|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Witajcie laski
![]() Jakos nie mialam weny pisac tu ale was czytalam ![]() ![]() Wczoraj pieklam chleb i tak mi sie ciasto rozroslo, ze zamiast bochenka wyszly dwa bo mi ciasto z foremki wylazlo i jeszcze w misce roslo. Zaczyn podkarmiony tez rosnie jak na drozdzach. W kazdym razie ja mam zapas chleba i rodzinka obdarowana tez ![]() Spowiedz dwudniowa: 07.04 1.Len mielony 2.Dwie kanapki z chleba pszenno-zytniego z salata, serem zoltym odtłuszczonym, salatka z jajka, tuńczyka, selera naciowego i majonezu, szczypiorkiem, rzodkiewka 3.Chilli con carne 4.Sernik SB z bita smietana i platkami migdalowymi 5.Pistacje w ilości większej niż zalecaja i niż jest na zdjęciu ![]() 6.Kanapka z chleba pszenno-zytniego z salata i resztka salatki z tuńczyka oraz szczypiorkiem, kabanos drobiowy 7.Mozarella w panierce z sosem czosnkowym, salata, szczypiorkiem i odrobina dipu pomidorowego 08.04 1. Dwie kanapki z salata, serem zoltym, ogorkiem, majonezem i szczypiorkiem, kabanos drobiowy 2. Jablko. 3. Chilli con carne z chlebkiem pszenno-orkiszowo-zytnim 4. Sernik z platkami migdalow 5. Wino czerwone 6. Kurczak z woka z mieszanka chinska, zielona papryka edit: jeszcze wcinam pistacje ![]() Spokojnych snow ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-04-08 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Rozeznanie
|
No to pięknie. Teraz zasnąc nie będę mogła
![]() Miłej nocki dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4924 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczegolnie jak ktos jest, ze tak powiem, "poczatkujacy" Cytat:
istnieje teoria, ze nasz organizm lepiej sobie radzi jak ma do strawienia albo tylko bialka albo tylko weglowodany ![]() ile ludzi, tyle teorii ![]() zrob, zrob warto ![]() Paprak, ale to wszystko ladnie i apetycznie wyglada. Moje dania najczesciej przypominaja papki ![]() a teraz pozarlam 4 pieczarki oblozone szyneczka i zapieczone z mozarella - mniam !!!
![]() |
#4925 |
Rozeznanie
|
Teliczku z nieba mi spadlas z tym przepisem na chlebek a raczej Ilonka
![]() ![]() wyszedl mi tak superasny ze az sama sie dziwie!!!! a jaki dobry ![]() nie dodalam do zaczyny cukry i jak mi zaczyn drozdzowy nie rosl to juz myslalam ze po rybkach ale urusl i to cuuuudnie!!!! ![]() mysle ze do niedzieli mi starczy! ale w sobote sbie jeszcze upieke co by na swieta miec ![]() ![]() wczoraj nasza instruktorka dlala nam taki wycisk ze pot lal sie ze mnie ze wszystkich stron ![]() ![]() ![]() ja dzisiaj ostatni dzien w pracy bo na jutro wzielam sobie urlop ![]() i menu na dzis: P: kromka chlebka z trojkacikiem (nie moglam sie oprzec ![]() S: 2 kromki chebka z trojkacikiem light, wedlinka drobiowa, ogorkiem i papryka P: wiesniak, mandarynka O: piers kurza z warzywami i kasza jaglana K: salatka z tunczyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, spadam do domu na święta, a więc wszystkim życzę wszystkiego dobrego i radosnych świąt! Oraz żebyśmy się wszystkie w święta SB trzymały
![]()
![]() |
#4927 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() spokojnie możesz dać dzieciakom ![]() moje szamią wszystkie moje wypieki Cytat:
![]() ja tam nie zamierzam przeginać - w żadną stronę ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- przyjechała paka z mąką ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4928 |
Zakorzenienie
|
czas na moje wyniki
![]() ![]() coz.... wagowo to slabo bo tylko -1 kg.... ale za to cm mnie zadziwiaja ![]() talia bylo 81 jest 76 = -5 cm biodra bylo 95 jest 93 = - 2 cm no a reszty niestety nie mierzylam ale zapisze w poscie bo potem zapome i nie bede miala do czego porownac ![]() Pod biustem - 86 cm Udo - 51 łydka 34 grubosc lapy 29 w sumie spodziewalam sie ze waga pokaze ok 58.... a ty 59,9... eh dobrze ze chociaz 5 na poczatku ![]() a na dzis planuje : DIETA SOUTH BEACH S: 2 maluskie buleczki fitness z piekarni pod telegrafem z ogorkiem, pomidorkiem, salkata i wedlina z jajkiem i ciutka majonezu... P: jablko, serek wiejski z orzechami O: jakies miesko z warzywami (moge dac ryż czy to juz za duzo bedzie weglow? ) P: jogurt naturalny wymieszany z polowa owocowego light (wstret mnie bierze na sama mysl o samych naturalnych.... K: salatka z tunczyka albo pasta z makreli... dobrze planuje by wegle jesc z czyms bialkowym? bo np. ta 1 przekaska jablko i serek wiejski nie wiem czy dam rade tyle zjesc.... jak bym samo jablko zjadal, zle by bylo?
#4929 |
Rozeznanie
|
wiem Ilonko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja tak delikatnie to cala rodzine transormuje na SB ![]() ![]() ![]() Emilka jest z tych miesistych ludzi i weglami to raczej gardzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
upieke sobie na swieta i zrobie tez mini chlebi do koszyczka ![]() migotko gratuluje zgubionych cm ![]() Cytat:
a czemu włąsnie nic nie piszesz u mnie tez dziwnie jakos cwicze duzo ostatnio moze troche za duzo, ale apetyt wiekszy wie trzeba jakos spalac a juz do spowiedzi(a dzis prawdopodobnie wkleje flasha ![]() -omlet z 2 jaj z kiełbasą krakowska, muultem warzyw 2 plasterkami sera i pieczarkami(boski ![]() -kawałek twarogu+kilka moich cantucci(sucharków z maki pp) -sałatka(roszponka, pomidory, ogór papryka, jajo, plaster sera light, paseczki krakowskiej)+rzekomy kawałek bagietki ![]() -jabłko(wszamane na targu ![]() -pół pieczonej w młodym czosnku małej karguleny (tj poł rybki z fotki)+miseczka fasolki szparagowej(była dokładka fasolki) -plaster twarogu(mały głód mnie złapał ![]()
![]() |
#4931 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no straszne ![]() ![]() Cytat:
![]() Generalnie chodzi o to, że słodziki można na SB, bo mają niskie IG, nie podnoszą poziomu cukru itp. Więc na tej diecie można je spożywać- byle w rozsądnych ilościach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Rozeznanie
|
migotko, jak ślicznie Ci zeszły te cm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje dziekuje ![]() ![]() ![]() ![]() pierwsze buleczki jakos nie zrobily na mnie wielkiego wrazenia.... bardziej nie moge sie doczekac swiat, bo moj post slodyczowy sie skonczy i skosztuje swoich wypiekow (nie tylko SB), wiadomo z umiarem ![]() aa i jak moj jadlospis na dzis? moze byc ? S: 2 maluskie buleczki fitness z piekarni pod telegrafem z ogorkiem, pomidorkiem, salkata i wedlina z jajkiem i ciutka majonezu... P: jablko, serek wiejski z orzechami O: jakies miesko z warzywami (moge dac ryż czy to juz za duzo bedzie weglow? ) P: jogurt naturalny wymieszany z polowa owocowego light (wstret mnie bierze na sama mysl o samych naturalnych.... K: salatka z tunczyka albo pasta z makreli...
![]() |
#4934 |
Rozeznanie
|
migotko, jeszcze jedno. Widzę, że mamy bardzo podobne wymiary i wagę. Ja ważę ok. 60 kg i też mam ok. 168 cm. Dawno się jednak nie mierzyłam. U mnie talia: 74, biodra: chyba 97. Ty masz nogi chudsze. U mnie: 57 i 36.
Ilonko, a jak byś Ty rozłożyła to wprowadzanie węgli w 1wszym tygodniu II fazy. Bo ja szczerze mówiąc wzięłam sobie do serca to, co napisał Agatston. I szczerze powiem, że gdyby nie Ty, to bym jadła skrobiowy produkt tylko na śniadanie (mówię oczywiście dalej o 1wszym tygodniu). |
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |||||
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
Ja wczoraj olalam sprzatanie i poszlam na basen, choc nie chcialo mi sie jak diabli. Po basenie jeszcze tylko mielone na dzis zmontowalam z musztarda i serem ![]() ![]() Telik no prosze cie ![]() ![]() Pearpearl a ja robie ciasto do pizzy na mace pp drozdzowe bez twarogu. Przepis jest z twarogiem z racji tego, ze Cykada na diecie Zuzla jest/byla. Ja jednak wole drozdzowe do pizzy. A spagetti, makarony z przeroznymi dodatkami jadamy jak najbardziej. CO do laczenia wegli z bialkami - wegle podnosza szybciej w organizmie poziom insuliny, wiec choc najedzeni szybciej robimy sie glodni, bialko niweluje ten stan, sprawia, ze dluzej wszystko trawimym podobnie dzieki blonnikowi z warzyw, wiec nie odczuwamy napadow glodu.z No i spagetti jak bedziesz chciala zjesc, to na sniadanie w pierwszy dzien II fazy i najlepiej pol szkl makaronu - to jest jedna porcja. Lepiej chyba jednak zaczac od owsianki lub chlebka ![]() CO do brzuszka - jedz kolacje bialkowe wylacznie - rano brzuch plaski gwarantowany. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Eeee tam. Ja tam nie mam zamiary katowac sie zaledwie patrzeniem na babke i serniczek ![]() ![]() Tobie tez Zdrowych i Radosnych Świat. Ilona czemu po szpitalach. Wszystko ok??? Mhmm kopytka... ![]() Dobra lece, bo mam zebranie w firmie, ktore chyba do najmilszych nalezec nie bedzie... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 |
Zakorzenienie
|
alusiu faktycznie podobne wymiary z tym ze ja wygladam smiesznie.... bo nie mam talii a w biodrach mam wizualnie mniejsze niz pas.... no i brak kraglej pupci... taka plaska decha... biust ciut za duzy, a i nogi jak u pajacyka... mam dlugie nogi a krotki pas... dlatego tak marze o 52 kg... moze wtedy bym wygladala normalniej... zreszta moze niedlugo cykne sobie jakas fotke to zobaczysz sama
![]() jablko zjadlam z makrela ![]() ![]() ![]()
#4937 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czasem jadłam na śniadanie owsiankę, następnego dnia kaszę lub makaron do obiadu, potem znów chlebek na śniadanie albo tortillę na obiad - nie ma reguły i węgle na kolacje też mi się zdarzają ![]() Migotko, ślicznie Ci się zwężyło tu i ówdzie ![]() effa, robię badania na dermatologii bom jasnolicy alergik, naczynkowiec.. ostatnio coś mi się przyplątało na twarzy i podejrzewam fotoalergię a zresztą od kiedy mam tę wkładkę coś się dziwnego dzieje z moim organizmem ![]() no biorę się za mazurki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego dnia wszystkim życzę! U mnie pogoda się trochę psuje, ale jak dla mnie, to nawet dobrze, bo mam mnóstwo nauki, więc nie będzie szkoda, że siedzę w domu. No nic. Zmykam do książek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Wtajemniczenie
|
aż wstyd się przyznać, ale ja nigdy w życiu nie piekłam mazurka
![]() ![]() ![]() ![]() To jeszcze dopiszę co zjadłam dziś, żeby nie było tak całkiem OT ![]() 1. Bułka fitness z serkiem Figura i świeżym ogórkiem 2. Wieśniak light z łyżką płatków + pomarańcza w pracy planuję zjeść jeszcze obiad-placuszki płatkowo-twarogowe no a potem nie wiem- jadę dziś do domku (6 h w autobusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
luzik Cytat:
jedyna modyfikacja - dałam pół na pół pszenną i orkiszową, a do różanego jeszcze zamiast wody dam wodę różaną do ciasta ![]() ja upiekę jeszcze sernik wiedeński i "coco au miel" właśnie wciągnęłam IIś: banan po Oli i ... 4ugotowane białka [żółtka poszły do ciasta kruchego] |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Zakorzenienie
|
Ilonko i effo, paprak i telik Wy jesteście guru jeżeli chodzi o przygotowanie posiłków na SB
![]() Ja nie pisałam, ale to co zaczęłam teraz to 2 faza, gdyż nie chcę zupełnie rezygnować z węglowodanów, bo zaczęłam biegać. I tak dzisiejszy jadłospis: 1 - owsianka z twarogiem i jabłkiem 2 - omlet z 2 jaj ze szczypiorkiem i ogórkiem konserwowym 3 - pieczone udko bez skóry i surówka z rzodkiewki, ogórka i szczypiorku z odrobiną śmietany 4 - kupię jakąś sałatkę fitness w pracy 5 - serek wiejski |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
6 kawałów ptasiego mleczka +ok 5mini czekoladek z milki(kochany wuja na swieta mi przywiózł ![]() ale co tam... Cytat:
![]() zartuje oczywiscie ja osobiscie skupic sie na pracy a a myslałam co by jutro wolne sobie zrobic ech mykam popracowac moze zrobie co zaplanowałąm
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-04-09 o 12:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() telik, no pojechałaś po bandzie, idź popracuj, spalisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Zakorzenienie
|
Ilonko, dzięki za podpowiedź. Kolacja ok 1 - 1,5 godz przed snem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
madra dziewczynka ![]() menu wyglada dobrze jak dla mnie Cytat:
a ponoc to masakra kaloryczna a wyglada tak niewinnie ![]() a przy biurku to chyba za wiele nie spale
![]() |
#4946 |
Raczkowanie
|
czesc Kobiety!
Nade mna chyba jakies czarne chmury zawisly. Mialam straszny ciag weglowy przed @ i zostal mi do dzisiaj troche mi przybylo :/ a na dodatek nic mi nie wychodzi, zakwas sie zepsul, nowy nie wyszedl, chleb nie wyrosl... jakas masakra. to co sobie przyrzadzam jest wrecz paskudne.. fuj ![]() na prawde nie wiem co sie stalo..... tak tylko chcialam sie wyzalic. ![]()
#4947 |
Rozeznanie
|
A ja dziewczyny właśnie chyba strasznie grzeszę... Nie mogąc wyjśc z domu, a będąc bardzo głodna i nie robiąc wcześniej zakupów, postanowiłam, że zrobię obiad z tego, co znajdę w domu. I właśnie przyrządzam coś takiego: zapiekane papryczki nadziewane takim małym mixem - rzodkiewka + pomidor + feta, góra kalafiora i do tego ... kotlet schabowy:/ Odkroiłam wszystko, co było tłuste, ale pewnie nie można czegoś takiego zrobic, prawda? Smażę go na oliwie. Posypałam solą i pieprzem tylko i zrobiłam "sos czosnkowy", tzn. jogurt naturalny + czosnek i mam zamiar zaraz polac tym mięso.
Masakra. Nauczę się robic zakupy wcześniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzieś Ty w schabie widziała tłuszcz, bo jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić ![]() ![]() zakładam, że kotlet bez panierki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Rozeznanie
|
Chodzi mi o ten schab. Przynajmniej w tym, który był u mnie w domu był cały bok z tłuszczu...
Zapiekana rzodkiewka mi akurat zasmakowała, mniej papryka, której szczerze mówiąc średnio lubię, no ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma ![]() Kotlet oczywiście bez panierki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale osobiscie zjadlabym owsianke, pozniej jakiego zawijasa lub pestki z wiesniakiem, obiad, cos lekkiego - jablko z kawalkiem twarogu i kolacja to moze ta salatke - no ale to ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jadam od czasu do czasu. No chyba, ze w panierce z bulki tartej zrobilas. DO panierowania polecam otreby orkiszowe - u mnie hit, jesli chodzi o "tradycyjne" kotlety - nawet tzet nie narzeka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.