|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świnki Morskie
Śliczny!
Podobny trochę do mojej
|
#4952 |
|
Przyczajenie
|
Hej, nie wiecie ktoś może czy dzisiaj jest jakiś zoolog czynny w Wawce (lub pod)?? Pilnie siana potrzebuję
|
|
|
|
#4953 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam swoją świnkę morską od trzech lat i to jest moje ulubione zwierzątko
Pozdrawiam
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł dziewczynki. Ja juz jestem w polsce. Paranoja z tymi samolotami.
W tygodniu przypomne wam moje swinki. Sa ogromne i przekochane.
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
no to czekamy
|
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
jutro Kukuś jedzie na kastracje, wet kazała mi go 4-5 godzin przgłodzić tylko niewiem czy on może pić?
|
|
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
pic moze, co do glodzenia nie wiem
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Kukiego. Mi wetka powiedziala ze jest OGROMNE ryzyko ze nie przezyja narkozy.
Kupilam dzisiaj karme Vitakraft, jest do dobra karma? Klatke kupilam ale niestety tylko 100 bo 120 nie mialabym kompletnie gdzie polozyc. A i tak bede musiala troche biurko docisnac do lozka. W sklepie dzisiaj widzialam ze 100 jest bardzo duza wiec na 2 dziewczynki wystarczy
|
#4959 |
|
Przyczajenie
|
Moje doświadczenia ze świnką morską: Miałam świnkę, wabiła się Mika. Spędziła ze mną kilka radosnych lat
Świnki śpią w nocy, buszują w dzień (ich dzienna drzemka nie wynosi w sumie więcej niż pół godziny). Nie wiem jak inne, ale moja lubiła dużo jeść Czasami złościłam się na nią jedynie za to, że piszczała sporo (piszczenie, kwiczenie czy jakby to jeszcze nazwać to typowy odgłos wydawany przez świnki morskie). Te prosiaczki są bardzo zadowolony, kiedy w swoim terrarium mają coś w rodzaju osobnego domku czy pokoiku - po prostu takie miejsce, gdzie może się schować, spać itd. Hmm... nie wiem co by jeszcze napisać, jeżeli ktoś miałby do mnie jakieś pytania, to można pisać nawet w prywatnych wiadomościach, a odpiszę. Pozdrawiam
|
|
|
|
#4960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo ze jakies ryzyko jest zawsze ale doswiadczony wet to niemal gwarancja udanego zabiegu tak dobra Cytat:
moje sie dostosowaly do mojego rytmu dnia
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
motylek poszukasz dla mnie tych recenzji?
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj jest bardzo fajna analiza poszczególnych pokarmow
![]() http://www.swinkimorskie.eu/forum/vi....php?f=10&t=31
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuję
|
#4964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() on potem będzie osłabiony, to mam go brac do siebie czy dac mu spokój? |
||
|
|
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietaj zeby nie trzymac go na trocinach tylko na reczniu, macie itp zeby rana sie nie zakazila. jesc i pic moze po zabiegu. najwazniejsze kupki, patrz czy robi i oczywiscie nie wsadzaj go od razu do samic, iles tam tygodni musi uplynac (nie pamietam juz ile)
|
|
#4966 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam kolejne pytania. Dajemy naszej Dyzi świeże sianko, suszone zioła(ile ziół dziennie dawać??) , świeża wodę,granulat Cavia Nature,firmy Versele Laga, marchew, jabłko, ogórka trochę( nie codziennie) i pomidora tak samo jak ogórka. Co jeszcze do tego dodać?? Dyzia normalnie robi takie bobki, nie ma żadnych biegunek. Dostaje też codziennie już wit. C ze strzykawki, tyle że nie zawsze ja chce pić.
W związku z tym mam pytanie czy można jej kupić jakiś pokarm z Wit. C bo ona czasem tej ze strzykawki nie chce przyjąć Kolejne dotyczy jej zabaw, czy to normalne, że ona wybiega z domku, obiegnie klatkę, z powrotem do domku i tak w kółko kilka razy to jej taka zabawa?? My póki co ją wciągami z klatki sami jak mamy jej zmienić granulat i poczyścić klatkę. To wtedy też sobie chodzi. A tak to na razie siedzi w klatce.I jeszcze jeden problem to to, że ona się często drapie, czy to pchły?? A jeśli nie jak sprawdzić co to może być?? I jeszcze czy świnka może jeść skórki np. od jabłka, ogórka czy pomidora, bo póki co ja jej obieram i z ogórka i z pomidora pestek nie daję
|
#4967 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz jeszcze dawac zielenine trawe (ale tylko taka z czystych terenów, badz sama wysiac, ja tak robie) pietruszke (nac i korzen). koperek, cykorie, seler, papryke Cytat:
Jednak taka sama zawartosc wit C co Tima (jest to 3000mg) ma granulan cavia dou kosztuje okolo 10zł za kg (ja mam za 7zł ).pamietaj tylko ze wit C jest wrazliwa na swiatlo i szybko sie utlenia dlatego powinno sie trzymac granulant w zacienionym miejscu i szczelnie zamkniety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moga byc tez wszoly, male robaki, stosunkowo czesto spotykane ale i latwe do wyleczenia. Widac je golym okiem. Przejrzyj jej siersc i zobacz czy nie ma lupiezu, strupow itp Nie mozna tez popadac w paranoje bo moje czasami tez sie drapia za dnia i to tylko drapanie bez podteksow wrzuce pare nowych fotek chlopakow ![]() http://images23.fotosik.pl/265/9bd610135bcdd6ae.jpg http://images33.fotosik.pl/355/e36ec563eae9fb3a.jpg http://images30.fotosik.pl/266/7c1ae507d96f3d27.jpg http://images23.fotosik.pl/265/ade5ec07d5dde54e.jpg
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wet mi chyba powie po jakim czasie dac go do samic a i sliczne fotki, jak juz kukus zawita do samiczek to zrobie im sesje
|
|
|
|
|
#4969 |
|
Wtajemniczenie
|
śliczne te świnki Twoje motylku
jeszcze pytanie edytowałam post to pewnie nie widziałaś, ile mam dawać dziennie ziół dla Dyzi i czy obierać ze skórki warzywa i owoce?? I czy można jej dawać cukinie?? Bo mam dostęp do takiej z własnej hodowli, nie ze sklepu
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
Nie obieraj, bo w skórce są witaminy.
|
|
#4971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbys dala za wczesnie to jeszcze moze cos zbroic, mimo ze mu jajka wycieli ![]() Cytat:
ja sypie ziol na oko w mieseczke na noc i sobie jedza a na opakowaniu zazwyczaj pisze jak sie dawkuje. Jakie ziola konkretnie Ci chodzi? to moze podpowiem
|
|
#4972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ok czyli skórkę od dziś zostawiam cukinie wezmę od mamy, bo to ona ją hoduje i nawet duże ilości mam za free![]() A powiedz mi jeszcze motylku w jakiej ilości dawać Dyzi warzywa i właśnie owoce?? Np ile marchwi na dzień ile ogórka i innych. Jakie to mniej więcej powinny być proporcje?? I jeśli dam już marchew i ogórka, to reszty już nie??Codziennie dawać co innego?? Bo np. marchew dajemy praktycznie codziennie.
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze tak jak sypiesz ziola to dobrze
![]() co do owocow i warzyw to mozna mieszac po kilka i robic im taka salatke, tylko nie wolno mieszac pomidora i ogorka (nawet u ludzi) a reszte to ok ja np robie tak ze daje kilka galązek koperku, pol ogórka, kawałek selera (tylko ja mam 2 swinki) takze spokojnie mozesz pociac cos na mniejsze kawałki(ale bez przesady zeby gryzla) i dac. Sama po pewnym czasie wyczujesz ile moze zjesc Twoja swinka Moje we 2 opróznia od razu cala tace z trawa, taka jaka jest dołaczaja do wysiania i cwierc pomidora (z pestakami) dla kazdego. Kazdego dnia jednak wieczorem moje chlopaki musza dostac warzywa ![]() Marchew ma duzo cukru dlatego nalezy ja podawac około 2 razy w tygodniu. Mozesz dac surowego buraczka i liscie od niego tylko sie nie przeaz potem jak siusie i bobki beda zabarwione na czerwono ![]() Moje akurat cukini nie lubia mam nadzieje ze u Ciebie bedzie inaczej ja za to lubie cukinie zapiekana z miesem i pieczarkami ochhh
|
#4974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) tam chyba było o tym pisane??ile Kuki ma byc na tym ręczniku? |
|
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
tam, na tym forum na pewno wszystko bedzie napisane dokladnie
|
#4976 |
|
Wtajemniczenie
|
Już mam cukinię, marchew z natka, pietruszkę z natką i buraka z liśćmi
to Dyzia będzie miała wyżerkę
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie ze mozesz sypac trociny pod mate
wiadomo ze chlona gorzej niz granulant, ale po co marnowac spokojnie mozesz sypac
|
#4978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
Kukus jest już u weta mam po niego jechac ok 18-19
|
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam że Groszkowi tak jakby wyrasta coś z pod pazurka.
Tu jest zdjęcie http://wbv.pl/gallery.php?entry=imag...3gtttyoukg.jpg I jeszcze jedna 'śmierdząca' sprawa.. bo jej również śmierdzi z tyłeczka.. czym to moze być spowodowane?
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

Podobny trochę do mojej

to jej taka zabawa?? My póki co ją wciągami z klatki sami jak mamy jej zmienić granulat i poczyścić klatkę. To wtedy też sobie chodzi. A tak to na razie siedzi w klatce.