Walczymy o nasze marzenia! cz.3 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 19:06   #4921
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3

To i ja się tak nieśmiało poczęstuję od Was dziewczyny, może akurat coś ruszy...

Coralady ja myślę, że za rok już spokojnie będziesz popylać na rowerze z córcią w foteliku Bo teraz to pewnie jeszcze za malutka, ale w przyszłym roku już chyba da radę usiedzieć Moja bratanica ma 1,5 roku i też już ją czasem wożą, a ona to uwielbia. Grunt to odpowiedni fotelik i w drogę!!!

Malinka Malutka jest cudna na pewno wszystko będzie z nią w porządku, skoro lekarz mówi, żeby się nie przejmować to nie ma się co zamartwiać na zapas

Paulinaizabela oj Ty bidoku ale mam nadzieję, że w Paryżu się wygrzejecie, a może nawet w Polsce jeszcze załapiecie trochę lata, bo czasami wrzesień potrafi być bardzo ciepły Sama na to liczę, bo tak na nam się marzy jakiś parodniowy wypad w Tatry jak już nie będzie takich tłumów...

Acha, z nowości to zapisałam się w końcu na konsulatcje przedoperacyjną do lekarza, który mi ewentualnie będzie robił laparo. Tylko niestety muszę jechać do Warszawy i to na dwa dni, bo nie obrócę w ciągu jednego dnia tam i z powrotem. Ale to dopiero w połowie września, więc jeszcze trochę czasu jest, żeby sobie jakiś nocleg nagrać. A w ogóle to w Warszawie byłam może ze 4 razy w życiu i kompletnie nie znam miasta

Za to w piątek mam wizytę u gina w Krakowie, a tu mnie straszą strajkiem pociągów mam nadzieję, że do niego nie dojdzie, bo będzie problem z dojazdem...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 21:17   #4922
Irmusia81
Zakorzenienie

Malinko Lenka jest cudna Trzymam kciuki za Jej zdrówko

Karolca już 12 tydz... Ale to leci!

rinco a do jakiego gina w Krakowie się wybierasz? Do jakiejś kliniki?
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 13:04   #4923
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam z kawką

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Paulinaizabela oj Ty bidoku ale mam nadzieję, że w Paryżu się wygrzejecie, a może nawet w Polsce jeszcze załapiecie trochę lata, bo czasami wrzesień potrafi być bardzo ciepły Sama na to liczę, bo tak na nam się marzy jakiś parodniowy wypad w Tatry jak już nie będzie takich tłumów...

Acha, z nowości to zapisałam się w końcu na konsulatcje przedoperacyjną do lekarza, który mi ewentualnie będzie robił laparo. Tylko niestety muszę jechać do Warszawy i to na dwa dni, bo nie obrócę w ciągu jednego dnia tam i z powrotem. Ale to dopiero w połowie września, więc jeszcze trochę czasu jest, żeby sobie jakiś nocleg nagrać. A w ogóle to w Warszawie byłam może ze 4 razy w życiu i kompletnie nie znam miasta

Za to w piątek mam wizytę u gina w Krakowie, a tu mnie straszą strajkiem pociągów mam nadzieję, że do niego nie dojdzie, bo będzie problem z dojazdem...
Sprawdzam pogodę na Paryż i ma być ładnie i ciepło
To prawda w Polsce wrzesień czasami upalny...mam nadzieję, że pogoda dopisze
Życzę w takim razie oby Wam pogoda dopisała i wycieczka doszła do skutku

Trzymam kciuki za obie wizyty

Ja muszę się zacząć też umawiać już na tewrześniowe wizyty...nie wiem jak tam z terminami w Gdńsku jakoś nie chce mi się za to zabrać...

Tacca Kochana a co u Ciebie?? odezwij się
Stary 2011-08-25, 07:44   #4924
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
rinco a do jakiego gina w Krakowie się wybierasz? Do jakiejś kliniki?
To chyba nie jest żadna klinika. Lęczę się u lekarza napro, a ten w Krakowie jest najbliższy od mojego miejsca zamieszkania.
Stary 2011-08-26, 21:22   #4925
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
To chyba nie jest żadna klinika. Lęczę się u lekarza napro, a ten w Krakowie jest najbliższy od mojego miejsca zamieszkania.
Rozumiem Trzymam kciuki

Paulinko proszę o zmianę daty @ na 24,08 cykl... kolejny Dziękuję
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 21:26   #4926
mezaga
Zakorzenienie

Hej laseczki - widzę, że mało się dzieje.
Odebrałam w tym tygodniu wyniki SHBG, DHEAS i androstendionu. SHBG jest za niskie - to by wyjaśniało mój hirsutyzm. No zobaczymy co powie lekarz we wtorek
Stary 2011-08-26, 21:55   #4927
rinco
Wtajemniczenie

Mezaga co to jest ten androstedium? Bo też mam to zrobić, a w sumie zapomniałam się spytać lekarza co to takiego, a na necie jeszcze nie szukałam

Ja byłam dziś na wizycie, ale w sumie to żadnych rewolucji, poza lekkim opierniczem, że nie zrobiliśmy jeszcze badania nasienia i drożności Tak że musimy się za to jak najszybciej wziąć. No i niestety znowu pojawiła się kwestia zrostów i laparo, więc chyba mnie to nie ominie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-27, 08:28   #4928
mezaga
Zakorzenienie

andristendion (nie androstendium) to androgen produkowany przez nadnercza i jajniki.
"Podwyższony androstendion występuje zarówno w PCOS jak i w dysfunkcji nadnerczy z tym, że w drugim przypadku jego stężenie jest przeważnie znacznie bardziej podwyższone niż w pierwszym"(źródło wiki28dni)
Stary 2011-08-27, 12:37   #4929
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Nie mam z kim Lilki zostawić,choc może się skusze na mała przejażdzkę jeszcze w tym roku
Lilke w koszyk i jedziecie (oczywiście żaruję ) A jak tam z tym konkursem, co klikałyśmy? Wygrała coś Lilka? Bo akurat wyjechałam na wakacje i nie wiem, jak się zakończył :/

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Hej kobietki!
Zostawiam Wam 12-tygodniowe fluidki
Ależ zasuwa czas Pamiętam, że ja nie mogłam się doczekać, aż będzie 12 tydzień Jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
hej kochaneu mnie ok ..
Alez ma cudne oczęta Nie zapeszając oczywiście

A u nas leci 30t.c Robi się przyciężkawo Ale dajemy radę
Skończyliśmy malować mieszkanko, kącik dla Niuni trochę ciemnawy wyszedł, ale chce białe łóżeczko i dodatki, więc mam nadzieję, że będzie ok
Córeczka została 3ci raz potwierdzona córeczką, więc mam nadzieję, że to się już nie zmieni
I to chyba na tyle.
Zostwiam fluidki i buziaki

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-08-27 o 12:46
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 14:31   #4930
magdulec
Zadomowienie

Hejka!

wreszcze malowansko skonczone tż wiąl tydz urlopu aby skonczyc i wczoraj łazienka została pomalowana i sprzatansko zostało, ale cieszę sie ze juz jest po. przynajmniej czesciowo odświeżone. tydz czasu spalismy u tesciów aby nie wdychać farby itp.

jak ogarniemy to pstrykne zdjecia i pochwalę sie

we czwartek idziemy na usg, mam nadzieje ze chłopczyk pozostał chłopczykiem i wszystko w pożadku jest, fasolka sie tak wierci, śmieje sie że mi narządy poprzestawia

tincia super ze z mala wszystko ok.

malinka za wizytę, aby to nie bylo nic poważnego.
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 13:19   #4931
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Ależ zasuwa czas Pamiętam, że ja nie mogłam się doczekać, aż będzie 12 tydzień Jak się czujesz?
Raz lepiej, raz gorzej. Zdarzają się chwile, kiedy nie wiem, czy zwymiotuję czy nie (bo nie może mi się odbić). Czasem rano przechodzę kryzys, na pewno nie mogę zostac wyrwana ze snu tylko muszę obudzić się sama.
Powoli zaczynają smakować mi słodycze

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-30, 17:02   #4932
alexa83
Raczkowanie

trochę, mnie nie było... właśnie urlop przeleciał i chciałam, się oderwać od wszystkiego, powiem Wam, że jestem "zawieszona w próżni" nie wiem co robić dalej stanęłam w punkcie zero nie mam właściwego lekarza i czuje się strasznie bezradna wiem, że jeśli ktoś mi nie pomorze to ciąża będzie graniczyć z cudem...
nie wiem co robić do kliniki nie pójdę bo mnie nie stać na dzień dzisiejszy a u nas lekarzy dobrych nie ma...

Mezaga Kochana daj znać co Ci lekarz powiedział jestem bardzo ciekawa mam nadzieję, że coś ruszy teraz do przodu i coś się rozjaśniło!! swoją drogą zastanawiam się nad tym lekarzem, ale dojazd mnie przeraża, terminy, jeśli bym miała mieć cykl stymulowany to na pewno bym nie była w stanie do niego jeździć... ech nie wiem co zrobić

alexa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 20:56   #4933
rinco
Wtajemniczenie

Alexa ja też dojeżdżam do lekarza prawie 100km, a wizytę mam co 3 miesiące. W tym czasie dostaję mnóstwo wskazówek co robić (jakieś badania, monitoring, jakie lekarstwa zażywać itp.) i to wszystko robię już u siebie, a jak mam jakieś wątpliwości to dzwonię do mojego gina i on mi ewentualnie daje jakieś rady przez telefon, więc da się też w ten sposób leczyć Też będę miała teraz cykle stymulowane, monitorowane itd., a wizytę następną mam dopiero w połowie listopada.

Dziewczyny mam parę pytań, bo muszę w końcu zrobić tą drożność (HSG czy jakoś tak), a pamiętam, że chyba niektóre z Was to robiły, więc tak:
1. Czy to boli? Czy boli w trakcie czy po też?
2. Ile trwa to badanie?
3. Czy dostaje się po nim jakieś zwolenienie, czy można normalnie iść na drugi dzień do pracy?
Na razie tyle, a jak mi się coś jeszcze przypomni to będę pisać
Stary 2011-08-30, 22:13   #4934
mezaga
Zakorzenienie

Wróciłam. Dowiedziałam się sporo, badania nie są złe, choć mogłyby być lepsze. Dostałam receptę na Femarę.
Za dwa albo trzy tygodnie będę miała wymrażaną nadżerkę i zobaczymy czy to pomoże. Ja stymulację już miałam sporo razy ale słabszym lekiem. No i ta nadżerka. Jeśli po wymrożeniu i po stymulacji nie będzie ciąży to czeka mnie inseminacja.
Alexa ale na monitoring wcale nie musisz jeździć do niego. Ja będę miała u siebie.
Stary 2011-08-31, 17:18   #4935
alexa83
Raczkowanie

rinco odnośnie drożności nie jest to przyjemny zabieg ale da się wytrzymać dla mnie najgorsze było chwytanie macicy kulociągiem... brrr i to najbardziej bolało samo wstrzykiwanie kontrastu niezbyt miłe ale nie tak bolesne czułam takie ciepło i jak na @, trwa bardzo krótko ok 5-10 minut można dostać L4 jak się chce ja miałam wypisane tylko w tym dniu co miałam robione żałuję, że nie wzięłam dłużej, wspominam to bardzo nieprzyjemnie gdyż długo po HSG krwawiłam i przyplątało mi się zapalenie jajnika cholerny ból nie życzę nikomu i tak przez to spędziłam 2 tyg na L4...

Mezaga cieszę się, że wyniki w porządku i lekarz działa, oby teraz już tylko z górki! na co jest ten Femare? u niego będziesz wymrażać nadżerkę? a jeśli będziesz podchodzić do inseminacji to gdzie?
No tak ale na monitoring musiała bym tu i tak znaleźć jakiegoś gina który by miał ochotę łaskawie mi go wykonywać... heh

alexa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:35   #4936
mezaga
Zakorzenienie

Femara - to lek na raka sutka
Alejest podobno bardzo dobry na stymulację i nie szkodzi endometrium tak jak clo. Ale cena masakryczna. - u mnie najtaniej 320zł a najdrożej 430zł za opakowanie 30 tabletek, bierze się jak clo czyli wystarczy mi na 3-6 cykli bo na razie mam brać po jednej tabletce a potem się zobaczy.
Inseminację jeśli będę miała robioną to podobno u dr Janeczki (chyba tak on się nazywa - Janeczko) w Krakowie. Bo ten mój z nim współpracuje jeśli ma takie pacjentki na inseminację czy in vitro.
Stary 2011-08-31, 19:59   #4937
rinco
Wtajemniczenie

Alexa dzięki za info, właśnie pamiętałam, że miałaś przeboje po tym badaniu i sama się go trochę boję... Jeszcze się nie zapisałam, ale może jutro zadzwonię do lekarza... A jeszcze jedno - czy to trzeba zrobić w jakimś szczególnym dniu/czasie cyklu, czy obojętne?

Mezaga ja też mam przepisaną Femarę, tylko chyba jakoś inaczej mam ją brać, bo 5 tabletek jednorazowo w 3dc Zaczynam od następnego cyklu. U mnie w jednej aptece można kupić te tabletki na sztuki, nie trzeba całego opakowania. Dowiadywałam się już wcześniej i 10 tabletek kosztuje ok. 110zł, więc faktycznie ceny kosmiczne... Ja nigdy wcześniej nie miałam żadnych stymulacji, więc ciekawe jak to na mnie podziała... Póki co jeszcze mam się zmonitorować tak "na czysto", bo nie ma pewności, czy mam rzeczywiście problem z pękaniem pęcherzyków czy poprzednio to był tylko taki wybryk natury

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2011-08-31 o 20:01
Stary 2011-08-31, 20:07   #4938
mezaga
Zakorzenienie

Rinco jesteś pewna, że 5 od razu. Nie mogę w to uwierzyć.Przecież taka dawka jest stanowczo za wysoka. To może Ci tylko zaszkodzić. Może masz napisane 5 dni od 3 dc? Bo tak jestem pewna, ze dziewczyny biorą. Ale nie na raz wszystko.
Stary 2011-08-31, 20:17   #4939
rinco
Wtajemniczenie

Hmm, no kurcze, jestem pewna, że tak, bo się dopytałam. Ale teraz to mnie nastraszyłaś... Faktrycznie jak szukam w necie to zazwyczaj się bierze po 1 tabl. od 3 do 7 dc, no to teraz już sama nie wiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 20:34   #4940
mezaga
Zakorzenienie

Może zadzwoń do lekarza.
Stary 2011-08-31, 20:51   #4941
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Aga to super, ze znow zaczyna se coś dziać. Trzymam mocno za Ciebie kciuki

Za inne dziewczyny także

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 21:11   #4942
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

rinco - moze lepiej zadzewon do gina i dopytaj...
rzadko pisze, czasami zagladam... ale zawsze trzymam za was kciuki
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 22:08   #4943
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Lilke w koszyk i jedziecie (oczywiście żaruję ) A jak tam z tym konkursem, co klikałyśmy? Wygrała coś Lilka? Bo akurat wyjechałam na wakacje i nie wiem, jak się zakończył :/

A u nas leci 30t.c Robi się przyciężkawo Ale dajemy radę
Skończyliśmy malować mieszkanko, kącik dla Niuni trochę ciemnawy wyszedł, ale chce białe łóżeczko i dodatki, więc mam nadzieję, że będzie ok
Córeczka została 3ci raz potwierdzona córeczką, więc mam nadzieję, że to się już nie zmieni
I to chyba na tyle.
Tak zajęłyśmy 3 miejsceI jeszcze raz wszystkim dziękujemy!

Wow to już 30tc.Spotkanie z cóeczką już niedługoMyślę,że jak dacie białe dodatki będzie super Chyba pzregapiłam jakie imię wybraliście

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
wreszcze malowansko skonczone tż wiąl tydz urlopu aby skonczyc i wczoraj łazienka została pomalowana i sprzatansko zostało, ale cieszę sie ze juz jest po. przynajmniej czesciowo odświeżone. tydz czasu spalismy u tesciów aby nie wdychać farby itp.

jak ogarniemy to pstrykne zdjecia i pochwalę sie
Super,że już po remoncie.Pstryknij foty i dawaj na wizaż.Ja lubie oglądać

Mezaga to widze,ze działacie
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 08:21   #4944
mezaga
Zakorzenienie

Cora mam nadzieję, że ten lekarz jest cudotwórcą hehe Bo już zaczynam mu ufać Lepiej niech tego nie zepsuje
Stary 2011-09-02, 09:54   #4945
magdulec
Zadomowienie

Dzien doberek!

bylismy wczoraj na usg i wszystko ok, chłopiec pozostał chłopcem, wazy 2752g, wszystkie parametry w normie, wczoraj dotarlo do mnie ze to juz prawie koniec bo 35tydz torba prawie spakowana. we wtorek kolejna wizyta z wynikami badan. byłam wczoraj w pracy spotkac sie z kolezankami, pogadałysmy, poplotkowałysmy, chyba jestem pracocholikiem bo brakuje mi pracy
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:53   #4946
rinco
Wtajemniczenie

Magdulec no to nic tylko trzeba zacząć trzymać kciuki za szybki i bezproblemowy poród

Idę dziś na monitoring zobaczyć co się tam dzieje z moim pęcherzykiem Tydzień temu miał 12mm. Nie bardzo mi się chce iść, bo muszę odsiedzieć ok. 2 godz. w poczekalni, no ale co zrobić...
Stary 2011-09-02, 21:06   #4947
mlmFM
Rozeznanie

coralady - gratulujemy 3 miejsca
Stary 2011-09-02, 22:03   #4948
rinco
Wtajemniczenie

No i byłam na monitoringu i jestem bardzo zadowolona. Okazało się, że pęcherzyków było 2 i oba pękły, tak same z siebie bez żadnego wspomagania W dodatku miałam dużo dobrego śluzu przed owulką (chyba po wiesiołku). Zobaczymy czy coś wyjdzie z naszych staranek...
Stary 2011-09-02, 22:43   #4949
mlmFM
Rozeznanie

rinco - - specjalnie dla Ciebie
Stary 2011-09-02, 22:48   #4950
cherubinka
Zadomowienie

Cześć laseczki
Paulinko, proszę Cię o zmianę terminu @ 31.08, cykl chyba 34...
Pozdrawiam i trzymam kciuki za każdą z osobna
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości