|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
Jak będziesz robiła interwały to bardzo uważaj przy wyhamowywaniu. Ja np. o wiele za szybko zwalniałam, więc kolana dały mi ostro popalić. Ale ja to sprytna jestem, potrafię zrobić sobie kuku w sposób, który nikomu innemu nie przyszedłby do głowy
![]() W chwili obecnej dzielnie się rozciągam, roluję, wzmacniam mięśnie głębokie. Mam nadzieję, że tę piąteczkę za tydzień jakoś przetruchtam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki jutro mam duathlon 20km
![]()
#4923 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny na dworze już zimno.. biegacie w czapkach ? coś do zakrycia ust też by się przydało...
![]()
#4924 |
Konto usunięte
|
ja mam czapkę z lidla i chustę z biedronki, sprawdzaja się zimą.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Zakorzenienie
|
Buffy!!! Najwygodniejsze
![]() ![]() Ja w krótkich spodenkach dalej ![]()
#4926 |
Zakorzenienie
|
Ukończyłam
![]() ![]()
#4927 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4928 |
Rozeznanie
|
Hej, można się przyłączyć? ;D ja swoją przygodę z bieganiem rozpoczęłaam pod koniec kwietnia... Ja! Osoba, która w szkole na wfie znała wszystkie triki aby oszukiwać nauczyciela przy bieganiu; ).
Pamietam swoje pierwsze wyjście- 1 minuta hiegu i myślałam, że padnę na zawał ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cross duathlon 2km bieg 7 rower 2 km bieg 7 rower 2 km bieg ![]()
![]() |
#4931 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio kupiłam takie cos
http://www.decathlon.pl/opaska-x-fon...d_8325851.html i zaczełam z tym tak na poł twarzy, ale głupio mi trochę tak biegać i też dość ciężko się oddycha, bo się ta chusta zasysa trochę. A znowu na samą szyje to podskakuje wraz z bieganiem, może gdyby jakoś to upiąć... Jeszcze poluje na te opaski na ręce ale ostatnio były tylko L/XL, a teraz to i tak chora jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
http://www.decathlon.pl/komin-narcia...d_8344443.html ja to oglądałam, wydaje się dosyć w porządku na szyję
na głowę mam to i spokojnie starcza http://www.decathlon.pl/opaska-runni...d_8342130.html na zimę czapka z lidla ![]() Wczoraj po raz pierwszy biegłam w długich legginsach, wychodziłam i było 11 stopni i na koniec troszkę było mi chłodno w tyłek, a mam mnie tam co grzać. Nosicie jakąś specjalną bieliznę jesień/zima? Czy jest coś takiego jak bielizna dla biegaczy? Termoaktywna czy coś?
#4933 |
Raczkowanie
|
To ten komin się wydaje lepszy, bo jest szerszy na dole, ale też i droższy, to chyba zaczne ten mój nosić na glowie.
Ja kiedyś biegałam w takich getrach termoaktywnych - to, to nazywali bielizną, ja akurat chyba mam narciarskie, ale biegałam w nich w zeszłą zimę, a na nie zwykle spodnie z dresu i było ok, chociaż przy mrozach ogólnie miałam dość zimne nogi później, ale wtedy to robiłam max 3km. |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Zadomowienie
|
Ja się zastanawiam czy będę w stanie biegac w sezonie zimowym.. Mimo cieplego ubrania po treningu mam wrazenie ze zaraz będę chora ://
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Zakorzenienie
|
A ja się rozchorowalam i przerwa przymusowa
#4936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie wkoncu sie zaczyna fajna pogoda do biegania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
Yoolia jak tam Chęć na pięć?
U mnie, jak na 3 tygodnie bez biegania, nawet ok. Zmieściłam się w 30 minutach ![]() ![]() Chociaż i tak było ciężko, bo przez 3 tygodnie kondycja lekko padła i na drugiej pętli ten króciutki odcinek między mostem na Zamojskiej a metą to leciałam siłą woli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kiepsko, cały tydzień walczyłam z przeziębieniem, w środę wybrałam się pobiegać - było dobrze, ale w sobotę zaatakowało mi zatoki, nos zawalony, ciężko się oddychało i słabo pobiegłam, ciut za grubo się też ubrałam,bo pogoda taka dziwna, życiówki nie było, czas 30:15 (ostatnio miałam chyba 29 z groszami) biegłam kawałek za tobą, widziałam Cię chyba na zdjęciach Krzyśka Biegowa Przygoda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
BAN stały
|
macie rade na bol kolana ? nie jest silny ale odczuwam dyskomfort.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
chciałabym na nowo zacząć biegać. Zależy mi na utracie wagi najbardziej ale i na tym żeby poprawić swoją kondycję. W tym roku biegałam 4 miesiące regularnie, niestety przyszedł moment kiedy odpuściłam. Dajcie jakieś rady i wskazówki jak biegać, żeby schudnąć. Przez te 4 miesiące nic a nic nie schudłam, waga wskazywała nawet jeszcze więcej kilosów. Jeśli pozwolicie to będę tutaj czasem zaglądać i chwalić się swoimi treningami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
BAN stały
|
przez 4 miesiace biegałas i nie schudlas ? nie jadlas za duzo? hormony w porzadku ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zakorzenienie
|
Dopiero jak przestalam biegac, zaczelam chudnac. Jadlam w zasadzie normalnie, nie przejadalam sie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zakorzenienie
|
Wiesz ja na początku też przytyłam,ale to przez to ze zmieniasz tłuszcz w mięśnie,a mięśnie są cięższe. Więc ciuchy robiły się luzniejsze a waga ledwo drgnęla.
Jak w styczniu miałam nogę w gipsie przez miesiąc to schudłam 4kg, mimo to ciuchy ciasniejsze się zrobiły. Samo bieganie ani żadny inny sport nic nie da jak za tym nie będzie diety, i co bardzo ważne to dużej ilości motywacji żeby wytrwać w zmianie sposobu życia. Ja wczoraj bieglam w Szamotułach Półmaraton. Fajnie było, najlepsi kibice na finiszu. Miałam czas 1.43 więc zadowolona jestem. Nogi dzisiaj zmęczone.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4944 |
Zakorzenienie
|
Brawo Madzia!
Wracam do Was po tygodniu przerwy. Ostatnie zawody rozlozyly mnie i musiałam odchorowac ![]()
#4945 |
BAN stały
|
ja mam ta sama wage a podobno zeszczuplalam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
Ja schudłam ale nie tylko od samego biegania tylko bieganie+ćwiczenia w domu+rower, w tej chwili chciałabym nawet przytyć 2 kg ale nie jestem w stanie jeść więcej
![]()
#4947 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ej, a jak to jest, że my tu sobie gadu-gadu na forum ogólnopolskim, jesteśmy z jednego miasta, startujemy w tych samych biegach, ty mnie kojarzysz, a ja Ciebie nie ![]() ![]() Cytat:
Tak na poważnie- z tego, co czytam na forach, słucham ludzi biegających itp., to jest tyle powodów bólu kolana, że ciężko w ciemno coś zalecać (a dyskomfort to pierwszy krok do kontuzji raczej). Część tych powodów tkwi w ogóle poza pracą stawu kolanowanego (np. to, co mam teraz, nazywane w skrócie ITBS- objawia się silnym bólem kolana po zewnętrznej stronie podczas np. biegania czy schodzenia w dół, a jest rezultatem słabych mięśni głębokich i naciągniętego pasma biodrowo-piszczelowego; koleżanka rok temu walczyła z bólem kolana, odwiedziła mnóstwo gabinetów fizjoterapeutów, brała zastrzyki itp., ostatecznie okazało się, że problem tkwi w kręgosłupie). Przyczyną może być też złe stawianie stopy (np. przetaczanie z pięty na palce, zamiast biegania na przedzie stopy- na to cierpiałam druga koleżanka, która odkąd zaczęła inaczej biegać, to zakończyła też problemy kolanowe), bieganie po twardej nawierzchni, nieodpowiednie obuwie, urazy mechaniczne itp. Jak widzisz- jest w czym wybierać ![]() Gratuluję! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() z listy startowej wiem, że jesteś Gosia, wspominałaś też o Rowerowym Lublinie i po opisach fotek Krzyśka się domyśliłam ![]() polubiłam te zdjęcia - ja to Julia jak w nicku ![]() ja Krzyśka bardzo nie znam, znamy się z biegów, bardziej z widzenia, czasem komentuję mu zdjęcia - robi świetną robotę! Edytowane przez Yoolia Czas edycji: 2015-10-19 o 18:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
Hej, hej
![]() Wczoraj pobiegałam 3 km, byłam szczęśliwa , że w końcu się ruszyłam |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
BAN stały
|
w interwalach pobieglam 2 razy dluzej 1:2, myslalam ze kopne w kalendarz, chyba przejde na 1:1.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.