Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;) - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-13, 07:41   #4921
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dużo Wam wyszło za łazienkę, bo my tak liczymy i na 16m2 to ok 15.000 chyba trzeba...
no spora masz lazienke - moja ma nie cale 4m2 hehe (nie liczac scian)

no ale jeszcze zostal kibelek do zrobienia

wyszlo nas jakies 7tys tylko, ze my wszystkie produkty mielismy ze znizka bo mamy znajomego w bokaro i daje nam spore upusty

np wanne, ktora kosztuje prawie 800zl kupilismy za 450
plytki tez jakies 15-20zl na metrze mniej
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 07:47   #4922
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej

misku po prostu pojedz do tego medicusa, zarejestrujesz sie, dostaniesz numerek i Cie przyjma

ja z prywatnych przychodni chyba nic poza medicusem nie znam

dziekuje
dzięki Svinecka, udało mi się skontaktować z jakąś inną przychodnią już i mogę jechać na 10, więc pojadę, bo nie wysiedzę dziś w pracy.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 07:47   #4923
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

wyszlo nas jakies 7tys tylko, ze my wszystkie produkty mielismy ze znizka bo mamy znajomego w bokaro i daje nam spore upusty

no nasz jest duża, ale to dlatego, że to domek jednorodzinny my chcemy wannę narożną, 2 zlewy i kibelek bo prysznic to raczej na dole w drugiej

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 07:50   #4924
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no nasz jest duża, ale to dlatego, że to domek jednorodzinny my chcemy wannę narożną, 2 zlewy i kibelek bo prysznic to raczej na dole w drugiej
no my jakos zmiescilismy w swojej wanne narozna

ale tak czy inaczej zawsze wychodzi o wiele wiecej kasy niz liczysz, ciagle cos dochodzi, klej do plytek itp...to tez duzo kosztuje

licz zawsze, ze wyjdzie Ci wiecej za ta lazienke

no a jeszcze robocizna - my za taka mala lazienke dalismy 3tys za robocizne a to i tak u nas jest tanio
Stary 2009-01-13, 08:09   #4925
L_V
Zakorzenienie

Cześć wszystkim!
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 08:10   #4926
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny...
Svinecko, ładna łazienka widzę, że ciśniecie z tym remontem do przodu. Cieszę się, że nie jestem tu sama-remontująca
My musielismy zrezygnować z ikeowskiej sypialni - okazała się badziewiarska do granic możliwości rozchybotana, niestabilna,oklejona czymś na kształt papierku kolorowego samoprzylepnego. Wczoraj pojechaliśmy do BRW i spodobały nam się dwie - teraz musimy podjąć decyzję, co nie jest takie proste... Dziś weźmiemy tam rodziców, żeby wyrazili swoje zdanie
Ale mam już projekt kuchni

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2009-01-13 o 08:12
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 08:25   #4927
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny...
Svinecko, ładna łazienka widzę, że ciśniecie z tym remontem do przodu. Cieszę się, że nie jestem tu sama-remontująca
My musielismy zrezygnować z ikeowskiej sypialni - okazała się badziewiarska do granic możliwości rozchybotana, niestabilna,oklejona czymś na kształt papierku kolorowego samoprzylepnego. Wczoraj pojechaliśmy do BRW i spodobały nam się dwie - teraz musimy podjąć decyzję, co nie jest takie proste... Dziś weźmiemy tam rodziców, żeby wyrazili swoje zdanie
Ale mam już projekt kuchni
no u nas szybko sie to posuwa bo fachowcy sa szybcy

ale wiesz co jest najlepsze? ze oni wszystko po sobie sprzataja, odkurzaja, nawet mopa kazali przyniesc bo podlogi myja szok

my mamy juz projekt kuchni, kafelki juz sa a dzis bedzie malowana - moze wrzuce fotke wieczorem

hmm w sypialni tylko kladziemy tapete i panele bo sypialnia jest praktycznie zrobiona - jest ogromna lustrzana zabudowa a na przeciwnej scianie sa kamienie, cala sciana z kamieni strasznie mi sie to podoba

wiec musimy tylko lozko kupic ale narazie nie mamy kasy a sa wazniejsze wydatki wiec przez jakis czas bedziemy spac na materacu z lozka TZ
Stary 2009-01-13, 08:29   #4928
pollynema
Zadomowienie

Dzień dobry
Stary 2009-01-13, 08:36   #4929
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
no u nas szybko sie to posuwa bo fachowcy sa szybcy

ale wiesz co jest najlepsze? ze oni wszystko po sobie sprzataja, odkurzaja, nawet mopa kazali przyniesc bo podlogi myja szok

my mamy juz projekt kuchni, kafelki juz sa a dzis bedzie malowana - moze wrzuce fotke wieczorem

hmm w sypialni tylko kladziemy tapete i panele bo sypialnia jest praktycznie zrobiona - jest ogromna lustrzana zabudowa a na przeciwnej scianie sa kamienie, cala sciana z kamieni strasznie mi sie to podoba

wiec musimy tylko lozko kupic ale narazie nie mamy kasy a sa wazniejsze wydatki wiec przez jakis czas bedziemy spac na materacu z lozka TZ
Fajnie...my wszystko robimy sami - nie stać nas na wynajmowanie fachowców, poza tym mój tata i TŻ potrafią wszystko zrobić sami. Kuchnie zrobi nam sąsiad, który jest stolarzem i zajmuje się tym na codzień. Projekt zrobiliśmy sami
Koniecznie pokaż kuchnie, jak już będziesz coś miała.

Ja się cieszę, że tą sypialnie mamy prawie wybraną już Tylko, że obie są piękne i nie wiem, na którą się w końcu zdecydować

Czas edycji: 2009-01-13 o 08:39
Stary 2009-01-13, 08:40   #4930
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Fajnie...my wszystko robimy sami - nie stać nas na wynajmowanie fachowców, poza tym mój tata i TŻ potrafią wszystko zrobić sami. Kuchnie zrobi nam sąsiad, który jest stolarzem i zajmuje się tym na codzień. Projekt zrobiliśmy sami
Koniecznie pokaż kuchnie, jak już będziesz coś miała.

Ja się cieszę, że tą sypialnie mamy prawie wybraną już Tylko, że obie są piękne i nie wiem, na którą się w końcu zdecydować
no my niestety nie potrafimy kafelek klasc poza tym trzeba ten szajs poziomowac wszystko musi byc rowno i w ogole - my bysmy pewnie zrobili fale dunaju haha juz to widze

no i niestety tez nie mial kto nam zrobic kuchni musielismy wziac firme ale i tak wyjdzie nam nie tak tragicznie drogo - gora 2500tys za meble z projektem i montarzem

pokazuj te sypialnie
Stary 2009-01-13, 08:48   #4931
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
no my niestety nie potrafimy kafelek klasc poza tym trzeba ten szajs poziomowac wszystko musi byc rowno i w ogole - my bysmy pewnie zrobili fale dunaju haha juz to widze

no i niestety tez nie mial kto nam zrobic kuchni musielismy wziac firme ale i tak wyjdzie nam nie tak tragicznie drogo - gora 2500tys za meble z projektem i montarzem

pokazuj te sypialnie
No tak,jak nie macie wprawy, to lepiej nie ryzykować. Jaką powierzchnie ma Twoja kuchnia?

Zdjęć nie da się pokazać, linka też nie, ale wejdź na www.brw.com.pl a tam w systemy modułowe nowoczesne. Podobają nam się LARGO (wenge i sibu, czyli z takim kremowym paskiem - to skórka) i DOORS (wenge). Można nawet zobaczyć zdjęcia całych gotowych sypialni tam. Jak chce Ci się poszukać, to rzuć okiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-13, 08:55   #4932
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
No tak,jak nie macie wprawy, to lepiej nie ryzykować. Jaką powierzchnie ma Twoja kuchnia?

Zdjęć nie da się pokazać, linka też nie, ale wejdź na www.brw.com.pl a tam w systemy modułowe nowoczesne. Podobają nam się LARGO (wenge i sibu, czyli z takim kremowym paskiem - to skórka) i DOORS (wenge). Można nawet zobaczyć zdjęcia całych gotowych sypialni tam. Jak chce Ci się poszukać, to rzuć okiem
ok 11m2

hmm wiesz ja nie znosze wenge, przejadlo mi sie, wszyscy wszystko robia w wenge bo modne

ja kocham orzech

ale jesli mialabym wybierac to chyba largo
Stary 2009-01-13, 09:00   #4933
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ok 11m2

hmm wiesz ja nie znosze wenge, przejadlo mi sie, wszyscy wszystko robia w wenge bo modne

ja kocham orzech

ale jesli mialabym wybierac to chyba largo
To duża kuchnia Fajnie
Moja ma 6.5 m2

Co do wenge, to ja też myślałam, że mi się przejadło, bo faktycznie wszyscy mają. Ale jak zobaczyłam te sypialnie, to stwierdziłam "Te, albo żadne" Nie widziałam ani jednej ładnej sypialni więcej. I to wenge mi się podoba - to largo jest takie aksamitne jakby
Jeśli chodzi o orzech, to ja chyba chcę kuchnię orzech wenecki i do tego kremowe blaty.
Stary 2009-01-13, 09:03   #4934
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Załączam Zaro zdjęcia
Piękna ta suknia, naprawde piękna już ją przeciez kiedyś załączałaś, zupełnie zapomniałam. Ale Ci zazdroszcze mierzenia (szczególnie tego, że Ty bedziesz mierzyc, a ja w tym czasie sie bede stresowac na rozmowie )

Sliczna wanna Sviniecko, uwielbiam takie malenkie mozaikowe płytki

Cytat:

Kiedyś to było nie do pomyślenia- fachowiec przychodził, robił co mial zrobić i nie ważne jak bardzo przy tym napaskudził Mama mi opowiadała że jak była mała i malowali ściany w domu to fachowiec zrobil po swojemu, tzn rzucił jakieś wzorki na ścianę. Ale to nic, bo ważne było że w ogóle zachciał przyjść

Butter: a może pokazesz zdjęcia ewementów tych 2 sypialni mniej więcej? My mamy ikeową: szafa, komoda, mała szafka przy łóżu i spore łózko 180x200. Wszystko z ikei, i naprawdę ładne i porządne, chociaż obawiałam się że szafki i szafa zaraz się "rozruszają".

Edit:
Nie przywitałam sie Dzień dobry
Butter, to pokaż jeszcze Ikee.

Edytowane przez zara_84
Czas edycji: 2009-01-13 o 09:08
zara_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 09:04   #4935
SoNeRa
Zakorzenienie

stokrotka to ja - będę trzymała kciuki od marca już pewnie z bliźniakami na ramionach Powodzenia w sobotę na pewno będzie to cudowny niezapomniany dzień.!!!Życzę Ci aby taki był i to co po nim przyjdzie żeby też było cudowne

gosia uuu zapalenie zatok wiem co to znaczy bo często miewam. Mi pomaga posmarowanie czoła czymś wygrzewającym i założenie opaski.

svinecka - z Migrenami miałam ogromny problem przed ciążą a i 1 trymestr był fatalny. Nie brałam żadnych leków bo wiem że mi nic nie pomaga tylko wyspanie się w nocy. W ciąży odkryłam że pomaga mi amol wmasowany w czoło i skronie, położenie się w cichym miejscu i wypicie duuuużej ilości chłodnej wody mineralnej niegazowanej.

PS jak miałam mdłości w 1 trymestrze to żygałam jak kot co chwilke i pomagała mi woda mineralna gazowana. Jakby co to sprobuj kiedyś. A na zgagę niezawodne są migdały!!!!

twin maid - suknia cacko

Dzień dobry dziewuszki

Dziś się ładnie wyspałam przed chwilką wstałam ale nie chce mi się zejść na dół zrobić sobie śniadanie ale nie mam wyjścia chyba bo Mąż w pracy i sama jestem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-13, 09:11   #4936
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
To duża kuchnia Fajnie
Moja ma 6.5 m2

Co do wenge, to ja też myślałam, że mi się przejadło, bo faktycznie wszyscy mają. Ale jak zobaczyłam te sypialnie, to stwierdziłam "Te, albo żadne" Nie widziałam ani jednej ładnej sypialni więcej. I to wenge mi się podoba - to largo jest takie aksamitne jakby
Jeśli chodzi o orzech, to ja chyba chcę kuchnię orzech wenecki i do tego kremowe blaty.
nie wiem czy duza ale wystarczajaca

hmm u nas jest taki sklep Vist i tam sa tak cudne sypialnie, ze szok
ale my poki co na materacu
a i tak jak bedziemy kupowac to tylko lozko i szafeczki nocne bo w sypialni jest zabudowa na cala sciane i jedna mniejsza z boku lozka wiec nic wiecej nie trzeba

zaro dziekuje

Sonerko mi nic nie pomaga - nawet wyspanie sie - ja zawsze jak mam migrene to wiem ze 2,3 dni jak nic

ale powiem Ci, ze odkad jestem w ciazy to sa slabsze te migreny - zawsze skakalam po scianach i nieraz wymiotowalam z bolu a teraz troche lepiej jest
Stary 2009-01-13, 09:14   #4937
SoNeRa
Zakorzenienie

o matko to straszne!!!ja może z raz miałam tam że nie pomogło po spaniu i na drugi dzień bolałomoże Ci minie w ciąży bo słyszałam że może tak być!!!albo się złagodzi
Stary 2009-01-13, 09:16   #4938
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość
Piękna ta suknia, naprawde piękna już ją przeciez kiedyś załączałaś, zupełnie zapomniałam. Ale Ci zazdroszcze mierzenia (szczególnie tego, że Ty bedziesz mierzyc, a ja w tym czasie sie bede stresowac na rozmowie )

Sliczna wanna Sviniecko, uwielbiam takie malenkie mozaikowe płytki

Kiedyś to było nie do pomyślenia- fachowiec przychodził, robił co mial zrobić i nie ważne jak bardzo przy tym napaskudził Mama mi opowiadała że jak była mała i malowali ściany w domu to fachowiec zrobil po swojemu, tzn rzucił jakieś wzorki na ścianę. Ale to nic, bo ważne było że w ogóle zachciał przyjść

Butter: a może pokazesz zdjęcia ewementów tych 2 sypialni mniej więcej? My mamy ikeową: szafa, komoda, mała szafka przy łóżu i spore łózko 180x200. Wszystko z ikei, i naprawdę ładne i porządne, chociaż obawiałam się że szafki i szafa zaraz się "rozruszają".

Edit:
Nie przywitałam sie Dzień dobry
Butter, to pokaż jeszcze Ikee.
Tak, jak juz pisałam, nie da się wkleić zdjęć, ani linka. Musiałbyś pobuszować po stronie internetowej BRW.

Jaki Ty masz zestaw z Ikei? Wklej linki

My z ikei myśleliśmy o tej serii
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/12194/
Stary 2009-01-13, 09:23   #4939
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
o matko to straszne!!!ja może z raz miałam tam że nie pomogło po spaniu i na drugi dzień bolałomoże Ci minie w ciąży bo słyszałam że może tak być!!!albo się złagodzi
no troche jakby sie zalagodzily ale nie wiem na jak dlugo

wczoraj mnie bolala caly dzien i cala noc - ale tak ze moglam spac a teraz czuje, ze zaczyna coraz mniej

tak czy inaczej jest to mniejszy bol bo moge funkcjonowac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-13, 09:28   #4940
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Tak, jak juz pisałam, nie da się wkleić zdjęć, ani linka. Musiałbyś pobuszować po stronie internetowej BRW.

Jaki Ty masz zestaw z Ikei? Wklej linki

My z ikei myśleliśmy o tej serii
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/12194/
Butter, mam podobny zestaw Ta mała szafeczka przy łóżku jest taka sama, szafa jest podobna tylko większa (4 elementy, w srodku podwójne lustro) i z innymi uchwytami. Przepraszam ale nie doszukam się chyba komody a tego łóżka już nie produkują chyba, więc wkleję zdjęcia. Robione komórką więc przepraszam za jakość
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13012009(001).jpg (69,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13012009.jpg (46,1 KB, 19 załadowań)
Stary 2009-01-13, 09:29   #4941
SoNeRa
Zakorzenienie

no to pij dużo wody.

ten zestaw z Ikei jest śliczny!!!

zaraz 84 mamy takie samo łóżko-dobrze nam służy już rok

Edytowane przez SoNeRa
Czas edycji: 2009-01-13 o 09:30
SoNeRa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 09:34   #4942
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
no to pij dużo wody.

ten zestaw z Ikei jest śliczny!!!

zara 84 mamy takie samo łóżko-dobrze nam służy już rok
No popatrz Swego czasu to było chyba najbardziej reklamowane ikeowe łóżko Uwielbiamy je też, chociaż mogłoby być ciut dłuższe bo TŻ jak się wyciągnie to stopy opiera o te okucia Ale i tak łóżko to głownie kwestia materaca, na tym nie ma sensu oszczędzać.
Stary 2009-01-13, 09:34   #4943
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter, mam podobny zestaw Ta mała szafeczka przy łóżku jest taka sama, szafa jest podobna tylko większa (4 elementy, w srodku podwójne lustro) i z innymi uchwytami. Przepraszam ale nie doszukam się chyba komody a tego łóżka już nie produkują chyba, więc wkleję zdjęcia. Robione komórką więc przepraszam za jakość
O tak, znam go Ładny. Na pewno jest solidniejszy, niż ten, który ja wybrałam, bo jest z drewna.
Jednak wolę chyba coś oryginalniejszego w rezultacie. Za cenę trochę lepszych mebli z Ikei, można kupić coś porządniejszego chyba.
Chociaż pewnie w Ikei też kupię coś, do pokoju dużego + biurko i regały do pokoju komputerowego. Ale jesli chodzi o sypialnię, to chyba jednak zdecyduję się na BRW.

Aha i a propos łóżka jeszcze, to my potrzebujemy takie bez zasłonienia nóg, żeby mogły swobodnie zwisać. TŻ jest dłuższy niż każde łóżko i lubi jak mu te nogi tak dyndają

Czas edycji: 2009-01-13 o 09:36
Stary 2009-01-13, 09:34   #4944
twin--maid
Zakorzenienie

Czesc
Cytat:

ja szukałam po sklepach internetowych glazury i terakoty. I kupiłam po 15-17 zł taniej niż w sklepach w Warszawie.Jedyny minus, że sama z TŻ musialam paczki nosić do windy Ja bralam z tego sklepu:

http://plytki24.pl/

Cytat:
Będę trzymać kciuki a tak w ogóle jadę po suknie z moim Tatą będzie obecny przy kolejnym ważnym momencie w moim życiu

Sonero moja sąsiadka po Nowym Roku urodziła drugiego synka i nazwała go Tymek
Stary 2009-01-13, 09:34   #4945
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a nie brzeczy to lozko podczas seksu?? hehe

bo ja takie gdzies ogladala a jak TZ nim potrzasnal lekko to takiee brzdekanie ze szok

mnie sie podoba takie lozko bardzo - TZ nie jest przekonany przez to brzdekanie hehe
Stary 2009-01-13, 09:35   #4946
pollynema
Zadomowienie

Cytat:
Oj takie łóżko to super sprawa, przynajmniej mój TŻ miałby w końcu mnie do czego przywiązać
Stary 2009-01-13, 09:35   #4947
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Ja generalnie za dużo rzeczy analizuję i potem wychodzą z tego różne rzeczy.
Dziękuję za odpowiedź, nieco mnie uspokoiłaś.

Chyba właśnie o to chodzi (pogrubione). Nie byłam z żadnym innym facetem na poważnie. Mam wrażenie, że się mało wyszalałam

Zdecydowałam się na ślub, bo kocham TŻ, choć przez czas narzeczeństwa były cięższe momenty.
Było kiedyś lepiej w sprawach seksu. Ja mam wrażenie, że ogólnie jestem nieco chłodna, to TŻ stwierdził, że jest inaczej...

Ja chyba ciągle będę sobiegdybać

Tównież tak myślę. Niemożliwe byłoby, żeby TŻ był jedynym pasującym do mnie facetem, w koncu całe życie mieszkał zaledwie parę ulic dalej

Wczoraj depilowałam okolice bikini kremem i strasznie mnie podrażniło Już myślałam, że krem jest super, bo były znacznie lepsze efekty od maszynki. Chyba muszę przekonać sie do wosku

Zabieram sie za dyplom, bo mąż fuczy, że czas marnuję
Dostałam dziś od niego poduchę z Zakopanego. Spodobała mi się taka na wyjeździe sylwestrowym, nie wiem, skąd ją dziś wytrzasnął

Życzę miłego wieczoru!
Asiuk nic tu nie wymyślimy, czas rozwieje wątpliwości na korzyść bądź niekorzyść...ja też należę do osób, które musiały się wyszaleć jak był czas i może stąd teraz to poczucie spełnienia i nie szukania przysłowiowej dziury w całym. Ale na ten temat była rozległa i burzliwa dyskusja na naszym wątku więc lepiej nie zaczynać kontrowersyjnego tematu
Tymczasem postaraj się mniej rozmyslać i spróbuj cieszyć się tym co masz, może przyjdzie czas że to docenisz

Stokrotko trzymam kciuki aby wszystko się udało

Sonero mam pytanie, jak w Anglii wygląda temat porodu- czy masz wybór jak rodzisz, czy można państwowo zrobić cesarkę na życzenie, jak to w ogóle wyglada ? Pytam z ciekawości

dzień dobry

Widzę, remonty, remonty na topie ....

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2009-01-13 o 09:38
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 09:36   #4948
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
O tak, znam go Ładny. Na pewno jest solidniejszy, niż ten, który ja wybrałam, bo jest z drewna.
Jednak wolę chyba coś oryginalniejszego w rezultacie. Za cenę trochę lepszych mebli z Ikei, można kupić coś porządniejszego chyba.
Chociaż pewnie w Ikei też kupię coś, do pokoju dużego + biurko i regały do pokoju komputerowego. Ale jesli chodzi o sypialnię, to chyba jednak zdecyduję się na BRW.
ale meble z black red white to szajs - po paru latach sie rozlatuja wiec co za roznica czy ikea czy brw

ja kupilam meble dla malego z brw ale wiadomo ze za 10 lat bedzie chcial inne wiec sie nie martwie tym ze sie rozleca
chociaz tanie nie byly bo dalam lacznie 2150zl
Stary 2009-01-13, 09:41   #4949
SoNeRa
Zakorzenienie

My uwielbiamy Ikee wszystko mamy z tamtąd bo tutaj są meble cholernie drogie jakbyśmy chcieli kupić gdzie indziej

Co do porodu to mam wybór jeśli ciąża nie jest zagrożona lub np mnoga jak w moim wypadku.
Można miec poród w wodzie lub w domu lub cesarkę na życzenie. Wiadomo że z położną trzeba przedyskutować czemu się chce cesarkę bo oni namawiają do naturalnego porodu. Jak dla mnie poród w wodzie czy w domu odpada bo bliźniaki i trzeba szybko jakby co to robic cesarkę jakby coś się działo pryz naturalnym porodzie.

Z położna robi się plan porodu w którym wypełniasz co chcesz a co nie np jakie środki przeciwbólowe chcesz a jakie nie(wzszystkie są dostępne za darmo!!!) np są pytania typu czy chcesz aby podano Ci dziecko od razu po porodzie w tych maziach czy umyte i wytarte. Mnóstwo jest podpunktów.

Nie wiem co jeszcze napisać hmmm a przy porodzie może być więcej niż 1 osoba bliska która się wybierze.

jakby jakieś jeszcze pytanko to pisz
Stary 2009-01-13, 09:41   #4950
DianaM
Zadomowienie

Cytat:

Dziękuję bardzo za lina

Cześć tak w ogóle

Jestem średnio wyspana, bo wczoraj czytałam książkę "100 dni po ślubie" i tak mnie wciągnęła końcówka, że aż musiałam przeczytać do końca...

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości