnie i najnowsze krotkie w ktorych chodze codziennie od poczatku grudnia .Nie zwazalam nigdy na pogode (chodze od jesieni poznej do wiosny w nich ) i niczym nie impregnuje,zadne mi nie przemokly nigdy , pomimo chodzenia w nich w deszczu czy po chlapie .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0109.jpg (52,4 KB, 121 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0106.jpg (56,2 KB, 134 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0107.jpg (63,2 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0111.jpg (54,6 KB, 118 załadowań)
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."

Edytowane przez moee
Czas edycji: 2011-01-05 o 14:45
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:40   #4941
strawberry
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _lolka Pokaż wiadomość

wygląda to... tragicznie :O szok... hmmm myślałam, że stingery mają jasną wełnę w środku jak emu wool ...

ja niestety nie pomogę... bo nie wiem...

ja zawsze po powrocie do domu najpierw przecieram buty wilgotną szmatką usuwam wszelkie zanieczyszczenia... wydaje mi się że nie powinno się ich impregnować jak są mokre... najpierw wysuszyć... usunąć zanieczyszczenia ewentualne plamy zwykłą wodą...WYSUSZYĆ, jeśli po wysuszeniu zostaną ślady soli gumką do mazania... a potem jak wszystko zniknie popsikać....

POSZUKUJE: książek George'a R. R. Martina - saga Gry o tron.

Edytowane przez strawberry
Czas edycji: 2011-01-05 o 14:42
strawberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:50   #4942
_lolka
Raczkowanie

też zawsze po powrocie usuwałam wszystkie zanieczyszczenia z butów wilgotną szmatką, ale ostatnio po powrocie do domu w ogóle na nic czasu nie miałam (a chodziłam w nich prawie całe dni) i mam tego skutki
strawberry - nie mam na nich żadnego śladu z soli. impregnowałam je tylko raz, jak były jeszcze nie noszone i wyschły zanim wyszłam na dwór.

u mnie w mieście niestety nie ma dobrych szewców i boję się powierzać im w ręce swoje buty za które dałam prawie 700 zl (bo jeszcze kupowałam ten felerny zestaw do czyszczenia i impregnacji emu...)
_lolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 15:20   #4943
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Kurczę, ja bym oddała do szewca jednak, albo do zakładu renowacji i farbowania skór lepiej... Myślę, że nie da rady ich tak odczyścić by wyglądały jak nowe, raczej trzeba będzie je całe przyciemnić, może ufarbować na ciemniejszy brąz po prostu.

Strasznie dziwne, że coś takiego się z nimi stało, nawet jeśli były kilka dni nie czyszczone.
Stary 2011-01-05, 16:09   #4944
makebelieve10
Raczkowanie

any_03 nie wkręcaj, że wool mają podeszwe jak podróby, bo mam i podróby za 50 zł i bronte : ) I jest różnica i to ogroomna. Nie każdego stać od razu na stingery, bronte też są ok jeśli dobrze sie je zaimpregnuje.
Ja mam znowu problem, bo wczoraj chodziłam w bronte po mieście i głupia ich nie wyczyścilam i teraz straszne zacieki od soli są Co zrobić?
makebelieve10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:11   #4945
biia
Wtajemniczenie

OMG

czyli ten zestaw do emu jest do kitu?
czy ktoś używał tej pianki do czyszczenia i ma dobre nowiny?
używacie jakichś srodków do czyszczenia, czy jedynie szmatka z wodą?

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:59   #4946
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja bym jakiegokolwiek środka użyła dopiero po tym, jak szczotka, a później szmatka i woda by nie pomogły... Strach trochę aplikować coś na te buty, łatwo się brudzą trwale.

Co do zestawu do emu, to już chyba kilka osób tu pisało, że jest beznadziejny i lepiej go nie używać, więc ja osobiście planuję trzymać się od niego z daleka
Stary 2011-01-05, 17:03   #4947
Mirell
Zakorzenienie

Czyli lepiej jakis zwykły środek w spray'u do impregnacji i gumowa szczoteczka? Jak co kupie np. z Deichmanna do pielęgnacji to ich raczej nie powinno skrzywdzic?

_lolka, współczuję, masakra się zrobiła
Dobrze że chcę kupic czarne
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:06   #4948
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strawberry Pokaż wiadomość
wygląda to... tragicznie :O szok... hmmm myślałam, że stingery mają jasną wełnę w środku jak emu wool ...
Mam stingery chestnut i w środku mają jasne, takie jasno-beżowe futerko. Ciemny brąz w środku mają chocolate, ale wg mnie kolor tych butów jest za jasny żeby były to chocolate. Chyba że to hazelnut

Edytowane przez Kulkaaga
Czas edycji: 2011-01-05 o 18:09
Kulkaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:11   #4949
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

W ogóle zawsze stingery mają futro w kolorze buta bo są robione z jednego kawałka, tzn skóry wraz z futrem, więc farbuje się to razem.
Bronte i całą seria wool ma białe wnętrze bo wełna jest tam doszywana osobno, a skóra jest bydlęca.
Stary 2011-01-05, 18:35   #4950
nikka1220
Raczkowanie

Więc dlatego są tańsze.. a szkoda, bo wyglądają zniewalająco. Dzięki za radę, zastanowie się jeszcze z 10 razy zanim dokonam zakupu..
nikka1220 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości