|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
![]() dużą pake robisz? ja zawsze wystawiałam pojedyńcze rzeczy, a teraz zastanawiam się czy jakieś większej paki nie zrobić Zimowe rzeczy też wystawić czy poczekać jeszcze? Ja się ciesze że takich upałów nie było jak teraz. Pogode trafiliśmy super,mimo że wieczorem było chłodno, to w dzień cieplutko. Cytat:
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2013-07-29 o 11:22 |
||
|
|
|
#4922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
![]() sami pojedziemy, bo mój tż ma urlop w maju, a w wakacje nie ma mowy co do podpisu - nie powiem ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
zimowych jeszcze nie wystawiam - poczekam, mam jeszcze z zeszłego roku kilka ciuszków po Kubim. Kombinezon mam ze smyka fajny, ale zostawię dla Isi - granatowo zielony - ale go bardzo lubię - małej posłuży na sanki za rok większość rzeczy już sprzedałam w zeszłym roku - tak na bieżącoZ pojedynczymi zawsze mi dłużej schodzi, ale muszę się wziąć i za to, bo już mi ma,lo czasu zostało do rad sierpniowych, a chce wsio poogarniać, łącznie z pozbyciem się ciuchów, zaraz za awans muszę się zabrać - a to mnie pochłonie totalnie....jakiś kop w dupę na zachętę by się przydał
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam je zostawiać, ale nie ma ich komu wydać, a nie wiem czy się jeszcze kiedyś przydadzą. Licze że kiedyś będe miała synka ![]() też mam kurtke i spodnie zimowe ze smyka, kurtke z Zary, kurtke z c&a i jeszcze sporo innych rzeczy
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas we Wladyslawowie pada od rana.
Data - widać ze wykaz Wam się udał. Zosia taka szczęśliwa. Bao- kopa to ja zawsze mogę dac
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
w biedronce od 5 sierpnia będzie dużo fajnych rzeczy- mazaki, kredki, farby itd.. Mam zamiar pokupić sporo rzeczy.
Zosia jest teraz na etapie kredek świecowych ale tylko tych bambino http://gazetki.biedronka.pl/g113,szk....html#/Szkolne przedmioty/0
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pop,moze odwiedzicie nas nad jeziorem Jasien? Niecale 100km od Was? Szkoda,ze nie pojedziecie nad morze w sierpniu,bedziemy 40km od Wejcherowa. Czy ktos jedzie nad morze ok.11 sierpnia?
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2013-07-29 o 12:53 |
|
|
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się załapię![]() jezu ale żar.....jutro ma być 21 u nas i deszcz
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja 10-tego
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
największe to chyba 92 albo 98 więc raczej na nasze dziewczyny już za małe
|
|
#4930 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkim wakacyjnym życzę w dalszym ciągu pogody
Sara super zdjęcia Muszę wkleić Wam Danielka z weekendu,było mega szaleństwo,pływaliśmy łódką,skuterem,praktyczni e cały czas w wodzie a jak nie to basen,w sobotę o 22 płyneliśmy 1,5h łódką na Audioriver i było super,wyszalałam się za wszystkie czasy Najlepsze albo raczej najgorsze to że na całym Audio można było kupić z alkoholi tylko Lecha Shandy albo 0,4 Tyskie-uwaga-3% więc nieźle trzeba byłoby tego zdoić żeby cos poczuć![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Bao mi się podoba 1 tytuł
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i czekamy na fotki - wklej koniecznieWłaśnie sobie zrobiłam listę co musze kupić na jesień dzieciakom (i to niekoniecznie do przedszkola praktycznie same ubrania - głównie Isi, małemu spodnie tylko jeszcze ze 2 pary, buty na jesień i kapcie do przedszkola .
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Bao mnie się nr 1 podoba
Naprawdę możesz codziennie o przedszkolu mówić ![]() Sara muszę przejrzeć ulotkę i tez zakupy zrobić. Dzisiaj tylko na moment wpadłam do carrefoura i pełno szkolnych rzeczy jest. Nataszka Tak w pracy muszę ten kurs zrobić, wysłali mnie. Asia albo Nataszka mam kurteczkę po Zosi praktycznie nie noszoną. Teraz będzie już za mała (rozm. 98 na szczuplaczkę). Musiałbym zmierzyć ale nie mam sumienia jej pakować w zimową odzież. W ubiegłym roku zimowy kombinezon w sierpniu sprzedałam za całkiem przyzwoitą cenę. Teraz też mam 2 do wystawienia
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
SARA świetne fotki , widać wakacje udane .
MI się podoba 1 i 3 tytuł, z tym, ze ten pierwszy za miesiąc już nie będzie aktualny , więc wybralabym 3 POP pogody wam życzę , na ile wyjechaliscie ? Czekamy na fotki wakacyjne
|
|
|
|
#4934 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widać że urlop udany ,wszyscy uśmiechnięci,zadowoleni ![]() taaa i dla słońca w upały i dla kurzu,błota Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czekaj aż do szkoły pójdą to dopiero będzie lista ![]() mnie burza rano zbudziła to znaczy zapowiedź burzy bo przeszła bokiem a pokropiło tylko trochę i tylko przez ten niby deszcze parówa się straszna zrobiła ,wcześniej to chociaż parno nie było,ale teraz ciut chłodniej. Wiatraki u nas też całą noc naginają ,każdy ma swój bo inaczej niewyróbka ,szczególnie u mnie na górze ,na dachu mam blachę ![]() Miko mi na okulary nadepnął ,zawoziłam dzisiaj ,już myślałam że będę musiała całe nowe robić ale na szczęście da się naprawić ,tylko 1 szkiełko do wymiany |
|||||
|
|
|
#4935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ubrania po Olce sprzedaję babce z prywatnego przedszkola , do którego łaziły moje dzieciaki . Zwykle ok 3/4 rzeczy to ona bierze . ja już ciuchy dla dzieciaków mam na jesień zima . Już mi jesień do komisu przynoszą , więc się samo skompletowało ![]() ![]() Szymek rzeczy niszczy , spodnie to mają dziury na kolanach , z bluzkami też coś zawsze odwali , więc nie mam czego sprzedawać ![]() Ale trudno . Olka ma rzeczy w stanie idealnym . Pop, Mrowak miłego wczasowania . U nas dziś 38 - piękna pogoda
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sensie co to za impreza.Wklejaj zdjęcia koniecznie. Mrowak spokoju Wam życzę i właściwej pogody Asia Tobie tez właściwej dla Ciebie pogody na urlopie Libra ja nie wiem jak Ty robisz te wszystkie przetwory (300 słoików) w takim upale. Ja padam na pysk przygotowując wieczorem jakiś obiad na szybko na dzień następny. Mieliśmy dzisiaj popołudniu 41 st. . W zupełności 30 byłoby aż nad to.
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowka- 100 kg to jednak dość daleko birac pod uwagę dwoje maluchów. One czasami fajnie znoszą jazdę ale czasami to my z nimi mamy jazdę w czasie drogi.
U nas cały dzień padało. Wybraliśmy się pociągiem na Hel do fokarium. A tam burza. Wiec zwiedzaliśmy fokarium w deszu i przy piorunach. Cali przemoczeni bylismy. A w powrotnej drodze Oliwka zakochała się. Poderwała jakiegoś 6-7 letniego chłopca z którym przesiedziała całą godzinę. Na koniec kilkakrotnie się poprzytulali a chłopczyk dał jej wielkiego buziaka. Szkoda ze zdjęcia nie zrobiłam bo by miała pamiątkę.
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
Pop obowiązkowo miałaś zrobić zdjęcie
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
POP no szkoda , spartolilas , ze fotki nie zrobiłas
![]() ANIA a weź ty się 38 stopni , grzej się grzej, bo jeszcze trochę i zima ![]() Kupiłam bilety do Turcji , ehhhh to się pomecze trochę
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4940 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt jeszcze nie wie dopiero w przyszłym tyg wizyta i wtedy powiemy nie chce za bardzo rozpowiadać , jak bede w II trymestrze to sie pochwale mała cos chyba czuje bo ciagle z wózkiem jezdzi po domu i z lalka spi ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
"mamo popatrz nie mam rączek schowały sie , daj mojej buzi jesc " ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- ja bym napisała ze jest cudnie ale ktos 3 dni temu włamał sie na ogród i zakosil pompe do basenu wiec chłodzimy sie tylko konewkami :d ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- ale fajne ech ja jeszcze 2 tyg i morze a mała jest cudna ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
i licze na ładna pogode---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
my tzn ja z cała rodzina w okolice rewala ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- u nas burza idzie ale czy sie rozkreci nie wiadomo .. ![]() i dziewczynka i chłopaczek juz od wrzesnia przedszkolaczek
|
|
#4941 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że okulary ocalały i tylko szkiełko...mi jak kubuś siadł na nowych (dobrze, ze domowych) to tak się wygięły, ze nic się zrobić nie da, więc po domu łażę w krzywych Cytat:
która oczywiście jest niezgodna z prawem![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek - my już pojutrze jedziemy - więc wiesz.... ja tam bym chciała Werkę poznać - zobaczymy, czy to taki potwór.
![]() Mrowak - my będziemy nad morzem gdzieś do 21 sierpnia. Ale jedziemy z A. i on zabiera nam samochód, bo musi wrócić do Wawy. P0P - a Ty mówiłaś, że Oliwka niecałuśna... no widzisz... jak jest obiekt, to i są incydenty. Wcześnie zaczyna ![]() Bao - ale masz ciśnienie z przedszkolem... hoho... Pisałaś, że nie lubisz spodni dresowych, są w RE lub 5 10 15 takie z cienkiego jeansu na gumce. Wygląd mają bardzo korzystny. Edzia - współczuję mdłości. Przy Kalinie miałam niefajne 3 miesiące. Fuj... Ale dla dzidzi to dobrze. Monka - jak ja Ci zazdraszczam tej Turcji. Ale może za rok już wyrwę się z dzieciakami. U nas zbiera się na deszcz. Wieje trochę. Fajnie. Igor obudził się o 5 - pewnie przez upały. Jutro ostatni dzień w Klubie Malucha. Jakieś ciasto mu zrobię. Mam w lodówce jedno, ale A. wszamał pół blachy od późnego wieczora wczoraj. Że też facetom to w dupę nie idzie. ![]() Dzisiaj mój Puszek kończy 4 miesiące. Muszę znów jej przełożyć ubrania za małe i wyciągnąć kolejne. Jakoś przy drugim dziecku migiem mija czas.
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że tylko Werkę chcesz poznać a mnie to już nie?? ![]() Ja już się nie mogę doczekać U nas w nocy była straszna burza. Błyski i grzmoty były bez przerwy. Myślałam, że koniec świata idzie teraz tez pochmurno i chyba już pada
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam wkur.wa wyobraźcie sobie, ze moja siostra poszła rano de sekretarki, żeby jej pokazałą teczke Kubusia, a tam - 2 umowy podpisane niby przeze mnie (ona twierdzi, ze obie moje)- jedna ta wczorajsza, a druga z kwietnia! Po pierwsze - w kwietniu byłam tylko sprawdzić listę przyjętych, po drugie nie posiadam czarnego zelowego długopisu, ani żadnego zelowca, bo ich nie lubię. Więc niby skąd ta kwietniowa umowa??no i gdzie egzemplarz dla mnie z tej kwietniowej co niby to JA podpisałam? Naga dała na mnie, żeby wyjść z twarzą, bo sama umowy nie podpisała i dostała zje.b.kę od dyrektorki. Umowę musiał wyełnić i spisać dane z kwestionariusza Kubusia ktoś za mnie, bo ja tego k.wa nie wypełniałam....nosz nie mam amnezji! Nie będę tam już lecieć i robić afery, bo mi go skreślą, ale we wrześniu jak będzie zebranie mamy wpisywać kwoty w te luki co wam mówiłam, więc wtedy dostanę obie umowy i zobaczymy ale nie zostawię tak tego - z siostrą się pokłóciłam, zadzwoniła jeszcze do mamy, żeby ze mnie debila zrobić i oczywiście mamusia jej wierzy, że ja głupia jestem i NAPEWNO podpisywałam
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2013-07-30 o 09:39 |
|
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za rok nawet więcej. Zobaczymy, czy nasze dzieci załapią kontakt - Igor dalej mocno małomówny, chociaż w domu coś tam powie (piszę jakby tak od niechcenia, a przeżywam każde słowo jak Bao przedszkole) , a na placu to "hej" odpowie i tyle.
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tylko błyskało i strasznie wiało spadło 5 kropli wody i tyle a zapowiadało sie przerażająco
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
BAO a no nie aktualny , bo nie uniwersalny
![]() Koszmarow nocnych jeszcze nie masz ? Związanych z przedszkolnym oczywiście . MEGI no to aktualna fotka małej przydałaby się . U nas pada , zimno dzis |
|
|
|
#4948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo im to idzie na potencje o mamo ale czas mija 4 ms .... ja wiedziałam ze cos mnie do was pociagnie prosze bede miała malenstwo marcowo kwietniowe tylko ze z inna data ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Rozgadały sie dzieciaki czas z nich zrobić przedszkolaki
u nas rano popadało teraz slonca nie ma ciekawe jak reszta dnia bedzie wygladała ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- tak i to dosłownie z poczatku i na koncu trzymasz w ryzach
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

ale to co trzeba było to wpisałam i kopię podbitą mam, więc mogę spać spokojnie

zimowych jeszcze nie wystawiam - poczekam, mam jeszcze z zeszłego roku kilka ciuszków po Kubim. Kombinezon mam ze smyka fajny, ale zostawię dla Isi - granatowo zielony - ale go bardzo lubię - małej posłuży na sanki za rok

no i czekamy na fotki - wklej koniecznie

. W zupełności 30 byłoby aż nad to.