![]() |
#4951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() II śniadanie- maślanka naturalna rozumiem? bo owocowa odpada. posiłek okay III- ślicznie IV- ładnie V- też okay, tylko nie pij tej herbaty do posiłku- nie popijamy jedzenia.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Rozeznanie
|
U
1 grahamka z ziarnami z serem białym prosto ze wsi (na jednej połówce łyżeczka powideł śliwkowych kawa Frappe z mlekiem 0,5% 22 gałki lodów w rożku (adwokat i coffee&whisky) 3talerzyk gulaszu + świeża papryka 4serek wiejski + kilka śliwek ciemnych |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Co sądzicie o tym produkcie? http://vitalia.pl//kp45,17414,0_Otre....html&cookie=1 Można to na Redukcji dodawać np. do jogurtu, serka wiejskiego? Czy to też są nnkt? |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Star za ocenke
![]() ![]() ![]() ![]()
#4955 |
Raczkowanie
|
R
![]() I śn: kromka chleba pełnoziarnistego, szynka drobiowa, parę plastrów pomidora, nektarynka mała IIśn: pół bułki wieloziarnistej, troszkę pasztetu pomidorowego( wiem, że nie można, ale sporadycznie chyba nie zaszkodzi ![]() III śn: 100g wiesniaka lajt, łyżeczka konfitury niskosł., jabłko Ob: 150g piersi z kurczaka, 200g brokułów, 50g jogurtu naturalnego + przyprawy, jajko sadzone smażone na odrobinie oliwy z oliwek Podw: 150g serek homo 0% , orzechy, otręby Kol: 100g twarogu chudego, rzodkiew, szczypior, pieprz Prosiłabym o ocenienie ![]() ![]()
![]() |
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedynie pierwsze sniadanie moglo by byc wieksze... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Raczkowanie
|
Dziekujęę
![]()
![]() |
#4958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Rozeznanie
|
Odpowiedzcie mi proszę o tej herbacie? Dlaczego po posiłkach nie pić herbatki zielonej? Bardzo mnie to zdziwiło... No i te otręby granulowane z jabłkiem... to się na redukcji nadaje? A i jeszcze jedno pytako (przepraszam, ale staram się nauczyc od Was jak najwięcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Raczkowanie
|
Rrrrredukcja. Oceńcie dziewczynki
![]() śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, serek wiejski lekki, kiwi, jabłko II śniadanie: kanapka z tuńczykiem, pomidorem, cebulką i papryką (dość duża, dlatego tylko jedna ![]() Obiad: 2 wydrążone połówki grahamki nadziewane sałatką z kurczaka (ok. 150 g piersi z kurczaka, kapusta pekińska, pomidor, papryka, cebula, ogórek, 2 łyżki kukurydzy z sosem czosnkowym z jogurtu naturalnego i czosnku) ![]() Podwieczorek: homo naturalny, 2 łyżki pestek z dyni, szklanka soku pomidorowego Kolacja: filet z ryby (100 g) pieczony w folii; mieszanka sałat, rzodkiewki i ogórek w sosie vinegret
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Raczkowanie
|
Dzieki Bogu, ze jest to 90%diety!
![]() ![]()
#4963 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny ,chciałabym ,żebyście oceniły mój jadłospis.
Jestem na R ; I śn - płatki Corn Flakes - mała miseczka + herbata. II śn - winogrono mniej więcej jedna taka mniejsza gałązka ,szklanka wody. Obiad - zupa wiśniowa z makaronem. Podwieczorek - Batonik Fitness. Kolacja - 1 krokiet z kapustą. nie znam się na takim czymś ,więc z góry przepraszam. ![]()
Zapuszczam włosy - codzienna pielęgnacja. Wymarzona długość ? DO PASA ![]() walczę o marzenia Technik ochrony środowiska ? --- zrealizowane![]() Technik farmacji ? --- zrealizowane Lingwistyka stosowana j.angielski + j. hiszpański --- do realizacji ![]() Edytowane przez messinka Czas edycji: 2008-08-14 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
U
I pół bułki z ziarnami posmarowanej serkiem czosnkowym, 2 plastry sopockiej, plastry pomidora, papryki; jogurt lidlowski 0,1% malinowy z musli II 90g pitnego jogurtu truskawkowego mlekovity, spore jabłko, 4 herbatniki III ryba zapieczona pod starta marchewką, czosnkiem, porem, cytryną i jogurtem nat (zwazyl sie..)- ot, wymysl teściowej; ok 20g orzeszków nic nacs IV kromka chleba pszennego pełnoziarnistego tostowego posmarowanego serkiem homo, plaster sopockiej, plastry pomidora, cebuli; reszta serka homo nat (całe opakowanie 180g) z łyżeczką dżemu i kakao; 2 kostk mlecznej i jak...? |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Rozeznanie
|
UUU
śniadanie: 50 g musli tropikalnego (z biedronki) z 100 g jogurtu naturalnegp, 2 jabłka, 2 nektaryny II sniadanie wcielo, bo obiad był o 11;30 - wielki kebab z mięsem z kurczaka(pyycha: duzo mięsa, surówek i sosów^^) podwieczorek : 3 ciastka złotokłose (40 g - brat sie ze mna wyglupial i wszystko wazyl :P), serek homo nat. z 30 g granoli orzechowej, 2 jabłka, 2 nektaryny kolacja: 2 grube kromy chleba z ziarnami grubo posmarowane Florą light z 5 plastrami polędwicy z indyka pomidorem i cebulą ![]() dzis apetytu brak po kebabie bo bylam baardzo przejedzona i podwieczorek wciskałam w siebie na siłę;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() może i ja napiszę moja UUUUUUUUUU I: homo waniliowy z fitellą bananową II: jabłka 2, grahamka z serkiem białym i szynką & warzywkami III: ryż curry, warzywa na patelnię, pierś z kurczaka w kawałkach ![]() kinder bueno white, kawa IV: grahamka z serem białym i szynką, pół dużej żytniej z tym samym serem białym (uzależnienie) V: 2 jabłka, kilka śliwek, dwa wafle ryżowe ![]() cóż, chaos ale za to luz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Rozeznanie
|
*R*
I sn - omlet z 2 białek i 1 żółtka z 1/2 pomidora i plastrem szynki + kromka wasy żytniej, pełnoziarnistej (zjadłam bo nie miałam innego pieczywa poza tym zostało mi jej jeszcze kilka kromek...) z plastrem białego sera 0% i 3 plastrami pomidora + 1/2 grejfruta II sn - kubek zsiadłego mleka + garść otrębów granulowanych z jabłkiem ob. - makaron razowy (3/4 szkl) z duszoną małą cukinią, duszonym pomidorem, 3 plastrami szynki z kurczaka (ok 100g), 1/2 ząbka czosnku + pół nektarynki (duuuża była ![]() podwieczorek - serek wiejski lekki + garść pestek dyni i pestek słonecznika kolacja - pół grachamki z plastrem szynki drobiowej + sałatka z tuńczyka egzotyczna (175g) Proszę o ocenę!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci ślicznie
![]() 12:30 (trochę pozno wstałam :P) 3 łyżki owsianki, łyżka mleka, łyżka otrębów, 70g twarogu, jabłko, kromka razowca z polędwicą, pomidor 15:30 karkówka (chuda, jakieś 150g)) smażona na oliwce, duzo brokułów gotowanych, 2 ziemniaki ugotowane, migdały, sos: kefir, przyprawa FIT do twarożków. 17:30 kawa z mlekiem, serek homogenizowany waniliowy (150g, wiem że nie bardzo na R, ale przynajmniej miał ładny skład: twaróg, smietanka, cukier, aromat, więc bez żadnej chemii i 3,5% tłuszczu, pyszny był ![]() 19:00 kromka razowca posmarowana grubo serkiem ze szczypiorkiem (6,5% tłuszczu), z szynką z indyka, ketchup, pomidor, ogórek i robiłam biszkopt, więc musiałam spróbowac i zjadłam taki obcięty róg, niemały był :P biegałam 35min 22:30 2 plastry polędwicy, wieśniak lekki, pomidor, ogórek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() summertime uwielbiam Twoje podejście do R. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2)winogrona maja duzo cukru, poza tym owoc to nie posiłek, na drugie sniad wybierz grahamke lub pieczywo pełnoziarniste z chuda wedlina, warzywkiem do tego owoc 3)makaron na r tak ale pełnoziarnisty, na obiad np piers z kurczaka z warzywami, ryzem pełnoziarnistym, kasza 4)batonik fintess ma duza wegli i cukru jest wysoko przetworzony, wiec nie na redukcje, na podwieczorek zjedz np serek wiejski z orzechami, serek homo 5)krokiet z kapusta odpada na r a na kolacje to juz w ogóle ![]() ![]()
![]() |
#4972 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mysle ze duzo daja te napoje...bo kaloryczne ,a przeciez napoj "przeleci" tylko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Raczkowanie
|
hehehe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4976 |
Zakorzenienie
|
wczorajsze U [bo na P to się nie nadaje]:
I. owsianka [pół szklanki płatków, pół banana, orzechy włoskie, pół szklanki mleka] kawa z mlekiem II. bułka owsiana z szynką, serem żółtym i warzywami [pomidor, papryka zielona, czerwona, sałata i szczypiorek] III.bobofrut- deserek tropikalny [mango, banan i coś tam jeszcze ![]() ![]() IV. jogurt naturalny, 2 kromki chrupkiego orkiszowego z szynką i warzywami V.serek wiejski wymieszany z homo waniliowym i orzechami włoskimi 2 marchewki w międzyczasie VI. mały kawałek pizzy z tuńczykiem i jakimiś jeszcze owocami morza; wiem, nie za ciekawie. bez obiadu i w ogóle, ale wczoraj cały dzień w biegu..
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Raczkowanie
|
I Jadlospisik na jutro
![]() Poprosze o ocenke ![]() RRRedukcja 7.00 Sniadanko: owsianka(2/3 szklanki mleka, ½ wody, 2 lyzki platkow zytnich, pszennych, owsianych) serek homo naturalny, ogor zielony(1/3), pudelko truskawek(250g) 10.00 II Sniadanie: bulka pelnoziarnista, 2 plastry poledwicy drobiowej, 1 lisc salaty, pomidor, 2jablka 13.00 Obiad: 2 nalesniki(maka pszenna 2000, jajko, woda, 2 lyzki mleka) smazone bez tluszczu na patelnii teflonowej z chudym twarogiem(150g) i malinkami 16.30 Podwieczorek: 2jaja na twardo, bulka pelnoziarnista, szczypior i rzodkiewka 20.00 Kolacja: 150g chudego twarogu Dziekuje ![]()
![]() |
#4978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4979 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, kilka postów wyżej jest mój wczorajszy jadłospis... prosze Was bardzo ładnie o ocenę i uwagi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Raczkowanie
|
Witam,
przepraszam za bałagan ale to moje początki wizażu i odchudzania. Nie umiem stosować oznaczeń R P U Odchudzam się od 10 dni. Dziewczyny z innego wątku skierowały mnie tutaj dlatego pozwalam sobie napisać. Muszę schudnąć około 25-30 kg (waga początkowa 92 kg, wzrost 173) Mam problemy z komponowaniem mądrych posiłków. Jem pięć dziennie (jak się uda) i uprawiam sport - pływanie prawie codziennie i codzienne bieganie 20-25 min. To wszystko od 10 dni więc siła rzeczy wielkich efektów nie widać. Schudałm 1,5 kg. Niestety nie zapisuje posiłków, nie mam jeszcze takiego zwyczaju, staram się. Nie jem słodyczy, wczesniej potrtafiłam zjeść 3 czekolady dziennie. Prosiłabym was, czy byście mogły napisać mi co mniej wiuęcej powinnam jeść? przeczytałam kilkanaście wątków i jestem STRASZNIE pogubiona, nie wiem czy ważniejsze IG czy kalorie. Nie wiem czy jeść owoce itd itp. Nie jem mięsa (jestem częściowo wegetarianką) ale jadam ryby. Napisze taki mój przykładowy jadłospis, aczkolwiek dokładnie nie pamiętam bo nie zapisałm 1śn - jogurt naturalny, 5 orzechów, marchewka 2śn - mała kisc winogron obiad - piecozny losoc i fasolka szparagowa podw - 2 jablka kol - twarog chudy 125 g z otrebami (2 lyzki) Macie jakies pomysly na bialka? Z bialek jem twaróg chudy, tofu i jogurty Ile owoców dziennie byście zalecały? przepraszam za tą nieporadnosć, ale to moje początki i muszę koniecznie schudnąć. a Wy jesteście setki razy mądrzejsze niż ja. Ja mam tylko zapał i motywację. Zbyt duzo wszedzie sprzecznych informacji bym sobie poradzila z jadlospisem.
Do połowy maja -> bedzie 75kg Do końca czerwca-> będzie 70kg ![]() "Odchudzanie ma jeszcze jedną zaletę - zawsze się udaje. Nie znam innej rzeczy, która - przy zachowaniu pewnych zasad - gwarantuje tak wysoki stopień powodzenia". (Charles Glass) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.