![]() |
#4921 | |||||||
kosmitka
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A przeżycia miałaś - mam nadzieję, że i Ty cała, i auto całe. I że z koleżanką nic poważnego. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Miłego dnia!!!
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli graniczna to ja nic nie poradzę ![]() Cytuję: Interpretacja wyniku: > Wysoka awidność IgG: Infekcja „starsza” niż 3 m-ce. > Niska awidność IgG: Infekcja „młodsza” niż 3 m-ce. > Graniczna widność: Wynik niejednoznaczny. ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() (Choć przy ciemnych kotach ciemniejszy bardziej praktyczny.) Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-02-16 o 07:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Zadomowienie
|
Kropeczko a jak jest graniczna to co wtedy? Powtarza się wyniki, Bierze jakieś leki? hmm w piątek mam wizytę dopiero. A mi wyszło to
Cytomegalovirus Awidnośc przeciwcaiął w klasie IgG 0,74 Index niska 0-0,20 graniczna 0,21-0,79 wysoka 0,8 Tylko wczoraj mój mąż mi powiedział że kiedyś iął wykrytego tego wirusa przy operacji. I szok lekki Czy to ma znaczenie? Podejrzewam że tak? Ale chyba do piątko mogę poczekać? Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-02-16 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Zakorzenienie
|
Ja bym powtarzała.
Nie ma opracowanych żadnych konkretnych metod leczenia kobiet w ciąży. Zakażenie męża nie ma znaczenia, jego krew nie krąży w łożysku, nie dostaje się do dziecka. Maluch nie przejdzie też przez jego drogi rodne. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-02-16 o 08:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Coralady, jak się czujesz po tym wypadku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynki, może i na mnie zagłosujecie?
pliiiiiis ![]() Zagłosuj Na Mnie https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=109001 |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
Teraz wszystkie będziemy prosiły o głosy. Można na jedną osobę oddać jeden głos dziennie z jednego IP więc klikajcie ile się da do 8 marca
![]()
#4928 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Agabil co do wypadku to nam sie nic nie stało,bo jechalismy terenówa znajomych,drobne obrazenia,ale huk był i nieźle się wystraszylismy.Poza tym w zaspe wjechalismy(bo gdzies musielismy odbić)i odkopywalismy sie trochę.Gorzej z kolezanką którą Gopr zwiózł ze stoku,bo ma duży problem z kolanem i szrame na policzku ![]() Ja już dzisiaj doszłam do siebie,choć dalej jestem cała obolała,a w dodatku zaczął nam sie remont salonu,więc roboty będę miała w domu po powrocie.Mam nadzieję,ze szybko się z tym uwiniemy. Ilono piękna beta ![]() A jak tam Pomidora,Velutto,Darianna? |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Zadomowienie
|
Hej
Miałam ciężki dzień tzn bardzo nerwowy ![]() dobrze że idę dziś do Teatru, odstresuje się troszke |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
ja na chwile, ale juz zapomnialam, co mialam napisac...
![]() Ilonko, i tak zrob. pamietaj: dmuchamy na zimne! a Tobie stres, przemeczenie i nerwy teraz nie potrzebne, prawda? Wybaczcie, ze nie czytam. sciskam wszystkie razem i kazda z osobna!!!!!!!!!!!!
![]() |
#4931 |
Raczkowanie
|
Witajcie. Niedawno była mowa o wrogości śluzu i przeciwciałach, więc napiszę Wam co powiedział mi lekarz. Gdy pytałam o to, powiedział, że światowa medycyna już nie zwraca na to uwagi, bo nie to jest przyczyną braku ciąży
![]() Wcześniej mówił mi, co już tu pisałam, że podwyższona prolaktyna też nie ma znaczenia i nie ma sensu jej zbijać. Lekarz ma jak dla mnie kontrowersyjne poglądy, ale jest znanym lekarzem u mnie w mieście. Efektem mojej wizyty jest przepisanie Clo i luteiny. Pierwszy raz będę brała Clo i nic nie czytam o tym w necie, by się nie wystraszyć ![]() Mogę brać to przez pół roku a następnie lekarz proponuje laparoskopię, by sprawdzić, czy nie mam endometriozy. Oby do tego nie doszło ![]() Jagooda nic nie piszesz, pewnie jest Ci ciężko, więc ściskam Cię wirtualnie.
#4932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4933 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
Jestem starą staraczką (nasza starania trwały ponad dwa lata w tym raz udało się zajść w ciążę niestety nie wyszło - takich historii na tym wątku pełno) dawno temu podczytywałam trochę ten wątek - dużo mnie nauczył i dużo się dowiedziałam i mam pytanie do dziewczyn z Krakowa o namiary na jakiś dobrych specjalistów od niepłodności - gdyż do mojego lekarza coraz trudniej się dostać... Co do badań na cytomegalie to jeśli Ilona robiłaś w diagnostyce to powtórz ale koniecznie w innym laboratorium - w diagnostyce często wychodzą dziwne wyniki mi tam wyszło, że przechodzę tą chorobę natomiast później robiłam w Instytucie wirusologi i wyszło że jestem zdrowa - z tego też co mówiła mi pani doktor wiele kobiet miało złe wyniki z diagnostyki.
#4934 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 |
kosmitka
|
Ilonka, dzidzia najważniejsza. Dbaj o siebie, proszę.
Jota jakie dostałaś dawkowanie clo? Ja biorę od 3 do 7 dc po pół tabletki, potem od 9 do max 12 dc gonal. Potem po owu luteina 2x2 przez 10 dni. Ma wspomagać owulację, do tego pod kontrolą lekarza - monitoring w trakcie cyklu.
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
![]() Melduję, że żyję i podczytuję, czuję się całkiem, całkiem ![]() Dzisiaj moja kota miała sterylizację - siedzi biedna w zielonym fartuszku, coby rany nie rozdrapać, co chwilę się z wielkim wysiłkiem podnosi i szurając głową o ziemię próbuje chodzić. Normalnie serce pęka na taki widok. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo ona taka biedna jest. Konczitko, ja jeszcze proszę, żeby mnie nie przenosić - jak mi się skończy I trymestr, jak następne usg 3 marca wyjdzie dobrze, to wtedy poproszę ![]() Kochane, trzymam ciągle za wszystkie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Zakorzenienie
|
Hejka
Ja was podczytuje ale jakoś nie chcę się wtrącać .. ale jestem , czytam ![]() Przesyłam fluidki od córci i synka i pozdrawiam serdecznie mój ukochany wątek ![]()
#4939 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja osobiście od kilku już lat chodzę do prof.Krzyśka jest on kierownikiem oddziału endok.ginekologi na Kopernika drugi polecany prze ze mnie lekarz to Maciej Kostyk przyjmuje niestety tylko prywatnie i wizyta niestety kosztuje ale jest jednym z najlepszych specjalistów odnośnie niepłodności ...a trzeci to dr.Janeczko z centrum PERENS stara nazwa centrum in-vitro .... Jeżeli będziesz zainteresowana wizytą u któregoś z tych lekarzy to pisz do mnie na priv. to dam Ci namiary a i jeszcze słyszałam o jednym dobrym ale ja go nie znam osobiście to dr.Kuś Znam tez dobrze dr.Milewicza prawa rączka prof.Krzyśka na Kopernika jest w tym momencie ordynatorem endo.-ginekologi jest podobno b.dobry i wiedzę może dużą ma ale ja go osobiście nie polecam bo jest strasznym chamem i gburem a wiem bo miałam z nim nie raz do czynienie jak byłam na oddziale ![]() Ale Ci pierwsi lekarze prze ze mnie podani są najlepszymi specjalistami w Krakowie w problemie niepłodności i polecam całą trójkę ![]()
![]() |
#4940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No hej ja robiłam te badania w diagnostyce i pewnie je w piątek powtórzę u mojej Pani Dr bo mam wizyte a tam też można je robić. Ja chodzę do Dr Skamli i jestem bardzo zadowolona. Wiem że w Necie piszą różne rzeczy na jej temat (przede wszystkim to że jest sępem na kasę ) no ale jak ktoś się decyduje na prywatna klinikę to niestety musi płacić. Ja osobiście chodziłam do kilku lekarzy na NFZ i więcej nie pójdę chyba źle trafiałam. Jak bys chciała więcej informacji to pisz ![]() Ukryciorku oby do przodu z tym doktoratem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny!!!
Jota ja tez słyszałam o różnych teoriach na temat przeciwciał,wrogiego śluzu i podwyższonej prolaktyny.O ile mogłabym sie zgodzić,że podwyższona prolaktyna nie wpływa na zachodzenie w ciąże,to przeciwciała w krwi i wrogi śluz upośledzają lub uniemożliwiają zachodzenie w ciąże.Bo na chłopski rozum wrogi śluz zabija plemniki zaraz na początku drogi,więc nie mają szansy dostac się dalej,a przeciwciała robią to samo ale na innym etapie.Oczywiście nie jestem lekarzem i moja wiedza jest ograniczona w tym temacie.Uważam jednak,że u każdej kobiety może wygladac to inaczej.Jedna zajdzie w ciąze przy wrogim sluzie,a inna nie itd.Sama nie wiem co mysleć... Kociary dziś ponoć Dzień Kota!!!Ja mojej Fionce sprawie jakiś smakołyk,bo i tak się wybieram dziś do zoologicznego,bo przydałoby sie kocie zapasy uzupełnić.Więc dla wszystkich waszych podopiecznych dużo zdrówka i szczęśliwego kociego życia!!! Pomidora ugłaskaj swoją biedaczke kote od coralady!Oby szybko doszła do siebie.Moją niedługo też czeka to samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Raczkowanie
|
Heja
Jak mineły ostatki ? Ja wczoraj miałam niezapowiedzianą impreze z ludzimi z pracy. Troche sobie popilismy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ilonka nie mogę się doczekać twojego usg, jak będziesz mieć zdjęcie to koniecznie musisz nam pokazać ![]() ![]() Pomidora pogłaszcz kotka odemnie niech szybko wraca do zdrowia. Edytowane przez mamuska003 Czas edycji: 2010-02-17 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Zakorzenienie
|
Witajcie popielcowo
![]() gardlo booooli ![]() Ukryciorku , Ilonko...ale sie Wam promotorzy trafili...moze trzeba by im wytlumaczyc jak chlop krowie na rowie, ze doktorant to nie sluzacy....? ![]() Widze, ze sie nasze zaginione mamusie Pomidorka i Ania p odezwaly ! Dziewczyny super , ze wpadlyscie ![]() Dzis naprawde Dzien Kota ???? Kurcze, nic nie mam dla naszego szczesciarza....:rolleyes : Czy ktos moze ma jakies dobre wiesci odnosnie prognozy pogody? Bedzie wiosna? czy nadal epoka lodowcowa???? U nas znow rodzinny dramat, az mi sie nie chce pisac... ![]() sciskam!!
![]() |
#4945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Będzie wiosna. Słońce już inaczej świeci (u mnie dziś lampa!) i ptaki śpiewają. Nikusiu, doczytałam ostatnie zdanie Twojego posta. Nie wiem, co to za sytuacja, ale bardzo mi przykro. Przytulam. Edytowane przez ukrycior Czas edycji: 2010-02-17 o 09:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
A u mnie dzisiaj mróz
![]()
#4947 |
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza
![]() Gdzie się wszystkie podziały ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was stosowała proverę? Co to jest w ogóle za lek i jak na Was działała? Pytam w imieniu mojej znajomej z innego wątku.
#4948 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam Wam napisać że wczoraj poszliśmy z TŻ na Testosteron i odwołali bo aktor chory wrrr i na marzec nam termin przesuneli ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Nika nie martw się Słońce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny właśnie odebrałam wyniki badań. TSH mam za wysokie i koniecznie muszę iść jutro do lekarza. - już wiem dlaczego ciągle mi zimno mimo brania euthyroxu.
Ale zastanawia mnie wynik progesteronu. 30ng/ml. Trochę za wysoki chyba nonie? Czy to może być wynikiem stosowania luteiny? Zawsze po luteinie owszem skakał mi progesteron ale do max 14-15ng/ml
#4950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.