Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-26, 11:53   #4921
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cześć

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj mam połówkowe i już stres mnie łapie
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Kurde w ciąży wyłażą mi non stop siniaki. nie wiem kiedy i od czego, nagle patrzę - siniak.. o.O
a płytki krwi masz w normie?
To trochę dla mnie delikatny temat i jestem przewrażliwiona, bo ja mam małopłytkowość ciążową i co miesiąc patrzę z przerażeniem, jak mi płytki spadają....

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość

Nam wypada wesele jak będę w 39 tygodniu
o ile będziesz w 39 tc, bo ja np planuję być już 'rozpakowana"

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Mówicie, że mam odpoczywać i dbać o siebie. To tak dbam, że z samego rana tak się pokłóciłam z mamą:/ Tak się rozpłakałam, nie mogłam się uspokoić, złapać oddechu, normalnie jakbym miała jakiś atak:/
biedna
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 11:53   #4922
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Ja krew i mocz mniej więcej raz na miesiąc. Badanie na samolocie zawsze a odkąd boli mnie brzusio to i USG dopochwowe robi.

Jak tam czytam i czytam o tych waszych zakupach to dopada mnie strach,bo ja mam aż dwa kocyki zdążę ze wszystkim?
Któraś z was ma może problemy z zaparciami i bolesnymi wzdęciami? nie wiem już jak sobie z tym radzić;/
Ja tez mam niewiele także lajt
Ale zaplanowałam sobie co kiedy kupic
Tak np luty to miesiąc ubrankowy Chciałabym wykorzystać wyprzedaże i skompletować takie podstawy typu body, pajace, itd. Marzec to łóżeczko i komoda, kwiecień to wózek, maj - rzeczy higieniczne (ze względu na urodziny Blanki musze wybrać jak najtańszą opcję na ten miesiac :cojest) i czerwiec - koszule, stanik i takie tam bieliznowe rzeczy for mii

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 11:55   #4923
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Widocznie pogoda nie sprzyjała na harce łóżkowe

Cytat:
Hmm chyba ciężko jest określić dokładnie ile czego..
Pamietam że mi przy Blance starczało to co miałam, ale dokładnie ile czego miałam to nie wiem
Ale tak staram się robić jak przy niej mniej więcej. Kupiłam dwa 5paki body na długi rękaw na 56 i tego mi styknie, na 62 dokupię 3x5pak. Na krótki rękaw kupię chyba 3xpak na 56 i na 62 (mam narazie 1) pajacyki bawełniane mysle że 3x3pak będzie git. Miałam też jeden welurowy na 56 i 62 i pamietam że czasami zakładałam i ten (BLanka majowa) śpiochów wgl nie kupuje. Ale z tego co pamietam to Blanke najczęściej ubierałam na spacer w body na krotki rękaw i welurowego pajacyka z kapturkiem A potem jak już rozkręciło sie lato to i w body i rampersy, sukieneczek nie zakładałam bo były cholernie nie wygodne dla takiego malusiego dziecka No i nei kupowałabym wszelkich dzinsików, sztruksików ani nic..

to jeszcze troche zakupów mnie czeka

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Tycie z powietrza to sie zacznie pewnie ok. 25 tyg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
powoli zacznie sie wiosna i jak sie nawdychamy świeżego powietrza...

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Mnie w aplikacji pokazuje ze od 25 tyg nawet 0,5 kg tygodniowo mam nadzieje ze to nie do konca ciazy
tez to gdzieś czytałam

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ty to masz idealnego męża..
Mi ciągle mama robi wykłady o tych nerwach - skoro ja jestem nerwowa, to dziecko też będzie i w domu będzie później sam ryk, bo maluszek niespokojny. Dlatego staram się NAS uspokoić i piję meliskę
bardzo dobrze zrobiłaś ja zawsze w kolejkach jestem bojowo nastawiona, no ale to też sprawa moich nerwów

chyba też będę musiała zaopatrzyć sie w meliske
wczoraj Tż mnie tak przed spaniem zdenerwował że zasnąć nie mogłam

Cytat:
ja z nexta kupiłam sweterek taki zakładany na koszule, bezrękawnik w lumpie oczywko

Aaaaaa, powiem Wam coś! Jak byłam w lumpie na pierwszych zakupach dla mojego dziecka to kupiłam półśpiochy, body, pajaca i taki polarek biały z H&M, za te wszystkie 4 rzeczy zapłaciłam 20 zł i chodzę sobie przedwczoraj po H&M i znalazłam ten sam polarek, który w sklepie kosztuje 70 zł
oo to w dobrej cenie kupiłaś

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
A pijecie kawę dalej? Ja ciągle piję 1 dziennie rano
ja przed ciążą piłam codziennie, tylko bardziej rozpuszczalną. a teraz raz na miesiac

Cytat:

Chciałam z nią pogadać o dziecku, o tym co chcę jeszcze kupić. A ta swoje typowe wywody, że teraz to nie problem, itp.
A ja chciałam tylko jak baba pogadać o pierdołach, bo nie mam z kim. Siostry nie mam tutaj na miejscu, koleżanek po ciąży też nie, tż wysłucha, pogada ale wiadomo jak to facet

Po prostu cholernie przykro mi się zrobiło. Że zawsze, nawet teraz, kiedy to ja potrzebuję pogadać, nadal jest najważniejsze jej widzimisię i nie może trochę się nagiąć, żeby mnie wysłuchać, chociażby to były najbanalniejsze problemy świata...
noo przykre... może jeszcze coś sie zmieni

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
W sobotę wywoziłam tż na imprezę i wstąpiliśmy do Smyka. Ile tam atrakcji i w końcu kupiłam tego pajaca co mnie męczył odkąd Rybka wrzuciła linka do sklepu. Miałam zamawiać z dostawą do Empiku ale dobrze, że nie zamówiłam bo one jakoś wyjątkowo duże są i na pewno zamówiłabym za duże. Teraz robię sobie wystawkę z ostatnich zdobyczy na oparciu łóżeczka
Moja mama też szaleje z zakupami dla małej

http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p
ładny pajacyk też muszę wybrać się do smyka ale pewnie na następny weekend wyciagnę Tżta

Edytowane przez myboyismine
Czas edycji: 2015-01-26 o 12:07
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 11:56   #4924
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziewczyny a kupują takie pajacyki to jaki rozmiar brać?
74 to chyba za duży? Licząc na to, że dzieć będzie nosił 56 np.
Maksymalnie 1 rozmiar wiekszy. Nie ma co przesadzac. Grubsze ciuchy w danym rozmiarze maja jakby wliczone ciuchy pod spod. To nie tak ze jak dziecko nosi 56 to kurtka na 68 bo 2 warstwy pod spod.
Rozmiar 74 jeszcze nosi moja 9-miesieczna siostrzenica.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 11:56   #4925
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Z grubszych rzeczy polecam pajace. Nie przepadalam za spodniami i swetrami/bluzami dla malenstwa, wolalam jak mial pod plecami jedna warstwe a nie zeby sie to zwijalo ciagle. Na pewno NIC zapinanego na plecach - straszne sa te ciuchy.. przede wszystkim wygoda na pierwsze miesiace. Z dzinsow mialam na pozniej ale te miekkie nie typowe dzinsy. Lubilam materialowe ogrodniczki, fajna alternatywa dla spiochow. Generalnie jak najmniej warstw, tego co moze sie zwijac.
Popieraam
Generalnie na spacerki w lato w tych pierwszych dniach, tygodniach - pajace. Nic sie nie podwija, nic nie uwiera, nie uciska. Wygoda, wygoda i jeszcze raz wygoda.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć

trzymam kciuki

a płytki krwi masz w normie?
To trochę dla mnie delikatny temat i jestem przewrażliwiona, bo ja mam małopłytkowość ciążową i co miesiąc patrzę z przerażeniem, jak mi płytki spadają....

o ile będziesz w 39 tc, bo ja np planuję być już 'rozpakowana"

biedna
A cholera wie .. ? Ostatnie badania miałam na początku grudnia i miałam małe spadki..

Lena
Stary 2015-01-26, 12:00   #4926
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Maksymalnie 1 rozmiar wiekszy. Nie ma co przesadzac. Grubsze ciuchy w danym rozmiarze maja jakby wliczone ciuchy pod spod. To nie tak ze jak dziecko nosi 56 to kurtka na 68 bo 2 warstwy pod spod.
Rozmiar 74 jeszcze nosi moja 9-miesieczna siostrzenica.
Cytat:
Popieraam
Generalnie na spacerki w lato w tych pierwszych dniach, tygodniach - pajace. Nic sie nie podwija, nic nie uwiera, nie uciska. Wygoda, wygoda i jeszcze raz wygoda.
Dzięki

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 12:03   #4927
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
A pijecie kawę dalej? Ja ciągle piję 1 dziennie rano
jasne dwie na 100%. Z mlekiem oczywiście. Ja będę piła cały czas, karmiąc też

Cytat:
Noo, w sumie to teraz tp mi się zmienił na 31.05 więc mój dzieć tj. w 22 już jest
Ej,Po prostu cholernie przykro mi się zrobiło. Że zawsze, nawet teraz, kiedy to ja potrzebuję pogadać, nadal jest najważniejsze jej widzimisię i nie może trochę się nagiąć, żeby mnie wysłuchać, chociażby to były najbanalniejsze problemy świata...
Ale na te terminy z kolejnych usg już się nie patrzy Ważne, żeby dziecko rosło proporcjonalnie, a tp to co najwyżej z genetycznego usg jest miarodajny.

A co do drugiego... jakbym o swojej matce czytała Ja coś mówię z przejęciem, czekam na reakcję, a ona np " a wiesz, że Kasia ma grypę". Ręce opadają...

Cytat:
Ale mnie dzidzia kopie! Jak ja to uwielbiam
Wczoraj się chowała przed tż'tem. Jak ja trzymałam rękę to kopała. Jak dawałam rękę tż to ni cholery, 5, 10 minut nic. Dałam znowu ja - kopie
bo mama jest najwazniejsza Ja sobie przykładam rękę do brzucha i czuję jak maluch się pod nią wsuwa. Słodkie to jest
Stary 2015-01-26, 12:03   #4928
k a j a
Zakorzenienie

Zadzwoniłam do mamy, i zapytała rodzinnego o te moje siniaki. Do wizyty kazał mi łykac wit C a potem zapytać gina. Pytał tez czy krem mi z nosa leci - teraz już nie, ale leciała. Teraz raczej wydmuchuje zakrwawione farfocle.. :/

Lena
Stary 2015-01-26, 12:03   #4929
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Jaa Na wzdęcia biorę espumisan. Ale i tak pomaga dopiero po paru godzinach. Niestety są tak cholernie bolesne, że czasami w ogóle się nie mogę ruszyć.

A co jest najlepsze to nic tak mi nie pomaga na ból jak seks... serio.

country
tak zrobię Dzięki I proszę zdjęcie jeśli możesz

Powiedz mi tylko jak tu taką gimnastykę uprawiać jak z bólu się ruszyć nie idzie?
Cytat:
Tak np luty to miesiąc ubrankowy Chciałabym wykorzystać wyprzedaże i skompletować takie podstawy typu body, pajace, itd. Marzec to łóżeczko i komoda, kwiecień to wózek, maj - rzeczy higieniczne (ze względu na urodziny Blanki musze wybrać jak najtańszą opcję na ten miesiac :cojest) i czerwiec - koszule, stanik i takie tam bieliznowe rzeczy for mii
Niezły plan jak w czerwcu takie zakuposzki, to kiedy planujesz pakować torbę?ja w czerwcu to planowałam tylko leżeć, pachnieć i czekać
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 12:05   #4930
kejtiCe
Zakorzenienie

Nie wiem kiedy ja ogarnę te wszystkie zakupy

Chociaż myślę, że tak... po połówkowym kupię już pościel do łóżeczka i poszewki, i rożek.
Dzisiaj przejrzę ciuszki, które ja mam i zrobię dla nich miejsce, a później zobaczę te, które dostaniemy. Do szpitala skompletuje specjalną wyprawkę - coś wygodnego do założenia dziecku, żebym po prostu się nie męczyła jak to zrobić. Wczoraj ubierałam małą w kombinezon zimowy i nie umiałam jej tam rąk wsadzić!!! Tak jakoś przycisnęła je do siebie, że bałam się, że ją połamię..
Aaaa i kupię jeszcze przewijak, przekonałam się już do tego na łóżeczko I myślę jeszcze, że chyba nie będę kupować stojaka do wanienki. Chociaż oglądałam w sobotę w smyku i wydają się stabilne, ale tyle to będę kąpać na stole.

tassia pisałaś coś o wanience turystycznej, do której wchodziły 2 garnki wody? gdzie takie coś kupiłaś?
ja nie mogę dźwigać, więc zawsze do kąpieli będzie Tż potrzebny, żeby przenieść tą wanienkę..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 12:09   #4931
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz mi tylko jak tu taką gimnastykę uprawiać jak z bólu się ruszyć nie idzie?

Niezły plan jak w czerwcu takie zakuposzki, to kiedy planujesz pakować torbę?ja w czerwcu to planowałam tylko leżeć, pachnieć i czekać
Ja nie miałam spakowanej wcześniej torby Tzn chyba z tydzień.. ?
No a poza tym te zakupy czerwcowe dla mnie to już raczej do do domu, bo to koszule - mam jedną rozpinaną a reszta jest taka że bez problemu wyciagne cycka więc jak nie zdążą mi przyjść to i bez nich się obejdzie w szpitalu te kilka dni, bardziej zamawiam z myśla o domu. No i jakeiś gacioszki jakieś coś.. Także to juz do domu

Lena

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-26, 12:11   #4932
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

ja też tylko ja mam tp na samym początku do poczatku maja planuję mieć wszystko kupione
Stary 2015-01-26, 12:11   #4933
rybkaa90
Zakorzenienie

Wróciłam z badań - zostawiłam prawie stówkę w diagnostyce.
Nie ma szans, żeby ktoś cię przepuścił w kolejce. Ja się nawet nie chciałam wcinać, raz że byłam trzecia, a dwa że po mnie nie widać wcale ciąży i nie chciałam awantury. Nerwowa jestem i wolałam poczekać.
Jak już wychodziłam, to sobie jeszcze przysiadłam odpocząć i weszła kobieta w ciąży, takiej mega zaawansowanej i grzecznie zapytała czy ktoś może ją przepuścić, bo źle się czuje, jest bez śniadania itp. Jak babcie na nią najechały, normalnie byłam w szoku! Cyrk! Darły się, że nie trzeba było przyjść wcześniej, one chore wręcz obłożnie czekają w kolejce, a gó.wniara zamierza się wepchnąć. Wyszła w końcu babka z laba i wzięła tą ciężarną bez kolejki....

Ale za to kupiłam w lumpie sztywną matę - kocyk czerwony w białe gwiazdki i jestem szczęśliwa! Całe 5zł.

U mnie gin co dwie wizyty zleca morfo i mocz. Teraz miałam jeszcze dwie toxo. Badanie gin- na fotelu i macanie brzucha oraz usg co wizytę.

Masija super, że już w domu. Odpoczywaj!

Country fajne zakupy! Ja w sumie liczę na mega ciepłe lato, bo mało jak na razie mam takich grubszych rzeczy.
U mnie też pierogi - uwaga! od teściowej!!!! Mam nadzieję, że nie z arszenikiem! Nie narzekaj, masz piękny ciążowy brzuszek! Zapomniałam Cię skomplementować ostatnio. I jakie piękne włosy! Kolor zabójczy!

Mnie swędzi skóra na plecach. Nie nadążam ze smarowaniem!
Nerwowa jestem i to bardzo, jak mi coś nie podpasuje to od razu w ryk!
Muszę przestać, bo nie chcę żeby moje dziecko było takie jak matka...

Dziewczyny, widziałyście gdzieś ochraniacze na łóżeczko, ale jednolite bez żadnego wzoru?

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 12:11   #4934
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Ale na te terminy z kolejnych usg już się nie patrzy Ważne, żeby dziecko rosło proporcjonalnie, a tp to co najwyżej z genetycznego usg jest miarodajny.

A co do drugiego... jakbym o swojej matce czytała Ja coś mówię z przejęciem, czekam na reakcję, a ona np " a wiesz, że Kasia ma grypę". Ręce opadają...

bo mama jest najwazniejsza Ja sobie przykładam rękę do brzucha i czuję jak maluch się pod nią wsuwa. Słodkie to jest
Tak? To nie wiedziałam No ale to po co są te kolejne terminy?
Nie patrzy się kompletnie na to?

No i przykre to jest cholernie, co nie?
Odechciewa się gadać.
Już nawet pomijam ciążę. Ale jak tak jest w innych sytuacjach no to szlag człowieka chce trafić.

Cytat:
Zadzwoniłam do mamy, i zapytała rodzinnego o te moje siniaki. Do wizyty kazał mi łykac wit C a potem zapytać gina. Pytał tez czy krem mi z nosa leci - teraz już nie, ale leciała. Teraz raczej wydmuchuje zakrwawione farfocle.. :/
:/ a kiedy masz wizytę u gina?
Cytat:
No właśnie powiem Ci, że nie wiem jak to się udaje
Nie wiem czy przez hormony szczęścia już na samym początku przestaję myśleć o bólu, czy ból zanika ale.. to naprawdę działa
A wiem, bo przed ciążą tak miałam i teraz.
Jak mówię tż'towi, że mam okropne wzdęcia i boli mnie brzuch to on zawsze na to : " czekaj, tylko się wykąpię i już się tobą zajmę..."

Stary 2015-01-26, 12:13   #4935
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, widziałyście gdzieś ochraniacze na łóżeczko, ale jednolite bez żadnego wzoru?
W TK Maxxx
22.06.2015
Stary 2015-01-26, 12:14   #4936
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

No i przykre to jest cholernie, co nie?
Odechciewa się gadać.
Już nawet pomijam ciążę. Ale jak tak jest w innych sytuacjach no to szlag człowieka chce trafić.

:/ a kiedy masz wizytę u gina?

Nie wiem czy przez hormony szczęścia już na samym początku przestaję myśleć o bólu, czy ból zanika ale.. to naprawdę działa
Jak mówię tż'towi, że mam okropne wzdęcia i boli mnie brzuch to on zawsze na to : " czekaj, tylko się wykąpię i już się tobą zajmę..."
16.02.
Nie ma teraz tej babki rodzinnej, bo ona zawsze taka ogarnięta ale z synem na ferie wyjechała i jest tylko lekarz facet, taki starszy..
powiedział ze mogę mieć coś z kruchością coś tam?

Lena
Stary 2015-01-26, 12:15   #4937
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
W TK Maxxx
Kojarzysz może cenę?

06.09.2014
Stary 2015-01-26, 12:17   #4938
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Kojarzysz może cenę?
Nieeee, ceny już nie

ale na allegro też pewnie jakieś są
22.06.2015
Stary 2015-01-26, 12:18   #4939
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie miałam spakowanej wcześniej torby Tzn chyba z tydzień.. ?
No a poza tym te zakupy czerwcowe dla mnie to już raczej do do domu, bo to koszule - mam jedną rozpinaną a reszta jest taka że bez problemu wyciagne cycka więc jak nie zdążą mi przyjść to i bez nich się obejdzie w szpitalu te kilka dni, bardziej zamawiam z myśla o domu. No i jakeiś gacioszki jakieś coś.. Także to juz do domu
A orientujesz się może, czy po CC warto zakupić sobie te majty siateczkowe?oni mi w ogóle pozwolą to założyć?powtórzę to chyba po raz setny "ale ja jestem w tym wszystkim zielona!"
Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ja też tylko ja mam tp na samym początku do poczatku maja planuję mieć wszystko kupione
Ja na 15.06, więc do czerwca chciałabym się obkupić, spakować i czeekać
Cytat:
Jak gin dzisiaj da zielone światło na przytulanki to też tak zadziałam
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-26, 12:18   #4940
kejtiCe
Zakorzenienie

Dziewczyny, a te body z H&M wygodnie się zapina? One mają takie dziwne to zapięcie, że jak w domu sobie rozpięłam, to nie umiem zapiąć znowu
22.06.2015
Stary 2015-01-26, 12:19   #4941
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

Jaa Na wzdęcia biorę espumisan. Ale i tak pomaga dopiero po paru godzinach. Niestety są tak cholernie bolesne, że czasami w ogóle się nie mogę ruszyć.

A co jest najlepsze [COLOR=White]to nic tak mi nie pomaga na ból jak seks... serio.
[COLOR=Black][B]

Ja wzdety, bolacy brzuch to mialam codziennie. Juz kolo godz 12:00 sie zaczynalo, wieczne wzdecia, czesto bardzo bolace.
Na poczatku przestalam jesc nabial ale to nic nie dalo.
Potem przestalam jesc mieso i po miesiacu problem zniknal. Nie jem miesa juz od roku, problem wzdec zniknal kompletnie.
Czasem jest trudniej, zjazdlabym jakiegos hamburgera czy parowke albo kielbase ale jak sobie pomysle o bolacych wzdeciach to od razu mi sie odechciewa.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 12:20   #4942
myboyismine
Zakorzenienie

co do majtek poporodowych,... dlugo sie je nosi??
Stary 2015-01-26, 12:20   #4943
masija
Zakorzenienie

Cytat:
16.02.
Nie ma teraz tej babki rodzinnej, bo ona zawsze taka ogarnięta ale z synem na ferie wyjechała i jest tylko lekarz facet, taki starszy..
powiedział ze mogę mieć coś z kruchością coś tam?
Kurcze..:/ nie mam pojęcia co to może być..:/
Cytat:
A orientujesz się może, czy po CC warto zakupić sobie te majty siateczkowe?oni mi w ogóle pozwolą to założyć?powtórzę to chyba po raz setny "ale ja jestem w tym wszystkim zielona!"

Spróbuj

I nie martw się-ja też jestem zielona kompletnie Dlatego będę tutaj zadawała miliard pytań

Stary 2015-01-26, 12:20   #4944
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Nie miałam CC więc nie pomogę.. Ale moja koleżanka miała CC i nosiła te majty. Mi było okropnie w nich niewygodnie, chodziłam w najtańszych takich bawełniakach o rozmiar większych, które po połogu wywaliłam.

Cytat:
Dziewczyny, a te body z H&M wygodnie się zapina? One mają takie dziwne to zapięcie, że jak w domu sobie rozpięłam, to nie umiem zapiąć znowu
hahahaha Na stronie są zapinane po boku

Lena
Stary 2015-01-26, 12:22   #4945
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Nie miałam CC więc nie pomogę.. Ale moja koleżanka miała CC i nosiła te majty. Mi było okropnie w nich niewygodnie, chodziłam w najtańszych takich bawełniakach o rozmiar większych, które po połogu wywaliłam.
Ja też sobie kupię takie najtańsze i wywalę. Dziwnie bym się czuła w takiej siateczce chyba

06.09.2014
Stary 2015-01-26, 12:23   #4946
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie miałam pytać-kupujecie coś cieplejszego na lato dla malucha? Bo oglądam te polarowe bluzy i myślę czy będzie to potrzebne
jasne Mam chyba 2 pajace welurkowe, 2-3 sweterki, bluzę polarkową, spodnie welurkowe z 2 szt i dresowe. Fajne, ciepłe, łatwo si,ę zakłada, nic dziecia nie gniecie. Na razie kupuję w miarę uniwersalne kolory: brąz, beż, szary. Jeśli się okaże, że jednak będzie dziewczynka, dokupię coś dziewczęcego jeszcze

Cytat:
Kupuje
Mam jedną taką ocieplaną koszulę na misiu, kupię tego pajaca welurowego. I dalej nie wiem co się natrafi. Ale ja bym się nie nastawiała na samą letnią garderobę
dokładnie U nas jednego dnia 25 stopni a drugiego 15... Także trzeba mieć różne ubranka.

Cytat:
To faktycznie.
Ja od początku ciąży przytyłam 1 kg. Trochę to dziwne bo brzuch mam taki średni, nie za mały, nie za duży. Ale to dobrze bo ja i tak za dużo ważyłam przed ciążą.
u mnie tak samo. Ale ja się bardzo cieszę. Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
A chciałam się pochwalić, że dieta "MNIEJ-ŻRYJ" mojego kocura działa, dzisiaj go zważyłam i jest dokładnie 7 kilo

Tylko jak wam to pisałam to widziałam, że ukradł złodziejaszek chipsa pringelsa mi jednego
niezły agent z tego kota

Cytat:
Miałam też oczywiscie pare jeansików no bo to takie piękne Ale jak była malutka to wgl nawet nie próbowalam założyć tych zazwyczaj grubych spodni na te delikatne ciałko..
no właśnie ja też żadnych sztywnych ubranek nie zakładałam. Zresztą do tej pory tylko miękkie jeansy mały nosi, bo są wygodne.

Cytat:
Dziewczyny a kupują takie pajacyki to jaki rozmiar brać?
74 to chyba za duży? Licząc na to, że dzieć będzie nosił 56 np.
tak jak napisałaś 62 będzie ok raczej, jak na lato.

Cytat:
Z grubszych rzeczy polecam pajace. Nie przepadalam za spodniami i swetrami/bluzami dla malenstwa, wolalam jak mial pod plecami jedna warstwe a nie zeby sie to zwijalo ciagle. Na pewno NIC zapinanego na plecach - straszne sa te ciuchy.. przede wszystkim wygoda na pierwsze miesiace. Z dzinsow mialam na pozniej ale te miekkie nie typowe dzinsy. Lubilam materialowe ogrodniczki, fajna alternatywa dla spiochow. Generalnie jak najmniej warstw, tego co moze sie zwijac.
zgadzam się z Tobą Ja mam tylko półśpiochy i miękkie dresowe lub welurkowe spodenki.
Stary 2015-01-26, 12:23   #4947
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Tak. Zwyklych na pewno nie zalozysz. Raz ze rana tak nisko ze zwykle niskie gacie beda bardzo gniesc, dwa rana musi oddychac wiec na rane wyzszych gaci tez nie. Tylko siatkowe.
Stary 2015-01-26, 12:23   #4948
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też sobie kupię takie najtańsze i wywalę. Dziwnie bym się czuła w takiej siateczce chyba
Tym bardziej w lato..
O nieee...

Lena
Stary 2015-01-26, 12:25   #4949
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Po cc ok tydzien nie bylam w stanie zalozyc zwyklych na rane. Pewnie po sn duzo szybciej...
Stary 2015-01-26, 12:34   #4950
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie sobie to rozplanowałaś

Cytat:
A cholera wie .. ? Ostatnie badania miałam na początku grudnia i miałam małe spadki..
no to lekarz pewnie zwróci na to uwagę, jak mu powiesz o siniakach

Cytat:
mi też takie farflocle lecą. Na razie płytki w normie, ale spadają mi bardzo szybko, co miesiąc...

Cytat:

Wróciłam z badań - zostawiłam prawie stówkę w diagnostyce.
Nie ma szans, żeby ktoś cię przepuścił w kolejce. Ja się nawet nie chciałam wcinać, raz że byłam trzecia, a dwa że po mnie nie widać wcale ciąży i nie chciałam awantury. Nerwowa jestem i wolałam poczekać.
Jak już wychodziłam, to sobie jeszcze przysiadłam odpocząć i weszła kobieta w ciąży, takiej mega zaawansowanej i grzecznie zapytała czy ktoś może ją przepuścić, bo źle się czuje, jest bez śniadania itp. Jak babcie na nią najechały, normalnie byłam w szoku! Cyrk! Darły się, że nie trzeba było przyjść wcześniej, one chore wręcz obłożnie czekają w kolejce, a gó.wniara zamierza się wepchnąć. Wyszła w końcu babka z laba i wzięła tą ciężarną bez kolejki....
?
straszne to jest, że ludzie są tak nieżyczliwi... Ja zawsze ustępuję, jak ktoś poprosi

Cytat:
mierzy się dziecku głowę, rękę, nogę, obwód brzuszka, żeby zobaczyć czy prawidłowo rośnie i na tej podstawie aparat oblicza ten tp, który się wyświetla. Ale nie należy się nim kierować, myśląc o faktycznie terminie

Cytat:
bardzo polecam Zakładasz, jak zbrudzisz, wyrzucasz do kosza. Ja w szpitalu tylko takie miałam i były wygodne Zresztą na początku zakładasz tak wielkie podpachy, ze mało co czujesz oprócz nich Nie pamiętam czy w domu też zakładałam. Chyba nie... Ale w szpitalu to było bardzo dobre rozwiązanie. Miałam chyba 10 sztuk.

Cytat:
to zalezy ile potrzebujesz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości