Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-11, 06:39   #4951
agika11
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

dzień dobry
normalnie łeb mi tak pęką, że nie wiem jak funkcjonuję . Nie wiem co jest, bo mnie może z 2 razy w życiu głowa bolała, a tu normalnie taka rozpierducha w mojej głowie.
Ale i tak się uśmiechnęłam jak przecytałam ostatnie zdanie z postu Darii działa też w drugą stronę.
Kamilowi mam nadzieję, że zeby idą, bo jest jakiś niewyraźny. Marudzi trochę. Mam nadzieję, że to nie powtóka z rozrywki.
A teraz najwazniejsze w dniu dzisiejszym: najlepsze życzonka dla naszej Patrycji i jej rodziców. Przesyłam moc sedecznych życzeń i buziak od Kamilka

Joasiu jeśli blyszczyk ci poprawił humor to dobrze, że kupiłaś.Idź kup jeszcze 3 Coś dla siebie. A domu to rodzice szaleją, czy Julcia
Qurde dziewczyny - wy jeszcze 25 lat nie macie, a już używacie kremów z Q10, albo vit C? Ja to się chyba za późno wzięłam. Zawsze myślałam, że te kremy są po 30-35 roku życia. Ale dziś w coś zainwestuję. Ogólnie, to coś się ze mną niedobrego dzieje (chyba kryzys wieku średniego)

Kostko, Alien: jak dobrze pamiętam to wy miałyście linka do programu co robi kalendarze. Mogłaby któraś z was mi wkleić z góry dzięki
Idę sobie szukac kątka do spania, bo nie dam rady. A od 9-12 mam 3 spotkania ciurkiem, godzina po godzinie, bez przerwy
miłego dzionka
Stary 2007-01-11, 07:17   #4952
kasiulka
Zakorzenienie

co do wód to mnie odeszły własnie zielone wody, a w zasadzie same nie odeszły tylko położna przebiła. Zadnego niedotlenienia u Oliwki nie było, cesarki tez mi nikt nie chciał robic wiec nie wiem jak to do konca jest.

Nowy błyszczyk fajna rzecz - Joasia ja tam Ci daje rozgrzeszenie .

Spadam do pracy, zajrze pozniej

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 07:27   #4953
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

[QUOTE=_dAria86;3429646]
Cytat:
Napisane przez Joasiaa Pokaż wiadomość
oczywiscie mąż wszystko sponsoruje ale.........
kobieta jest wizytówką mężczyzny
dobre podejście

Agika Julka szaleje w granicach normy to rodzice dają w kość Zwróciłam wczoraj uwagę że mama trzaska garnkami jak usypiam Julke i oczywiście tekst czego ja chce. Tata wczoraj nakarmił wnuczke kiełbasą, skóra przykleiła się jej do podniebienia ręce mi opadają

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 07:34   #4954
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

z tego co wiem na temat wod to powinny byc przejzyste lub ostatecznie lekko biale ale tez takie bardziej przejzyste. inny kolor kwalifikuje do cesarki. ale kzdy lekarzmysli i robi inaczej. i niestety z tego powodu slyszymy o przypadkach o jakich sie slyszy.

Agiko bol glowy pewnie przez pogode. nie wiem jak u was ale u nas byla taka wihura ze tylko blchy na dachu graly. jak podciagnelam roletke zeby zobaczyc co soe dzieje to sie az przerazilam. na szczescie to przez noc tylko i teraz swieci sloneczko ale wiaterek tez jest a temperatura na dworzu 6 stopni. trzeba przetrwac to. najbardziej mi zal mojej tesciowki bo ona juz o 4 rano wychodzi do pracy. chyba musiala wejsc w ten koszmar.

Agiko a kiedy idziesz do instytutu Erisa, bo wiem ze jak korzystasz z zabiegow to potem moga ci dopasowac najlepsze kremy dla twojej twarzyczki i sprzedaja z upustem. wiec sie moze wstrzymaj.

Joasiu przeciez nie mozemy kupowac tylko dla domu i dla dziecka nam tez sie cos nalezy. wie nie zadreczaj sie.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 08:01   #4955
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu dziewczyny mają rację ja chętnie poprawiam sobie humor czymś nowym do ubarnia, albo z kosmetyków i nie mam wyrzutów a co tam.

Moja koleżanka była dwa tygodnie po terminie i też miała zielone wody płodowe, ale musiała urodzić naturalnie miała straszne since po oczami, poród bardzo ciężki nie zlitowali się nad nią .

Agiko Tiaara ma rację napewno dobiorą Ci w salonie odpowiedni krem do twojej cery a Erisa są naprawde dobre właśnie mi się skończył krem do twarzy więc ruszam jutro(jak tż będzie w domu) do Rosmana więc pewnie wróce z czymś nowym .

Ja wczoraj byłam już taka zmęczona, że tylko przeczytałam co napisałyscie i poszłam do łóżka. Mati przez cały dzień spał tylko 30min tż wrócił po 18.00 do domu, szybko poleciałam na regulację brwi i do apteki. Zaraz do domu kapać małego i przez dwie godziny szalał jeszcze po kąpieli, a tż pracował. Położyłam się 22.30 i 23.30 pobudka , póżniej o 3.00rano urządził sobie pogaduszki . Jeszcze ta pogoda przytłacza, wieje wiatr i znowu będziemy siedzieć w domu. No ale mają przyjść do mnie koleżanki na kawkę więc mam nadzieje, że mi poprawią samopoczucie ploteczkami .

Haniu Pati wygląda uroczo brojąc przy wieży buziaczki dla córci .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 08:23   #4956
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Dużo byziaczków dla Pati

Agiko to jest jeden link http://www.digi-labs.net/downloads/MyPhotoCalendars.exe , a drugi jest na stronie 139 naszego wątku. Bardzo proste są te programy, można zrobić śliczne kalendarze w róznych formatach

Płatku ten odkurzacz do nosa to takia rurka z końcówką do odkurzacza. Jest tak skonstruowana, że sama reguluje ciśnienie i siłę ssania. No i wsadza sie dzicku do noska, drugą końcówkę do odkurzacza i włącza odkurzacz i już.

Tiaro, te historie które opowiedziałaś, aż mi łzy wycisnęły, przykre to bardzo. Nie mogłabym być na oddziale z chorymi dziećmi, bo chyba od razu ryczałabym ja wół. Jak czasem pokazują w telewizji ciężkie przypadki chorób u małych dzieci, to strasznie mnie ściska i na płacz sie zbiera. Od razu dziękuję Bogu, że Natalka urodziła sie zdrowa i silna.

Joasiu u mnie jest podobnie, teściu zazwyczaj bardzo głosno mówi i ciągle zapomina, że prosilismy go, żeby po ósmej ściszał trochę głos. I jeszcze światło do łazienki. Łazienka jest na wprost naszego pokoju i jak sie zaświeci górne światło (a jest przecież jeszcze boczne), to pada wprost na łóżeczko Natalki, a zwłaszcza na jej buźkę. Dlatego już tysiące razy prosiliśmy, żeby świecić boczne światło kiedy mała juz śpi. Ale to jest gadanie jak grochem o scianę, a później się dziwią, czemu Natalka się przebudziła?
Z kolei raz teściowa pokazała. Ja się patrzę co to za biały patyczek wystaje Natalce z buzi, a to lizak Ciupaciups, no myślałam że mnie trafi. Powiedziałam, żeby nie dawać Natalce żadych słodyczy, zwłaszcza takich, ale mozna mówić... Ciągła walka o wychowanie, na szczęście jeszcze ze dwa miesiące i bedziemy na swoim.

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 09:31   #4957
kasiulka
Zakorzenienie

Kostko do zwykłego odkurzacza podłączasz? takiego do odkurzania mieszkania?

Nie dziwie sie ze sie wkurzyłas jak zobaczyłas Natalke z lizakiem - ja bym chyba wpadła w szał.

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-11, 09:43   #4958
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Zdjęcia z naszego wyjazdu. Byliśmy w parku zabaw z Julcią. Ale miała radoche
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080032.JPG (69,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080043.JPG (75,3 KB, 17 załadowań)

Stary 2007-01-11, 10:37   #4959
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Tak Kasiulko, do zwykłego odkurzacza
Julcia śliczna duża panna , szkoda że tak rzadko wklejasz Joasiu Jej zdjęcia

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 10:52   #4960
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Dziękujemy za wszystkie buziaczki pomyśleć że już za miesiąc Pati będzie miała rok kiedy to zleciało

Dari Pati jak jej dałam pierwszy raz sztuczne mleko to nie chciała a na drugi dzień wypiła więc rób małe ilości i próbuj dawać Zuzce wkońcu się przekona że to dobre Daria to czekamy na fotki w nowym kolorze,opalonym ciałku i błyszczącymi oczami

Joasiu a nam to niby już nic od życia się nie należy nowy błyszczyk fajna rzecz ja musze też sobie coś lecieć kupić żeby nie być gorsza A jeśli chodzi o walenie garkami, trzaskanie drzwiami skąd ja to znam no ale ten lizak to już naprawde przesada czy te babcie muszą nam tak to życie utrudniać nieraz.

Kostko widziałam to kiedyś w Smyku był pokaz tego ale mam mieszane uczucia to naprawde wyglądało jak zwykły odkurzacz

Kasiulko jak będziesz miała chwile to proszę napisz co polecasz na Krecie może jakieś fajne miasteczko hotel, bo raczej tam pojedziemy .

Dziewczyny czy wy też jesteście takie śpiące bo ja to ostatnio cały czas bym spała i do tego brzuch mnie podolewa mam już złe myśli bo z Pati na początku też byłam śpiąca. A to raczej nie wina tego że ona w nocy nie daje spać bo budzi się już tylko raz i śpi do 8 więc powinnam być wyspana, może ta pogoda tak namnie działa

Joasiu Julki prawie z tych piłek nie widać ale zabawe napewno miała fajną.
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 11:47   #4961
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez kostka.kr Pokaż wiadomość
Julcia śliczna duża panna , szkoda że tak rzadko wklejasz Joasiu Jej zdjęcia
Kostko powiem szczerze że mam ostatnio opory przed umieszczaniem zdjęć w internecie. Podpisywanie moim zdaniem nic nie daje. Z tego powodu usunęłam sporo zdjęć z wizażu. Mnie się w głowie nie mieści że np na wątku z ciążowymi brzuchami dziewczyny pokazują się w bieliźnie i nie boją się że ktoś wykorzysta te zdjęcia. Ja swoje skasowałam, także te z forum ślubnego. Może jestem przewrażliwiona ale wole uważać.

Zapomniałam o życzenich dla Partycji. Buźka dla małej damy
Haniu moim zdaniem to wina pogody. Ja bez kawy nie daje rady.
Z tego co pamietam to jedna część Krety ma bardziej żwirowe plaże, druga bardziej piaszczyste. Wiele osób chwali sobie spokojniejszą część wyspy np. Chanię, Rethymnon. Jak bedziesz Haniu wybierać biuro podróży to proponuje jakieś sprawdzone bo często można trafić na przykrą niespodziankę. Patrz na opisy hoteli bo często na plaże trzeba przechodzić przez ruchliwą ulice! Jeśli chce dobrą cenowo oferte to albo zarezerwuj teraz: są duże rabaty bo teraz pojawiają się letnie oferty albo później czekaj na jakieś promocje. Nie opłaca się rezerwować kwiecień/maj.

Stary 2007-01-11, 12:20   #4962
agika11
Zadomowienie

Joasiu - śliczne to zdjęcie w kuleczkach. Ależ ona ma piękny kolor oczu. Jeśli chodzi o rodziców / teściów to my wczoraj też mieliśmy scysję. Porażka

Lizak mnie rozwalił.

A teraz smutne wieści. Jestem w domu. Zadzwonili ze żłobka, że Milcio ma temperaturę. Podali mu Paracetamol około 10. Ja mu w domu mierzę temperaturę o 13 i miał 39,9 stopnia. Jest bardzo marudny. NA 14.15 ma lekarza. martwię się bardzo

Pa
Stary 2007-01-11, 12:37   #4963
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez agika11 Pokaż wiadomość
A teraz smutne wieści. Jestem w domu. Zadzwonili ze żłobka, że Milcio ma temperaturę. Podali mu Paracetamol około 10. Ja mu w domu mierzę temperaturę o 13 i miał 39,9 stopnia. Jest bardzo marudny. NA 14.15 ma lekarza. martwię się bardzo
Biedak oby to nie było coś poważnego

Stary 2007-01-11, 13:04   #4964
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

[quote=agika11;3431795]A teraz smutne wieści. Jestem w domu. Zadzwonili ze żłobka, że Milcio ma temperaturę. Podali mu Paracetamol około 10. Ja mu w domu mierzę temperaturę o 13 i miał 39,9 stopnia. Jest bardzo marudny. NA 14.15 ma lekarza. martwię się bardzo

Biedny Kamilek Agiko może to na ząbki bo pisałaś, że mu dokuczają. Daj znać po wizycie.
Stary 2007-01-11, 13:12   #4965
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu śliczne te zdjęcia z Julką i kolorowymi piłeczkami mina jak zawsze poważna .

Kostko nie potrafię sobie wyobrazić jak odkurzasz Natalce nosek w życiu nie pomyślałabym, że coś takiego można zrobić . Lizak to i mnie zszokował rozumiem jakby dała czekoladkę czy ciasteczko, ale takiemu malutkiemu dziecku lizaka byłabym wściekła na tesciową .

Ja już po plotkach moja koleżanka wylatuje na miesiąc do Wietnamu i trochę się denerwuję. Pierwszy raz od jakiś 8czy 9 lat zobaczy teściową ta to dopiero ma dobrze(taki spokój ).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-11, 13:15   #4966
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Haniu z racji tego że nie przespałam żadnej nocy prawie od 10miesięcy czuję się wiecznie senna i mogłabym przespać cały tydzień i byłoby mi jeszcze mało . Trzy kawy dziennie obowiązkowo, a przy takiej pogodzie to nawet cztery .

Kasiulko mam nadzieje, że jutro zobaczymy zdjęcia nasze wizażowej śmieszki z racji ukończenia 10 miesięcy .
Stary 2007-01-11, 14:11   #4967
agika11
Zadomowienie

My już po wizycie, Kamil zjadł butlę kaszki bananowej i poszedł spać. Nic mu nie jest. Tak orzekła pani doktor. Mogą być zęby, albo jakiś wirus. Nie dostał żadnego leku (może i dobrze), tylko kazała podawać na zbicie temperatury i kropelki do noska. I przyjść jutro. Jakby mu temp nie schodziła to zrobi mu morfologię. Ale bardzo długo go osłuchiwała, więc chyba wie co mówi. No nic,chyba go wywiozę na tydzień do mojej mamy niech dojdzie do siebie. Zobaczymy jak się sprawa rozwinie. A propo zębów to wydaje mi się, że idzie mu górna czwórka - dotknąć nie da a dziurę w dziąśle już widać.

Wiecie, ja myślałam, że wy ciągle żartujecie z tym odkurzaczem, ale czytam, że to chyba seria. Zgłupiałam normalnie. Kostka może wklej zdjęcie tego cuda
Haniu, to pewnie ta trefna pogoda. Jak u nas dziś zaczęło wiać w nocy to o 1.30 się na równe nogi zerwałam, drzewa normalnie w pół. Też jestem zdechnięta w pół. Ale przyznam, że jak zaszłam w ciążę to zasypiałam na siedząco. Nie mogłam sobie sama ze sobą poradzić. Moja przyjaciółka też po senności poznała, że jest w drugiej ciąży.
A zauważyłyście, że co któraś pisze, że może zaciążyła . TA sama koleżanka mówi mi ostatnio, że drugie dziecko to jeszcze ok, ale w jakim stresie teraz żyje mając już dwójkę małych dzieci.
A Kasiulka i KOstka nie wkleiły zdjęć w nowych fryzurach
Stary 2007-01-11, 14:25   #4968
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

Agiko co do temtu ciąży to ja to też zauważyłam, i wydaje mi sei że wykraczemy coś i któraś sie okaże nieługo 2w1 . ja tez miałm napdy senności, ale najbardziej w miedzy 3 a4miesiącem ciąży, w tym czsie odwiedziła mnie mama z koleżanką z pracy, siedziąłysmy i piłysmy kaffusie, plotkowałyśmy i ja nagle usnęłam .
a terza to ja mam taki objaw że nie czuje w ogóle smaków!!tak jak w ciąży!! zuzka tez miał przez 2dni temperaturke na ząbki. wycałuj kamilka!!!
sto lat! sto lat! sto lat! niech żyje nam Pati!!buziaki przytulaki słodyczki

płatku a ta koleżanka leci do wietnamu z jakąś misją??
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 14:33   #4969
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dario w odwiedziny do teściowej jedzie z mężem i dziećmi bo jeszcze się nie widzieli z jego rodziną.

Agiko buziaczki dla Kamilka jak dobrze, że nic mu nie jest .
Stary 2007-01-11, 14:36   #4970
_dAria86
Rozeznanie

a ale to tez misja prwie jak na wojne .
justin ciotka tylko nie bij bo żem zapomniał o tym specyfiku!!ale juz sobie zapisałam na ręce to bede pamietac żeby sprawdzic nazwe
Stary 2007-01-11, 14:44   #4971
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz od jakiś 8czy 9 lat zobaczy teściową ta to dopiero ma dobrze(taki spokój ).
Fakt szkoda ze ja swojej tam nie moge wysłać
Zazdroszcze

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 14:45   #4972
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _dAria86 Pokaż wiadomość
a ale to tez misja prwie jak na wojne .
justin ciotka tylko nie bij bo żem zapomniał o tym specyfiku!!ale juz sobie zapisałam na ręce to bede pamietac żeby sprawdzic nazwe

a masz na goły tyłek

Stary 2007-01-11, 14:48   #4973
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez _dAria86 Pokaż wiadomość
Agiko co do temtu ciąży to ja to też zauważyłam, i wydaje mi sei że wykraczemy coś i któraś sie okaże nieługo 2w1 .
Boże tylko mnie tego nie wykraczcie ja mam małą schize co miesiąc mimo że biore piguły.

Stary 2007-01-11, 14:49   #4974
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez jastin83 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze

Nie Ty jedna Jastin .
Stary 2007-01-11, 14:51   #4975
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez Joasiaa Pokaż wiadomość
Boże tylko mnie tego nie wykraczcie ja mam małą schize co miesiąc mimo że biore piguły.
Joasiu ja tak samo mimo że biorę tabletki to jak tylko zakreci mi się w głowie, albo mnie zemdli to zaraz mysle o jednym ze strachem oczywiście.
Stary 2007-01-11, 14:53   #4976
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny czytałyście Pachnidło? Teraz w kinie wyświetlają film z chęcią bym sobie poszła .
Stary 2007-01-11, 14:55   #4977
_dAria86
Rozeznanie

Jastin, Płatku wyslijcie teściówki z okazji dnia mamy na misje pokojową do iraku zwiedzą świata, a i może do porząku miedzynarodowego wrzucą swoje 5 groszy .
Stary 2007-01-11, 14:55   #4978
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
Nie Ty jedna Jastin .

Płatku to może jakiś fan club załóżmy,albo zaraz wątek założe
Ciekawe czy bedzie popularny

Stary 2007-01-11, 14:56   #4979
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez jastin83 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze
Jastin ja swoją też chętnie dorzuce do tej paczki

Stary 2007-01-11, 14:57   #4980
jastin83
Zakorzenienie

Właśnie usłyszałam newsa na tvn24,na świat dzis przyszedł Kacperek i wiecie co waży 7 kg niezły klocek,co?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości