![]() |
#4921 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
Cytat:
![]() ![]() ![]() Piszecie, że ma wiedzę. Ma taką, jaką przekazują w szkołach fryzjerskich. Dobrze zna się na odcieniach farb itp. Ale nie pozjadała wszystkich rozumów. Przyznam, że sama uczę się na fryzjerkę, więc wiem mniej więcej czego tam uczą. Niestety niczego o składach np, zwykły fryzjer ufa po prostu zapewnieniom producenta, nie wie co tak naprawdę w produktach "siedzi". Wyznaje zasadę włosy kręcone -szampon do włosów kręconych, proste - do prostych itp, gdzie te szampony tak naprawdę zwykle się niczym nie różnią i dają ten sam efekt. O myciu odżywką czy olejowaniu nie wspomnę,raczej nikt o tym nie słyszał, a w razie czego popukałby się w głowę ![]() Jestem po kolejnej sesji z sezamem ![]() ![]() ![]() ![]() Też używam szamponów z SLES i nie unikam silikonów, a widzę efekty olejowania ![]() pink_pocket myślę, że jak najbardziej, można spróbować, bo ma ładny skład, choć nie znam się na kilku ostatnich składnikach ![]() Edytowane przez _Blacky_ Czas edycji: 2012-04-28 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Zakorzenienie
|
blacky ja jestem w technikum i wiem na czym polega projekt. a ona pisze, ze gdyby na nim doradzila zła pielęgnacje, to by nie zdala.
![]() ale co ja tam wiem, czeladnika ani mistrza jeszcze nie mam, jeszcze oleje stosuje to juz w ogole. EOT ode mnie, nie moglam sie powstrzymac ![]() ja dzisiaj na noc miałam khadi na skalp i na dlugość alverde paczula :P mam nadzieje, ze odstawienie tego paskudnego szamponu przywroci moje włosy do ładu.
#4923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4924 |
Raczkowanie
|
Czarna Orchidea no dokładnie (co do projektu)
![]() pink_pocket a co to za olejek i skąd? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dobra, to juz naprawdę ostatnie zdanie w tym temacie ![]() miała któraś z Was olej z czarnuszki? dostałam od dobrej duszyczki odlewkę (w tym szampon w kostce lush, połówkę, odlewkę maski elseve total repair, oliwkowej CHI i cos tam jeszcze ![]()
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-04-28 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Rozeznanie
|
to jest olejek Dresdner Essenz , kupiłam go ostatnio w TK maxxie, 100ml kosztowało ok 15 złotych z tego co pamiętam. Jest do masażu, antycellulitisowy i ujędrniający ale zawsze zapominam sie nim masować więc jutro może wypróbuje na włosy
![]() tu link do strony producenta- https://www.dresdner-essenz.com/Koer...pl/liil_detail |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() o jakim szamponie mówisz? Dawno dawno temu ktoś pisał o oleju z czarnuszki i sobie chwalił ![]() Ja dziś na 2 godzinki nałożyłam Sesę zmieszaną z Vatiką (Vatki nie używałam chyba wieki, Sesy ponad miesiąc) na włosy zwilżone sokiem z aloesu, keratyną i gliceryną. Zmyłam BD z Isaną i na to.. uwaga uwaga.. maska jajeczna Vatiki ![]() ![]() Wg mnie wcale tak okropnie nie pachnie ![]() No, w każdym razie olei już nie kupuje wcale! Masek i odzywek też mam dość :P Jeszcze tylko małe zamówionko z mazideł (amla i maka) i będę cała szczęśliwa :P
Edytowane przez beatgirl Czas edycji: 2012-04-28 o 13:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4928 |
Zakorzenienie
|
beatgirl dzieki
![]() ![]() ide nalozę maskę ![]()
#4929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą i ten porzeczkowo paczulowy z Alvedre świetny na twarz...chyba nawet bardziej niż na wlosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
bede probować czarnuszki, ale jak włosy wrócą do normy, narazie mam dość eksperymentow
![]() alverde napaszczowo? ja bym sie bala, ze mnie pozapycha...a mam dostać jeszcze olejek sport, maskę z cytryną i olejek arganowy ![]()
#4931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kokos by mi masakrę zrobil, albo shea, albo jescze kilka innych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() olej lniany tyż kładłam - raz na tydzień, zasadniczo kładę codziennie od dwóch tygodni na zmianę: słodkie migdały/alterra granat/lniany + czarnuszka na skalp. Przesada?? Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nigdy moje włosy tak łatwo się nie rozczesywały, jak po masce Vatiki ![]() Dziś pozwoliłam swoim włosom się pokręcić (przyznam że ostatnio chodziłam w prostych włosach i zatęskniłam za moją szopką na głowie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedzi w sprawie ryżowego
![]() Dzisiaj zrobię drugie podejście do oleju kokosowego. Pierwszy raz nałożyłam go na mokre włosy (umyte wyjątkowo szamponem z sls), efekt był średni- miałam wrażenie, że trochę je wysuszył. Poza tym wypadło mi sporo włosów podczas nakładania. Teraz spróbuję nałożyć na sucho, może dodam też jakiegoś innego oleju. Mam nadzieje, że to będzie lepsza metoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4936 |
Zadomowienie
|
Skończyłam właśnie buteleczkę Alterry limonkowej, mojego pierwszego oleju i musze teraz rozejrzeć się za czymś ciekawym... Ogólnie po odstawieniu prostownicy (stosowana min. 5 x w tygodniu przez prawie pół roku!) i olejowaniu widze poprawę stanu moich włosów, ale to wciąż nie jest dobry stan
![]() ![]()
#4937 |
Konto usunięte
|
A ja dziś poszłam na spacer... z naolejowanymi włosami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Zakorzenienie
|
Dobra, Dziewczyny, bądźcie dobrymi duszami i zgłaszajcie szybko, której włosy zaczęły rosnąć szybciej po olejku Khadi albo po olejku łopianowym. Jestem w baaardzo pilnej potrzebie (
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Raczkowanie
|
Oj, ale mam zaległości! Widzę jakaś afera się rozpętała, muszę nadrobić
![]() Ale dziewczyny, gdybyście wiedziały co moje włosy dzisiaj przeszły... miałam rano wizytę na próbną fryzurę, prostownica+jedwab+lakier , wyszło beznadziejnie więc godzinę później poszłam do innego zakładu gdzie umyto mi włosy, nałożono odżywkę, wysprejowano czymś "cudownym", spryskano każde pasmo lakierem, nakręcono na lokówkę, upięto i spryskano lakierem!!! Przy tej lokówce aż miałam łzy w oczach, takie wrażenie że miesiące pielęgnacji a tu aż syczało od palenia ![]() mam wrażenie, że cała moja pielęgnacja poszła dzisiaj na marne. kupiłam więc szampon Malwa z sls, umyję włosy, nałożę litr oleju i maskę ze wszystkim po myciu. nie mam się komu wyżalić, a wiem że Wy zrozumiecie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No drogo, drogo jak pieron ![]() Zostało mi jeszcze ok płowy, zobaczymy, ale szału nie ma narazie....to juz po Jantarze szybciej rosły chyba... A co sie stało,że tak na gwałt potrzebujesz jakiegos przyspieszacza? ciachnęłś kilka cm czy chcesz jeszcze więcej ![]() No i drugi glos na nie bardzo ![]() Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2012-04-28 o 21:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Zadomowienie
|
dziewczyny mam pytanie: czy jak zostawię np po nocy olej na włosach i pójdę się opalać to jest on jakimś zabezpieczeniem przed promieniami słońca?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4948 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
Wee no ja Cię rozumiem
![]() ![]()
#4950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.