![]() |
#4921 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Mój synek przez wiele tygodni ładnie przesypial noce a w okresie świątecznym budził się po 3 razy w nocy. A teraz dwie noce pod rząd przespał. Koleżanka ma synka 3 miesiące starszego i tez mówi ze z tym przesypianiem się ciagle zmienia. Wiec to chyba normalaka ze raz ładnie śpią naraz gorzej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Zakorzenienie
|
U nas też bardzo różnie, ostatnio wróciła do swoich nawyków i śpi od 20 do 23 minimum, potem pobudka o 1 i 4-5. Najgorzej było właśnie w 3 miesiacu, budzenie co 2h. A raz przespała do 4
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chociaz dzisiaj zasnął mi popołudniu na 1,5h to trochę odespalam nocke... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- I teraz tez miał problem z zaśnięciem... normalnie zasypia na cycu, a dziś trochę pociumkal i płacz, i wpychanie płacy do buzi... dopiero na piłce mi zasnął... 😖 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4924 |
Zakorzenienie
|
A kupe robi? Podobno jak zeby ida to stolec może się zatrzymać więc to może być jakiś wyznacznik. U nas zębów brak nadal, jak marudzi to smaruję jej tym żelem. Cisnienie jest słabe, więc może też to na niego działa chociaż nie wiem jak to z niemowlakami jest. U nas dzisiaj też bardzo marudny dzień
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- I od 3 tygodni muszę nucić kołysanki, bo jak nie nucę to ciągle "khy, ykhy". Też mielismy problem z zasypianiem wieczornym i dawałam butelke z mm, wypiła max. 10ml i się uspokajała, mimo, że w piersi było mleko chyba potrzebowała jej, żeby się wyciszyć |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomagają te żele na dziąsła? Bo słyszałam, ze to działa przez 2 minuty, a potem dziecko to zlizuje... xD Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4926 |
Zadomowienie
|
U nas tez dawno po skoku powinno byc, a mala marudna, gorzej spi, wierci sie. Chyba zabki😱 a juz ladnie spala od 21-5
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4928 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No nic, zobaczymy, jaka dzisiejsza nocka bedzie. Póki co, śpi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4929 |
Zakorzenienie
|
Blw to dość stara metoda. Tylko nazwa działa od kilku lat.
Ja podaję papki. Jak będzie sam zainteresowany jedzeniem to wtedy może spróbować z kawałkami. Noce sa różne. Przez katar kilka było ciężkich, ostatnie juz takie normalne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zadomowienie
|
Nocka była Ok, 6h spał ale ma jakaś dziwna fazę i bez powodu wpada w straszny ryk jakby się czegoś bal
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Raczkowanie
|
Dawid polubił gryzaki z lodówki - masuje sobie nimi dziąsła. Więc myślę, że zęby... daje mu tez pieluche tetrowa z supelkiem na jednym rogu i gryzie go sobie...
Ciekawe, ile te zęby wylaza, bo u nas noce coraz gorsze. I je duuuzo mniej... 😞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym marudzeniem to coś jest, bo i Maja dzisiaj okropnie marudna. Ostatnio też tz przyniósł małą na rękach ze spaceru tak strasznie krzyczała w wózku ze się nie dalo inaczej. Na co dzień pcha rączki ostro do buzi więc i zęby pewnie sie zaczną nie długo. Mamy 5miesiecy i tydzień i szykujemy się do rozszerzania diety. Chciałam też zacząć jak mała zacznie siedzieć, ale nie spieszy się do tego. Na razie zaczyna się przewracać z brzuszka na plecki i tyle. Na brzuszku nie lubi leżeć i strasznie sie awanturuje wtedy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Zadomowienie
|
U nas mala zaczela sie przewracac, ale z plelow w
Na brzuch 😄, ma 4mies i tydzien. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4935 |
Zadomowienie
|
Czeka nas wizyta u neurologa bo mala ma chyba lekkie napiecie 😭 podkurcza paluszki u stop, przy karmieniu napina sie wygina glowe do tylu i lekko ulewa a czytalam, ze to z tym moze sie wiazac.
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- U nas dzisiaj Majcia pierwszy raz obrociła się z plecków na brzuszek. Na brzuszku leżeć chce tylko z głową obrocona w jedna stronę. W drugą w ogole się nie da położyć :/ Jak trzyma ją w górze lezac na brzuszku to obraca w obie strony tak samo spiac na pleckach. Jedynie podczas snu można jej ja obrocic:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zadomowienie
|
Brawo dla wszystkich dzieciaczków, które sie obróciły. Mój Tomek w okresie świątecznym się obracał non stop ale teraz mu się znudziło i nie obraca się wcale. Widocznie mu się już tak to nie podoba.
Obecnie jest bardzo marudny, ciagle wisi na cycu ale praktycznie nie je i jak odchodzę od razu ryk. Śpi i ćamka na cycu ![]() Eh ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Zadomowienie
|
Chyba wiekszosc maluchow to takie marudy teraz 😱, moja sama polezy minute az! I kreci sie w nocy jak szalona. Mam nadzieje, ze jak usiadzie bedzie lepiej 😮😮
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu niebyło, więc przesyłam życzenia noworoczne 🙂 szczęścia dla Was i zdrowia dla maluchów, bo szczęście już mają z takimi matkami jak my 😁.
Nie było mnie tyle, bo robiliśmy badania, był pobyt w szpitalu - koszmar 😥😭 ostateczne wyszło, że Filip musi nosic dwa aparaty sluchowe. Teraz zalatwiamy aparaty, pedagogów, rehabilitacje, fundacje... Ufff i echhh. Mały to leniuch do potęgi, nie chce się obracać, choć na brzuszku leży pięknie . Neurolog kazala ćwiczyć obroty z pleców na brzuch i masować stópki, bo podkurcza paluszki. Rozszerzanie diety porzycilismy, bo Filip po wszystkim dostawał czerwonych policzków. Wody też nie chcę pić 😑 nie wiem jak sobie z tym poradzić, zwkaszcza że niż 90% jest na mm, cyca dostaje tylko 2-3 razy dziennie. Wszystkim malychom, które się przekrecaja gratuluję 🎊 😁. A to marudzenia i wiszenie na cycu, to nie będzie już lęk separacyjny... Zaraz czeka nas właśnie ten skok 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4940 |
Zakorzenienie
|
Nas juz dopadł. Budzi się z płaczem, poplakuje albo wrecz płacze przez sen, cyc co 1h, spanie to szkoda gadać.
Mam nadzieję że uda wam się wszystko sprawnie i szybko załatwić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Zakorzenienie
|
Witam po długiej przerwie.
Wszystkiego najlepszego w nowym roku ☺ Mojej malej wyszly juz dwa zęby a teraz idą kolejne dwa. Normalnie tempo expresowe. W środę mamy szczepienia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
U nas spanie się poprawiło... I widać i czuć zęba pod dziaslem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4945 |
Zadomowienie
|
Mój maluch to nawet na cycu popłakuje. Od wczoraj doprowadza mnie do szału
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Zadomowienie
|
Jestem od 1,5 h na spacerze i o dziwo ładnie śpi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam godzinę i spał. Nawet godzinę po spacerze w domu.
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Zakorzenienie
|
My jesteśmy po szczepieniu. Przy pierwszym zero płaczu, przy drugim płakała chyba z minutę. Jestem w szoku, bo ostatnio plakala na całą przychodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.