Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 15:26   #4921
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ale sknocilam gulasz - mieso twarde jak nie wiem, ale maz dzielny zjadl siedzimy sobie na balkonie ale zaraz sie zwiniemy bo wieje strasznie i mala powietrze dziwnie lapie pojdziemy potem na spacer, bo dzisiaj przyjemniejsza pogoda juz jest - sloneczko, 24 stopnie, wiaterek, ale nie jest duszno jak wczoraj przy... 32,5 stopnia!!

U nas tez na szczescie dzis nie tak goraco
Stary 2012-05-25, 15:34   #4922
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

U mnie 30st . Jak byłam z psem na spacerze to myślałam, że przykleję się do chodnika .
Stary 2012-05-25, 15:50   #4923
lena_mi
Zakorzenienie

Konia super zaproszenia! Tez lubię dostawac imienne i takie też dawaliśmy na ślub i na chrzest tez pewnie damy, tylko.. na razie nie wiemy co z tym chrztem bo chrzestego nie mamy;/

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Slicznie ci wyszly

Niedlugo bedzie nowy watek!Ma ktos fajny tytul?
Ja mam taki:
Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012
ja wciąż niecierpliwie czekam na ten uśmiech..
I tak się zastanawiam kiedy to nastąpi, bo tak sobie myślę, że dużo siły dał by mi ten uśmiech. I marzę o nim..

Ale bardzo fajny tytuł!

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Julliczka brawo, super, że wszystko ok po konrtoli!

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Emigra moja też nie szczepiona i własnie mam takie pytanie:

czy uważacie że w związku z tym powinnam unikac kontaktu Kai z małymi dziecmi? Chcielismy pojechac do moich rodziców, w tym czasie będzie tam mój 4 letni chrześniak, który chodzi do przedszkola.
No i nie wiem co zrobic, bo strasznie chcieliśmy jechac, zobaczyc się z rodziną..
Stary 2012-05-25, 16:22   #4924
natkulec
Zadomowienie

Wysłałam na maila dzisiejsze zdjęcia Madziulki
Stary 2012-05-25, 17:01   #4925
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Konia super zaproszenia! Tez lubię dostawac imienne i takie też dawaliśmy na ślub i na chrzest tez pewnie damy, tylko.. na razie nie wiemy co z tym chrztem bo chrzestego nie mamy;/

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

I tak się zastanawiam kiedy to nastąpi, bo tak sobie myślę, że dużo siły dał by mi ten uśmiech. I marzę o nim..

Ale bardzo fajny tytuł!

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Julliczka brawo, super, że wszystko ok po konrtoli!

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Emigra moja też nie szczepiona i własnie mam takie pytanie:

czy uważacie że w związku z tym powinnam unikac kontaktu Kai z małymi dziecmi? Chcielismy pojechac do moich rodziców, w tym czasie będzie tam mój 4 letni chrześniak, który chodzi do przedszkola.
No i nie wiem co zrobic, bo strasznie chcieliśmy jechac, zobaczyc się z rodziną..
ja wyczytalam ze tu w Niemczech najczesciej szczepi sie po 12 tygodniu, Julka bedzie miala ok 15 tyg w dniu szczepienia, sa dzieci szczepione dopiero pod 6 miesiac.... po prostu co lekarz to inaczej... Moja mama byla bardzo zdziwione ze nie mamy co miesiac wizyty kontrolnej u lekarza.... Wy macie?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 17:18   #4926
rybka13
Zakorzenienie

Zia i Balbinka dzieki, nie mam tego specyfiku. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok, jak na razie jest bardzo marudna, caly dzien na rekach drzemie i co jakis czas pociaga cycusia. Reka juz mi dretwieje i pupa tez, mimo wygodnego fotela. Jestem uwiazana, ale odlozenie jej skutkuje aria... Miala juz wielki atak placzu i jeszcze czasem poplakuje przes sen. Ale moze to byc tez wina brzuszka, bo od wczoraj rana kupki nie bylo, niby baczki ida, ale widze ze bolesne
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 17:19   #4927
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Napewno lada chwila sie doczekasz
To cudowna chwila

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 17:19   #4928
tikki85
Zakorzenienie

Wiktorek, Szymonek, Filipek, Hania, Adaś, Madzia - słodkie te nasze dzieciaczki

Ja dziś robiłam przymiarki do fotelika samochodowego. Sprawdzałam czy niunia będzie ładnie w nim siedzieć. Siedziała...chwilę, aż jej się nie znudziło, że się nic nie rusza i nie przesuwa .
Stary 2012-05-25, 17:26   #4929
Nikii89
Zakorzenienie

Dziękuje dziewczyny za kciuki za Oskarka
Dzisiaj też od rana płacze ale mniej. A biedaczek już ma tak gardło zjechane i taką chrypę że ten płacz jest już cichszy, a mi żal go strasznie.

Na szczęście mogę liczyć na TŻ - w końcu coś zajarzył - bo przecież jak cały dzień noszę małego to za bardzo nie mam jak coś w domu zrobić. Więc jak jest w domu to sprząta, gotuje itp. Dziś nawet pierwszy raz odkąd jesteśmy razem pomył naczynia po obiedzie

Dziewczyny dziś lub jutro trzeba założyc nowy watek
teraz pytanie kto go założy ??
Jeżeli mam zrobic to ja to najlepiej dziś bo wiecie jak u mnie ostatnio poranki wyglądają....
No chyba że karolca wraca do prowadzenia
Stary 2012-05-25, 17:26   #4930
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej
My dzis znow cały dzien na dworku...procz przerwy na smazenie nieudanych nalesnikow Bo mialam resztki maki pszennej i probowalam zrobic z zytniej i taka ta maka ciezka ze nalesniki sie rozrywaly i niektore te za grube nie chcialy sie dosmazyc

Dzis Szymonek pierwszy raz przekrecił sie z brzuszka na plecki

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ja się nie obrażam tylko widzisz ja nie noszę Ani na rękach tylko podnoszę i przenoszę z miejsca na miejsce. Bo Ania nie jest noszona. Ja po ciąży a Antkiem mam poobsuwane kręgi i ogólnie kręgosłup w fatalnym stanie teraz czeka mnie znowu rtg i rehabilitacja ale się boję co tym razem wyjdzie.
Wspolczuje. Moj kregoslup tez jest w oplakanym stanie, nie robilam jeszcze badan, choc powinnam bo przez dzwiganie pacjentow w pracy miewam bole promieniujace przez posladek do nogi. No ale szewc bez butow chodzi
A np do odbicia Ani nie nosisz? A w przyszlosci np jak bedzie marudna z powodu zabkowania czy choroby to wtedy jej tez nie bedziesz brac na rece?
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Aguśka mi oprócz wypadających włosów to jeszcze wróciły pryszcze
Co do kup to u nas też 5 dziennie to minimum
No wlasnie, mnie tez...W ciazy mialm super cere a teraz tam gdzie mi krostki lubialy wyskakiwac tak teraz wyskakuja (w ciazy byl spokoj)
No to u Was z kupkami tez pieknie
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
A wogóle to Morfeuszek przez miesiąc przybrał 1300 g...przez pierwsze 2 tygodnie 650 g, czyli wychodzi że przez drugie 2 tygodnie też 650 g
Pieknie! Brawo
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
są i moje zaproszenia, słabe troszkę,
Bardzo ładne, brawo!
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Tez tak macie, ze nie wiecie co sie dzieje w nocy??
Dzis chyba bylo karmienie o 2 i 6 (?), a w miedzyczasie piers na lezaco, zeby niunia szybciej zasnela.

Moja corun dzis miala szczepienie w obie nozie
Pielegniarka mi powiedziala ze w razie goraczki, zeby schladzac woda... a wy podawalyscie cos?

Dzis Nadia konczy 2 miesiace
Gratuluje ukonczonych 2 m-cy
Co do nocy, daje cyca (zawsze na lezaco, to moja ulubiona pozycja do karmienia) i odpływam
Co do goraczki, schładzanie fizykalne stosuje sie przy bardzo wysokiej goraczce, ja tak Filipowi robilam jak mial 40 stopni przy chorym gardełku. (Wtedy to juz go do wanny dawalam na chwile) Schladzanie takie powinno sie stosowac jako wspomaganie leczenia wiec ja najpierw bym podala lek przeciwgoraczkowy a jesli goraczka by sie utrzymywala wtedy dopiero schładzałabym woda.
No i trzeba wiedziec w jakie m-sca ukladac cos chlodnego (czyli tam gdzie przebiegaja duze naczynia krwionosne np pod pachy czy w okolicy pachwin, tylko ze dziecko raczej ciezko w ten sposob schladzac-lepiej do wanny z woda chlodniejsza o pol stopnia niz temp. ciala).
Cytat:
Hej szybciutko Was podczytam, ale chyba nie dam rady od deski do deski. Kajulka marudna, często się budzi, katarek wciąż Jej dokucza, choc troszkę już jest lepiej. Często musimy odciągac glutki no i lulac Ją bo teraz płakusia często, bo się męczy.
Osłuchowo na szczęście ok.
Wagowo przybiera pięknie (waży już 4400g!)

Z krwi wyszła jednak delikatna anemia (chyba przez to że urodziła się wcześniej nie zdążyła ode mnie nabrac odpowiedniego zapasu żelaza), bo anemia jest fizjologiczna koło 3 miesiąca. U nas troszkę wcześniej wyszła. Ale lekarz przepisał wit. B6 i kwas foliowy. Kaja się strasznie krzywi jak Jej to podajemy, ale jak mus to mus.
.
Pieknie Kajunia przybiera
Zycze duzo zdrowia dla Małej i wspolczuje choroby...dobrze ze osluchowo wszystko ok!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 18:08   #4931
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Jeżeli mam zrobic to ja to najlepiej dziś bo wiecie jak u mnie ostatnio poranki wyglądają....
Czyli trzeba by duzo pisac,zeby dzis zalozyc,a tu jak na zlosc cisza sie zrobila

U mnie sa nastepni goscie:szwagier z dziewczyna.Juz mnie troche to meczy,ze ciagle ktos u nas jest.No i tez pieniedzy strasznie duzo idzie przy tylu ludziach w domu na jedzenie i piwka i wozenie wszystkich,zeby pozwiedzali i na lotniska itd,co kilka dni trzeba tankowac do pelna.
Jeszcze prawie 2 tyg i spokoj.Szwagier z dziewczyna bedzie do piatku,a tesciowa do nastepnego wtorku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 18:29   #4932
gosica502
Wtajemniczenie

Reety Gosia Wy to macie z tymi gośćmi. I bez sensu że się nie poczuwają żeby za jakieś jedzonko zapłacić czy paliwo i w ogóle tylko ich musicie sponsorować na dodatek :/ Lipa straszna

No a cisza się tu faktycznie zrobiła
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 18:54   #4933
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ja wyczytalam ze tu w Niemczech najczesciej szczepi sie po 12 tygodniu, Julka bedzie miala ok 15 tyg w dniu szczepienia, sa dzieci szczepione dopiero pod 6 miesiac.... po prostu co lekarz to inaczej... Moja mama byla bardzo zdziwione ze nie mamy co miesiac wizyty kontrolnej u lekarza.... Wy macie?
Nie wiem czy wszystkie dzieciaczki mają, ale chyba tak, dośc regularne są wizyty.
Stary 2012-05-25, 19:00   #4934
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy wszystkie dzieciaczki mają, ale chyba tak, dośc regularne są wizyty.
my niby nie mamy, ale w sumie szczepienia sa i wtedy jest dziecko badane, mozna tez zawsze podejsc samemu z siebie do pediatry

wrociłam z dzialki, klade mlodziez do spania

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Czyli trzeba by duzo pisac,zeby dzis zalozyc,a tu jak na zlosc cisza sie zrobila

U mnie sa nastepni goscie:szwagier z dziewczyna.Juz mnie troche to meczy,ze ciagle ktos u nas jest.No i tez pieniedzy strasznie duzo idzie przy tylu ludziach w domu na jedzenie i piwka i wozenie wszystkich,zeby pozwiedzali i na lotniska itd,co kilka dni trzeba tankowac do pelna.
Jeszcze prawie 2 tyg i spokoj.Szwagier z dziewczyna bedzie do piatku,a tesciowa do nastepnego wtorku.
pełna chata, , ale ile można tak żyć ? dużo sił
zycze
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:06   #4935
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Wysłałam na maila dzisiejsze zdjęcia Madziulki
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Wiktorek, Szymonek, Filipek, Hania, Adaś, Madzia - słodkie te nasze dzieciaczki

Ja dziś robiłam przymiarki do fotelika samochodowego. Sprawdzałam czy niunia będzie ładnie w nim siedzieć. Siedziała...chwilę, aż jej się nie znudziło, że się nic nie rusza i nie przesuwa .
Natkulec - Madzia slicznie lezy na brzuszku, jak wysoko trzyma glowke!
Tikki - chociaz tyle ze Andrea posiedziala chwile zebys mogla zrobic jej zdjecia Sliczna dziewczynka. Ja mojego Adasia bujam w foteliku to czasem posiedzi troche dluzej

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Dzis do 5000 postow nie dojdzie wiec jutro trzeba pomyslec nad nowym watkiem.
To kto chetny do zalozenia? Teraz duzo zmian w pierwszych postach nie bedzie bo przeciez wszytkie juz porodzilysmy

Cytat:

Wspolczuje Ci Gosia....Fajnie jak sie ma gosci ale nie za czesto i nie takich klopotliwych....Rozumiem jakie to moze byc meczace zwlaszcza jak sie ma male dziecko...Ze tez niektorzy tak nie mysla...

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

A moj Maz poszedl do knajpy ze znajomymi z pracy na piwo i bilarda ...I zostalam sama z Adasiem. Jak usnie to tez sie napije. A co Mam likier kawowy.
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:10   #4936
tikki85
Zakorzenienie

Gosia to Cię wymęczą goście. Co innego jak goście są jak nie ma tyle obowiązków przy bobasku...

Ona, jeszcze noc przed nami i kilka karmień jak któraś z nas wejdzie to może i dobijemy do 5000

Andrea zasnęła w gondolce .
Stary 2012-05-25, 19:15   #4937
88natka
Zadomowienie

Cześć dziewczyny. Nie odzywałam się bo zabiegana strasznie jestem wygrałam zieloną kartę do USA i załatwiamy teraz wszystkie formalności. Czekamy tylko aż Olivia dostanie paszport i wracamy na pół roku do Polski a potem lecimy do Chicago..
No i mam parę pomysłów na nazwę nowego wątku :
1. Jestesmy dumnymi mamami bo dzieciaczki sa juz z nami.
2. Mamy juz wszystkie dzieci, dzien za dniem nam teraz leci.
3. Bawimy sie z dzieciaczkami dniami i nocami.
4. karuzele i bujaczki tak sie bawia nasze dzieciaczki.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:18   #4938
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Gosia to Cię wymęczą goście. Co innego jak goście są jak nie ma tyle obowiązków przy bobasku...

Ona, jeszcze noc przed nami i kilka karmień jak któraś z nas wejdzie to może i dobijemy do 5000

Andrea zasnęła w gondolce .
*No pewnie wiekszosc z nas dzieciaczki uspi i zajrzy na forum ale czy damy rade napisac 70 postow? Sie zobaczy
*Moj Adas przysypia u nas na lozku ale obudze Go na karmienie o 21 i dopiero go odloze do swojego lozeczka.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Nie odzywałam się bo zabiegana strasznie jestem wygrałam zieloną kartę do USA i załatwiamy teraz wszystkie formalności. Czekamy tylko aż Olivia dostanie paszport i wracamy na pół roku do Polski a potem lecimy do Chicago..
O to widze ze duze zmiany u Was?
Tytuły nowych watkow fajne. Beda juz w razie czego na kolejne czesci
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:28   #4939
rybka13
Zakorzenienie

Dziekujemy za gratki
Wyszla kupa po ok 36h, ale jaka! Dobrze ze od razu wyjelam, bo by sie wylala z pieluchy, troche tego zalegalo.... Ale od razu humor niunia ma lepszy i widac, ze szczepienia tez juz poszly w niepamiec
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:43   #4940
gosia261282
Gang Iren

No niestety gosci trzeba bylo zaprosic,bo jest komunia Wiki,a ci wczesniejsi mieli byc w lutym,a przesuneli na koniec kwietnia,co na reke mi nie bylo.Ale juz w tym roku wiecej gosci nie bedzie,wiec odpoczniemy
Stary 2012-05-25, 19:46   #4941
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze można zrobić tak jak zrobiłam z tym wątkiem - tzn. założyłam a na starym się jeszcze pisało bo brakowało 50 postów

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość

Dzis do 5000 postow nie dojdzie wiec jutro trzeba pomyslec nad nowym watkiem.
To kto chetny do zalozenia? Teraz duzo zmian w pierwszych postach nie bedzie bo przeciez wszytkie juz porodzilysmy

ja bym mogła założyć ale nie wiem czy dam radę rano wejść bo u Nas ostatnio to od 6 do 17-18 jest noszenie Oskara (szczególnie przeze mnie bo tylko u mnie się uspakaja ) przez te kolki.

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Podoba mi się
Stary 2012-05-25, 20:11   #4942
Aguśkaa83
Zakorzenienie

88nastka fajne pomysly na tytuly

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
C
Wymagajacy goscie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:20   #4943
koniakonia
Zakorzenienie

Aguśka a jak tam bocian się miewa ?

tak zagajam temacik

oooo Aguśka ile Ci zajmuje to wiązanie chusty ?

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-05-25 o 20:24

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 20:37   #4944
MoniqW
Raczkowanie

Karolca TZ

Lena_mi Mój Wiktor też nie szczepiony ale tak czy tak unikała bym kontaktu z dziećmi przedszkolnymi. Nie znaczy to, żebyś nie jechała ale może uda Ci się uniknąć bezpośrednego kontaktu tego 4-latka z małą.

My będziemy szczepić dopiero 12.06, Wiktor bedzie miał skonczone 8 tygodni. Miałam szczepic w nastepnym tygodniu ale 2 czerwca jedziemy na kilka dni w gory i troche sie boje, że coś wyskoczy. Pozatym urodził się 2 tyg. wcześniej wiec nic sie nie stanie jak przesuniemy szczepienia. Emigra jeszcze mnie upewniłaś, że nie ma się co śpieszyć.

Dziewczyny mam pytanie, czy Was nadal przy karmieniu bolą brodawki. Coś mi się wydaje, że mam grzybicę brodawek troche czytałam dziś na ten temat i poczęści by się zgadzało. Mineło już prawie 6 tyg od porodu a mnie nadal bolą, już nie wiem co jest grane. Mały się dobrze przysysa ale co podlecze troche odciagajac to znow po jakims czasie wraca. Zamówiłam dziś sobie Clotrimazolum i Aphtin dla małego, bo czytałam, że leczenie trzeba prowadzić u mamy i dziecka jednoczesnie. Czy ktoras z Was miała taki problem. Leczenie troche na własną rękę ale muszę sprobowac bo czasami ryczec mi się chce, coprawda jeden usmiech wszytsko wynagradza ale boje sie, ze sie wkoncu kiedys poddam jak czegos nie zrobie
Stary 2012-05-25, 20:56   #4945
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

o matko!!!! zostawilam meza z malym na 15 minut bo chcialam sie wykapac i co?? slysze zw maly placze, mo to juz po relaksie, pozniej slysze ze strasznie krzyczy wiec wyskoczylam prawie mokra i co widze!!! mlody ryczy w lozku swoim a maz przy komputerze bo nie mogl go uspokoic zalamka normalnie jestem na maksa rozczarowana
Stary 2012-05-25, 20:57   #4946
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Karolca TZ

Lena_mi Mój Wiktor też nie szczepiony ale tak czy tak unikała bym kontaktu z dziećmi przedszkolnymi. Nie znaczy to, żebyś nie jechała ale może uda Ci się uniknąć bezpośrednego kontaktu tego 4-latka z małą.

My będziemy szczepić dopiero 12.06, Wiktor bedzie miał skonczone 8 tygodni. Miałam szczepic w nastepnym tygodniu ale 2 czerwca jedziemy na kilka dni w gory i troche sie boje, że coś wyskoczy. Pozatym urodził się 2 tyg. wcześniej wiec nic sie nie stanie jak przesuniemy szczepienia. Emigra jeszcze mnie upewniłaś, że nie ma się co śpieszyć.

Dziewczyny mam pytanie, czy Was nadal przy karmieniu bolą brodawki. Coś mi się wydaje, że mam grzybicę brodawek troche czytałam dziś na ten temat i poczęści by się zgadzało. Mineło już prawie 6 tyg od porodu a mnie nadal bolą, już nie wiem co jest grane. Mały się dobrze przysysa ale co podlecze troche odciagajac to znow po jakims czasie wraca. Zamówiłam dziś sobie Clotrimazolum i Aphtin dla małego, bo czytałam, że leczenie trzeba prowadzić u mamy i dziecka jednoczesnie. Czy ktoras z Was miała taki problem. Leczenie troche na własną rękę ale muszę sprobowac bo czasami ryczec mi się chce, coprawda jeden usmiech wszytsko wynagradza ale boje sie, ze sie wkoncu kiedys poddam jak czegos nie zrobie
MoniqW super fotka w avatarku!

Nie mam pojęcia jakie sa objawy grzybicy brodawek?

A co do mojej wizyty w domku, no to właśnie 4 latek będzie tez u moich Rodziców w tym samym czasie, więc kontakt będzie..
Stary 2012-05-25, 20:57   #4947
gosia261282
Gang Iren

Moniq to rzeczywiscie nieciekawie.A moze zanim rozpoczniesz leczenie na wlasna reke poradz sie lekarza,co?
Mnie bolaly tylko w pierwszych dniach,ale tragedii nie bylo.
A teraz przy karmieniu odczuwam przyjemnosc,nie bol.I tak powinno byc,wiec na pewno trzeba cos z tym zrobic,zeby nie bylo bolu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 21:00   #4948
MoniqW
Raczkowanie

Konia fajna rodzinka i macie piekne tereny do spacerowania - zazdroszczę

Natkulec Ale Madzia ładnie trzyma główkę !

Ona Adas w porownaniu z Aleksem to szczuplaczek Nie zła klucha z tego przydniego brata.
Też zauważyłam, że Wiktor zrobiła się dużo okrąglejszy

Monia_Han widzę, że Hani podoba się łóżeczko

Aguska Fajnie w huscie, Ja tez sie przymierzałam ale odpusciłam nie mam nerwow do wiazania ale zaufania do siebie ze dobrze bym zawiazala. Pozatym cos sobie ubzdurałam, ze bedzie mi w lecie za goraco i koniec koncow kupilismy uzywanego Baby bjorna i jestem bardzo zadowolona, Wiktor chyba też. Bo jak go wkladam troche sie porozgląda i momentalnie zasypia
Stary 2012-05-25, 21:01   #4949
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
o matko!!!! zostawilam meza z malym na 15 minut bo chcialam sie wykapac i co?? slysze zw maly placze, mo to juz po relaksie, pozniej slysze ze strasznie krzyczy wiec wyskoczylam prawie mokra i co widze!!! mlody ryczy w lozku swoim a maz przy komputerze bo nie mogl go uspokoic zalamka normalnie jestem na maksa rozczarowana

To sie nie popisal twoj maz.dla niego!
Moj za bardzo sie nie angazuje w czynnosci przy Eryku,ale tak to by raczej nie zrobil.Rozmawialas z nim czemu tak postapil?
Stary 2012-05-25, 21:11   #4950
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
MoniqW super fotka w avatarku!

Nie mam pojęcia jakie sa objawy grzybicy brodawek?

A co do mojej wizyty w domku, no to właśnie 4 latek będzie tez u moich Rodziców w tym samym czasie, więc kontakt będzie..
A kiedy byś chciała jechać ? Bo teraz po tym przeziębieniu Kajulka może być osłabiona i bardziej podatna na jakieś infekcje od 4 latki.
Ale normalnie to bym pojechała, uważałabym żeby się dziecko nie zbliżało i tyle, te szczepienia i tak nie działają z dnia na dzień, więc w sumie byście się musiały długo izolować, a wiadomo,że to trudno, bo dzieci są wszędzie niemalże.Z tym,że musisz wiedzieć, czy rodzicom 4 latki możesz wprost powiedzieć,że się troszkę boisz i że mają Córeczki nie zachęcać do całowania Dzidzi itp. akcji, bo czasem niektórzy mogliby sie obrazić.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Konia fajna rodzinka i macie piekne tereny do spacerowania - zazdroszczę

Natkulec Ale Madzia ładnie trzyma główkę !

Ona Adas w porownaniu z Aleksem to szczuplaczek Nie zła klucha z tego przydniego brata.
Też zauważyłam, że Wiktor zrobiła się dużo okrąglejszy

Monia_Han widzę, że Hani podoba się łóżeczko

Aguska Fajnie w huscie, Ja tez sie przymierzałam ale odpusciłam nie mam nerwow do wiazania ale zaufania do siebie ze dobrze bym zawiazala. Pozatym cos sobie ubzdurałam, ze bedzie mi w lecie za goraco i koniec koncow kupilismy uzywanego Baby bjorna i jestem bardzo zadowolona, Wiktor chyba też. Bo jak go wkladam troche sie porozgląda i momentalnie zasypia
Dziękujemy

A te tereny to stare osiedle , 35 letnie, wtedy jeszcze każdy centymetr ziemi nie był na wagę złota i dużo się drzew sadziło, to wszystko ładnie porosło i mamy naprawdę dużo zadbanej zieleni, nie taka pustynia jak teraz na nowych osiedlach,że albo parking albo chodnik, ogólnie beton.....

Aguśka ładnie Ci w tej chuście, TŻ mi się pyta czy nie gorąco w niej jest?

Monia widzę,że Hania też ma irokeza Mała Śmieszka

Natkulec Madzia silna Dziewuszka

Tikki sliczne ma oczka ta Twoja Andrea

Wszystkie Dzieciątka słodkie , takie do schrupania

(i ten ciąg myślowy, chrupanie chipsy oooo jak mi się chce chipsów , ale będę twarda )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości