|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | |
Gang Iren
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
U nas tez na szczescie dzis nie tak goraco
![]() |
#4922 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
U mnie 30st
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | |
Zakorzenienie
|
Konia super zaproszenia! Tez lubię dostawac imienne i takie też dawaliśmy na ślub i na chrzest tez pewnie damy, tylko.. na razie nie wiemy co z tym chrztem bo chrzestego nie mamy;/
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
I tak się zastanawiam kiedy to nastąpi, bo tak sobie myślę, że dużo siły dał by mi ten uśmiech. I marzę o nim.. Ale bardzo fajny tytuł! ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Julliczka brawo, super, że wszystko ok po konrtoli! ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Emigra moja też nie szczepiona i własnie mam takie pytanie: czy uważacie że w związku z tym powinnam unikac kontaktu Kai z małymi dziecmi? Chcielismy pojechac do moich rodziców, w tym czasie będzie tam mój 4 letni chrześniak, który chodzi do przedszkola. No i nie wiem co zrobic, bo strasznie chcieliśmy jechac, zobaczyc się z rodziną.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Zadomowienie
|
Wysłałam na maila dzisiejsze zdjęcia Madziulki
![]()
#4925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Zakorzenienie
|
Zia i Balbinka dzieki, nie mam tego specyfiku. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok, jak na razie jest bardzo marudna, caly dzien na rekach drzemie i co jakis czas pociaga cycusia. Reka juz mi dretwieje i pupa tez, mimo wygodnego fotela. Jestem uwiazana, ale odlozenie jej skutkuje aria... Miala juz wielki atak placzu i jeszcze czasem poplakuje przes sen. Ale moze to byc tez wina brzuszka, bo od wczoraj rana kupki nie bylo, niby baczki ida, ale widze ze bolesne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() To cudowna chwila ![]()
![]() |
#4928 |
Zakorzenienie
|
Wiktorek, Szymonek, Filipek, Hania, Adaś, Madzia - słodkie te nasze dzieciaczki
![]() Ja dziś robiłam przymiarki do fotelika samochodowego. Sprawdzałam czy niunia będzie ładnie w nim siedzieć. Siedziała...chwilę, aż jej się nie znudziło, że się nic nie rusza i nie przesuwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny za kciuki za Oskarka
![]() Dzisiaj też od rana płacze ale mniej. A biedaczek już ma tak gardło zjechane i taką chrypę że ten płacz jest już cichszy, a mi żal go strasznie. Na szczęście mogę liczyć na TŻ - w końcu coś zajarzył - bo przecież jak cały dzień noszę małego to za bardzo nie mam jak coś w domu zrobić. Więc jak jest w domu to sprząta, gotuje itp. Dziś nawet pierwszy raz odkąd jesteśmy razem pomył naczynia po obiedzie ![]() Dziewczyny dziś lub jutro trzeba założyc nowy watek ![]() teraz pytanie kto go założy ?? Jeżeli mam zrobic to ja to najlepiej dziś bo wiecie jak u mnie ostatnio poranki wyglądają.... No chyba że karolca wraca do prowadzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My dzis znow cały dzien na dworku...procz przerwy na smazenie nieudanych nalesnikow ![]() ![]() Dzis Szymonek pierwszy raz przekrecił sie z brzuszka na plecki ![]() Cytat:
![]() A np do odbicia Ani nie nosisz? A w przyszlosci np jak bedzie marudna z powodu zabkowania czy choroby to wtedy jej tez nie bedziesz brac na rece? Cytat:
![]() No to u Was z kupkami tez pieknie ![]() Cytat:
![]() Bardzo ładne, brawo! ![]() Cytat:
![]() Co do nocy, daje cyca (zawsze na lezaco, to moja ulubiona pozycja do karmienia) i odpływam ![]() Co do goraczki, schładzanie fizykalne stosuje sie przy bardzo wysokiej goraczce, ja tak Filipowi robilam jak mial 40 stopni przy chorym gardełku. (Wtedy to juz go do wanny dawalam na chwile) Schladzanie takie powinno sie stosowac jako wspomaganie leczenia wiec ja najpierw bym podala lek przeciwgoraczkowy a jesli goraczka by sie utrzymywala wtedy dopiero schładzałabym woda. No i trzeba wiedziec w jakie m-sca ukladac cos chlodnego (czyli tam gdzie przebiegaja duze naczynia krwionosne np pod pachy czy w okolicy pachwin, tylko ze dziecko raczej ciezko w ten sposob schladzac-lepiej do wanny z woda chlodniejsza o pol stopnia niz temp. ciala). Cytat:
![]() Zycze duzo zdrowia dla Małej i wspolczuje choroby...dobrze ze osluchowo wszystko ok!
![]() |
#4931 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() U mnie sa nastepni goscie:szwagier z dziewczyna.Juz mnie troche to meczy,ze ciagle ktos u nas jest.No i tez pieniedzy strasznie duzo idzie przy tylu ludziach w domu na jedzenie i piwka i wozenie wszystkich,zeby pozwiedzali i na lotniska itd,co kilka dni trzeba tankowac do pelna. Jeszcze prawie 2 tyg i spokoj.Szwagier z dziewczyna bedzie do piatku,a tesciowa do nastepnego wtorku.
![]() |
#4932 |
Wtajemniczenie
|
Reety Gosia Wy to macie z tymi gośćmi. I bez sensu że się nie poczuwają żeby za jakieś jedzonko zapłacić czy paliwo i w ogóle tylko ich musicie sponsorować na dodatek :/ Lipa straszna
No a cisza się tu faktycznie zrobiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrociłam z dzialki, klade mlodziez do spania ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() zycze |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Tikki - chociaz tyle ze Andrea posiedziala chwile zebys mogla zrobic jej zdjecia ![]() Cytat:
To kto chetny do zalozenia? Teraz duzo zmian w pierwszych postach nie bedzie bo przeciez wszytkie juz porodzilysmy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- A moj Maz poszedl do knajpy ze znajomymi z pracy na piwo i bilarda ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4936 |
Zakorzenienie
|
Gosia to Cię wymęczą goście. Co innego jak goście są jak nie ma tyle obowiązków przy bobasku...
Ona, jeszcze noc przed nami i kilka karmień ![]() ![]() Andrea zasnęła w gondolce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Nie odzywałam się bo zabiegana strasznie jestem wygrałam zieloną kartę do USA i załatwiamy teraz wszystkie formalności. Czekamy tylko aż Olivia dostanie paszport i wracamy na pół roku do Polski a potem lecimy do Chicago..
No i mam parę pomysłów na nazwę nowego wątku : 1. Jestesmy dumnymi mamami bo dzieciaczki sa juz z nami. 2. Mamy juz wszystkie dzieci, dzien za dniem nam teraz leci. 3. Bawimy sie z dzieciaczkami dniami i nocami. 4. karuzele i bujaczki tak sie bawia nasze dzieciaczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() *Moj Adas przysypia u nas na lozku ale obudze Go na karmienie o 21 i dopiero go odloze do swojego lozeczka. ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
Tytuły nowych watkow fajne. Beda juz w razie czego na kolejne czesci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za gratki
![]() Wyszla kupa po ok 36h, ale jaka! Dobrze ze od razu wyjelam, bo by sie wylala z pieluchy, troche tego zalegalo.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4940 |
Gang Iren
|
No niestety gosci trzeba bylo zaprosic,bo jest komunia Wiki,a ci wczesniejsi mieli byc w lutym,a przesuneli na koniec kwietnia,co na reke mi nie bylo.Ale juz w tym roku wiecej gosci nie bedzie,wiec odpoczniemy
![]()
#4941 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |
Zakorzenienie
|
88nastka fajne pomysly na tytuly
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4943 |
Zakorzenienie
|
Aguśka a jak tam bocian się miewa
![]() ![]() tak zagajam temacik ![]() oooo Aguśka ile Ci zajmuje to wiązanie chusty ? Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-25 o 20:24 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4944 |
Raczkowanie
|
Karolca TZ
![]() Lena_mi Mój Wiktor też nie szczepiony ale tak czy tak unikała bym kontaktu z dziećmi przedszkolnymi. Nie znaczy to, żebyś nie jechała ale może uda Ci się uniknąć bezpośrednego kontaktu tego 4-latka z małą. My będziemy szczepić dopiero 12.06, Wiktor bedzie miał skonczone 8 tygodni. Miałam szczepic w nastepnym tygodniu ale 2 czerwca jedziemy na kilka dni w gory i troche sie boje, że coś wyskoczy. Pozatym urodził się 2 tyg. wcześniej wiec nic sie nie stanie jak przesuniemy szczepienia. Emigra jeszcze mnie upewniłaś, że nie ma się co śpieszyć. Dziewczyny mam pytanie, czy Was nadal przy karmieniu bolą brodawki. Coś mi się wydaje, że mam grzybicę brodawek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Zakorzenienie
|
o matko!!!! zostawilam meza z malym na 15 minut bo chcialam sie wykapac i co?? slysze zw maly placze, mo to juz po relaksie, pozniej slysze ze strasznie krzyczy wiec wyskoczylam prawie mokra i co widze!!! mlody ryczy w lozku swoim a maz przy komputerze bo nie mogl go uspokoic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia jakie sa objawy grzybicy brodawek? ![]() A co do mojej wizyty w domku, no to właśnie 4 latek będzie tez u moich Rodziców w tym samym czasie, więc kontakt będzie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Gang Iren
|
Moniq to rzeczywiscie nieciekawie.A moze zanim rozpoczniesz leczenie na wlasna reke poradz sie lekarza,co?
Mnie bolaly tylko w pierwszych dniach,ale tragedii nie bylo. A teraz przy karmieniu odczuwam przyjemnosc,nie bol.I tak powinno byc,wiec na pewno trzeba cos z tym zrobic,zeby nie bylo bolu.
![]() |
#4948 |
Raczkowanie
|
Konia fajna rodzinka i macie piekne tereny do spacerowania - zazdroszczę
![]() Natkulec Ale Madzia ładnie trzyma główkę ! Ona Adas w porownaniu z Aleksem to szczuplaczek ![]() Też zauważyłam, że Wiktor zrobiła się dużo okrąglejszy ![]() Monia_Han widzę, że Hani podoba się łóżeczko ![]() Aguska Fajnie w huscie, Ja tez sie przymierzałam ale odpusciłam nie mam nerwow do wiazania ale zaufania do siebie ze dobrze bym zawiazala. Pozatym cos sobie ubzdurałam, ze bedzie mi w lecie za goraco i koniec koncow kupilismy uzywanego Baby bjorna i jestem bardzo zadowolona, Wiktor chyba też. Bo jak go wkladam troche sie porozgląda i momentalnie zasypia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | |
Gang Iren
|
Cytat:
To sie nie popisal twoj maz. ![]() Moj za bardzo sie nie angazuje w czynnosci przy Eryku,ale tak to by raczej nie zrobil.Rozmawialas z nim czemu tak postapil?
![]() |
#4950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale normalnie to bym pojechała, uważałabym żeby się dziecko nie zbliżało i tyle, te szczepienia i tak nie działają z dnia na dzień, więc w sumie byście się musiały długo izolować, a wiadomo,że to trudno, bo dzieci są wszędzie niemalże.Z tym,że musisz wiedzieć, czy rodzicom 4 latki możesz wprost powiedzieć,że się troszkę boisz i że mają Córeczki nie zachęcać do całowania Dzidzi itp. akcji, bo czasem niektórzy mogliby sie obrazić. ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() A te tereny to stare osiedle , 35 letnie, wtedy jeszcze każdy centymetr ziemi nie był na wagę złota i dużo się drzew sadziło, to wszystko ładnie porosło i mamy naprawdę dużo zadbanej zieleni, nie taka pustynia jak teraz na nowych osiedlach,że albo parking albo chodnik, ogólnie beton..... Aguśka ładnie Ci w tej chuście, TŻ mi się pyta czy nie gorąco w niej jest? Monia widzę,że Hania też ma irokeza ![]() ![]() Natkulec Madzia silna Dziewuszka Tikki sliczne ma oczka ta Twoja Andrea ![]() Wszystkie Dzieciątka słodkie , takie do schrupania ![]() (i ten ciąg myślowy, chrupanie chipsy oooo jak mi się chce chipsów ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.