![]() |
#4951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7313808 6]Zdrowka dla Was dziewczyny
![]() Śniło mi się że urodziłam kota ![]() Strasznie mnie bolą oba uda/biodra :/ Jem śniadanie i jadę do położnej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No nareszcie nie tylko mnie sie takie sny snią 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() ![]() Wszytkim choruszkom życzę zdrowia ![]() Vikunia, Effpe ale macie sny ![]() ![]()
#4953 |
Rozeznanie
|
Fartuch, ja bylam w piatek u gina, ale bolalo mnie tylko gardlo, zapytalam co na nie brac, a tu wczoraj sie tak rozkrecilo. Jak nie bedzie lepiej, to jutro pojade do lekarza.
Vikunia, kciuki, ja mam zamiar przelezec pod kocem. Zrobilam i zjadlam sniadanie i wrocilam do lozka, maz w domu to sie zajmie corcia, a kochana mamusia obiecala poratowac obiadem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Konto usunięte
|
Tz zrobił mi śniadanko płatki jaglane z truskawkami i koktajl z malin i jogurtu naturalnego - chociaż raz w tyg zdrowe śniadanie hahaha
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam owsianke na mleku ryzowym z bananami i chia
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4956 |
Zadomowienie
|
U mnie płatki ryżowe z żurawiną i jogurt pieczone jabłko z cynamonem
![]() A w ogóle to witam sie w 37t ![]() ![]()
16.05.2017 G. ![]() Edytowane przez bunnybe Czas edycji: 2017-04-23 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() U Was też taka beznadziejna pogoda? W sensie, że zimno... Ja już nie mogę w tym domu, od siedzenia to ![]() Na śniadanie była jajecznica, rzodkiewka, ogórek i ciemny chlebek ![]()
![]() |
#4958 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny a co czytacie? gdzie piszą o tym Łatwym Planie? Aaa przeoczyłam - w języku niemowląt. Ja ostatnio poczytałam trochę o rodzajach treningu snu u niemowląt. W USA podobno popularne jest robienie rytuałów przed snem a potem odkładanie dziecka do łóżeczka i niereagowanie na płacz przez określony czas. Trochę drastyczna ta metoda :P Współczuję dziewoje choróbek ![]() Ja jeszcze w wyrku ![]() ![]() ![]() Energii dzisiaj więcej to liczę na produktywność ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
Noc spokojna, dzisiaj czuje się lepiej więc przejdę się na spacer do Lidla z koleżanką i może zajdę kupić jakiś lakier do paznokci w rossmanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Zadomowienie
|
O tych rytuałach przed snem, to też słyszałam i to się sprawdza, moi przyjaciele to stosują i codziennie o tej samej porze kolacja, co ileś tam dni kąpiel (na pewno nie codziennie) i chłopaki są przyzwyczajeni i jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to pośpią do 6 rano
![]()
#4961 |
Zadomowienie
|
Generalnie nawyk jak to mówią jest drugą naturą czlowieka wiec sadze, ze rytuały i powtarzalny cykl dnia daje dziecku takie poczucie bezpieczeństwa i mysle ze sami bedziemy cos takiego probowali wdrożyć natomiast zimny chów w stylu odkładam dziecko i niech płacze aż zaśnie w ogóle do mnie nie przemawia
![]() ![]() W ogóle to przypomnialam sobie ze rok temu poroniłam pierwszą ciążę, od razu przypomniały mi się wszystkie emocje jakie mi wtedy towarzyszyły ![]() ![]()
#4962 |
Rozeznanie
|
Rytualy jak najbardziej tak, ale odkladanie dziecka az sie wyplacze to dla mnie sadyzm. Ono nie rozumie czemu sie je odrzuca, placze, bo ma niezaspokojona jakas potrzebe, np bliskosci. Czytalam o badaniach na ten temat i mozg dziecka pozostawianego w ten sposob duzo gorzej sie rozwija.
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zadomowienie
|
Dokladnie MamoSmerfuni ja tez o tym czytalam przy okazji ksiazki o rodzicielstwie bliskości, w szkole rodzenia tez nam ciagle mówiono o tym jak wszystko wyglada z perspektywy dziecka, jakie ono jest przerazone otaczającym swiatem i jak wazne jest by czulo nasza bliskość oraz jak wazne zebysmy my wczuli sie w jego uczucia itd
![]()
#4964 | |
Zakorzenienie
|
My do tej pory mamy stały porządek dnia wieczorem - kąpiel, kolacja i spać około 21. U nas nigdy nie było z tym problemu, córka wiedziała, że w nocy się śpi i od pierwszych dni zasypiała spokojnie wieczorem, co nie znaczy, że przesypiała całe noce, bo zaczęła spać jak dorosły człowiek dopiero, gdy skończyła 3 lata. Do 3 latek przebudzała się do kilku razy w nocy na mleko, a potem na picie, jak już była większa.
Cytat:
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
U nas tez rutyna, o 19 synek spi. Nie wyobrażam sobie zostawić placzacego dziecka w łóżeczku, na samą myśl chce mi się płakać.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do snu ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Rozeznanie
|
Magnificence, chyba nie do konca tak jest, czytalam w necie to duzo babeczek rodzilo chorych, ponoc zazwyczaj na czas porodu, parcia wszystko przechodzi, a potem wraca i najgorzej boli po cc przy kaszlu, albo krocze szyte.
U mnie za oknem sniezyca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Wtajemniczenie
ski
|
Magneficience, o taaaak!! Podać adres? 😁
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |||
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7313808 6]
Śniło mi się że urodziłam kota ![]() [/QUOTE] Fajne macie te sny ![]() :brawo: powodzenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi dziś mężu zrobił pyszne kanapki na chlebie, który sama upiekłam z dużą ilością sałaty i warzyw ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To dziewczyny zdrowiejcie bo niedługo trzeba rodzić! ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() jak ostatnio bylam w szpitalu to dzieciatko samo lezalo w wozeczku na korytarzu i tylko polozne sie nim zajmowaly, pewnie mama go zostawila ![]()
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
Viki nie wiem co z maluszkiem, jest poobijane i ma pęknięta czaszkę. Nie wchodzilam w szczegoly tego artykułu tylko tyle co w nagłówku. Nie moge wchodzic w takie rzeczy bo odrazu rycze :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4972 |
Zakorzenienie
|
Też nie przemawia zostawianie dziecka samemu sobie aż z płaczu zaśnie - tak jak piszecie - dziecko ma niezaspokojoną jakąś potrzebę i ją płaczem wyraża - właśnie w tym Języku niemowląt o tym jest napisane
![]() Byłam u rodziców na kawce i tata powitał mnie "Ty to urodzisz w końcu czy nie?". Ponad tydzień do terminu jeszcze, a takie durne pytania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
Widziałam wczoraj w telewizji o ty dziecku
![]() Co do wyplakania się dziecka to serce by mi pękło, gdybym bezczynnie słyszała płacz swojego dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Wtajemniczenie
|
z drastycznych historii to bodajże przedwczoraj w TV mówili że na wysypisku śmieci w Szadółkach (Gdańsk) podczas sortowania odpadów pracownik natknął się na zwłoki noworodka. W PALE MI SIĘ TO NIE MIEŚCI
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny straszne te historie co piszecie. Nie wiem jak mozna tak robic i jak mozna spokojnie zyc po czyms takim.
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zadomowienie
|
Melduje się że nie urodziłam 😀
Choć wczoraj tak się czułam jakby to miało za chwilę nastąpić ale jeszcze mamy czas! W weekend ciężko mi pisać bo spędzam każda chwilę z mężusiem ale czytam i jestem na bieżąco. Właśnie się zbieramy i idziemy na obiad do moich rodziców, uff przynajmniej gotować nie muszę ![]() Miłej niedzieli brzuchatki i mamuśki 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Konto usunięte
|
Ja już po położnej mała jest baaaardzo nisko więc powinnam już rodzić
![]() Niskie ciśnienie ma bardzo bo 90/54 właśnie pije latte w mc ![]() Jeżeli do terminu nie urodze to w 40+4 mam masaż szyjki, kolejny 3 dni później a jak nie to w 41+5 kładę się w szpitalu na wywołanie ![]() Tz od dziś działa żeby Maya się ruszyła więc w końcu się "poprzytulamy" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Rozeznanie
|
Hej ☺ ja juz na oddziale, mam 7 osobowa sale 😲 dwie dziewczyny śpią właśnie i chrapią w duecie 😊 ale nic byle do jutra, Mohnka wytrzymała tyle miesięcy to ja dam rade 1 noc... juz tęsknię za synkiem 😟 co do bicia dzieci i wyrzucania to tez nie mogę czytać bo rycze... przecież teraz jest tyle możliwości okna życia, można zostawić w zpitalu cokolwiek... aż ciężko uwierzyć, że można takiemu malenstwu krzywdę robić 😕
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Rozeznanie
|
O kurczaki, Glassball,ale to juz porod jutro? To ja chyba nastepna w kolejce. Ale daje sobie czas do 4go maja, bo niby wszystko wskazuje na tp 1go, ale zdarzaly mi sie kilka dni dluzsze cykle, takze jak ktoras chetna to przepuszczam w kolejce, bo ja sie musze wyleczyc.
Efffpe, ja w sobote ostatnie ktg i badanie i jak po nim sie nic nie ruszy to po kilku dniach maz ma przyjechac po skierowanie do szpitala, takze pewnie zaraz po weekendzie majowym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Nawet nie moge mowic na ten temat bo od razu cisną mi sie łzy do oczu ![]() Ale 7mio-osobowa sala to szok!!! ![]() ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 19.04.2017 Agatka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.