|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Witam sie z rana
![]() Ciesze sie ze nowy watek wam sie podoba. Tym razem duze.DZIEKUJE kierujemy tym razem do Misstic z tego wzgledu ze ja internet mam tylko ma.komorce do 2 czerwca Marta wczoraj ciezko pracowala nad nowym watkiem. Bardzo Dziekuje ![]() Moja mamusia kupila mi (w sensie.ja.kupilam mama tylko poszla do sklepu) w biedronce lozeczko.turystyczne i torbe.do wozka. Kolejny zakup z glowy. :d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4922 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
![]() ![]() Ja nie mam smoczka, wkładek laktacyjnych i mam tylko 4 palmersa. Idziesz może na grunwald w sobotę ? Albo do hali stulecia na targi ? Żałuję że nie mogę właśnie do hali pojechać ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() |
#4923 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na grunwald się wybieram na pewno i będę tam koczować choćby od 8 rano tylko nie wiem pod którym wejściem ale ustawie się chyba pod głównym. A o targach zapomniałam zaraz sobie popatrzę i się zdecyduje czy idę czy jednak poudaje w domu chorą i zostawię sobie czas na nadrabianie waszych postów ;p
![]() |
#4924 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczęta !
Wyspałam się i postanowiłam że dziś wam napiszę jak było wczoraj na połówkowym ![]() ![]() Dzidzia jest PRZE-zdrowa , lekarz powiedział że z czystym sumieniem może powiedzieć że wszystko jest ok ![]() ![]() Mąż był ze mną na badaniu które trwało 30 min , bardzzooo szczegółowo lekarz badał każdy kawałek mojej kruszynki która waży już 450 gram ! No itrwa badania , trwa i nagle lekarz wyjeżdza z tekstem "Opak " ja se myśli jaki Opak o co mu chodzi że coś jest na opak czy co ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Więcej szczegółów nie ma sensu żebym wam pisała bo by mi strony zabrakło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4925 |
Rozeznanie
|
Kasikkka a nie lepiej zakupić taką dostawkę do wózka co dziewczyny pisały o tym?? Taką, że starsze dziecko sobie stoi na podstawce, która jest zamontowana przy wózku...
Tymina a wiesz że ja też się chyba wybiorę na ten Grunwald?? Ale żeby być przed Tobą to będę o 7.30... Nie no żartuję, niestety muszę jechać 50kn na Grunwald... I się zastanawiam czy jest sens bo jak się nie dostanę?? A od której to się tam wszystko zaczyna? |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grunt, ze wszystko prawidłowo i dziecię zdrowe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Rozeznanie
|
Ojjj 220 zł za chustę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kończę moją listę wyprawkową i zaraz ją drukuję i powieszę na lodówce ![]() ![]() ![]()
#4928 |
Wtajemniczenie
|
ZygaEffka haha dobre
![]() ![]()
#4929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nosidlo kosztuje ok 400 zl jednak uważam że to dobrze wydane pieniądze. Do nosidla można dokupić wkładkę niemowlęca za ok 60 zl. Jednak za ta cenę wolałabym kupić zwykła chuste i na początek jak będzie potrzeba motac młodego w chustę. Jednak póki co nie kupuje nic, będę o tym decydować po porodzie zobaczymy jak wyjdzie. A no i myślimy o dostawce stojącej do wózka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jeśli tak to znaczy tylko tyle że organizm wywalczyl "kompromis" i wyszło ci to a nie grypa , więc pozostaje sie cieszyć ![]() Cytat:
![]() Nadzieja.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Zadomowienie
|
No niby tak, ale ja Wam tak strasznie zazdroszczę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Moja lista zakupów ![]() ![]() http://allegro.pl/oilatum-baby-soft-...254285839.html http://allegro.pl/hit-cenowy-polskie...216833731.html http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...216860616.html http://allegro.pl/termometr-bezdotyk...175240286.html http://allegro.pl/baby-raj-20el-posc...195877904.html http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...214847717.html http://allegro.pl/k13-katarek-aspira...226280195.html http://allegro.pl/avent-zestaw-start...241494721.html Oczywiście to nie wszystko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki
![]() Agnes tak jak i ty witam się w 24 tyg ![]() ![]() Zyga gratuluje udanej wizyty i dobrze, że dziewczynka pozostała dziewczynką hehe ![]() Kasikkka arbuz to nie odłączna część mojej lodówki jak tylko nadchodzi sezon na te owoce hehe ![]() ![]() Paulina Darek pewnie chodziło ci o zimno czy opryszczkę tak? Możesz spróbować zasuszyć np pastą do zębów albo zostawić jak nie jest duża i może zejdzie. Mi osobiście pomaga smarowanie balsamem z woskiem pszczelim i po paru dniach ładnie schodzi. Madzia nie trzeba było... ![]() I super, że z zakupkami do przodu ![]() I wiadomość z ostatniej chwili ![]() Byli właśnie u mnie na kontroli z ZUSu. Na szczęście byłam w domu (dobrze, że wczoraj nie przyszły...), panie miłe, podpisałam co trzeba i wsio. Ostatnią kontrole miałam 4 kwietnia no i teraz kolejną 23 maja. One mówią, że co około miesiąc muszą przychodzić. No nic, trzeba do 14 siedzieć w domu i czekać w razie W. Chociaż teraz mam nadzieje, że pokażą się dopiero na koniec czerwca hehe ![]() Chciałam coś jeszcze napisać, ale zapomniałam ![]()
Nasz ślub 13.07.2013r. Kocham Cię Mężu ![]() ![]() ![]() ![]() http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png Nasza Roksanka jest już na świecie 15.09.14r. Kochamy cię nad życie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Misstic Czas edycji: 2014-05-23 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jeszcze nie miałam kontroli ... moze sie uda ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi się wydaje, że oni bardziej sprawdzają osoby na zasiłkach jak ja, bo to oni mi płacą całość i nic przez pracodawcę nie idzie, no i te kobitki co są na własnej działalności gosp. Ja w każdym razie mogę się spodziewać kolejnego nalotu hehe ![]() A miałam jeszcze pisać, ze ja tez mam tylko 3 usg- te główne i to wsio. Tak samo jak małaPaulina bym musiała płacić za coś dodatkowego, bo też chodzę prywatnie ![]() ![]() A i usg 3D u mnie nie wyjdzie, między innymi z tego samego względu co napisała Zyga. Też doktor próbował, ale obraz jest poprostu zamazany, tym bardziej, że mam łozysko na przedniej ścianie i dzidzia się z nim styka. Także tez powiedział, że może nas męczyć i ściągać kase za byle jakie ujęcia, ale nie chce tego robić. Ja nie żałuje. Szkoda tylko, że nie mam tego filmiku z usg ale trudno. Mam 3 zdjęcia a reszte w serduszku i w pamięci ![]()
Nasz ślub 13.07.2013r. Kocham Cię Mężu ![]() ![]() ![]() ![]() http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png Nasza Roksanka jest już na świecie 15.09.14r. Kochamy cię nad życie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Misstic Czas edycji: 2014-05-23 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
no ja Miałam od stwierdzenia juz ciąży 2USG z tego co wiem to jeszcze jedna wizyta mnie czeka bo tak jest na NFZ
#4938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zazdrośnica, zawsze to jakoś inaczej spędzony czas na tych warsztatach, no i przy okazji małe co nieco doszło ci do wyprawki dla maluszka ![]() dzanet, ja wczoraj kupowałam te owocki w Biedronie za 1,99, lekko twardawe jeszcze niektóre, ale zjadliwe ![]() małaPaulina, kurde przeczytałam, że chcesz sobie kupić balonik zamiast balkonik i se myślę...na co jej ten balon, gdzie ona będzie z nim chodzić ![]() nmartyna, a widzisz, MAMUSIA(czyt.teściowa ![]() aneta??? jaka ładna buziulka ![]() ![]() martek, no to nie byle jaki koszykarz może Ci tam urosnąć ![]() No i widzę, imprezka Ci się szykuje. Jak winka nie skosztujesz to pojedz sobie choć coś dobrego ![]() ![]() Lecia, fajnie, że się odezwałaś, to już się zbytnio nie będę martwiła, ale jakby cuś myślami wspieram z oddali ![]() Ekaterina, ja też chyba dziś w szafę zajrzę i przesortuję fatałaszki, bo dziś na zakupy ostatecznie poszłam znów w ciążowych jeansach ![]() kasikkka, też dziś taszczyłam arbuza, ale tylko ćwiarteczkę, bo inaczej chyba musiałabym całego turlać do domu ![]() Aliszcze, kusisz tym ciachem czekoladowym ![]() ![]() Paulina Darek, rozumiem, że chodzi ci o opryszczkę..? Ja smarowałam sobie pastą do zębów,ale czy ja wiem czy to jakoś bardzo pomogło. Bratowa męża ostatnio też to miała i te plastry Completee (czy jak to tam się nazywa) kupowała. Ja jeszcze mam z Oriflame taki mały kremik, ktoś kiedyś nazywał to "szczypta miodu" i to skubane jest bodajże na wszystko. tymiina, też widzę seria podarunkowych próbek w twoim posiadaniu ![]() Niestabilna, my kupowaliśmy takie łóżeczko turystyczne dla męża bratanka i są bardzo zadowoleni. Swoją drogą ![]() ![]() ZygaEffka, no to ładny byś miała psikus ![]() ![]() Jeszcze wczoraj mama do mnie na koniec rozmowy, że pozdrowienia dla ich (dzidaków) królewny - bo przecież kibicuje rodzina cała na pierwszą dziewczynkę w rodzinie. Ja mówię, mamuś, ty mnie tak nie nastrajaj, bo będzie heca, jak we wtorek psipsiolek na USG się ukaże ![]() Piękne zakupy, ale jak mówisz... końca nie widać ![]() agnes20, my potem na koniec obie na wariata będziemy latać za zakupami. Ważne, żeby było parę zł w portfelu, bo w sklepach niczego nie zabraknie, a promocje co i rusz rzucają, to się zgadamy, pójdziemy poszleć po sklepach, a potem w nagrodę na jakieś lody czy ciacho hehe ![]() Misstic, to mnie zaskoczyłaś. Ja też miałam wizytę, wszak jednej Pani z ZUS-u, chyba w kwietniu jakoś, czyli kto wie, mogę i ja się może niebawem kolejnej spodziewać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Rozeznanie
|
zazdrośnica a to całkiem możliwe ze 68 było po prostu najmniejsze i dlatego mąż nie mógł znaleźć
![]() Myślę dziewczyny że na warsztatach w każdym mieście te gadżety troszkę się chyba różniły ![]() Paulina Darek tymina jeśli wybieracie się na darmowe Usg 4d do galerii to mimo iż wszystko zaczyna się ok 11 nastej to radzę być już ok.8. Ja byłam ok.9 i byłam 20. Usg było co 15 min. na dwóch aparatach więc ja miałam na 14.15 bodajże, czekałam tyle czasu na galerii, zależało mi na pamiątce i zaoszczędzeniu 250 zł a mało córa przykleiła buzię do łożyska i nawet nie miała najmniejszego zamiaru się odwrócić. Także nie udało się ![]() Paulina Darek co do opryszczki, miałam na początku ciąży i lekarz powiedział że mogę użyć dowolnej maści na opryszczkę ![]() ZygaEffka gratuluję zdrowej córci ![]() Właśnie był kurier, kolejne moje małe zdobycze dla córuni
![]() |
#4942 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4943 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Miss brawa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Wtajemniczenie
|
Lozeczko.mamy to granatowo.zielone z malpa a torba mama mowila ze jest z ceratki i latwo ja wymyc. Wiec super
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4945 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ok dzięki za info łóżeczko ładne, a czy ma podwieszane dno? czy jest jednopoziomowe? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...234755877.html o takie chce ;-) ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]()
Zosieńka jest już z nami nasz skarb nasz kawałek nieba ![]() Edytowane przez ZygaEffka Czas edycji: 2014-05-23 o 11:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
Misstic super z tymi ubrankami, będziesz miała w czym przebierać
![]() Mi też się wydaje że tempka 95 stopni to za dużo dla dziecięcych ubranek, zwłaszcza kolorowych. Zyga ooo cenna uwaga z tym zapieraniem na zimno ![]() gratuluję córeczki!!! ![]() ![]() ![]() Katerina co to za koralowa spódnica? ![]() zazdrosnica super, że obkupiłaś malutką ![]() i z tą sesją ![]() Aneta cudo ![]() Monika pokaż swoją listę ![]() Natalusia zdobycze super ![]() ![]() Niestabilna możesz na liście poprawić, że córcia - bo ja nie w tą rubrykę wpisałam "dziewczynka" w tej ogólnej liście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zadomowienie
|
Witam kobietki w ten piękny słoneczny dzień :
![]() Takie piękne słońce,że szkoda nie korzystać ![]() Widzę,że szalejecie z zakupami ![]() Ile ważą wasze dzidzie ?? moja w zeszłym tyg. (24 tydz.) ważyła 680g teraz pewnie ponad 700 g i zastanawiam się czy nie za dużo :P
#4950 |
Rozeznanie
|
Witam się po południowo, w końcu Was nadrobiłam
![]() agnes powiem Ci, normalnie masakra... dobrze, ze u mnie w szpitalu są dwa oddziały, jeden od 0 - 20 tyg. oraz Panie po 20 tyg. więc dziewczyny z brzuszkami nie leżą z tymi, co poroniły. To musiała by być trauma ![]() Misstic śliczny wątek ![]() Latte ![]() martek, ircha super, że w końcu się doczekałyście kasiorki ![]() Monika też ten upał mnie męczy, siedzę i zdycham, a na dodatek wszystkie spodenki mam za małe i w sumie to nie wiem w czym będę chodzić za miesiąc. Kocham szorty ![]() Z tymi USG 3d i 4d to jest ryzyk fizyk. Maluszek się zasłoni, zdjęcia nie ma a zapłacić trzeba. ![]() Dla dziewczyn co chcą kąpać w Oilatum. Wg mnie (mam AZS) jeśli dziecko nie ma AZS albo ŁZS to nie powinno się w tym myć. Mimo, że to kosmetyki z apteki, jest na nich cała tablica Mendelejewa, zazwyczaj są to kosmetyki czysto chemiczne dla ludzi którzy mają uczulenia na naturalne dodatki w kosmetykach. Jeśli mój bejbik będzie miał zdrową skórę, nie wykąpię go w tych parabenach. Lepiej dodać do wody zwykłej oliwki, efekt będzie ten sam, cena zwala z nóg, bo to jest dla ludzi, którzy wyboru nie mają ![]() Nie ma SLS a najbardziej uczulający zapach na samym końcu - w śladowych ilościach. Moja mama załatwiła moją skórę właśnie przez chuchanie na zimne ![]() Z praniem to ja będę wszystko wrzucać na 40st a białe na 60st. W 95st. wszystko bardzo szybo się poniszczy. Nie przesadzajmy też z tym wygotowywaniem, bo dziecko musi się oswoić z drobnoustrojami - takie jest moje zdanie. Później rośnie taki alergik jak ja :/
31.07.2014 Gabryś jest już z nami ![]() Edytowane przez Denaris Czas edycji: 2014-05-23 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.