|
|
#4921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy
U mnie już 24 tc, mała rośnie już ma ponad 600 g. I wszystko jest dobrze
|
|
|
|
#4922 |
|
Zadomowienie
|
Super bardzo cieszą takie wiadomosci
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4923 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4925 |
|
Rozeznanie
|
Nosi mnie ostatnio, jakiejś fajnej energii dostałam. Dopiero co skończyliśmy wakacje a mi się znowu chce coś fajnego porobić i jedziemy w sobotę na kajaki na Wkrę z mężem i synkiem
|
|
|
|
#4926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4927 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny 👋 Chciałam trochę poczekać, chociaż do pierwszych badań prenatalnych (to od tych badań w 1 ciąży zaczęły się schody) ale nie moge się powstrzymać żeby móc z kimś pogadać, z kimś kto przeżył to samo.
Po T jestem już 3 lata, na początku z mężem chcieliśmy od razu, jak najszybciej ponownie próbować ale tak jakoś zeszło i w tym roku już za 2 cyklem się udało. Z jednej strony jestem przeszczesliwa, z drugiej jak większość Was wielki strach. Pierwsza beta dosyć niska bo ok 500, ale kolejna ładnie urosla i wynosiła ponad 25tys., usg lekarka mówi, że też w porządku. Według miesiączki jest to już 9+1, więc lekarka mówiła już coś o skierowaniu na pranatalne, tak bardzo nie mogę się ich doczekać, tak bardzo chce by było wszystko w porządku. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudia gratulacje i trzymam kciuki za Ciebie! A myślałaś o sanco czy innych nieinwazyjnych dla własnego spokoju? Niektóre z nich można wykonać chyba już od 9 czy 10tc
|
|
|
#4929 |
|
Przyczajenie
|
Platynowa91 - Wiesz co u mnie amnio 3 lata temu wyszła ok, kariotyp wyszedł prawidłowy dlatego lekarze mówili, że też za bardzo nie ma sensu badać się pod tym względem. Tym samym nie myślałam o tym
|
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudia nie znałam Twojej historii wcześniejszej i dlatego tak zasugerowałam
to chyba pozostaje Ci myśleć pozytywnie i czekać na badania około 12tc. Tdyzmam kciukiWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4931 |
|
Przyczajenie
|
Chociaż człowiek to by przebadał się pod każdym względem by chociaż trochę spokojniejsza głowę mieć.
Ja to w sumie zawsze myślałam, że ciąża to zwyczajny stan, miałam pojęcie, że istnieją choroby ale jakoś nigdy nie wyobrażałam sobie, że może to dotknąć mnie, z resztą pewnie jak większość z Nas. Też w sumie nie wiem na co zwracać uwagę, o co pytać lekarzy, no czuje się zwyczajnie, pozostaje tylko odliczanie do prenatalnych. No i dziękuję za słowa otuchy! |
|
|
|
#4932 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie źle, Pani doktor mówiła, żebym dziś przyszła sprawdZić czy pojawił się zarodek, zarodek niby jest, ale bez echa. Tzn jakieś malutkie echo, ale to raczej mój plus niż płodu. I nic nie urósł, co prawda inny sprzęt,ale to i tak nie wpływa na korzyść. W poniedziałek jak nic się nie zmieni to dostanę tabletki na wywołanie.
Umieram, po prostu umieram. Edytowane przez Tulipanowyslonecznik Czas edycji: 2020-08-21 o 20:19 |
|
|
|
#4933 |
|
Rozeznanie
|
O nie
Tulipanowyslonecznik, a tak wierzyłam, że wszystko będzie dobrze jeszcze jest cień szansy może jednak się uda, który to tydzień? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Tulipanowysłonecznik bardzo mi przykro
czy jest jakakolwiek nadzieja, że może coś się zmienić na lepsze?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4935 |
|
Raczkowanie
|
Z miesiączki 7+0 A wg Usg 5+6 więc to już duża różnica. We wtorek tez było 5+6
Nic nie urósł. Pani doktor daje 60% że będzie na nie... |
|
|
|
#4936 |
|
Rozeznanie
|
Tulipanowyslonecznik tak mi przykro
ale jeszcze jest cień szansyWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przytulam mocno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4939 |
|
Raczkowanie
|
Tulipanowyslonecznik bardzo mi przykro
tule Cię mocno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4940 |
|
Raczkowanie
|
Tulipanowyslonecznik ściskamy mocno bardzo. Sama czekam na to co dalej. Beta rośnie ale nadal nie wiadomo czy to ciąża pozamaciczna czy normalna. Nie wyobrażam sobie tego żeby coś miało pójść nie tak.
|
|
|
#4941 |
|
Rozeznanie
|
Tulipanowyslonecznik przechodziłam ostatnio przez takie stresy więc wiem co czujesz
U mnie się skończyło poronieniem, ale trzymam kciuki za Ciebie żeby było inaczej.---------- Ja się w tym miesiącu nie zabezpieczałam więc będę musiała zrobić test za parę dni, bo się wybieram na wypełnienie doliny łez hialuronem w sobotę Pierwszy raz sobie coś robię z twarzą. No nie licząc usunięcia pieprzyków.
|
|
|
|
#4942 |
|
Wtajemniczenie
|
Teresa1985, mocne kciuki za prawidłowa ciążę
🤞Poczwarkah, kciuki za II kreski i zdrowa ciaze i powodzenia w upiekszaniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4943 |
|
Rozeznanie
|
Tulipanowysłonecznik i jak sytuacja wyglada? Ja caly czas trzymam kciuki
|
|
|
#4944 |
|
Raczkowanie
|
To teraz trzymajcie, żebym przeszła przez to jak najlepiej....muszę pożegnać się z moją ciąża wielopłodową, na pewno było ich 2, a dziś drugi doktor powiedział, że może i trójka tam jest.
Nic nie się zmieniło, nie urosło, puls jest zbyt słaby, jakby mój. To już za długo trwa takie zwieszenie. Powinnam zgłosić się do szpitala na wywołanie. Np. jutro/sroda im szybciej tym lepiej dla psychiki. I chyba tak zrobię, w środę - wtedy dyżur ma moja gin. Myślałam, żeby poczekać na poronienie domu, ale to może trwać nawet kilkanaście dni. Ja już nie mam siły płakać. |
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
Tulipanowysłonecznik nawet nie wiesz jak bardzo mi przykro. Współczuję z całego serca
|
|
|
#4946 |
|
Rozeznanie
|
Mi też
bardzo bardzo współczuje...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4947 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana, bardzo mi przykro
nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazic jak cierpisz tule bardzo mocno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4948 |
|
Raczkowanie
|
Dlaczego to nie mogło się zadziac samo? Dlaczego ja znów muszę pakować torbę i jechać na szpital, łykać te tabletki!?!
|
|
|
|
#4949 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem Kochana, dlaczego ponownie się Ci to przytrafia. Dlaczego nam się to przytrafia. Jesteśmy dobrymi ludźmi. Nie krzywdzimy innych więc skąd ten pech? Nie mam pojęcia, a też bardzo bym chciała wiedzieć dlaczego
nieść ten krzyz trzeba i wierzyć pozostaje, że jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4950 |
|
Raczkowanie
|
Tulipanowyslonecznik, bardzo mi przykro
tule Cię i ściskam kochana ![]() Jak byłam ostatnio w szpitalu to była że mną dziewczyna z zatrzymanym poronieniem w 6/8tc, która mi opowiadała że ona dostawała tabletki na wywołanie ale mogła być w domu, tzn codziennie przyjeżdżała do szpitala gdzie zakładali jej arthrotec a potem wracała do domu. Zapytaj się może u Ciebie też tak mogli by zrobić? Zawsze to chyba lepiej jak się da uniknąć pobytu w szpitalu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

to chyba pozostaje Ci myśleć pozytywnie i czekać na badania około 12tc. Tdyzmam kciuki

Tulipanowyslonecznik, a tak wierzyłam, że wszystko będzie dobrze jeszcze jest cień szansy może jednak się uda, który to tydzień?
ale jeszcze jest cień szansy
tule Cię mocno 

i powodzenia w upiekszaniu
bardzo bardzo współczuje...
nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazic jak cierpisz
i wierzyć pozostaje, że jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko.
tule Cię i ściskam kochana