Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-29, 11:20   #4921
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam - udało się, umowę podpisałam nie ma podanych stawek za wyżywienie, opłatę stałą i inne - będzie dopiero na zebraniu we wrześniu podane ale to co trzeba było to wpisałam i kopię podbitą mam, więc mogę spać spokojnie

Też się musze wziąć za wystawianie po Kubusiu i też mi się nie chce, na razie mam wystawione po Isi pakę z ubrankami, leżaczek i zabawki
dobrze że udało się podpisac

dużą pake robisz? ja zawsze wystawiałam pojedyńcze rzeczy, a teraz zastanawiam się czy jakieś większej paki nie zrobić

Zimowe rzeczy też wystawić czy poczekać jeszcze?

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Sara pogoda Wam dopasowała, co widać po uśmiechach
Ja się ciesze że takich upałów nie było jak teraz. Pogode trafiliśmy super,mimo że wieczorem było chłodno, to w dzień cieplutko.

Cytat:
A teraz wymyśliłam tak (oczywiście z przedszkolem w tle):
1."Jeszcze miesiąc, jeszcze chwila, do przedszkola dają dyla"
2."Do przedszkola wyruszają, głowy mamom już nie zawracają"
3."Przedszkolaki - rozrabiaki III-IV 2010"

mi się nr 1 podoba

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2013-07-29 o 11:22
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:40   #4922
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
u nas jeszcze gorzej niż wczoraj, i słońce daje...

wiatrak też całą noc chodził, jeszcze dostałam wczoraj @ więc masakra jest, wszystko mnie w****

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

no właśnie Bao, dlaczego sami??

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Bao co tam u Ciebie za "start" w podpisie....??
współczuję @ - ja właśnie skończyłąm 2 dni temu walkę z @
sami pojedziemy, bo mój tż ma urlop w maju, a w wakacje nie ma mowy
co do podpisu - nie powiem napisałam tak małymi to i tak dojrzałaś no ale napisałam już dawno w sumie

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
dobrze że udało się podpisac

dużą pake robisz? ja zawsze wystawiałam pojedyńcze rzeczy, a teraz zastanawiam się czy jakieś większej paki nie zrobić

Zimowe rzeczy też wystawić czy poczekać jeszcze?

Ja się ciesze że takich upałów nie było jak teraz. Pogode trafiliśmy super,mimo że wieczorem było chłodno, to w dzień cieplutko.

mi się nr 1 podoba
no jedną sprzedałam sporą - ok 100ubranek, teraz mam wystawioną taką bardziej uniwersalną - wygodną, pajace, body itp., będzie gdzieś ok 60 może zimowych jeszcze nie wystawiam - poczekam, mam jeszcze z zeszłego roku kilka ciuszków po Kubim. Kombinezon mam ze smyka fajny, ale zostawię dla Isi - granatowo zielony - ale go bardzo lubię - małej posłuży na sanki za rok większość rzeczy już sprzedałam w zeszłym roku - tak na bieżąco
Z pojedynczymi zawsze mi dłużej schodzi, ale muszę się wziąć i za to, bo już mi ma,lo czasu zostało do rad sierpniowych, a chce wsio poogarniać, łącznie z pozbyciem się ciuchów, zaraz za awans muszę się zabrać - a to mnie pochłonie totalnie....jakiś kop w dupę na zachętę by się przydał

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:50   #4923
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]no jedną sprzedałam sporą - ok 100ubranek, teraz mam wystawioną taką bardziej uniwersalną - wygodną, pajace, body itp., będzie gdzieś ok 60 może zimowych jeszcze nie wystawiam - poczekam, mam jeszcze z zeszłego roku kilka ciuszków po Kubim. Kombinezon mam ze smyka fajny, ale zostawię dla Isi - granatowo zielony - ale go bardzo lubię - małej posłuży na sanki za rok większość rzeczy już sprzedałam w zeszłym roku - tak na bieżąco
Z pojedynczymi zawsze mi dłużej schodzi, ale muszę się wziąć i za to, bo już mi ma,lo czasu zostało do rad sierpniowych, a chce wsio poogarniać, łącznie z pozbyciem się ciuchów, zaraz za awans muszę się zabrać - a to mnie pochłonie totalnie....jakiś kop w dupę na zachętę by się przydał
ja zniosłam wszystkie ubrania ze strychu, ale wystawie tylko takie w idealnym lub bdb stanie, reszta niech leży.
Miałam je zostawiać, ale nie ma ich komu wydać, a nie wiem czy się jeszcze kiedyś przydadzą. Licze że kiedyś będe miała synka

też mam kurtke i spodnie zimowe ze smyka, kurtke z Zary, kurtke z c&a i jeszcze sporo innych rzeczy

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2013-07-29, 11:55   #4924
P0P70
Zakorzenienie

A u nas we Wladyslawowie pada od rana.
Data - widać ze wykaz Wam się udał. Zosia taka szczęśliwa.

Bao- kopa to ja zawsze mogę dac

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:00   #4925
sara 85
Zakorzenienie

w biedronce od 5 sierpnia będzie dużo fajnych rzeczy- mazaki, kredki, farby itd.. Mam zamiar pokupić sporo rzeczy.
Zosia jest teraz na etapie kredek świecowych ale tylko tych bambino

http://gazetki.biedronka.pl/g113,szk....html#/Szkolne przedmioty/0

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2013-07-29, 12:50   #4926
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Mrowaczek Ty mądra kobieta w tym temacie jesteś również,
trzeba nad nowym tytułem wątku pomyśleć,
bo my latem jesteśmy w zimie
Jakos weny brak...pomysle jeszcze.siedzimy nad jeziorem na Kaszubach,dzisiaj sobie pada,jak u Pop nad morzem,ale jest przyjemnie,nie duszno.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A u nas we Wladyslawowie pada od rana.
Data - widać ze wykaz Wam się udał. Zosia taka szczęśliwa.

Bao- kopa to ja zawsze mogę dac
Pop,moze odwiedzicie nas nad jeziorem Jasien? Niecale 100km od Was? Szkoda,ze nie pojedziecie nad morze w sierpniu,bedziemy 40km od Wejcherowa. Czy ktos jedzie nad morze ok.11 sierpnia?

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2013-07-29 o 12:53
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 13:38   #4927
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
w biedronce od 5 sierpnia będzie dużo fajnych rzeczy- mazaki, kredki, farby itd.. Mam zamiar pokupić sporo rzeczy.
Zosia jest teraz na etapie kredek świecowych ale tylko tych bambino

http://gazetki.biedronka.pl/g113,szk....html#/Szkolne przedmioty/0
ne, zakupię szufladki i kredki bambino jak się załapię

jezu ale żar.....jutro ma być 21 u nas i deszcz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 13:51   #4928
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Poprałam ubranka Zosi i pasowałoby wystawić je na all, ale tak mi sie nie chce.
A jakie rozmiary bo moze ja bym coś zakupiła?

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Czy ktos jedzie nad morze ok.11 sierpnia?
Ja 10-tego

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:14   #4929
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A jakie rozmiary bo moze ja bym coś zakupiła?

Ja 10-tego
największe to chyba 92 albo 98 więc raczej na nasze dziewczyny już za małe

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2013-07-29, 15:10   #4930
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Wszystkim wakacyjnym życzę w dalszym ciągu pogody

Sara super zdjęcia

Muszę wkleić Wam Danielka z weekendu,było mega szaleństwo,pływaliśmy łódką,skuterem,praktyczni e cały czas w wodzie a jak nie to basen,w sobotę o 22 płyneliśmy 1,5h łódką na Audioriver i było super,wyszalałam się za wszystkie czasy
Najlepsze albo raczej najgorsze to że na całym Audio można było kupić z alkoholi tylko Lecha Shandy albo 0,4 Tyskie-uwaga-3% więc nieźle trzeba byłoby tego zdoić żeby cos poczuć

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Bao mi się podoba 1 tytuł
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:56   #4931
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Wszystkim wakacyjnym życzę w dalszym ciągu pogody

Sara super zdjęcia

Muszę wkleić Wam Danielka z weekendu,było mega szaleństwo,pływaliśmy łódką,skuterem,praktyczni e cały czas w wodzie a jak nie to basen,w sobotę o 22 płyneliśmy 1,5h łódką na Audioriver i było super,wyszalałam się za wszystkie czasy
Najlepsze albo raczej najgorsze to że na całym Audio można było kupić z alkoholi tylko Lecha Shandy albo 0,4 Tyskie-uwaga-3% więc nieźle trzeba byłoby tego zdoić żeby cos poczuć

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Bao mi się podoba 1 tytuł
super, że taki udany weekend no i czekamy na fotki - wklej koniecznie

Właśnie sobie zrobiłam listę co musze kupić na jesień dzieciakom (i to niekoniecznie do przedszkola), matko ale mi tego wyszło praktycznie same ubrania - głównie Isi, małemu spodnie tylko jeszcze ze 2 pary, buty na jesień i kapcie do przedszkola .

Stary 2013-07-29, 18:25   #4932
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Bao mnie się nr 1 podoba
Naprawdę możesz codziennie o przedszkolu mówić

Sara muszę przejrzeć ulotkę i tez zakupy zrobić. Dzisiaj tylko na moment wpadłam do carrefoura i pełno szkolnych rzeczy jest.

Nataszka Tak w pracy muszę ten kurs zrobić, wysłali mnie.

Asia albo Nataszka mam kurteczkę po Zosi praktycznie nie noszoną. Teraz będzie już za mała (rozm. 98 na szczuplaczkę). Musiałbym zmierzyć ale nie mam sumienia jej pakować w zimową odzież.
W ubiegłym roku zimowy kombinezon w sierpniu sprzedałam za całkiem przyzwoitą cenę. Teraz też mam 2 do wystawienia
Stary 2013-07-29, 19:27   #4933
monka23
Zakorzenienie

SARA świetne fotki , widać wakacje udane .

MI się podoba 1 i 3 tytuł, z tym, ze ten pierwszy za miesiąc już nie będzie aktualny , więc wybralabym 3 .

POP pogody wam życzę , na ile wyjechaliscie ? Czekamy na fotki wakacyjne
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 21:31   #4934
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra my podlewamy wszystko, łącznie z trawą, na razie nic nie schnie.
o nie kochana ja to nie mogę sobie pozwolić na podlewanie całego trawnika ,za dużo tego w ogóle za dużo wszystkiego do podlewania

Widać że urlop udany ,wszyscy uśmiechnięci,zadowoleni
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
O rajku, czarny to dopiero wyzwanie ...
taaa i dla słońca w upały i dla kurzu,błota
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Po kursie jestem podłamana ilością wiedzy jaką muszę opanować. Dzisiaj babka nam mówiła że jak się zagłębić w poszczególne działy tematyczne to tylko w ramach jej dziedziny to jest wiedza z 5 lat studiów a to tylko jeden dział a wszystkich jest 8.Jeszcze 2 weekendy a we wrześniu egzamin.
oj to powodzenia życzę i nie zazdroszczę kucia ,będziemy trzymać kciuki
Cytat:
Libra ja w tej chwili sobie zachwalam że mamy działkę na takim bagiennym terenie bo podlewać nic poza truskawkami w doniczce nie muszę. Trawa pięknie zielona, niestety rośnie jak szalona :/
no moja działka cały ogród też niby na terenie podmokłym ,nie raz pisałam że woda stoi ,ale ja to mam taką ziemię że jak jest mokro to jest fajna ale jak wyschnie to skała dosłownie ,nie mogę szpadla wbić żeby marchewkę wykopać na przykład bo o wyrwaniu nie ma mowy
Cytat:
1."Jeszcze miesiąc, jeszcze chwila, do przedszkola dadzą dyla"
2."Do przedszkola wyruszają, głowy mamom już nie zawracają"
3."Przedszkolaki - rozrabiaki III-IV 2010"
mi też się 1 podoba ale tak jak Monka pisze zaraz będzie nieaktualna więc może lepiej 3?
Cytat:
super, że taki udany weekend no i czekamy na fotki - wklej koniecznie

Właśnie sobie zrobiłam listę co musze kupić na jesień dzieciakom (i to niekoniecznie do przedszkola), matko ale mi tego wyszło praktycznie same ubrania - głównie Isi, małemu spodnie tylko jeszcze ze 2 pary, buty na jesień i kapcie do przedszkola .
hehe nie musisz się w okopach z tym przedszkolem ukrywać
czekaj aż do szkoły pójdą to dopiero będzie lista

mnie burza rano zbudziła to znaczy zapowiedź burzy bo przeszła bokiem a pokropiło tylko trochę
i tylko przez ten niby deszcze parówa się straszna zrobiła ,wcześniej to chociaż parno nie było,ale teraz ciut chłodniej.
Wiatraki u nas też całą noc naginają ,każdy ma swój bo inaczej niewyróbka ,szczególnie u mnie na górze ,na dachu mam blachę

Miko mi na okulary nadepnął ,zawoziłam dzisiaj ,już myślałam że będę musiała całe nowe robić ale na szczęście da się naprawić ,tylko 1 szkiełko do wymiany
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 21:46   #4935
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam też zadowolona z takiej pogody dziś cały dzień na basenie odkrytym spędziliśmy, Werka z wody nie wychodziła, nawet to że wpadła pod wodę jej nie przeraziło
Niestety akurat na nasz urlop pogoda ma się schrzanić
Moje tak ciągle wpadają . SZymek na basenach na bombę skacze , ze zjeżdżalni jak jadą to też zawsze pod wodę najpierw , ale to zaleta basenu od małolata .

Cytat:
właśnie wróciłam - udało się, umowę podpisałam nie ma podanych stawek za wyżywienie, opłatę stałą i inne - będzie dopiero na zebraniu we wrześniu podane ale to co trzeba było to wpisałam i kopię podbitą mam, więc mogę spać spokojnie

Też się musze wziąć za wystawianie po Kubusiu i też mi się nie chce, na razie mam wystawione po Isi pakę z ubrankami, leżaczek i zabawki
Niby od września ma wejść przedszkole za złotówkę .

Ja ubrania po Olce sprzedaję babce z prywatnego przedszkola , do którego łaziły moje dzieciaki .
Zwykle ok 3/4 rzeczy to ona bierze .
ja już ciuchy dla dzieciaków mam na jesień zima . Już mi jesień do komisu przynoszą , więc się samo skompletowało
Szymek rzeczy niszczy , spodnie to mają dziury na kolanach , z bluzkami też coś zawsze odwali , więc nie mam czego sprzedawać
Ale trudno . Olka ma rzeczy w stanie idealnym .

Pop, Mrowak miłego wczasowania .

U nas dziś 38 - piękna pogoda
Stary 2013-07-29, 22:15   #4936
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Musiałam sprawdzić w necie o czym piszesz w sensie co to za impreza.
Wklejaj zdjęcia koniecznie.

Mrowak spokoju Wam życzę i właściwej pogody

Asia Tobie tez właściwej dla Ciebie pogody na urlopie

Libra ja nie wiem jak Ty robisz te wszystkie przetwory (300 słoików) w takim upale. Ja padam na pysk przygotowując wieczorem jakiś obiad na szybko na dzień następny.
Mieliśmy dzisiaj popołudniu 41 st. . W zupełności 30 byłoby aż nad to.
Stary 2013-07-29, 22:25   #4937
P0P70
Zakorzenienie

Mrowka- 100 kg to jednak dość daleko birac pod uwagę dwoje maluchów. One czasami fajnie znoszą jazdę ale czasami to my z nimi mamy jazdę w czasie drogi.

U nas cały dzień padało. Wybraliśmy się pociągiem na Hel do fokarium. A tam burza. Wiec zwiedzaliśmy fokarium w deszu i przy piorunach. Cali przemoczeni bylismy. A w powrotnej drodze Oliwka zakochała się. Poderwała jakiegoś 6-7 letniego chłopca z którym przesiedziała całą godzinę. Na koniec kilkakrotnie się poprzytulali a chłopczyk dał jej wielkiego buziaka. Szkoda ze zdjęcia nie zrobiłam bo by miała pamiątkę.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 22:28   #4938
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Pop obowiązkowo miałaś zrobić zdjęcie
Stary 2013-07-29, 23:05   #4939
monka23
Zakorzenienie

POP no szkoda , spartolilas , ze fotki nie zrobiłas

ANIA a weź ty się 38 stopni , grzej się grzej, bo jeszcze trochę i zima będzie , zleci jak z bata

Kupiłam bilety do Turcji , ehhhh to się pomecze trochę , mam nadzieje , ze będzie tylko gorąco , a nie super mega full gorąco
Stary 2013-07-30, 00:06   #4940
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość

EDZIA jak tam , jakieś mdłości się już pojawiły i tym podobne nie miłe klimaty związane z pierwszym trymestrem? Aaaa właśnie a co mała na to? Wie ?
oj juz sie pojawiły narazie delikatne i wole nie narzekać za bardzo ...

nikt jeszcze nie wie dopiero w przyszłym tyg wizyta i wtedy powiemy nie chce za bardzo rozpowiadać , jak bede w II trymestrze to sie pochwale

mała cos chyba czuje bo ciagle z wózkiem jezdzi po domu i z lalka spi

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Witam.
Dzisiaj chyba troche pogoda odpusci.
Mlody od rana ma focha. I siedzi godzine przy kanapce strajkujac ze nie bedzie jadl. Sciemnia ze rece go bola

.
heheh moja mówi
"mamo popatrz nie mam rączek schowały sie , daj mojej buzi jesc "

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Nie u wszystkich
szlag mnie trafia i krew zalewa przez ten upał
ja bym napisała ze jest cudnie ale ktos 3 dni temu włamał sie na ogród i zakosil pompe do basenu wiec chłodzimy sie tylko konewkami :d

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Zawsze w Turcji maja pozamykane, chyba ze jest jakiś wiaterek , to robią przeciaga , albo otwieraja poznym popoludniem , nie maja w każdych pomieszczeniach klimy . Zazwyczaj jest albo w jednym pokoju, albo w pomieszczeniu ( kuchnia, salon , jadalnia) . Na Balkonach maja takie wielkie materiały , którymi zasłaniają całkowicie okna , balkon tak żeby słońce nie dochodziło.
tak dokladnie w grecji to samo od rana do poznego wieczora okna pozamykane i rolety spuszczone a potem pod wieczór wielkie wietrzenie o dziwo w srodku panuje swiezosc i chłód ... a my pootwieramy okna z mysla ze bedzie chłodniej a tak naprawde wpuszczamy cieple powietrze do srodka robiac sobie saune

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:

któraś z dziewczyn chciała zdjęcia z wakacji więc wstawiam

ale fajne ech ja jeszcze 2 tyg i morze

a mała jest cudna

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Sara- super fotki. Jak pisze nataszka- fajna z was rodzinka
Jedziemy od 10 i ma wtedy przyjsc deszcz i 19 stopni. Zalamka
ani nie krakaj ma byc ciepło i koniec bo przeciez my tez jedziemy 11 i licze na ładna pogode

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Jakos weny brak...pomysle jeszcze.siedzimy nad jeziorem na Kaszubach,dzisiaj sobie pada,jak u Pop nad morzem,ale jest przyjemnie,nie duszno.

Pop,moze odwiedzicie nas nad jeziorem Jasien? Niecale 100km od Was? Szkoda,ze nie pojedziecie nad morze w sierpniu,bedziemy 40km od Wejcherowa. Czy ktos jedzie nad morze ok.11 sierpnia?

my tzn ja z cała rodzina w okolice rewala

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

u nas burza idzie ale czy sie rozkreci nie wiadomo ..

i dziewczynka i chłopaczek juz od wrzesnia przedszkolaczek

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 06:55   #4941
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
MI się podoba 1 i 3 tytuł, z tym, ze ten pierwszy za miesiąc już nie będzie aktualny , więc wybralabym 3 .
ten tytuł też już od dawna nie jest aktualny

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

mi też się 1 podoba ale tak jak Monka pisze zaraz będzie nieaktualna więc może lepiej 3?

hehe nie musisz się w okopach z tym przedszkolem ukrywać
czekaj aż do szkoły pójdą to dopiero będzie lista

Miko mi na okulary nadepnął ,zawoziłam dzisiaj ,już myślałam że będę musiała całe nowe robić ale na szczęście da się naprawić ,tylko 1 szkiełko do wymiany
ja tylko tak sobie wymyśliłam na szybkiego, ale ten tytuł z zimą czy wiosną też nie ma nic wspólnego
Dobrze, że okulary ocalały i tylko szkiełko...mi jak kubuś siadł na nowych (dobrze, ze domowych) to tak się wygięły, ze nic się zrobić nie da, więc po domu łażę w krzywych

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Moje tak ciągle wpadają . SZymek na basenach na bombę skacze , ze zjeżdżalni jak jadą to też zawsze pod wodę najpierw , ale to zaleta basenu od małolata .

Niby od września ma wejść przedszkole za złotówkę .

Ja ubrania po Olce sprzedaję babce z prywatnego przedszkola , do którego łaziły moje dzieciaki .
Zwykle ok 3/4 rzeczy to ona bierze .
ja już ciuchy dla dzieciaków mam na jesień zima . Już mi jesień do komisu przynoszą , więc się samo skompletowało
Szymek rzeczy niszczy , spodnie to mają dziury na kolanach , z bluzkami też coś zawsze odwali , więc nie mam czego sprzedawać
Ale trudno . Olka ma rzeczy w stanie idealnym .

Pop, Mrowak miłego wczasowania .

U nas dziś 38 - piękna pogoda
wiem, ze ma wejść, ale nasza pani dyr. podniesie sobie opłatę stałą która oczywiście jest niezgodna z prawem
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Mrowka- 100 kg to jednak dość daleko birac pod uwagę dwoje maluchów. One czasami fajnie znoszą jazdę ale czasami to my z nimi mamy jazdę w czasie drogi.

U nas cały dzień padało. Wybraliśmy się pociągiem na Hel do fokarium. A tam burza. Wiec zwiedzaliśmy fokarium w deszu i przy piorunach. Cali przemoczeni bylismy. A w powrotnej drodze Oliwka zakochała się. Poderwała jakiegoś 6-7 letniego chłopca z którym przesiedziała całą godzinę. Na koniec kilkakrotnie się poprzytulali a chłopczyk dał jej wielkiego buziaka. Szkoda ze zdjęcia nie zrobiłam bo by miała pamiątkę.
uroki polskiego morza

Cytat:
Kupiłam bilety do Turcji , ehhhh to się pomecze trochę , mam nadzieje , ze będzie tylko gorąco , a nie super mega full gorąco
ale Ci dobrze że też mnie żaden Turek nie chciał, jak byłam w UK

Stary 2013-07-30, 09:01   #4942
megi-megi
Zakorzenienie

Asiulek - my już pojutrze jedziemy - więc wiesz.... ja tam bym chciała Werkę poznać - zobaczymy, czy to taki potwór.

Mrowak - my będziemy nad morzem gdzieś do 21 sierpnia. Ale jedziemy z A. i on zabiera nam samochód, bo musi wrócić do Wawy.

P0P - a Ty mówiłaś, że Oliwka niecałuśna... no widzisz... jak jest obiekt, to i są incydenty. Wcześnie zaczyna

Bao - ale masz ciśnienie z przedszkolem... hoho... Pisałaś, że nie lubisz spodni dresowych, są w RE lub 5 10 15 takie z cienkiego jeansu na gumce. Wygląd mają bardzo korzystny.

Edzia - współczuję mdłości. Przy Kalinie miałam niefajne 3 miesiące. Fuj... Ale dla dzidzi to dobrze.

Monka - jak ja Ci zazdraszczam tej Turcji. Ale może za rok już wyrwę się z dzieciakami.

U nas zbiera się na deszcz. Wieje trochę. Fajnie. Igor obudził się o 5 - pewnie przez upały.
Jutro ostatni dzień w Klubie Malucha. Jakieś ciasto mu zrobię. Mam w lodówce jedno, ale A. wszamał pół blachy od późnego wieczora wczoraj. Że też facetom to w dupę nie idzie.
Dzisiaj mój Puszek kończy 4 miesiące. Muszę znów jej przełożyć ubrania za małe i wyciągnąć kolejne. Jakoś przy drugim dziecku migiem mija czas.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 09:25   #4943
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Asiulek - my już pojutrze jedziemy - więc wiesz.... ja tam bym chciała Werkę poznać - zobaczymy, czy to taki potwór.

Dzisiaj mój Puszek kończy 4 miesiące. Muszę znów jej przełożyć ubrania za małe i wyciągnąć kolejne. Jakoś przy drugim dziecku migiem mija czas.
No jasne, jasne szkoda, że tylko Werkę chcesz poznać a mnie to już nie??
Ja już się nie mogę doczekać

U nas w nocy była straszna burza. Błyski i grzmoty były bez przerwy. Myślałam, że koniec świata idzie teraz tez pochmurno i chyba już pada

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 09:37   #4944
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:

Mrowak - my będziemy nad morzem gdzieś do 21 sierpnia. Ale jedziemy z A. i on zabiera nam samochód, bo musi wrócić do Wawy.

P0P - a Ty mówiłaś, że Oliwka niecałuśna... no widzisz... jak jest obiekt, to i są incydenty. Wcześnie zaczyna

Bao - ale masz ciśnienie z przedszkolem... hoho... Pisałaś, że nie lubisz spodni dresowych, są w RE lub 5 10 15 takie z cienkiego jeansu na gumce. Wygląd mają bardzo korzystny.

Edzia - współczuję mdłości. Przy Kalinie miałam niefajne 3 miesiące. Fuj... Ale dla dzidzi to dobrze.

Monka - jak ja Ci zazdraszczam tej Turcji. Ale może za rok już wyrwę się z dzieciakami.

U nas zbiera się na deszcz. Wieje trochę. Fajnie. Igor obudził się o 5 - pewnie przez upały.
Jutro ostatni dzień w Klubie Malucha. Jakieś ciasto mu zrobię. Mam w lodówce jedno, ale A. wszamał pół blachy od późnego wieczora wczoraj. Że też facetom to w dupę nie idzie.
będę dzisiaj w 5-10-15 to zobaczę

ale mam wkur.wa wyobraźcie sobie, ze moja siostra poszła rano de sekretarki, żeby jej pokazałą teczke Kubusia, a tam - 2 umowy podpisane niby przeze mnie (ona twierdzi, ze obie moje)- jedna ta wczorajsza, a druga z kwietnia! Po pierwsze - w kwietniu byłam tylko sprawdzić listę przyjętych, po drugie nie posiadam czarnego zelowego długopisu, ani żadnego zelowca, bo ich nie lubię. Więc niby skąd ta kwietniowa umowa??no i gdzie egzemplarz dla mnie z tej kwietniowej co niby to JA podpisałam?Naga dała na mnie, żeby wyjść z twarzą, bo sama umowy nie podpisała i dostała zje.b.kę od dyrektorki. Umowę musiał wyełnić i spisać dane z kwestionariusza Kubusia ktoś za mnie, bo ja tego k.wa nie wypełniałam....nosz nie mam amnezji! Nie będę tam już lecieć i robić afery, bo mi go skreślą, ale we wrześniu jak będzie zebranie mamy wpisywać kwoty w te luki co wam mówiłam, więc wtedy dostanę obie umowy i zobaczymy ale nie zostawię tak tego - z siostrą się pokłóciłam, zadzwoniła jeszcze do mamy, żeby ze mnie debila zrobić i oczywiście mamusia jej wierzy, że ja głupia jestem i NAPEWNO podpisywałam obrzydło mi już to przedszkole - poważnie

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2013-07-30 o 09:39
Stary 2013-07-30, 09:49   #4945
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
No jasne, jasne szkoda, że tylko Werkę chcesz poznać a mnie to już nie??
Ja już się nie mogę doczekać

U nas w nocy była straszna burza. Błyski i grzmoty były bez przerwy. Myślałam, że koniec świata idzie teraz tez pochmurno i chyba już pada
No Ciebie też - małe piwko mogę wypić. Za rok nawet więcej.
Zobaczymy, czy nasze dzieci załapią kontakt - Igor dalej mocno małomówny, chociaż w domu coś tam powie (piszę jakby tak od niechcenia, a przeżywam każde słowo jak Bao przedszkole) , a na placu to "hej" odpowie i tyle.
Stary 2013-07-30, 10:24   #4946
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

u nas tylko błyskało i strasznie wiało spadło 5 kropli wody i tyle a zapowiadało sie przerażająco

Stary 2013-07-30, 10:24   #4947
monka23
Zakorzenienie

BAO a no nie aktualny , bo nie uniwersalny
Koszmarow nocnych jeszcze nie masz ? Związanych z przedszkolnym oczywiście .

MEGI no to aktualna fotka małej przydałaby się .

U nas pada , zimno dzis .
Stary 2013-07-30, 10:29   #4948
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

. Że też facetom to w dupę nie idzie.
słyszałam ze mdłosci to wynik wysokiego progrsteronu (czy jakos tak) ale sie nie znam, ale jak ma to pomoc dzidzi to jaknajbardziej przecierpie

bo im to idzie na potencje
o mamo ale czas mija 4 ms ....

ja wiedziałam ze cos mnie do was pociagnie prosze bede miała malenstwo marcowo kwietniowe tylko ze z inna data

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
będę dzisiaj w 5-10-15 to zobaczę

ale mam wkur.wa wyobraźcie sobie, ze moja siostra poszła rano de sekretarki, żeby jej pokazałą teczke Kubusia, a tam - 2 umowy podpisane niby przeze mnie (ona twierdzi, ze obie moje)- jedna ta wczorajsza, a druga z kwietnia! Po pierwsze - w kwietniu byłam tylko sprawdzić listę przyjętych, po drugie nie posiadam czarnego zelowego długopisu, ani żadnego zelowca, bo ich nie lubię. Więc niby skąd ta kwietniowa umowa??no i gdzie egzemplarz dla mnie z tej kwietniowej co niby to JA podpisałam?Naga dała na mnie, żeby wyjść z twarzą, bo sama umowy nie podpisała i dostała zje.b.kę od dyrektorki. Umowę musiał wyełnić i spisać dane z kwestionariusza Kubusia ktoś za mnie, bo ja tego k.wa nie wypełniałam....nosz nie mam amnezji! Nie będę tam już lecieć i robić afery, bo mi go skreślą, ale we wrześniu jak będzie zebranie mamy wpisywać kwoty w te luki co wam mówiłam, więc wtedy dostanę obie umowy i zobaczymy ale nie zostawię tak tego - z siostrą się pokłóciłam, zadzwoniła jeszcze do mamy, żeby ze mnie debila zrobić i oczywiście mamusia jej wierzy, że ja głupia jestem i NAPEWNO podpisywałam obrzydło mi już to przedszkole - poważnie
o mamo ale historia ciekawe kto ta 1 umowe wypełnil ? .. moze ktos chciał dobrze tylko ze nie wolno podpisywać czyis dokumentów przynajmniej mógł cie poinformować

Stary 2013-07-30, 10:33   #4949
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
słyszałam ze mdłosci to wynik wysokiego progrsteronu (czy jakos tak) ale sie nie znam, ale jak ma to pomoc dzidzi to jaknajbardziej przecierpie

bo im to idzie na potencje
o mamo ale czas mija 4 ms ....

ja wiedziałam ze cos mnie do was pociagnie prosze bede miała malenstwo marcowo kwietniowe tylko ze z inna data
Ja mam dwójkę marcowych - z całych sił trzymam się wątku
Stary 2013-07-30, 10:34   #4950
Edzia400
Zakorzenienie

Rozgadały sie dzieciaki czas z nich zrobić przedszkolaki

u nas rano popadało teraz slonca nie ma ciekawe jak reszta dnia bedzie wygladała

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Ja mam dwójkę marcowych - z całych sił trzymam się wątku
tak i to dosłownie z poczatku i na koncu trzymasz w ryzach

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości