|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: -- | |||
| - |
|
0 | 0% |
| - |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pomózcie!!!
globulka mogla cie zabezpieczyc, ale dla swietego spokoju zrób sobie test
|
#4952 |
|
Przyczajenie
|
ciąża?
Witam,
może ktoś pomoże mi znależć odpowiedź na nurtujące mnię pytanie? Otóż 16.08. miałam ostatnią miesiączkę, 2 msc.temu odstawiłam tabl.antykoncepcyjne i po odstawieniu okres dostałam po 27 dniach,. teraz jest 17.09 i jeszcze nie mam.zrobiłam test z moczu i krwi i wyszedł negatywny. czy jest jednak jakaś szansa że jestem w ciąży/ czy te testy w 100 % to wykluczają? sama już nie wiem? dzięki za odp. |
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża?
Wydaje mi się, że okres Ci się spóźnia z powodu odstawienia tabletek. Test z moczu może się mylić, ale nie sądzę, żeby test z krwi sie mylił. Więc głowa do góry
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Myslę ze to wszytsko dlatego ze odstwiłaś tabletki anty. Organizm jeszcze nie powrócił do normy po tabsach, czytałam że nawet do 6 mieciecy miesiaczka może być nieregularna.
Jak ja odstawiłąm tabletki to na poczatku okres dostawałam raz co 40 dni raz co 50, na szczeście teraz juz wszystko wróciło do normy. Tez tak jak Ty podejrzewałam ciąze, ale każdorazowo test wychodził negatywny. Myslę że nie masz się o co martwic tylko, spokojnie poczekaj na okres, tymbardziej że zrobiłąs testy które wyszły negatywnie.
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
#4955 |
|
Zadomowienie
|
test z krwi daje raczej absolutną pewność.
|
#4956 |
|
Raczkowanie
|
ja tak samo jak ty odstawilam tabletki 2 mies. temu . a ostatni okres 15 sierpnia - tylko mi testy wychodza pozytywnie -wiec chyba bede miala dzidzie ,testu krwi nie robilam ale umowilam sie do lekarza zobaczymy?? co bedzie
|
|
|
|
#4957 |
|
Zadomowienie
|
anetma - w ciazy raczej nie jestes, jesli testy wychodza negatywnie. Mysle, ze to wynik burzy hormonalnej w twoim organizmie po odstawieniu tabletek.
Ja odstawilam 5 miesiecy temu i tez mam problem z regularnymi @ - za cholere nie da sie przewidziec, kiedy dostane, co miesiac inna dlugosc cyklu. Takze cierpliwosci zycze.. |
|
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z gratulacjami nie będę się śpieszyć, chociaż skoro testy wychodzą pozytywne...
|
|
#4959 |
|
Zadomowienie
|
te globulki sterovag to nie sa globulki antykoncepcyjne z tego co poczytalam w necie, wiec nie ma sie co spodziewac, ze "pomoga".
Natomiast jesli nie doszlo do wytrysku to nie przejmuj sie na zapas - prawdopodobienstwo ciazy jest nikle, naprawde zrobic dziecko to nie takie proste jak sie wydaje na pierwszy rzut oka ![]() sprobuj sie nie stresowac, bo napewno nie jestes w ciazy, a dla uspokojenia idz sobie do Rossmana albo apteki, kup test i zrob w dniu spodziewanej miesiaczki, choc ona pewnie i tak przyjdzie glowa do gory
|
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
po 1 --> zajscie w ciaze nie jest wcale takie latwe jak nam sie wydaje..
(zreszta widze ze moja poprzedniczka juz to napisala)... nie przejmuj sie na zapas, na pewno nic sie nie stalo.
|
#4961 |
|
Zadomowienie
|
Bede powtarzac konsekwentnie, ze z chwila decyzji o rozpoczeciu wspolzycia ponosimy wszelkie tego konsekwencje z ciaza na czele. Pozdrawiam
|
|
|
|
#4962 |
|
Przyczajenie
|
hej, mam pytanko, czy też było Ci czasami słabo, mdliło Cię?
|
|
|
|
#4963 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Dot.: jest czy nie jest:]?
|
|
|
|
#4964 |
|
Zadomowienie
|
Anuska to nie jest takie proste. Sex nie sluzy jedynie prokreacji, jest tez wielka przyjemnoscia i glownie dlatego ludzie go uprawiaja, nadzieja na prokreacje przychodzi pewnego dnia do (prawie) kazdego , ale to nie znaczy, ze zawsze musimu myslec o tym, ze z sexu bedzie/moze byc dziecko, szczegolnie jesli sie zabezpieczamy- robimy to przeciez po to, zeby tego dziecka nie bylo. Wiec pisanie, ze trzeba byc swiadomym swoich czynow i ponosic ich konsekwencje nic nie wnosi do dyskusji i nie pomaga tez pytajacej. Ona potrzebuje rady, a nie zrugania...
|
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie: czy podczas brania tabletek wynik na teście ciążowym wyjdzie zakłócony czy dodatkowe hormony nie odgrywają roli w tej kwestii?
|
#4966 |
|
Raczkowanie
|
wynik testu ciążowego nie zostanie zafałszowany, ponieważ test ten wykrywa gonadotropinę kosmówkową- hormon obecny tylko i wyłącznie w czasie ciąży. Tabletki antykoncepcyjne zawierają inne hormony, nie wykrywane tym testem.
|
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4968 |
|
Raczkowanie
|
Nie martw sie bardzo malo prawdopodobne jest ze jestes w ciazy, testy sa bardzo czule (chyba ze zrobilas je za wczesnie?) teraz jak bys byla w ciazy pewnie by to juz pokazal dla swietego spokoju moze zrob jescze sobie 1 . Ja czuje sie raczej dobrze ,tylko pobolewa mnie brzuch tak jak na okres ,niby to normalne bo wszystko rośnie- przy pierwszym dziecku bolal mnie do 9 mies.Glowa do góry !!!!
|
|
|
|
#4969 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2
jakie jest prawdopodbienstwo ciazy jesli...:
-czuje ból jajnikow i podbrzusza od 16 wrzesnia do dzis... 16 i 17 najgorszy, teraz delikatnie, bol chwilami przypomina bol miesiaczkowy, chwilami czuje jakby cos stalo mi na zoladku, lekko mulilo... -okres mialam od 2 do 6 wrzesnia wlacznie, wiec 5dni -teraz mam typowe plamienia dla owulacji -przed okresem kilka razy uprawialam peeting z chlopakiem, sperma na mnie nie "kapnela" ale "wyciek podniecienia" raczej tak... schizuje sie ciaza... ![]() ![]() ![]() pomocy!
My dr House Everybody lies! Świat się nam przygląda i nie życzy źle. A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś. Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam, gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam. http://verifash.blogspot.com |
|
|
|
#4970 |
|
BAN stały
|
myślę, że te wszystkie objawy to objawy owulacji, więc nie wiem, czym Ty się przejmujesz.
|
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4972 |
|
Zadomowienie
|
Na ciąże to raczej nie wygląda prędzej właśnie na objawy owulacji.
|
|
|
|
#4973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko nigdy wczesniej nie mialam takich owulacji... i sperma nie byla w obrebie sromu... ale wydzielina przed wytryskiem raczej byla...
My dr House Everybody lies! Świat się nam przygląda i nie życzy źle. A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś. Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam, gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam. http://verifash.blogspot.com |
|
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
moze zapalenie jajnikow+owulacja?? na ciaze raczej to nie wyglada....ale dla spokoju ducha zrob sobie test
|
#4975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4976 |
|
Rozeznanie
|
ile trwa bol owulacyjny... u mnie juz czwarty dzien...ale coraz slabszy..
troszke mnie uspokoilyscie...
|
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam.
|
|
#4978 |
|
Wtajemniczenie
|
85% Bez wytrysku? A skąd te dane?
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
Nie musi dojść do wytrysku, by doszło do zapłodnienia
istnieje przecież płyn ejakulacyjny, wydobywający się 'przed' szczytowaniem, zawierający plemniki.
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
Pozwoliłam sobie skopiowac z Vademecum antykoncepcji:
Bez stosowania antykoncepcji wskaźnik Pearla wynosi 85. (85 kobiet na 100 w ciągu roku zajdzie w ciążę jeśli podczas stosunku nie będzie stosować żadnej antykoncepcji) ------------------------------------------------------------------ (....) - stosunek przerywany (12 - 36)
"Przeznaczenie rozdaje karty. A my tylko gramy." Artur Schopenhauer [SIGPIC][/SIGPIC] Edytowane przez Marwari Czas edycji: 2007-09-19 o 17:42 Powód: literówka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

Nie martw sie bardzo malo prawdopodobne jest ze jestes w ciazy, testy sa bardzo czule (chyba ze zrobilas je za wczesnie?) teraz jak bys byla w ciazy pewnie by to juz pokazal dla swietego spokoju moze zrob jescze sobie 1 . Ja czuje sie raczej dobrze ,tylko pobolewa mnie brzuch tak jak na okres ,niby to normalne bo wszystko rośnie- przy pierwszym dziecku bolal mnie do 9 mies.Glowa do góry !!!!

istnieje przecież płyn ejakulacyjny, wydobywający się 'przed' szczytowaniem, zawierający plemniki.