|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: hula- hop 2
Panika rozwaliłaś mnie na łopatki
Kupiłam sobie ostatecznie 1 kg kaszy jęczmiennej i dziś zamierzam wsypać co najmniej 0,5 kg do mojego hh Zobaczymy czy nie zakończy się to tak jak w Twoim przypadku hehe
|
#4952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle dobrze, że kasza troszkę większa, bo ryż taki malutki, że za cholerę nie dało się go do końca wysprzątać... ![]() A najlepsze, że robiłam to późnym wieczorem przy zaścielonym łóżeczku, no i ...hm...jakby to powiedzieć... PRZESPAŁAM SIĘ Z RYŻEM
|
|
|
|
|
#4953 |
|
Raczkowanie
|
:HAHAHA:
|
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też spałam z ryżem ;D ale teraz wydaje mi się zbyt lekki i chcę go zmienic na cos cięższego ^^
|
|
#4955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w sumie dopiero zaczynam przygodę z hh, tak więc póki co ryż wystarcza i tak nieźle daje mi popalić
|
|
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co Wy wyprawiacie z tym ryżem haha
![]() u mnie dzisiaj marniutko.. z 10 min.. ale postaram się to zmienić
|
|
|
|
#4957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ponad godzinny trening brzuszka zaliczony, tak więc nie jest źle
|
|
|
|
|
#4958 |
|
Rozeznanie
|
Ale jaja
![]() ![]() ![]() Co prawda nie miałam takich akcji jak Panika,ale.... rozbroiłam moje hh, wsypywalam kaszy do samego oporu,oczywiście troszkę mi się powysypywało,ale byłam dumna,że wszystko tak ładnie wyszło Zapięłam hh tym,czym było przedtem spięte,zakleiłam taśmą i zakręciłam kilka razy. Zadowolona,że mi wychodzi,poszłam się pochwalić rodzinie Kręcę, kręcę,aż tu nagle hh w miejscu zapięcia się rozwaliło i cała kasza na ziemi<lol>![]() ![]() Normalnie akcja niezła...Teraz dopełniłam hh tym co wypadło(czyli od nowa )i zablokowałam z każdej strony chusteczkami pozwijanymi w kuleczki-nie ma szans żeby cokolwiek się wysypało:P Oby,idę pokręcić,to zobaczę czy ten patent okaże się skuteczny
|
#4959 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() no widzę , że niezłe macie ryżowe perypetie ja przez święta prawie nic nie kręciłam ale za to ostro śmigałam na rowerze , to też się liczy co nie
|
|
|
|
#4960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tak samo zrobiłam..
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
O Panikaa, widzę, że miałyśmy ten sam patent ;D ej, a kasza będzie cięższa od ryżu?
wszystkie węgle złożone z domu wpakuję w hh ;D
|
|
#4963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
CAŁY DZIEŃ NA WIZAŻU NA TEMATYCE HH i nic ani minutki dziś
|
|
|
#4964 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i zaliczyłam tylko dlatego, że w tym uczestniczyłam i sama dziś nie hulałam <wstydnis> hee co za podłość we mnie siedzi
|
|
|
#4966 |
|
Raczkowanie
|
dobry wieczor girls
jak po swietach przybylo Wam cos??? Mnie na pewno, ale nie duzo bo sie pilnowalam dzis wzielam kolko i machnelam za jednym razem 60 min mialam jeszcze pozniej krecic ale dalam sobie spokoj.W nastepnym tyg musze zrobic jakies pomiary swego ciala i obcenic czy cos jeszcze ubylo, bo w tym tygodniu to bede spala to co zezarlam w swieta![]() zycze dobrej nocki |
|
|
|
#4967 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
Jestem tutaj nowa. Dwa miesiące temu urodziłam synka i zostało mi trochę brzuszka a właściwie tzw. boczki. Ćwiczę już talię osy od dwóch dni a wczoraj kupiłam sobie hh taki dziecięcy o średnicy 80. Wczoraj już trochę próbowałam swoich sił i wychodzi mi średnio ale... Moje kółko już ma coś w środku i na razie nic nie dosypuję. Znikam bo synuś woła a potem na hh ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#4968 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mam nadzieję, że to mięśnie, a nie... to drugie![]() dzisiaj idę kupić w końcu hula-hop... już nie mogę się doczekać ![]() Cytat:
a co myślicie o codziennym ćwiczeniu z hh? nie chcę się wybijać z rytmu, co mi grozi, jak będę robić sobie przerwy
|
||
|
|
|
#4969 |
|
Raczkowanie
|
Wsypałam dwie torebki ryżu. Nie wiem ile to waży ale tylko taki miałam. Moim zdaniem na początek wystarczy.Jutro powinnam dostać z allegro kółeczko z masażem. Zobaczymy czy po kręceniu takim będzie jakaś różnica. Dziewczyny czy któraś z was ma w tym temacie doswiadczenia?
|
|
|
|
#4970 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze koty za płoty. Udało mi się kręcić hh 5minut oczywiście z przerwami na podniesienie kółka ale i tak się zsapałam
Zobaczymy co będzie dalej.Tatty dzięki przyda się
"...Człowiekowi,który lubi siebie,żyje się łatwiej..." http://www.sophia-30.blogspot.com/ Edytowane przez Sophia2 Czas edycji: 2009-04-15 o 08:56 |
|
|
|
#4971 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Już po świętach, więc postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania jak najszybciej. Przede wszystkim: ćwiczenia Hula Hop bardzo dobrze wpływają na ukształtowanie sylwetki - spalasz tłuszcz i rzeźbisz mięśnie brzucha, ud oraz biodra. Ważne podczas ćwiczeń z hula hop - utrzymuj prostą postawę, lekko ugnij nogi i kręć się całym ciałem. Mięśnie powinnaś mieć ciągle napięte (możesz robić to seriami - co 5 sekund napinać mięśnie z całej siły i puszczać - ciągle kręcąc kółkiem). Następnie - kręć w obie strony! To nic, że w drugą nie potrafisz i się nie udaje - ćwicz, kiedyś dojdziesz do wprawy ![]() Są różne rodzaje hula hop - dla początkujących polecam większe (około 90cm średnicy) i lżejsze. Znajdziecie je z pewnością w sklepach z zabawkami. Dla bardziej zahartowanych polecam sklepy sportowe, gdzie kupicie cięższe kółka i z mniejszą średnicą - ciężej się kręci. Jak pisałem wcześniej - kręć się seriami i wplataj pomiędzy nie inne ćwiczenia (jak np. 6 weidera). Ćwicz stopniowo i delikatnie zwiększaj intensywność - nie chcesz mieć brzucha jak Jean-Claude Van Dame ;> To nie jest trening siłowy, a modelujący sylwetkę. Polecałem również koktajl energetyczny (świetnie nadaje się na upalne dni) jako śniadanie oraz posiłek tuż po ćwiczeniach: Skład: - 1 banan lub jabłko - 250g mleka - 200g jogurtu naturalnego - 60g ryżu (odmierzyć przed ugotowaniem) - 1 łyżeczka miodu (15g) - 2 łyżki płatków owsianych (30g) - 2 łyżki mleka w proszku lub zagęszczonego (30g) Wartość odżywcza koktajlu: Białko - 65 g Węglowodany - 99,5 g Tłuszcz - 8,5 g Kalorie - 660 kcal Uwagi: Wszystko należy dokładnie zmiksować. Wychodzi ok. 3-4 szklanek koktajlu. Pozdrawiam! Ps. napiszcie czy takie porady są dla was przydatne
|
|
#4972 |
|
Raczkowanie
|
Udało mi się kręcić w obie strony hh
|
#4973 |
|
Zadomowienie
|
No ja też mam to szczęści że potrafię kręcić w dwie strony, ale i tak kręcę w jedną kołysząc się na boki.
|
|
|
|
#4974 |
|
Przyczajenie
|
Koktajl energetyczny 660 kcal ? <szok> i co daje takie picie koktajlu skoro wychodzi na to ze to bomba kaloryczna ;P
Ja wypełniam swoje kólko wodą, uważam ze to świetne - nie grzechodze, jest cięzsze od kólka wypelnionego ryżem czy kasza i do tego świetnie sie kreci ![]()
|
|
#4975 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny od HH pupa staje sie jedrniejsza i posladki odstajace wszystko na +
Jak zakleic HH zeby kasza sie nie wysypala? |
|
|
|
#4977 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4978 |
|
Raczkowanie
|
Doradzcie mi dziewuszki
Nie wiem czym wypełnić HH ... RYŻEM, WODĄ czy KASZĄ ?A czy to dobry pomysł żebym kupiła sobie takie zwykłe dziecięce o średnicy 90 cm czy lepiej mniejsze? Hmm ...? |
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
a co daje to ze wsypiemy ryż, czy cuś, wiem, że będzie cieższe, ale w jakim celu to robimy?
|
|
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.

Kupiłam sobie ostatecznie 1 kg kaszy jęczmiennej i dziś zamierzam wsypać co najmniej 0,5 kg do mojego hh

tyle dobrze, że kasza troszkę większa, bo ryż taki malutki, że za cholerę nie dało się go do końca wysprzątać...

mam nadzieję, że to mięśnie, a nie... to drugie