![]() |
#4951 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Tak, tak pewnie, to za daleko żeby tak trochę w ciemno się wybrać, ale ja raczej wolała bym gdzieś na kontynencie zostać
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- ale widzę, że ta agencja greataupair jest tylko w USA??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Raczkowanie
|
aha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zadomowienie
|
au-pairworld nie jest agencja
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Konto usunięte
|
wlasnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
A ja tak sobie pomyślałam, że ja też niedługo wyjeżdżam
![]() ![]() ![]() Ale najbardziej nie boję się, czy spodoba mi się rodzina, tylko jak to będzie z kursem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Konto usunięte
|
ja tez sie balam ze nie polubia mnie a sa jak moja rodzina wogole nie czuje ze w pracy jestem tylko jk bym u rodziny mojej byla na wakacjach!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
O to ja też bym tak chciała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() "przyjęcia na au pair" to chyba mówi samo za siebie. Tak jak pisałam wczesniej chodzi mi o jakaś rodzinę która szuka i przyjmie/zatrudni opiekunkę. ![]() Dziekuje cu.Kinia za odzew ![]()
![]() |
#4960 |
Wtajemniczenie
|
Aga, nie zrozumiałam do końca, myślałam, że chodzi Ci o przyjęcia do agencji. A my z agencjami nie jeździmy.
![]() Zdaję sobie sprawę, że jest strach, ale warto go przełamać. Ja po powrocie wróciłam sto razy mocniejsza psychicznie i się już nie boję próbować czegoś w życiu, albo że się ośmieszę głupim pytaniem, jak było kiedyś. Myślę, że polska rodzina nie daje takiej możliwości, bo podświadomie zdajesz sobie sprawę, że masz bratnią duszę przy sobie, kogoś, kto zrobi coś za Ciebie. Ja nie chciałam tak, chciałam być totalnie samodzielna i niezależna. ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- A jesteś zainteresowana może w wyjeździe do Niemiec? Moja rodzina opłaca kurs niemieckiego, są ok, mają swoje odbicia, ale ja wytrzymałam. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Zakorzenienie
|
czyli nowy wątek proponuje aby wyglądał tak:
nick wizażanki- kraj- długosc pobytu- ilosc/wiek dzieci oczywiscie we wstepie zaznaczyc, ze same zalatwiamy nasze wyjazdy i nie korzystamy z agencji. podac najpopularniejsze strony co zabrac ze soba/ co nie o co spytac hostów- na co zwracac uwage wspomniec ze istnieją naciągacze i ile proponują kasy i jakie warunki- w skrocie jakie maile od razy wywalac i tyle wlasciwie, reszta to juz kwestia rozmów na forum, bo jak za duzo na wstepie napiszemy to nikt do nad nie dolaczy, bo dowie sie wszystkiego z pierwszego posta.
![]() |
#4962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To najlepiej dopisać jeszcze notkę " Znamy jeszcze parę cookiesów dotyczących operowania, ale powiemy Ci, jak się włączysz do rozmowy" ![]() Roux to może Ty byś chciała założyć nowy wątek? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmmm Kinia chcesz "oddac" rodzinke? moja rodzinka szuka kogos na zime- konieczne: prawo jazdy, znajomosc angielskiego + francuski chociarz podstawy. w zimie jest minimum pracy, dzieci sa w szkole/żłobku od 8 do 16.30.
![]() |
#4964 |
Wtajemniczenie
|
Haha, zawsze to jakiś sposób na wypromowanie wątku.
![]() Roux, wiesz, jeśli oni szukają operki, a wiem, że zmieniają je co 3 miesiące, a mogę komuś pomóc oddając sprawdzoną rodzinkę, to czemu nie? ![]() ![]() Pakuję walizkę na jutro do Bułgarii. ![]() Kacha, i jak Twój dzionek? Odpisał ten koleś? |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Konto usunięte
|
nie odpisal, cham
spotkalam sie z kuzynkami i odkrylam inne tanie sklepy ![]() ![]() ![]() kupilam angielski numer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Zadomowienie
|
roux, na zime tzn? i jeszcze jesli wiesz co sie dzieje u Nowinki to mozesz mi napisac na priva? bo dostalam tylko na gg wiaodmsoc ze nie ma neta tam(no i widze status)
a mi jeszcze zostalo 6 dni... wlasnie sa u nas goscie,ktorzy zostali "zaproszeni" przez 'naszych' gosci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zadomowienie
|
roux, na zime tzn? i jeszcze jesli wiesz co sie dzieje u Nowinki to mozesz mi napisac na priva? bo dostalam tylko na gg wiaodmsoc ze nie ma neta tam(no i widze status)
a mi jeszcze zostalo 6 dni... wlasnie sa u nas goscie,ktorzy zostali "zaproszeni" przez 'naszych' gosci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Konto usunięte
|
ale mialam kolacyje
![]() ryz brazowy i miesko i cos i warzywa zapiekane i na deser ten slodki pudding z orzechami i malinmi! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm Nowinka faktycznie po przeprowadzce nie ma neta, piszemy jednak smsy codziennie. z dziecmi juz lepiej. ale...ogolnie..odlicza tez juz dni do Paryza. ciezko jej tam jednak. ![]() lol a na pocztaku zrozumialam ze chlopiec sie w basenie zasiedział 3 dni. lol. gupol ze mnie. Kachaaa cos za dobrze tam masz. to NIE JEST zycie au pair. zdecydowanie nie!!!! (jelous)
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-08-09 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 |
Konto usunięte
|
no wiec ja nie czuje ze pracuje tyle ze musze rano wstac
![]() hehe a widzialamzsei z kuzynka i jej dziecmi i po polsku mala gadala [3lata] a ja takie oczy o.O nie rozumialam jej! heh dziwnie tak |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Organizatorka
|
roux jadlam dzis herbatniki mleczne
![]() ![]() ![]()
#4972 | |
Zadomowienie
|
no to sie ciesze,ze choc troche jej tam lepiej. trzymasz reke na pulsie jak widze
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak btw, moje dziecko starsze (tez 3) tworzy juz mikstury (pl- ang-fr) uwaga, dzisiejsza mikstura: "Ala, no widzisz, here is my coccinelle!" a standardem jest konwersacja, gdy ona czegos chce wtedy ja wymuszam na niej "proszę" pytając - what is the magic word?? S: Pleaseee....? -ok, here ( i daję jej cos) S: Merci a jak nie odpowiadam na to nic, ona sama dodaje.. ....: you're welcome.... co brzmi bosko. Cytat:
![]() ![]() --------- wyglada na to, ze nowy watek bylby jakos jutro, postaram sie zalozyc najszybciej jak bede mogla, dam dzieciom cos na sen i moze mi padną jak muchy :P ale jak cos, to kontynuujcie;D
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-08-09 o 21:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Konto usunięte
|
bo sie przyzwyczailam do paplania malej po ang
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Organizatorka
|
'dam dzieciom cos na sen'
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- dziewczyny, w ogole to mam pytanie. bo chyba bede mogla wrocic pare dni wczesniej do domu, zeby nie siedziec sama calkowicie w paryzu przez iles dni. i chcialam spytac czy ktoras z was juz zmieniala rezerwacje w wizzair albo gdzies? jak to wyglada, ile kosztuje, etc? ![]()
#4976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi sie fajnie pracuje, tylko gdybym tak zaczynala o 9:30-10 to bylabym happy aha zapomnialam, nie wiem czy mowilam ale moj host jest francuzem i pare slowek juz znam ![]()
![]() |
#4977 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, ja się żegnam! Jadę jutro do Bułgarii, w Warszawie będę 23.
![]() Trzymajcie się, buziaki! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 |
Konto usunięte
|
kinia 3 m sie milego pobytu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zadomowienie
|
co ja wlasnie przezylam ;(
bylam u haliny .. i byl ten koles z wczoraj bo tam pracuje.. i halina mowila ze on skonczyl juz dawno prace i pewnei czeka az my przyjdziemy .. i potem on poszedl i my sobie gadalimy jakies 2 godz. halina nam opowiadala ze on byl w psychiatryku i w ogole . ipotem ide z kol na tramwaj, jedziemy i on wsiada ... myslalam ze tam umre ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam ich zdjęcia etc., ogólnie brzmi to dość konkretnie ale jak dla mnie zbyt pięknie, nie wiem, ja to wszędzie coś wywęszę ^.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.