|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Dziewczyny mam do znow mam do Was pytanko
![]() Czy Wasze dzieciaczki dużo gugają? ? Mój Kuba jak jeszcze do niedawna duzo "gadał" teraz sie zaciał i tylko robi pierdzioszki ze sliny, mlaska, puszcza banki. Sporadycznie uda mu sie cos gugnąć. Czy to jest normalne? Wiem, moze glupia jestem, ze wyszkukuje problemy ale tak zaczełam sie tym martwic.
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
pakusia dżizas dzięki,ale ja nie chcialam,żebyś ryczała
A Kordianek jak najbardziej w planach,a jeśli nie chłopczyk to będzie Blanka albo Jaśmina![]() Właśnie małej kupiłam coś takiego. |
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
Cassandra nie martw się,to normalne.Moja też tak miała,bunt jakiś czy coś
a teraz znowu gada jak najęta i wczoraj to jej się nawet "kuwa" udało powiedzieć.Jak dobrze,że nie wie co to znaczy mam taką nadzieję |
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak był mniejszy to wiecej gaworzył He he
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny chcialam zeby ktos z boku spojrzal na to bo juz sie zatsnawialam czy to aby ze mna jest cos nie tak..ze przesadzam
tz zadzwonil i powiedzial ze mu sie nie chce nigdzie isc.. moj tez nie wychodzi na sdlugo od kad jest Bryan na swiecie mowi ze teskni itp ale tu nie chodzi o to chodzi o to ze ja chce uslyszec ''Klaudia zadzwon po mamie niech zostanie z malym a ja cie zabieram na kolacje,, albo do pubu'' :rolleyes :ja tez chce wyjsc gdzies no ale nic.. pogadam z nim dzis sobie
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mamy z kim dziecko zostawic. Siedze całymi dniami sama w domu (bo on w pracy). Czasami mam ochote gdzies wyskoczyc, chociazby na piwko do baru.
|
|
|
#4927 |
|
Zadomowienie
|
Ursull poznalam mojego TŻ w pracy, byl moim liniowym na linii produkcyjnej gazet, byl taki troskliwy i opiekunczy i mial szacunek do swoich pracownikow, zawsze sluzyl pomacna dlonia
Moj maly jak narazie gaworzy i piszczy na calego, juz tak fajnie sklada usta i chce cos powiedziec, to jest takie slodkie ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Śliczne ubranko
|
|
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() gosik oby mi nie wyrosly na cyckach O jej 500 zl kurtka...duzo troche musi byc cieplusia i slicznapoiglot Filip ostatnio opatulal sie pieluszka tetrowa tak jak szalikiem i bardzo sie wystraszylam ze moze zacisnac sobie pieluszke na szyjce w ten sposob i sie poddusic, wiec wpadlysmy z mama na pomysl, zeby pokroic pieluszke tetrowa na 4 czesci i obszyc zeby byla mniejsza i zeby juz nie mogl sobie owijac szyjki... A musi miec pieluszke bo sie do niej przytula jak zasypia...Co do tzta to rozumiem Cie, a on jest niepowazny. Ale tacy sa faceci. Zamiast spedzic ten czas z nami oni wola isc na piwo bo caly tydzien pracuja...a my co robimy???lezymy i sie byczymy. Z reszta faceci sa tacy niedomyslni... Ja mysle ze nie przesadzasz to on przesadza ze co tydzien musi wyjsc na piwo...ja mojemu ukrucilam bo tez chcial kiedy raz w tygodniu gdzies sobie wychodzic. Powiedzialam mu ze teraz ma dziecko i z nim ma byc a nie z kolegami i skonczylo sie. Klaudusia badz bardziej stanowcza, powiedz mu najpierw ze chcialabys zeby z Wami spedzal ten czas, przeciez razem mozecie odpoczywac, czy odpoczynek to sie rowna piwo? A jak woli piwo, to stan sie znow obojetna, bo oni i tak na przekor zawsze robia i pewnie zabranianie nic nie da. ursull moim zdaniem ladniej Ci bylo w blondzie ![]() Haruna oj nas to nie da sie chyba nadrobic ![]() slicznie wygladacie z Danielkiem ![]() wspolczuje porodu ![]() Vila moj Filip na poczatku zjadal po pare lyzeczek zupki i deserku. W tej chwili daje mu rano jak wstanie mleko z kleikiem (kleiku dodaje na 180 ml 2 plaskie lyzeczki) potem po nast snie (ok 4 godz od mleczka) daje mu deserek z owocow: np winogron, jabluszek, gruszek, brzoskwini itd (po ugotowaniu owocow pokrojonych w kawaleczki miksuje je na papke w blenderze ) i taka papke owocowa podaje. Deserku zjada mi ok 100-150 ml. Po godz, od deserku moje dziecko przewaznie chce mleko...potem po nast snie daje mu zupke-papke jarzynowa (gotuje mu z ziemniaka, marchewki, pietruszki, selera, brokula, cukini itd) teraz zjada ok 150-180 ml zupy.(gotuje warzywa pokrojone w kawalki, dodaje oliwe z oliwek, kleik kukurydziany na 200 ml 2 lyzeczki i miksuje na papke). Byl czas kiedy po zupie wytrzymywal do 3 godz a teraz ma chyba jakis skok bo zje 180 ml zupy i po godzinie chce mleko. Na noc po kapieli robie mu mleko 200 ml (juz wymieszanego) i do niego dodaje 2 lyzeczki plaskie kleiku. Kleik podaje tym samym smokiem co mleko, bo moj maly nie lubi gestych konststencji wiec nawet po tych dwoch lyzeczkach kleiku nie jest takie geste i jakos mu leci przez tego smoka. Codziennie dziecko w 6 m-cu zycia powinno dostac zupke (czyli ta papke jarzynowa) i przecier owocowy lub sok warzywny: no a pozostale posilki to mleko..http://www.ptd.republika.pl/strony/karmienie.html ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Karolinka ta ostatnia zabaweczka (te pileczki co wyskakuja) jest swietna...moja bratanica bawi sie czyms takim od roczku do teraz a ma 5 lat, zawsze uwielbiala ta zabawke
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-11-01 o 16:22 |
|
|
|
#4930 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a ja chyba bede jedyna, ktora sie z Wami nie zgodzi(tylko nie bijta
)jezeli chodzi o wychodzenie Tz z domu. Moj wychodzi raz w tygodniu i mi to nie przeszkadza...tylko, ze ja wychodze 3 razy hihihih ja wprawdzie na fitness i nieraz na basen lub z dziewczynami na kawke Ale serio mi jak na razie to nie przeszkadza bo z niczym nie przesadza i jak go poprosze to nigdzie nie pojdzie, liczy sie z moim zdaniem. Ja uwazam, ze osobno nam od zycia tez sie cos nalezy, jestesmy mlodzi i nie musimy calych wolnych chwil spedzac tylko razem. A zem sie rozpisala ![]() Haruna witaj! Cudny synus i widac niepolskie korzenie ![]() Juz chyba dzis nie zajrze, bo jutro pierwszy dzien w pracy i trzeba sie przygotowac...odezwe sie jutro po...trzymajcie kochane kciuki zebym przezyla ten dzien.... ryczec mi sie chce |
|
|
|
#4931 |
|
Wtajemniczenie
|
Superzabula mocno zaciskamy z Natankiem kciuki!
pierwszy dzien najgorszy z kazdym nastepnym bedzie lepiej Poiglot moim zdaniem wogole nie przesadzasz on tez czasem tego nie rozumie... a zeby przyszedl po 2 godz i powiedzial ze bezemnie glupio... co prawda zawsze mowi ze woli ze mna, ale widze ze z kolegami rownie chetnie wychodzi... Haruno wspolczuje porodu dlugo jestes ze swoim Tz? Esti sliczna jestes moze jak znajde zdjecie jakies to Wam pokaze cos doradzicie
|
#4932 |
|
Zadomowienie
|
Kuroikaze jestesmy razem gdzies z 16 miesiecy
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
superzabulkoo ale widzisz roznica polega na tym ze i ty wychodzisz.. spedzasz jakos ten czas..
![]() a my to mowimy o tym kiedy to facet wychodzi a kobieta siedzi caly czas w domu.. tak jest u mnie tak jest u Cassandry i napewno i wielu mamusiek.. ![]() ![]() kurokaize moj tez mowi ze woli ze mna... ![]() wiesz jak on gdzies idzie sam z kolegami to ja sie nie chce wchrzaniac.. ja tez mam swoje tematy z przyjaciolkami i nie chce zeby tz np ze mna do niej poszedl.. bo po co? niech sobie idzie z kumplami ale niech to wszystko jakos podzieli.. ja tez musze wyjsc kurde nie jestem jakim ptaszkiem ktory ma byc non stop zamkniety w klatce.. w kazdym badz razie.. nawet jezeli to ptaszek ktoregos dnia sie wk.. i odleci ![]() agusia swiete slowa faceci to sa naprawde dzieci.... duze dzieci.. moj to byl rozpieszczany przez mamusie mysli ze moze wiecej niz ja.. .. no i teraz jak tesciowa byla to widzialam ze moj tz to jej maly ukochany syneczek..przy niej zachowywal sie jakk dziecko.. doslownie mam nadzieje ze Mojego Bryana tak nie rozpieszcze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- a no to malutko, ale ja ze swoim tez niezadlugo
|
#4934 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam zdjecie, stare, teraz mam wlosy ciemniejsze (ale bede rozjasniac...
) najbardziej to mnie wkurza moja grzywka... poradzicie cos?Haruno o to szybko synka macie najwazniejsze ze sie kochacie i jestescie szczesliwi ![]() Poiglot hihi dokladnie kiedys sie wkur..., i odlecisz
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym kolorku ci ladnie bylo ale mi sie wydaje ze ladniej by ci bylo w jasnych wloskach poniewaz masz taka delikatna dziewczeca urode.. ![]() no i te brazowe oczy.. sliczniemoze balejage??wlosy wyprostowane scieniowane..? )
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
ja sie ze swoim "mecze" rowne 77 miesiecy
ale najwazniejsze ze sie kochacie ![]() Cytat:
![]() ejjjj my zaraz konczymy 2 czesc !!!!!1
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-11-01 o 17:31 |
|
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcialabym zalozyc III czesc..
ale pewnie ktoras mnie wyprzedzi hehesliczna jest... )ja ze swoim mieszkam juz 16 miesiecy prawie.. ale ten czas leci
|
#4938 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja ze swoim prawie 3 lata
![]() dziekuje dziewczyny, milo mi, baleyage odpada Klaudia ja mojemu 100 razy tlumacze ze przykro jak wychodzi i nie pomysli ze moze ja tez bym sie urwała. czasem mysle ze rozumie ale czasem... powiedzial kiedys ze nie idzie z kolegami nigdzie bo ja sie obrazam ![]() Pakusia 77 miesiecy... wow mojemu mezowi tez ten kolor sie podobal. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Klaudia to zakładaj smiało, przeciez chyba nikt nie bedzie mial nic przeciw?? strasznie mi sie podobaja beze na włosach, ale ja zle w jasnych (chyba ) wygladam...
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-11-01 o 17:40 |
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
pozwolilam sobie i zalozylam...
Jeej marzylam o tym!!!!!!!!! kurokaize moj tak samo.. chyba mamy podobny typ tztow.. ...on czasem jest taki kochany.. ze ojej a czasem go bym poprostu zabila;/
|
#4940 |
|
Zadomowienie
|
Ślicznie wygladasz tam na zdjeciu, pasuje Ci ten kolor, do tego bym zrobila cienkie kremowe pasemka miodzio
chyba sama sobie tak zrobie![]() No szybko mamy synka, ale to dlatego, ze ja juz wiedzialam, ze to TEN FACET i chcialam miec dzidzie
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
kurokaize twoj tz ma ladny kolorek oczu!
)
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
kuroikaze zrób jasne pasemka!
i nic więcej. jesteś śliczna naturalna i dziewczęca, ja tak zawsze chciałam wyglądaćesti ja Cię widzę w kręconych włosach i z tym kolorkiempoiglot link mi proszę dać do wątku
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już nie jestem ostatnia, która tu dołączyła. Synek śliczny i moim zdaniem bardzo do Ciebie podobny a przejść podczas porodu bardzo współczujęFionka dołączam do gratulacji dla Mamy Poiglot mój Kuba też lubi zakrywać sie pieluszką, kocykiem, kołderką tylko że jest to fajne bo ja mówie >nie ma nie ma Kubusia< on sie wtedy odsłania i po >jest Kubuś<wybucha śmiechem ![]() Cinusiowa chciałam Cię kiedyś zapytać skad ten Cinus bo ja mojego Kubka nazywam Cinek (od prze-Cinek) ale już chyba wiem Mar-Cinuś? Natomiast wstyd się przyznać więc powiem pocichutku: nadal nie wiem skąd sie wziął wizażowy skrót tż? |
|
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
Milenko tz to znaczy -towazysz zycia
![]()
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuroikaze śliczna jesteś, taka młodziutka
|
|
|
#4947 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJ, NAJ DLA MARCELKA Z OKAZJI 6 MIES I BARTOSZKA Z OKAZJI 5 MIES
gapa ze mnie
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
ja Was pobije ja z moim już jakieś 8 lat ok 96 miesięcy
|
|
|
|
#4950 |
|
Zadomowienie
|
Hej Sroczki.
Jestem ![]() Widzę, ze podoba wam sie nowe hasło to super, ciesze sie. Nie czytałam was bardzo dokładnie, tylko przejrzałam. Jest jakies inne „konkurencyjne” hasło?![]() Fionka Mamie życzymy zdrówka ursull nie wierze w te trzy grosze dla Kruszynki, której zdjecie wkleiłaś na nk. Pewnie nie jedna osoba chetnie by jej pomogła, ale nie w ten sposób! O! Nowa Mamunia A odnośnie dodawania filmów moich Bąbli to POWTARZAM: prywatnych filmów na youtuba nie dołącze ![]() A teraz popijam sobie grzańca (piwo z miodem i sokiem malinowym, bo gardełko boli) i lece oglądać „Lawinę”. Do jutra. Papa
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

a teraz znowu gada jak najęta i wczoraj to jej się nawet "kuwa" udało powiedzieć.Jak dobrze,że nie wie co to znaczy
:rolleyes :
A mamy z kim dziecko zostawic. Siedze całymi dniami sama w domu (bo on w pracy). Czasami mam ochote gdzies wyskoczyc, chociazby na piwko do baru.

)jezeli chodzi o wychodzenie Tz z domu. Moj wychodzi raz w tygodniu
pierwszy dzien najgorszy z kazdym nastepnym bedzie lepiej 

.. no i teraz jak tesciowa byla to widzialam ze moj tz to jej maly ukochany syneczek..

Mamie życzymy zdrówka