|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
![]() Kefii i maruda trzymam kciuki za waszych synków i podziwiam Waszą siłę. Wszystko powoli się ułoży. Współczuje dziewczynom, które miały ciężkie noce. Ja spałam jak zabita. Nic się u mnie nie dzieje, mykam zaraz do Kościółka, może woda święcona tę moją kruszynkę wypędzi... ![]() Miłej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Raczkowanie
|
La la a Alek ulewa? Bo z tego co wiem to debridat na refluls jest przepisywany. Nie znam się tak tylkomówię
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4923 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Dobre ![]() W sumie każdy sposób dobry,jeśli skuteczny ![]()
![]() |
#4924 | ||
Zadomowienie
|
Witam!
Doris dziś kończy 3 miesiące ![]() ![]() U nas noc była ciężka ale wiem dlaczego...został zakłócony rytuał zasypiania i niestety nie dało się już tego nadrobić. Cytat:
![]() A czucia przy szwie na dole nie mam do tej pory...a dziś Doris 3 miesiące kończy, więc się nie spodziewaj że wszystko szybko wróci do normy. Czasami jak się zbyt gwałtownie podniosę to czuję jeszcze w środku takie pieczenie/kłucie. Wszystko potrzebuje czasu by się zagoić. Cytat:
![]()
![]() |
#4925 |
Zadomowienie
|
To w aptece kupuje bo to tak jak woda morska tylko lekarz zalecil tą z siarką z jakiegos francuskiego uzdrowiska. Ta co ja mam to naso drill. Fajna bo delikatnie rozpyla bo niektore te wody jak sprawdzalam na sobie to jakby mlotkiem w łeb przywalil takie uczucie. Ja to psiakalam zamiast wpuszczac sól i tez kladlam na brzuszek zeby nosek sie oczyscil. Siarka podobno dziala bakteriobojczo dodatkowo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
100 lat!!! ale ten czas szybko leci- no duża pannica z Dorotki już ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Witam Was ![]() u nas noc spokojna jak zwykle- karmienie, przewijanie co ok 3h i luz. Zasnęłam z małym podczas karmienia (karmię na leżąco w łóżku) i dzięki temu Adaś skorzystał i bile 4 h leżał przy cycu ciumkając kiedy chce ![]() Teraz czekam na wizytację teściów... ![]() zamówiłam wczoraj te muszle laktacyjne oby pomogły
![]() |
#4927 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Jak to zleciało! Już 3 miesiące! ![]() No i ![]() Cytat:
No właśnie ta woda morska co psikam Erykowi ma mocny psik i dlatego Kacperkowi nią nie psikam.
![]() |
#4928 |
Zakorzenienie
|
zastanawiam się czy nie kupić sobie pasa poporodowego bo flaczysko mi wisi - myślicie że już mogę czy za wcześnie jeszcze?
kupowała któraś taki pas? gosia-- ja psikam wodą morską dla niemowlaków- ma delikatny psiuk i mały dozownik o taka http://www.ceneo.pl/4774775
![]() ![]() Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2014-02-09 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Gang Iren
|
Magnusia wyczachowało linka. Napisz może nazwę tej wody.
#4930 |
Zadomowienie
|
obiło mi sie o uszy ze w połogu nie powinno sie tego nosic. Macica musi sie sama dobrze obkurczyc, a wnetrznosci wrócic na miejsce.
#4931 |
Gang Iren
|
Niedługo koniec wątku.
Wiemy już kto zakłada nowy?
#4932 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczęta!
Po woli wracam. Strasznie za Wami teskńilam i za wszystkimi radami, ale nie miałam czasu na wizaz ![]() W czwartek o 21 wyszłysmy ze szpitala. Walercia musiała mieć zrobione jeszcze USG nerek i jamy brzusznej z powodu mojego malowodzia - miałam w karcie zaznaczone malowodzie i o tym ńie wiedziałam ![]() Karmie kp, ale mam totalnie zmasakrowane sutki (jakby strupki cżerwone już są). Chyba za płytko przystawiam. Mam małe piersi i na fasolce Motherhood wcale nie jest mi wygodnie. Muszę się strasznie nachylac i boli mnie kręgosłup. Zamówiłam takiego rogala Poofi http://www.fabrykawafelkow.pl/do-kar...karmienia.html Mam nadzieje, ze z tym będzie mi prościej. Mała nie jest żarłokiem - je 7-10 min a potem usypia. Muszę ja stymulować i wzbudzać. Strasznie jest to upierdliwe, bo skupiam na tym cała uwagę i brakuje mi trzeciej ręki. Tez czesto wisi przy piersi kilka h, przysypia, odłożona do łóżeczka płacze. Mam nadzieje, ze wszystko jakoś się ułoży. W poniedziałek chce zadzwonić do poradńi laktacyjnej. Mój kot niestety nie zareagował zbyt dobrze na dziecko - jest strasznie smutny. Jak mała płacze to się boi, ale jak leży i się wierci to mam wrażenie, ze chciałby zapolować. Wskoczył raz na samym początku do kołyski z dzieckiem. Myślałam, ze dostanę zawału. Na szczęście nic się nie stało. Nie zróbil tego ze złości tylko z ciekawości, bo chwile przed wszyscy się nad kołyska pochylalismy i on tez chciał sprawdzić co tam jest. Tak wiec opcja jeżdżenia z kołyska po domu odpada ![]() Muszę przyznać się do błędu - powinnam jednak nauczyć wcześniej kota, by z nami nie spał, miesiąc wcześniej. Teraz mam obawy, ze kot dostanie depresji ![]() ![]() Mam nadzieje, ze wszystko się ułoży. Jak kąpiele swoje maluchy - przed jedzeniem, po ??? Może dać jej zjeść trochę, trochę pospać np 15-30 min i wtedy kąpac? Dzisiaj wystawie zdjęcie i napisze trochę o szpitalu. Generalnie szpital Św. Zofii przy Żelaznej jest boski ![]() ![]() Nie dziwie się, ze maja taki tłok. |
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chce go faszerowac lekarstwami, ale bobotic, espimsan i inne tego typu mu nie pomagaja, a jego mecza te gazy jak cholera. W dzien praktycznie w ogole nie spi, ma drzemki po 15 -30minut, bo co zasypia, to mu bolesne gazy ida, budzi sie z placzem, pusci pare baczkow i juz nie moze usnac, bo jest rozdrazniony ![]() emma brawa dla Dorotki. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4934 |
Zakorzenienie
|
disne mar dla niemowlaków
#4935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4936 |
Rozeznanie
|
ja pasa nie kupowałam tylko majtki tzw.wyszczuplające,siegał y ponad pępek a i pośladki podtrzymywały dzięki czemu skóra się nie rozciągała zbytnio
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | |
Raczkowanie
|
marieee a może zadzwoń że jesteś chora i niestety nie dasz rady? W ogóle co za pomysł żeby kobietę w połogu ciągać choćby i na chrzest
![]() kefii, maruda80 trzymam mocno kciuki za Was i Wasze dzieciaczki ![]() Cytat:
![]() Ciągle skrobię swój opis porodu i nie nadążam ![]() W ogóle to takie noce jak dzisiejsza mogę mieć ciągle! Poddaliśmy się ze smokiem dosyć szybko, przed północą jeszcze nieco i co? Spanie do ok.2, potem karmienie i przewijanie, smok i spanie do ok.4, karmienie-przewijanie i spanie już bez smoka nawet! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Rozeznanie
|
milka-pilka co do karmienia to spróbuj moze na leżąco?ja na siedzaco nie umiałam chociaż mogłabym być obłożona poduchani do okoła,tez mam piersi nie za wielkie ale za to sutki wystające,mimo to właśnie w pozycji siedzącej garbiłam się i pochylałam i małej źle było łapać.
Kąpałam zawsze przed jedzeniem ale nie jak miała już mega głoda bo to był wtedy meksyk ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Zakorzenienie
|
Wstawiam foty swojej córki Walerii
![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: niestety nie chcą mi się załadować z iPada, chyba są za ciężkie. Wrzuce potem z kompa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Zakorzenienie
|
100 lat dla Doris
![]() Send from my IPhone ![]()
#4941 | |
Gang Iren
|
Cytat:
co do kota to myślę,że potrzeba czasu. Ja karmię z jednego cycka przed kąpielą (normalnie z dwóch),odbekuję,czekam chwilę i kąpię. Dzięki.
![]() |
#4942 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowym mamusiom
![]() Gosiu, pocieszyłaś mnie - położne zawsze każą karmić z jednej piersi na jedno karmienie. Ja nie mam tyle pokarmu wiec często karmię z dwòch a i tak musxę potem dokarmić ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zakorzenienie
|
U nas noc i dobra, i zła. Super, bo maz wziął jedno karmienie dzieki czemu spałam od 23h do 4h15 ciurkiem
![]() ![]() ![]() I pobiłam rekord w odciaganiu - poszło 120 ml z jednej piersi i 30 ml z drugiej (z tej karmiłam wcześniej) ![]() milka super, ze jesteś zadowolona ze szpitala. Bardzo jestem ciekawa Twoich wrażeń i opisu porodu, tak samo jak lnw zreszta. Gosia biedni jesteście z tym chorobskiem. keefi, maruda myśle o Was czesto, oby maluchy jak najszybciej doszły do siebie. A Wy jesteście bardzo dzielne!
#4944 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emil czasem je z jednej, czasem z poltorej, a czasem i z trzech ![]() Z kąpielą robię tak samo jak Gosia z tym, ze po kąpieli i tak daje dwie piersi. Kąpiemy sie razem, wiec trochę siedzimy w tej wannie ![]() Swoją drogą: jak karmicie w nocy odciągniętym mlekiem to zawsze jest to mleko odciągnięte nocą? Czy zdarza Wam sie dawać dzienne?
![]() |
#4946 |
Zadomowienie
|
Em ma mówiłam ze nasze maluchy to rówieśnicy
![]() Perfuzja gratuluje wysypania! U nas jest tak ze o 22 karmi maz i odbija ja w tym czasie myje butelki steryluzuje kładziemy sie spać i o 2 maz bierze małego przewija ja w tym czasie robię mleko i kładę sie spać a maz karmi i odbija. O 6 maz karmi odbija i idzie do pracy a ja wstaje o 8. A windi nie tylko jest na wzdecie ale wlasnie wtedy kiedy dziecko ma problem i bol przy wypuszczeniu baczkow. A swoją droga le la na jakiej podstawie pediatra stwierdziła ze mały dobrze toleruje laktozę? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do wtorku mu bede dawac ten Debridat, jak sie nic nie poprawi, to mu odstawie i zaczne dawac Delicol, a jak to nie pomoze to pojde skoczyc z balkonu ![]()
![]() |
#4948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tygodniu zawsze cała noc jest moja. Ale jakos myśle sobie, ze jak on pracuje cały dzien, ogarnia większość spacerów z psem, a jeszcze popołudniu zajmuje się trochę Emilem, a ja siedzę całymi dniami w domu, do tego nawet nie gotuje i nie sprzątam wiecej niz kiedy pracowałam to chociaż wezmę na siebie noce. Chociaż nie powiem, wizja przespania tego jednego karmienia dwa razy w tygodniu jest bardzo kusząca ![]() Jeszcze tym razem chyba ściągnęłam za mało mleka, bo Emil się szybko obudził. Wiec moze jak następnym razem dostanie wiecej to będzie spał jeszcze dłużej? ![]()
![]() |
#4949 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Dziwi mnie,ze kazali tylko z jednej... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4950 |
Zadomowienie
|
Em ma :brawo: dla Dorotki - przekręcanie sie to nie lada wyczyn. I sto lat
![]() ![]() Ja doleguję jeszcze w łóżeczku, czekam aż sie Mala obudzi i idziemy na spacer, pogoda widzę w miarę ładnie ![]() Dziś w nocy przekonałam sie, że brzuchowe godziny aktywności maja odzwierciedlenie po tej stronie. Od 22 do 1 Amelka drzemała tylko, a tak to jojczyla sobie po swojemu. I zadna sila nie byla w stanie jej uśpić. Po pierwszej dziecko padło jak zaczarowane i wstała przed 6 ![]() W ogóle jutro czeka mnie wyjscie do urzędu pozałatwiać swoje sprawy - pierwszy raz zostawię mala na dłużej. Codziennie staram sie gdzieś wychodzic na coraz dłuższe wyprawy i póki co jest nieźle. W piątek udało nam sie nawet wyrwać z mężem na spacer do rossmana , a Amelkę najedzona, ululaną zostawiliśmy z ciocia. Ale zakupy byly super szybkie, a tempo spaceru dawno u mnie nie praktykowane ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.