|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
no i dla męża, niech was rozpieszcza
|
|
#4922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
Cytat:
|
|
#4923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Święta w nowym domku?
|
|
#4924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do barszczu to utarłam 3 kilo buraków na tarce z drobnymi oczkami, żeby nie było że coś na odwal się robię ![]() do tego oczywiście cały czas opiekuję się małą, roszę ją na rękach i lulam cyckiem godzinami ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Ja nie umiałam 7 godzin dziecku nie dać jeść ja woła ale to każda robi jak uważa. Spróbuj tak jak piszą dziewczyny, inną butlę, albo łyżeczkę.No i ściągaj laktatorem żeby Ci cycki nie pękły. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- A tak serio...mąż ma dzisiaj wymuszony urlop - okazało się w sumie w ostatnim momencie, więc mogę spokojnie w kuchni pobuszować między karmieniami
|
|
#4925 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
) a drugą u moich rodziców i tam zostaniemy na 1 dzień świąt, wieczorem wracamy do siebie i 2 dnia świąt zapraszamy dalszą rodzinę i znajomych![]() no raczej tak, lulanie, usypianie, żel na dziąsła - nic nie pomaga, dopiero zje i zasypia
|
|
#4926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas już od środy ![]() Cytat:
wiem, że to okropne, ale nie możesz siebie torturować a jakie mm próbowałaś? u nas podeszło bebiko i obyło się bez płaczu na szczęscie---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Hejo ) nie mam w ogóle czasu na forum albo pieke albo robie choinki ze sznurka labo pierniki albo coś może w święta coś poczytam bo po świętach jedziemy do Zakopca na sylwestra i nie będzie czasu znowu
|
|
|
#4927 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę
![]() Anka właśnie jeszcze jedno, jak decydujesz się podać mm to niestety musisz je podać, bo jak dziekco popłacze a ustąpisz, to niestety załapie, że płaczem wymusi cyca i następnym razem będzie płakać 2 x dłużej dzieci szybko zapominają więc jak raz załapie butlę to za 2 dni zapomni o cycku, głowa do góry ! a i jak pisała Magiusa, u nas butelka z tt sie sprawdza, mały pił zniej odkąd miał tydzień moje, a teraz pije mm. Ja karmię już tylko rano i wieczorkiem przed snem
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam, że pisałyście o TŻ, ja muszę mojego pochwalić bo wstaje więcej w nocy niż ja, jak karmiłąm to zawsze małego mi podawał i odkładał, a teraz ja mu robię butlę (mamy przy łóżku podgrzewacz) a on karmi
ostatnio mały popłakuje przez sen to wstaje kilka razy w nocy i daje smoka, ja wstaję aż się przyznać raz albo nawet wcale a w sobote zabiera młodego o 7 żebym mogła pospać do 9
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
a zebys wiedziala, ze zaraz po sniadaniu wzielam sie za pierniki i ciasteczka waniliowe! tylko ze niewiele zdazylam zrobic... przygotowalam ciasta i uszykowalam formy i... mlodym musialam sie zajac, bo marudzil, a malz nie byl w stanie go uspokoic. no i poszlismy spac, a tatus ze srednim rezultatem dopelnil dziela
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
jeszcze na starej, zuzytej tarce!a tak serio to tez zrobie dzisiaj co nieco, chyba przygotuje farsz na kulebiak i zrobie barszcz. powinno sie udac to wcisnac w nasz napiety grafik...
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A piernik piekłam nie potrzebnie bo taki zakalec mi wyszedł że równie dobrze moglibyśmy go jeść na surowo
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4933 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie Barti też butli nie akceptuje a przetestowałam już chyba z 10 :/ Jedynym sposobem nakarmienia go mlekiem to łyżeczka. Ostatnio co nieco wypije z niekapka więc może spróbuj? A co do mm, może spróbujesz mieszać swój pokarm z mm? Na początku przewaga swojego mleka a mniej mm i tak dalej aż przyzwyczai się do smaku mm. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- To się TŻ nakucharzy pozazdrościć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
super, mój taki 'wspaniałomyślny' w tym temacie nie jest. Ale żeby nie było że tylko narzekam, to ogromnym plusem jest to, że zajmuje się sprzątaniem całego domu. Wiecznie lata na miotle Taka moja męska kochana czarownica Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
dobrze że rodzice piętro niżej bo kiepsko by było. Mam marudę dziś znowu, chyba ząbki dają znów znać o sobie, jednemu już bardzo niewiele brakuje żeby wyszedł. Czekamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypisywałyście tutaj takie długaśne listy wypieków i smakołyków że z Clo stwierdziłyśmy że pisać każdy może
|
|
#4935 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za rady
![]() na razie będę ściągala mleko i podawała niekapkiem a pierś dam do zasypiania więc 3 razy na dobe, po świętach jeśli nie będzie poprawy będe przestawiala na mm, teraz nie dam rady, bo pierś jest też naszym uspiaczem, więc te 3 dni muszę przeboleć a potem trzeba bedzie się wziać za dzialanie ![]() a z super wieści mały dziś pierwszy raz raczkował, maleńki kawałek ale udało mu się, chyba sam sie zdziwił |
|
|
|
#4936 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
mój Barti na brzuszku zaczyna coś kombinować, podnosi się na kolanka no ale chyba za bardzo jeszcze nie jarzy że może być mobilny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4937 | ||
|
Zakorzenienie
|
no nic...sernik rośnie jak głupi chyba nic z niego nie będzie
ze słodkiego zostaną nam 3 ciasteczka które jakimś cudem przetrwały oblężenie moje i męża od wczoraj---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- dobrze, żę moja mama lubi zakalec piernik powinien jej smakować ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() za pierwsze raczki---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za przeraczkowanie, teraz to już tylko nabierze tempa ![]() Powodzenia z tymi piersiami
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie już pół makowca zjedzone
|
#4940 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Heej, nogi mi wlaza do tylka i juz nic nie robie
o 7 zaatakowałam biedronkę, zeby byc przed tłumami i jak wychodziłam to juz byla koleka na parking no ale przyszedł dinozaur z zbiorowych zamowien z Can wiec mały jednak będzie miał prezent Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak serio - karpatka mi się rozjeżdza ![]() Cytat:
Cytat:
wydaje mi się, ze ona tez sie spodziewałaCytat:
cały czas mnie szczypie, a karmienie to masakraCytat:
jadłam u tesciowej i była pycha, ale duma nie pozwala mi isę zapytać o przepis więc przeszukałam neta i to chyba ta Cytat:
musze wstawic nowe ikonki
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-12-23 o 14:44 |
|||||||
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Laski wyprzedaż na smyku
![]() bongosy i latarka z Fisher price za połowe ceny z allegro ja wzięłam:Pdo tego ciuszki na przecenie więc nakupiłam bodziaków na 80
|
|
#4942 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() no mam szczęście, że mąż lubi gotować moja sałatka już prawie zrobiona, sernik dokończę gdy Antoś się obudzi, bo nie chce mikserem hałasować
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4944 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u nas tez zrobiłam rano sernik, i mąż już zapowiadał,ze chyba następne będę robiła pierwszy raz robiłam, ale fajny wyszedł ![]() Cytat:
|
|
#4945 |
|
Wtajemniczenie
|
Jako że już dzisiaj i jutro nie będzie czasu na łizaż to chciałam Wam wszystkim złożyć najserdeczniejsze życzenia :
przede wszystkim duuużo miłości, wytrwałości i cierpliwości w opiece nad naszymi szkrabami oraz jeszcze więcej zdrowia dla Was i Waszych rodzin
Wesołych Świąt Kochane! |
|
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
To ja również dziś już złożę życzenia
Wesołych świąt, dużo radości z życia i dzieciaczków. Dużo szczęścia i zdrowia bo by cieszyć się z czegokolwiek zdrowie jest niezbedne. Aby dzieciaczki zaczęły przesypiać noce i bezboleśnie ząbkować ![]()
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja dozuce zyczonka
Braku placzu bolacych brzucjow, zebow, malo guzow, braku chorobek i cjorob, i Wam wizazanka mnooooostwa cierpliwości i opanowania i stalowego zdrowia do biegania za malymi sprinterami.. Kochajacych partnerow, wsparcia i spelnienia nawet tych najmniejszych marzeń ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
ja!
taaa... ciekawe kiedy, jak ja przez ostatnie pol roku rzadko kiedy cokolwiek bylam w stanie zjesc po ludzku ![]() ale nie ma, nie nede odstawac. pierniczki juz w czekoladzie i farsz do kulebiaka zrobiony, o! ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() no i brawa dla Nikiego! musial niezle wygladac
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

u nas to mąż się wykazuje w tym roku
ja robie tylko 1 sałatkę i sernik, a on... 2 sałatki, śledzie, paszteciki, łazanki, rybę po grecku i polędwicę w cieście 
dla męża, niech was rozpieszcza 

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
bo ja postanowilam jeszcze 2 ciasta i 3 salatki zrobic, bo mi sie nudzi... 
ale to każda robi jak uważa. Spróbuj tak jak piszą dziewczyny, inną butlę, albo łyżeczkę.

a w sobote zabiera młodego o 7 żebym mogła pospać do 9

no ale przyszedł dinozaur z zbiorowych zamowien z Can wiec mały jednak będzie miał prezent 

taaa... ciekawe kiedy, jak ja przez ostatnie pol roku rzadko kiedy cokolwiek bylam w stanie zjesc po ludzku