![]() |
#4951 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
i chrzciny
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj szlag trafił!!
Oddaliśmy wieczorem w poniedziałek samochód do mechanika no i z tydzień go mieć nie będziemy. Dziś mieli nam kopać na działce studnię. to jest 20km od Torunia więc TŻ poprosił teścia żeby mu pożyczył samochód na 2 godziny...i... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatecznie skontaktowałam się z asystentką profesora i w sobotę zaprosił mnie na ustna rozmowę do gabinetu...Nikomu do tej pory nie robił wyjątku, więc poczułam do niego taką wdzięczność, ze kuję teraz w dwójnasób aby zabłysnąć wiedzą z prawa podatkowego. Co do teściów to chyba oficjalnie w lokalnej gazecie dam nekrolog, ze się ich wypieram ![]() A jak będą mieć kiedyś jakąś potrzebę to sorry ale NIE! W d...z nimi. ![]()
#4953 |
Zakorzenienie
|
W nowym poście coby się złe fluidy nie przemieściły -Cleo ślicznie wyglądaliście - naprawdę! Ja tez podziwiam pracujące mamy -z całego serca. A teraz zmykam bo Julia ma zakończenie roku w przedszkolu, musze się ubrać, wybudziś Laurę i zasuwać na piechotę z wózkiem 30 minut więc . PA!
#4954 |
Zadomowienie
|
Cleo bardzo ladne foteczki z chrzcin.
A ja pracuje dzisiaj na dwa etaty ![]() Aha, Antonia ma pol drugiego zeba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Konto usunięte
|
Aranko, rzuciłabym słuchawką! Swietni są...
Cleo, slicznie wygladacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Konto usunięte
|
a ja kupiłam dzis Jasiowi rogala na szyje, ale za duze to cholerstwo i w fotelik sie z tym nie miesci
![]() chyba kupię mniejszy, a ten poczeka.. http://allegro.pl/item207333299_all8...na_szyje_.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Konto usunięte
|
a ja kupiłam dzis Jasiowi rogala na szyje baby design, ale za duze to cholerstwo i w fotelik sie z tym nie miesci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
Elu mam takiego samego rogala Baby Design dla julki i ona go nie lubi bo źle jej się na nim trzyma głowę. Najbardziej jej pasuje taki kijowy czerwony (podobny do tego panterkowego z linka) za punkty ze stacji BP -nie wiem czemu ale widocznie musi być wygodny bo ona nie lubi czerwonego. Spróbowałam więc ten niebieski podłożyć Laurce i w tych małych fotelikach nie da rady wygodnie w tym jeździć....Wogóle cokolwiek tam bym nie włożyła to Laurze za ciasno będzie.
może te są mniejsze? http://allegro.pl/item204027207_zagl...ew_nowosc.html http://allegro.pl/item204493816_zagl...terntaler.html http://allegro.pl/item205303188_colo..._promocja.html http://allegro.pl/item207650886_kids...em_gratis.html http://allegro.pl/item206686593_fehn..._x_gratis.html
#4960 |
Rozeznanie
|
u nas z bioderkami juz ok!!!!
![]() ale co sie naklelam...bo moja lekarka nie wypisala skierowania... Tz z drugiego konca miasta wiozl mi kartke...bo oczywiscie zadzwonilam i zrugalam krowe ![]() bo koles przyjmuje raz w tygodniu i to 60 min ![]() Zuzka pokazuje charakterek...bo 3 dzien jest 1 ryczkiem w 4RP ![]() pozatym tych zupek nie je pluje cwaniara... Aranko a tesciowa normalnie bajka-nastepnym razem skwituj ze zamiast z dziecinstwa babcie pamietac to moga opiekunke..dziala ![]() nastepnym razem powiedz ze auto niech do grobu sobie wezma.. cleokreacja za***ista ![]()
#4961 |
Zadomowienie
|
Edytowane przez garnuszki Czas edycji: 2007-06-20 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
Ja liczę, ze Laura w tym co ma pojeździ do roku.Potem przesiądzie się do takiego zwykłego BabySafety po Julii z funkcją przodem-tyłem do kirunku jazdy i regulacją pochyłu jak dziecko jest malutkie lub śpi. Jest w tej kwestii lepszy od obecnego Graco no ale to jest typem 'nosidło-bujadło" więc siłą rzeczy nie może mieć wszystkich dostępnych na rynku funkcji.Julia jeździ teraz w Graco Junior Plus. Jak Laura podrośnie to też jej taki sam kupimy chyba że rynek zaoferuje coś nowego.
Co do teściowej to mam taką przyszywaną -teść się 10 lat temu ożenił ponownie bo był wdowcem ze starą panną i choć TŻ jedynak to nie ma względów u ojca....
#4963 |
Wtajemniczenie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;4596590]Sohf, czy to nie Kubełek?http://www.youtube.com/watch?v=edAnbteRoTg&NR=1[/QUOTE]
owszem Kubek ![]() ![]() a Jasiek niesamowicie się rusza ![]() była mowa o tym co dzieci lubią jeśc. Kuba po pierwszym rzucie na kaszki teraz nie chce na nie patrzeć. za to aktualnie uwielbia banany. i jako deserki i jako soczki (z Bobofruta) nawet ten soczek pije przez ustnik, ale to chyba dlatego, zę gęsty i mu bardzo szybko nie leci. a z obiadków, to w sumie wcina wszystko. tyle, zę ja mu nie daję takich pojedynczych warzyw, tylko zupki, albo inne dania mieszane. wcina cały słoiczek (150, albo 125chyba-zależy jaka fima). Aranko teściowie tacy, żę tylko ich powystrzelać. współczuję! Garnuszki my na razie jeszcze w tym początkowym foteliku, ale Kubie nogi już wystają. czekam az zacznie sam siedzieć i się przesiadamy. dostaliśmy na chrzciny Małego podróżnika z Deltima, zobaczymy jak się sprawdzi. Cleo widzę, że synuś miał takie samo wdzianko jak mój Kuba ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Wtajemniczenie
|
Cleo fotki super,ślicznie wyglądcie.
Aranko szok co za ludzie ,brak słow.A własciwie nie brak,tylko by musiało być bardzo niecenzuralnie a nie wypada. Garnuszki ja już kupiłam nowy fotelik dla Colina.Ale wszystkie te większe foteliki to już są dla takiech samodzielnie siedzących dzieci, więc narazie jeszcze go upycham w stary. A propo zagłówka to ja nie planuje kupna bo sama mam taki tylko że dla dorosłych i jest koszmarnie niewygodny.Więc nie dziwie się Juce że jej niewygodnie. A my właśnie wróciliśmy z wesela i padam z nóg.Wogle nogi, to będe leczyć długo bo poobcierałam sobie nogi w nowych butach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Rozeznanie
|
KOBIETY dzięki za wszystkie komplementy, Wiktor miał na chrzciny 2 komplety na wypadek np, zwrotu posiłku lub obfitej kupki, wylewającej się z pampersa
![]() Dziewczyny a czy nosicie maluchy w nosidelkach? jezeli tak to w jakich? |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Konto usunięte
|
Aranko, własnie przeglądałam te inne zagłowki i zauwazyłam że jedne bardziej okalają szyję inne mniej http://allegro.pl/item207333299_all8...na_szyje_.html i http://allegro.pl/item206344438__g_z...ych_tanio.html
ma to jakies znaczenie? Jasiowi w samochodzie głowa na boki lata i roluje mu pieluchę. A w tych rogalach to nie wiem czy z tyłu bedzie wygodnie, czy nie za grubo? W tym co mam http://allegro.pl/item205467586_zagl...y_dreams_.html z tyłu jest zwężenie, więc tył jest ok tylko na bokach szeroko. garnuszki, my mamy fotelik Implasta i do roku to myślę ze Jasio pojeździ. Cleo, ja mam nosidełko Chicco, takie do 9 kg, więc niedługo z niego wysiadamy. Uzywam jak jestem w domu sama i muszę wyjsc na pocztę, do sklepu. Wózka sama nie znoszę z 4 p. Cleo, na zdjęciu nizej mały lezy na macie, a w tle stoja na podłodze doniczki.. jeszcze nie robi Wiktor babek z piasku?? Ja mam wielkiego zamioculcasa, tez stał na podłodze ale juz stoi na stołku, a dracena u tesciowej. A jutro moze uda mi sie wrzucic film jak jasio dziś w szufladach buszował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zadomowienie
|
Cleo, zdjecia z chrzcin super. I Ty ładnie wyglądałas i Wiktor też. A tym zdjeciu w bluzeczce w paseczki to jest po prostu do schrupania. I ma śliczne usteczka
Aranko teściowa fajna nie ma co! Garnuszki w foteliku można wozić niby do roku, albo 13 kg, ale jak główka wystaje to trzeba koniecznie zmienić, coby szyjka było odpowiednio chroniona. Olafkowi jeszcze nie wystaje, ale mu już ciasno. Dobrze ze lato, bo w kombinezonie by nie wszedł. Elu ja zawsze podkładam pieluszke, bo Olaf lubi wtulać nosek i zasypia tak. Nawet do wózka mu wkładam. No i często Oalf tak się ułoży, że głowa mu leży obok wiec podkładam pieluszke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Raczkowanie
|
witam,
Elu, świetne filmiki. Cleo, bardzo ładnie wyglądasz na zdjęciach, twój maluszek też - mały elegant ![]() Aranko, Laurka niezła aparatka z tym pluciem smoczkiem ![]() co do nosidełek, ja używam, bo nie zawsze chce mi się pakować wózek do samochodu. mam chustę nati i jestem z niej bardzo zadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Zadomowienie
|
Olaf kończy dzisiaj pół roczku!
Z tej okazji kilka fotek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Konto usunięte
|
Wytwórnia filmowa "Od siedmiu bolesci" przedstawia nowa produkcję: "Poszukiwacz Skarbów" http://www.youtube.com/user/babell31
![]() BUZIAKI DLA OLAFKA!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
Ela super filmik i super mały odkrywca.
Dysponuję książką "Jak nauczyć małe dziecko czytać" ( w formacie PDF) Metoda może być stosowana u dieci od kilku miesięcy do 5 roku życia, ale generalnie im szybciej tym lepiej. a to jest link do stronki opisującej tę metodęhttp://www.inter-hek.com.pl/ Jeśli ktos chciałby książkę to wyślę na meila pozdrawiam K.
#4972 |
Zakorzenienie
|
wszystkiego naj dla Olafka!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zadomowienie
|
Ja jak zwykle " na czarno"
![]() Oczywiście buziaczki dla półrocznego Olafka!!! Cleo - bardzo ładnie wyglądałaś na chrzcinach. Wiktor też fajnie unrany i jeździ jeszcze w gondoli?. Moja Ciutka to się z gondolą już w kwietniu pożegnała. Aranka - ale masz wredną babę tą teściową - zamurowało mnie. Życzę powodzenia na egzaminie Buziaczki dla wszystkich maluszków ![]()
![]() |
#4974 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Konto usunięte
|
Wróciłam z Jasiem ze spaceru, włozyłam go do łóżeczka na brzuchu, poszłam do kuchni i słysze jakies postekiwania... pewnie nogę wsadził miedzy szczebelki, więc spieszę na ratunek. A ten skubaniec klęczy sobie w łóżeczku jak do modlitwy i trzyma się rączkami za poręcz!
Nie wiem czy to juz czas na obnizenie materacyka?? Niedługo jeszcze mi wyskoczy. Co dzien to cos nowego to dziecko odstawia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy za życzenia
![]() Elu, u Was to juz chyba czas na obniżenie łóżeczka ![]() Olaf jest troche mniej sprawny. Niby się przemieszcza, bo np wczoraj znalazlam go pół metra dalej niz leżał, gdzieś pod stołem. Tylko, że on to robi z partyzanata i widze tylko efekty a nie samo przemieszczanie. A takie numery jak Jasio robi to Olafkowi jeszcze do glowy nie przychodzą. schatzi ja się dołączam do pytania o fotelik, bo pamietam, ze szukalas czegos co sie rozkłada do lezenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkego Naj naj dla neszego solenizanta Olafka
![]() Olafek jest świetny i może to głupio zabrzmi ale, Małgogaj bardzo mi się podobasz ![]() Elu ja bym już Jaskowi opusciła materac. A swoja drogą to naprawde bardzo mobilny jest Jaś. A propo fotelika ja mam Maxi Cosi Priorifix (Isofix) ale zastanawiam się czy nie oddac i kupić Bebe Confort Iseos Safe Side Isofix.Oba te foteliki zostały najwyżej ocenione w testach ADAC.Podam jeszcze fajną strone dotycząca fotelików: http://www9.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=569 http://fotelik.info/ Małgogaj wszystkie foteliki w tej grupie wiekowej rozkładają sie tak samo, na półleżąco .Właśnie dlatego upycham nadal Colina do obecnego fotelika,zresztą naczytałam się na tej stronie fotelik.info że tak najbezpieczniej i jednak jeszcze troszkę poczekam. A my byliśmy dziś na szczepieniu Colin zniosł je dzielnie.Dostaliśmy tabltki z fluorem i jak tyko wyjdzie ząbek mam zacząc dawać.Pytałam się też o to problemy kupkowe i lekarka mi powiedziała że absolutnie zadnych czopkow nie podawać.Jesli już to dawać dużo picia(ale nic kalorycznego czyli soki odpadają) wode,herbatke,Nie dawac nic z ryżem ani bananów. Zmykam bo Colin się obudził . |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
Elu ale Jasio spryciarz! chyba musisz kupić blokady do szuflad lub klipsy zabezpieczające żeby sobie paluszków nie poprzytrzaskiwał.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elu poza tym co do zagłówków to trudno mi coś doradzić -bo z jednej strony faktycznie Baby Designe ma najwęższy tył, z drugiej te zakręcone podtrzymywały by opadającą w czasie snu główkę ale mają na końcach maskotki...no i nie każde dziecko lubi mieć coś przy szyi...
#4980 |
Konto usunięte
|
Dzięki Aranko, mysle ze moze kupię rogala z tych bardziej kolorowych - wydają mi sie bardziej miękie. Te tygrysy, lwy tez fajne ale chyba takie twarde i ubite, takie mi sie bynajmniej wydają... A jak sie nie sprawdzi, to 20 dychy nie majatek, bedzie maskotka.
Jestem własnie na etapie tworzenia zaproszen na chrzest. Wczoraj pojechałam specjalnie do sklepu Papiery Świata, a tu.... likwidacja ![]() A tu: http://karczmapolska.pl/ mamy imprezke chrzcielną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.