|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
a tu artykuł o tym, że woda źródlana jest wskazana dla kobiet w ciąży
http://pozytywy.com/artykuly/11304-e...-woda-zrodlana więc o co chodzi faktyczni e ciężko stwierdzić, która woda jest najlepsza...najlepiej będzie zapytać lekarza...
|
|
#4922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
Mmmm mój krem z brokułów za chwilę będzie gotowy
|
|
|
|
|
#4923 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki co myslicie o tych spodnaich? nie wiem czy sie zdecydowac i czy beda wygodne:
http://allegro.pl/supermodne-spodnie...303467255.html |
|
|
|
#4924 |
|
Rozeznanie
|
witam
wczoraj mialam jakis problem i mi sie nie chcialo forum wlaczyc.. bylam wczoraj w realu w koncu i kupilam ten zestaw 13 elementowy od 0 do 3 miesiecy za 60 zl i jak dla mnie to super jest |
|
|
|
#4925 |
|
Zadomowienie
|
Blackrose4u nie zgadniesz
ja też zamierzam robic krem z brokułówWikakika całkiem fajne te spodnie...ja ostatnio kupiłam w H&M są świetnie nie dość, że mają wewnętrzną regulację na guziki, to jeszcze są z fajnego materiału, który się rozciąga ale nie wypycha na kolanach, czy tyłku
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2010-12-01 o 12:57 |
|
|
|
#4926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzisz tu są one jakby szyte jednym ciągiem. hmmm nie wiem czy zrozumiałaś bo trochę to zawiło napisałam haha |
|
|
|
|
#4927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to będziemy wcinać dzisiaj to samo ja mam do tego bagietke czosnkową, myślałam o jajku ale zostawie w lodówce na "czarną godzinę" wymyśliłam pare tytułów na nową część wątku, ale podziele się jak skoncze zupe
|
|
|
|
|
#4928 |
|
Rozeznanie
|
megi dzieki za pomoc, doskonale wiem o co ci chodzi, wiec postaram sie poszukac spodni wlasnie uszytych bez guzika i paska jak w normalnych spodniach
|
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
jejku jak ja się za wami stęskniłam
nas też zasypało (okolice wrocławia ) na podwórku mamy hałdę śniegu ogólnie ślicznie to wygląda ale jest tak zimno że aż się wychodzić nie chce cieszę się że do pracy nie chodzę obecnie![]() ja dziś się tak sobie czuję boli mnie brzuch jak na @ tak co jakiś czas to chyba delikatne skurcze wzięłam nos-pę zobaczymy nie jest to straszny ból ale taki nieprzyjemny no i zaczynam dziś 23 tydzień i tym samym 6 miesiąc montii z tą wagą to gdzieś czytałam że próg błędu jest 600g dlatego nieraz przecież przed samym porodem na usg wychodzi inna waga a dziecko się rodzi z inną aja1 śliczne imię gratuluję Basi ![]() diatoma oj nie dziwię ci się sama przeżywałam jak siostrę chłopak rzucił nie mogłam patrzeć jak biedna cierpi. ale to minie - musi po prostu oswoić się z tym pozna inną zobaczysz będzie dobrze n.ik.a bardzo fajna ta stronka ja już otrzymałam wszystkie lekcje od położnej ![]() ach jak dobrze że to forum działa no normalnie jestem uzależniona i muszę się wam pochwalić bo wylicytowałam dla synka to: http://allegro.pl/next-65-szt-dla-ch...330096049.html
|
#4930 |
|
Zadomowienie
|
Wikakika a ja mam ten guzik i pasek tak jak w normalnych jeansach i wcale nie narzekam...są bardzo wygodne, nie gniotą - nie wiem jak bedzie z tymi, ale źle nie wyglądają...ważne aby były dobrze skrojone
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz nadają mi się jedynie do pozycji półleżącej
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4932 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje propozycje na kolejną część wątku:
1. Trzeci trymestr już mamy, więc szpitale wybieramy 2. Coraz większe mamy brzuszki bo nosimy w nich maluszki 3. Zima już nadchodzi, ale każda z nas na wiosnę rodzi 4. Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy mój faworyt nr 4
|
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene1987 ooo,dużo tego
Dziewczyny,wcześniej co nieco wspominałam,ale jeszcze raz się przypomnę-sprzedaję obecnie ubranka dla dzieci na Allegro,wszystkie pochodzą z Anglii,nowiutkie z metkami. Jeśli będziecie zainteresowane,to zapraszam. Na razie wystawiłam pierwsze 12 rzeczy,ale sukcesywnie będzie ich coraz więcej. Może akurat komuś się spodobają... ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Ja też byłabym za 4
|
|
#4934 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja piję żywiec zdrój szczerze mówiąc nigdy się nie zastanawiałam nad tym teraz dopiero przeczytałam że to woda źródlana Cytat:
![]() Cytat:
tylko niektóre jeszcze 3 trymestru nie mają ja dopiero 6 miesiąc zaczynam jeszcze miesiąc ale może być jak dla mnie i tak![]() Cytat:
podaj linka do tych twoich aukcji bo nie wiem czy podawałaś
|
|
#4935 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/ocieplana-kurteczk...344593672.html http://allegro.pl/ocieplany-polar-z-...344593859.html http://allegro.pl/ocieplana-kurtka-t...344596377.html http://allegro.pl/polar-z-kapturem-n...346188253.html http://allegro.pl/ciepla-bluza-marks...346188362.html http://allegro.pl/przesliczny-sweter...346188463.html http://allegro.pl/polarowa-pizamka-p...344592733.html http://allegro.pl/ocieplana-bluza-dl...346188596.html http://allegro.pl/stylowe-trampki-w-...346188757.html http://allegro.pl/welniany-sweterek-...346188866.html
|
|
|
#4937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo ciut zmodyfikować moją propozycje ![]() 87czarna już patrze co tam masz ciekawego
|
|
|
|
|
#4938 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam kochane po dłuższej przerwie
stęskniłam się widzę że aja1 wróciła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale nie z powodu zgagi a wzdęć Cytat:
już 4 dni na tronie nie byłam mój też Cytat:
szok chyba rzeczywiście się pomylił montii trzymam kciuki za zdane kolosy aja1 gratuluje nika ja ostatnio wyczytałam że w ciąży może wzrosnąć ilość białych krwinek i że to jest normalne, pewnie jest jakaś granica ale to już lekarz ci powie jak pokażesz mu wyniki dziękuje za stronkę blackrose mąż nie ma się na co wściekać bo za pół darmo ciuszki kupiłaś co do wody to pije taką jaką mąż kupi czyli różną Cytat:
zazdroszczę bo u mnie lecą i zatrzymać się nie chcą montii ty chyba też już stanęłaś bo od jakiegoś czasu ważysz te 12 ![]() Cytat:
![]() eirene super ciuszki udało ci się wylicytować i to za taką niską cenę Cytat:
byliśmy dziś na zakupach i kupiłam kocyk dla Nadii, chciałam zielony z żabką ale nie było to wzięłam żółty z misiem za 24 zeta więc zaoszczędziłam na przesyłce :P http://allegro.pl/sliczny-puszysty-k...339275207.html no i pochwalę się swoim brzuszkiem bo od dwóch tyg wywaliło go do przodu że sama siebie nie poznaje
|
||||||||
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
wanilia83 O Boziu,maluśki masz ten brzuszek
Który to tydzień?
|
|
#4940 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczynki po bardzo dlugiej nieobecnosci -popsul mi sie net
.......u mnie brzucho wielki sie robi jak balon a to dopiero 22 tydz i dopiero jutro mam polowkowe bo wczesniej sie nie stety nie dalo i caly czas zyje w niepewnosci co tam z dzidzia i kto sie w brzuszku rusza chlopczyk czy dziewuszka ![]() wanilia83 ktory jestes tydz.?Bo brzusio nie za duze moje wieksze i juz 7kg do przodu a gdzie tu dalej ale z pioerwszym tez przytylam 17kg wiec teraz tez sie tylu sopdziewam grunt zeby wiecej nie byli
|
|
|
|
#4941 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do propozycji to może być 4, bo prędzej czy później każda z nas wejdzie w 3 trymestr ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
![]() Wanilia83 jaki zgrabny brzuszek. ja mam taką piłkę że szok |
||
|
|
|
#4942 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Apropo zaparc to ja sie tez mecze wanilia, bardzo apetyczny brzuszek, ktory to tydzien? Edytowane przez wikakika Czas edycji: 2010-12-01 o 14:29 |
||
|
|
|
#4943 |
|
Wtajemniczenie
|
wanilia83 no brzusio urósł. Moim zdaniem już spory jest, który tydzień? Wieczorkiem też się pochwalę
![]() niestety nie pamiętam tych wcześniejszych propozycji, autorki jak mogą to niech powtórzą |
|
|
|
#4944 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
podziękował ![]() jestem w 25 tyg ( dokładnie 24 i 3 dzień) 86 cm pod pępkiem 6 kg + monika a kojarzysz kiedy w poprzedniej ciąży tyłaś najwięcej, trzymam kciuki za jutrzejsze usg ![]() Cytat:
wikakika to widzę że razem z zaparciami się będziemy męczyć w gazecie mama i ja wyczytałam że duphalac można ale zapomniałam zapytać gin
|
|
#4945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wanilia83 śliczny brzuszek zgrabniutki to i ja się swoim pochwalę dziś zaczynamy 23 tydzień ![]() 22 tydzień.JPG i jeszcze się pochwalę co mi mama zrobiła na drutach dla synka ![]() sweterek1.JPG sweterek2.jpg
|
|
#4946 |
|
Zadomowienie
|
Wikakika mi też ten krój spodni na początku nie przeszkadzał, bo kupiłam je jakoś pod koniec września. Ale teraz to tragedia. Ogólnie to był mój pierwszy zakup ciążowy i nie wiedziałam na co zwracać uwagę. Ale potem jak chciałam kupić inne spodnie i pojechałam do H&M i przymierzyłam takie czarne elegancki to normalnie widziałam różnicę. inny krój i w ogóle o wiele wiele wygodniejsze. także w tych jeansach też chodzę, ale żeby w nich siedzieć dłużej czy coś to odpada.
|
|
|
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
aja1 różowe gratulację
wanilia83 śliczny brzuszek ![]() Ja też ostatnio robiłam foty brzusia, jest już dużyyyy ![]() Dzisiaj kupiłam na all leginsy ocieplane i taką tunikę http://allegro.pl/ciazowe-tuniko-suk...330459838.html Tylko jestem ciekawa jak trafiałam z rozmiarem ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
ja też farbuje włosy i sprzątam
|
|
#4948 |
|
Zadomowienie
|
Kurka nie moge Was dogonic!!!!! Utknelam na 158str i serv padl. Teraz wchodze i za chwile znowu 10 str do nadrobienia. Normalnie zabic to za malo
Wrocilam z miasta. Mam tyle do napisania, ze szok, ale to za chwile. Jeszcze kompa dzis nie mialam odpalonego i musze porobic pare rzeczy. Mama wyciagnela mnie do 2 lumpkow i o boze . Jak dojde do ladu to powklejam zdjecia
|
|
|
|
#4949 |
|
Wtajemniczenie
|
wanilia83 to o dzień jesteś za mną bo u mnie już 24tc i 4dzień
eirene brzusio jak na synka a ubranka śliczne jak się ego nie pojawi to mogę ponownie zająć się wątkiem ![]() iizabela tuniczka fajna |
|
|
|
#4950 |
|
Zadomowienie
|
Eirene super brzusio
no i mama (babcia) utalentowana jak takie małe cuda robi ja umię tylko szalik haha
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

faktyczni e ciężko stwierdzić, która woda jest najlepsza...najlepiej będzie zapytać lekarza...

wczoraj mialam jakis problem i mi sie nie chcialo forum wlaczyc.. bylam wczoraj w realu w koncu i kupilam ten zestaw 13 elementowy od 0 do 3 miesiecy za 60 zl i jak dla mnie to super jest
ja też zamierzam robic krem z brokułów
) na podwórku mamy hałdę śniegu ogólnie ślicznie to wygląda ale jest tak zimno że aż się wychodzić nie chce cieszę się że do pracy nie chodzę obecnie
teraz nadają mi się jedynie do pozycji półleżącej

ale nie z powodu zgagi a wzdęć
już 4 dni na tronie nie byłam

.......u mnie brzucho wielki sie robi jak balon a to dopiero 22 tydz i dopiero jutro mam polowkowe bo wczesniej sie nie stety nie dalo 
. Jak dojde do ladu to powklejam zdjecia
a ubranka śliczne