|
|
#4921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kozaki EMU - zbiorczy
Nie wiem czy ja jestem jakaś inna, ale od łażenia w moich nowych Stingerach mam obolałą kostkę i łydki ;O
Nie wiem czy to dlatego, że mam dość chudą stopę i łydkę? A podeszwa jest tak twarda, że się nie zgina jak w innych butach? Z tego co widzę żadna z Was nie miała takiego problemu. Mogłam wziąć mniejsze, no ale wtedy strasznie mnie w palca cisnęły;/ Ani tak, ani tak. Nie mam pojęcia co robić.
|
#4922 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mirell, poprzeglądaj jeszcze wątek, byli też inni polecani sprzedawcy, ja nie jestem za bardzo w temacie bo nie kupowałam na allegro
|
|
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba jutro bo mnie głowa strasznie boli, przeszłam dziś chwile od obrzydzenia na widok Emu po zakochanie, więc muszę ochłonąc ![]() Myślisz jaki rozmiar bronte (wool) wziąc jeśli mam 38? Bo wygooglowałam opinie że nawet dwa rozmiary mniejsze bo po miesiącu się ubiją i jak będą za luźne pięta ugniecie, to prawda? ![]() Czy jaki tylko rozmiar mniejsze...
|
|
#4924 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Hm, nie mam doświadczeń w bronte, na pewno minimum to o rozmiar mniejsze, niektórzy też biorą o dwa rozmiary mniejsze i są zadowoleni... Ja bym się pewnie trochę bała, że będą za ciasne
![]() No ale te buty mają to do siebie, że się układają i rozbijają... Może sprawdź jaka jest różnica w długości rozmiarów 36 i 37. |
|
|
|
#4925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4927 | ||
|
Raczkowanie
|
Pierwsze czym się kierowałąm w rozmiarze stingerów było to, że mają być o rozmiar mniejsze, dodatkowo zmierzyłam stopę innym sposobem niż zazwyczaj, przysunęłam ją mocno do ściany i stanęłam na miarkę i ku mojemu zdziwieniu wyszło 24cm., co zazwyczaj noszę rozm.38, wzięłam 37, od razu po założeniu na stopę poczułam, że ani nie ciśnie ani nie jest za luźno, lecz teraz po około tygodniu stwierdzam iż jakbym wzięła jeszcze mniejsze to pewnie też by się ubiły.
Mam stingery z nowej wiosennej kolekcji impregnowanej, której jak na razie wogule niczym nie psikałam. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
ale jak chcesz proszę bardzo jutro zrobię fotki i wkleję ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4928 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny czy emu wallaby też trzeba kupić rozmiar mniejsze? Na co dzień noszę 36 więc zamawiać swój rozmiar czy próbować 35
|
|
|
|
#4929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakby co polecam jeden rozmiar mniej, bo wydaje mi się, że jeśli stingery, które mają większe futro i są na mnie dobre 37 a nie jak zawsze 38, to lepiej te mniejsze wziąć |
|
|
|
|
#4930 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
|
|
|
#4931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/...chocolate.html to sądzicie o tych??
Mam ochotę wziąć to wszystko w nawias i pomnożyć przez zero. Żeby zniknęło. Tak po prostu! Edytowane przez iness454 Czas edycji: 2011-01-05 o 10:11 |
|
|
|
|
#4932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4933 |
|
Raczkowanie
|
Witam
mam pewien dylemat, chcę zakupić buty emu z serii wool, są one tańsze od pozostałych, myślicie, że będą gorszej jakości? Mam na myśli dokładnie model avoca.
|
|
|
|
#4934 |
|
Raczkowanie
|
nie polecam jakiegokolwiek modelu emu wool
po wielu poszukiwaniach od ponad tygodnia jestem szczęśliwą posiadaczką emu bronte lo z zeszłorocznej kolekcji i myślę, że emu wool do nich bardzo daleko i nie ma wgl co porównywać.. moje zaimpregnowane, nie przemakają i cuuuudownie grzeją! |
|
|
|
#4935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To nie szukać nikogo w Polsce? A czym odsyłałaś do nich paczke? i jak długo czekałas na odzyskanie tej rzeczy?(chyba, ze tylko odsyłałas bez zwrotu) Mialam nadzieje, że uda mi się zalatwić to wszytko w Polsce, bo moj angol jest łamany;p
|
|
|
#4936 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
A jak myslicie , czy emu pasuja do tzw. boyfriend jeans? Kupilam ostatnio takie spodnie w Levisie, ale uwielbiam tez emu. Moze macie jakies zestawy z takim polaczeniem?
|
|
|
|
#4937 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Poczytaj sobie wątek, był tu już poruszany temat emu wool i nie będą się wszyscy powtarzać 5 razy, za każdym razem jak przyjdzie nowa osoba z pytaniem...
|
|
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4939 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny pomocy!! swoje emu stinger kupiłam ok 3 tygodnie temu, więc są dość nowe, zaimpregnowalam je od razu po przyjsciu paczki do domu, szanuje je, staram sie nie wchodzic w bloto i chlapy, ale ostatnio bylo to u mnie w mieście nieuniknione. były brudne przez kilka dni przez chlapy (ciemniejszy kolor na czubkach butow) wiec wczoraj wzielam sie za ich czyszczenie. wzielam spray z zestawu do emu, popsikalam nim buty a potem zmoczylam pod woda (dokladnie zmylam, bo wręcz pod kran je włożyłam) i pozostawiłam do wyschnięcia. teraz są na nich okropne, prawie czarne plamy
poniżej wstawiam ich zdjęcia na dzień dzisiejszy
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o w morde jeza nie wiem co ci doradzic , chyba tylko przefarbowac ci je u szewca zostalo na ciemny braz czy cos. Jak pisalam juz kiedys w zyciu ale to w zyciu nie mialam takiego problemu , czarne mam jak smola - pomimo 2 zim w nich przechodzonych, jasne tym bardziej czysciutkie o, o zdjecia jak wygladaja 3 letnie czarne,jasne 2 letnie i najnowsze krotkie w ktorych chodze codziennie od poczatku grudnia .Nie zwazalam nigdy na pogode (chodze od jesieni poznej do wiosny w nich ) i niczym nie impregnuje,zadne mi nie przemokly nigdy , pomimo chodzenia w nich w deszczu czy po chlapie .
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." Edytowane przez moee Czas edycji: 2011-01-05 o 14:45 |
|
|
|
|
#4941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja niestety nie pomogę... bo nie wiem... ja zawsze po powrocie do domu najpierw przecieram buty wilgotną szmatką usuwam wszelkie zanieczyszczenia... wydaje mi się że nie powinno się ich impregnować jak są mokre... najpierw wysuszyć... usunąć zanieczyszczenia ewentualne plamy zwykłą wodą...WYSUSZYĆ, jeśli po wysuszeniu zostaną ślady soli gumką do mazania... a potem jak wszystko zniknie popsikać....
Kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post46511121 POSZUKUJE: książek George'a R. R. Martina - saga Gry o tron. Edytowane przez strawberry Czas edycji: 2011-01-05 o 14:42 |
|
|
|
|
#4942 |
|
Raczkowanie
|
też zawsze po powrocie usuwałam wszystkie zanieczyszczenia z butów wilgotną szmatką, ale ostatnio po powrocie do domu w ogóle na nic czasu nie miałam (a chodziłam w nich prawie całe dni) i mam tego skutki
strawberry - nie mam na nich żadnego śladu z soli. impregnowałam je tylko raz, jak były jeszcze nie noszone i wyschły zanim wyszłam na dwór. u mnie w mieście niestety nie ma dobrych szewców i boję się powierzać im w ręce swoje buty za które dałam prawie 700 zl (bo jeszcze kupowałam ten felerny zestaw do czyszczenia i impregnacji emu...) |
|
|
|
#4943 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Kurczę, ja bym oddała do szewca jednak, albo do zakładu renowacji i farbowania skór lepiej... Myślę, że nie da rady ich tak odczyścić by wyglądały jak nowe, raczej trzeba będzie je całe przyciemnić, może ufarbować na ciemniejszy brąz po prostu.
Strasznie dziwne, że coś takiego się z nimi stało, nawet jeśli były kilka dni nie czyszczone. |
|
|
|
#4944 |
|
Raczkowanie
|
any_03 nie wkręcaj, że wool mają podeszwe jak podróby, bo mam i podróby za 50 zł i bronte : ) I jest różnica i to ogroomna. Nie każdego stać od razu na stingery, bronte też są ok jeśli dobrze sie je zaimpregnuje.
Ja mam znowu problem, bo wczoraj chodziłam w bronte po mieście i głupia ich nie wyczyścilam i teraz straszne zacieki od soli są Co zrobić?
|
|
|
|
#4945 |
|
Wtajemniczenie
|
OMG
czyli ten zestaw do emu jest do kitu? czy ktoś używał tej pianki do czyszczenia i ma dobre nowiny? używacie jakichś srodków do czyszczenia, czy jedynie szmatka z wodą? |
|
|
|
#4946 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja bym jakiegokolwiek środka użyła dopiero po tym, jak szczotka, a później szmatka i woda by nie pomogły... Strach trochę aplikować coś na te buty, łatwo się brudzą trwale.
Co do zestawu do emu, to już chyba kilka osób tu pisało, że jest beznadziejny i lepiej go nie używać, więc ja osobiście planuję trzymać się od niego z daleka
|
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli lepiej jakis zwykły środek w spray'u do impregnacji i gumowa szczoteczka?
![]() _lolka, współczuję, masakra się zrobiła ![]() Dobrze że chcę kupic czarne
|
#4948 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam stingery chestnut i w środku mają jasne, takie jasno-beżowe futerko. Ciemny brąz w środku mają chocolate, ale wg mnie kolor tych butów jest za jasny żeby były to chocolate. Chyba że to hazelnut
Edytowane przez Kulkaaga Czas edycji: 2011-01-05 o 18:09 |
|
|
|
#4949 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
W ogóle zawsze stingery mają futro w kolorze buta bo są robione z jednego kawałka, tzn skóry wraz z futrem, więc farbuje się to razem.
Bronte i całą seria wool ma białe wnętrze bo wełna jest tam doszywana osobno, a skóra jest bydlęca. |
|
|
|
#4950 |
|
Raczkowanie
|
Więc dlatego są tańsze.. a szkoda, bo wyglądają zniewalająco. Dzięki za radę, zastanowie się jeszcze z 10 razy zanim dokonam zakupu..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.