|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Niestety w swoim demonicznym geniuszu
zapomniałam, że większość stron ma tak ustawione, że nie widać bezpośrednio tego co piszą fani .
|
|
|
|
#4952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4953 |
|
PiLLow Design
|
a taki anonimowy...
|
|
|
|
#4954 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4955 |
|
Zadomowienie
|
haha no tak - kontrola ze skarbówki i zaraz by wszystko smigało jak w zegarku
|
#4956 |
|
Zadomowienie
|
albo już nie mialo szans śmigać.. ?
eh no cóż. sprawa dziwna. lekko mówiąc bardzo szkoda
|
#4957 |
|
Raczkowanie
|
Pismo gotowe, zaklejone (sprawdziłam zresztą, że dwa lata temu przerabiałam już niestety to samo...), aż tu nagle właśnie dostałam faktury.... a ku ku.
|
|
|
|
#4958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4959 |
|
Zadomowienie
|
W tych mailach z fakturami brakuje jednego.
"Przepraszam." |
|
|
|
#4960 |
|
Zadomowienie
|
drobna siła sugesti... ah kurcze dziewczyny nie wiem co powiedzieć... książkę dobrą czytam dzisiaj.! o !
zaczynam sie zastanawiać jak to jest z promocjami galerii... bo np non stop widzę olissimę i brocante i trendy któe robia jakiej konkursy dla fanów itp.. a w arsie nie widziałam czegoś takiego. nie ma tego ? z chęcią bym coś wygrała hehe [ szczęśliwa posiadaczka patery od Linei hehe ] a może i dała jako nagrodę. jak to funkcjonuje wogóle...? któraś wie o co w tym chodzi ?
|
#4961 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4962 |
|
Rozeznanie
|
Tego brakuje od dawna. Co usterka, co faktury później wysłane, co przelew nie doszedł na czas..
A teraz ciekawe co ja mam z tymi fakturami zrobić, jak działalność zawieszona....
|
#4963 |
|
Przyczajenie
|
Dlaczego faktury są duplikatami? Skoro nie zostały wcześniej wystawione? Gdyby były oryginałami, to jeszcze mogłybyśmy sobie zmienić obecne deklaracje Vat i skorygować wartość dochodowego. W tej sytuacji dopiero przy rozliczaniu kolejnego kwartału weźmie się te duplikaty pod uwagę.
Teraz niektóre z nas muszą zapłacić nawet czterocyfrówkę przed przecinkiem złotych więcej Vatu - których Modna.pl nam przecież nie pożyczy. Tylko dlatego, że nie otrzymałyśmy faktur na czas. Nie wspominam o tym, że rachunek od księgowego się zwiększa - za dodatkowe korekty, porady i wstrzymywanie się do ostatniego możliwego dnia z rozliczeniem. Ja mam taką przyjemność. "Przepraszam" to za mało w tej sytuacji. |
|
|
|
#4964 |
|
Przyczajenie
|
Też dostałam.
Też brakuje. Też pismo stworzyłam. Ale dobrze, że są. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Poczytaj, jak to jest z rozliczaniem dg, bo wiem, że stałe koszty można odliczać (internet, prąd, itp.), tylko nie wiem właśnie kiedy. Jeszcze nie miałam czasu się tym zająć a musze, bo również zastanawiam się nad zawieszeniem. |
|
|
|
#4965 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem czy to można jako koszty stałe traktować, bo raz sprzedaż jest, a raz może jej nie być. Będę dzwonić do mojej skarbówki jutro i zobaczę co mi na te "duplikaty" powiedzą...
|
#4966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do klientki również napisałam, że o zwrot pieniędzy musi się zwrócić do właścicieli galerii. Później dostałam od Niej kolejne wiadomości, na które odpisywałam. Dziś mam znowu wiadomość, z której wynika, że 1. nie zwrócono jej pieniędzy, 2. nie dostała ode mnie żadnej odpowiedzi i co bardzo mnie zdziwiło, nie został wykasowany jej numer telefonu. Z poprzednich wiadomości był usuwany, a dziś nie. Nie wiem co mam o tym myśleć i jak tą sprawę załatwić. |
|
|
|
|
#4967 |
|
Zadomowienie
|
Zadzwonić i porozmawiać, w tym przypadku innej opcji nie widzę... A czy Ty masz podgląd wiadomości, które wysłałaś do Klientki? Jeśli tak to zrób print screena zanim znikną z Twojego panelu, żebyś miała podkładkę w razie nieprzyjemnej rozmowy... Jak dla mnie, to w takim przypadku lojalność wobec galerii, która totalnie olewa nie tylko Projektantów, ale i Klientów, szkodząc tak naprawdę bardziej Projektantom, bo niewiele osób się orientuje, że przelewy idą na konto pośrednika, nie ma większego sensu... A wkurzony Klient, któremu nie zwrócono pieniędzy, może narobić problemów...
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- A tak w ogóle, bo po raz kolejny czytam tu o przebojach z Modną, to czy nikt nie jest w stanie odwiedzić siedziby galerii osobiście? Skoro mailowo i telefonicznie nie można się dobić? W regulaminie mają adres firmowy w Warszawie, nie wiem gdzie faktycznie urzędują, ale są tu osoby, które znają K&M osobiście... |
|
|
|
#4968 |
|
PiLLow Design
|
ja nie wiem co Wy tam jeszcze robicie. Ja rozumiem - jest sprzedaż ale przecież taki wykiwany klientó pójdzie w świat i powie, że taki a taki artysta (właśnie często artysta nie galeria) to oszust...
|
|
|
|
#4969 |
|
Zadomowienie
|
Ja już zabrałam wszystkie swoje prace z Modnej. Jak się poczyta opinie o tej galerii to przypadek o którym pisała Roxy ani pierwszy ani ostatni nie jest.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4970 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też dziwi to, że jeszcze ktoś się zastanawia o opuszczeniu Modnej.
Chwilowo zapowiedź anonimowego... zadziałał, ale to chyba kolejne mydlenie oczu. Takie "dajcie mi jeszcze jedną szansę na poprawę - 10002 ". Myślę, że jeśli ktoś miał dobrą sprzedaż w tej galerii to i w innej sobie to wypracuje, jeśli będzie się w czterech innych, to na pewno, w którejś bardziej podpasuje klientom. Taka Modna mnie wkurz...a!!! , bo jeśli tak postępuje z klientami jak piszecie, psuje wizerunek nie tylko wam artystom, ale i ogólnie - zaniża procent zadowolonych kupujących drogą internetową. Sprzedaż biżuterii, czy ubrań przez internet, jest wyjątkowo trudna i cały czas każdy z nas sprzedających pracuje na to, aby przekonać ludzi do udanych zakupów na galeriach internetowych. Właściciele Modnej psują ten wysiłek, jeśli tak to wygląda. Jest mi przykro. Na dobrych portalach, nawet jedna zła opinia, to cios.P.S ale z zapartym tchem i zaciekawieniem czytam ten wątek o Modnej Taka ciekawa lektura
|
|
|
|
#4971 |
|
Raczkowanie
|
Właściciele modnej od dłuższego czasu chyba odpuścili sobie galerię i jej rozwijanie. Od kilku miesięcy polecanym projektantem jest Karolina Łasińska, czyli właścicielka modnej, a reszta jest kompletnie olana. Klikam na modna Lux i Swarovski, a jestem nadal na modnej.pl, czyli zrezygnowali z tych odsłon. Inni piszą, że nie dostają faktur, i są głosy od projektantów oraz klientów modnej, że są olewani i nie odpisuje się im na maile. Najwidoczniej z jakichś względów prowadzenie tej galerii przestało się właścicielom od jakiegoś czasu opłacać, skoro mają do wszystkiego tak mało profesjonalne podejście. Nawet jeśli tak jest w istocie, to wszystkim należą się jakieś wyjaśnienia ze strony Macieja Lisiewskiego, oraz Karoliny Łasińskiej, bo takie podejście do ludzi jest co najmniej nieeleganckie. Jeśli przedsięwzięcie przestało być rentowne, i właściciele organizują sobie na boku inne źródło dochodu, to niech przynajmniej jasno przedstawią sprawę swoim partnerom biznesowym, i nie robią z ludzi wariatów, że niby coś nie działa, bo to, że coś nie działa od dłuższego czasu to już widzą wszyscy. Teraz chcemy się dowiedzieć DLACZEGO!
Edytowane przez yukihana Czas edycji: 2012-07-27 o 16:26 |
|
|
|
#4972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W modnej jestem od 3 lat i do tej pory byłam zadowolona ze współpracy. Fakt, nigdy nie miałam zwrotu więc i problemu nie było. Dlatego mam lekkie opory, aby kontaktować się z klientką poza galerią. |
|
|
|
|
#4973 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, ja zdaję sobie sprawę, że dla Projektantów Modnej sytuacja jest mało zabawna, ale śmiać mi się chce, jak sobie przypomnę elaboraty pana Lisiewskiego wypisywane w tym wątku... Wielkie oburzenie, że ktoś śmie o galerii źle mówić, "delikatnie" zakamuflowane groźby w stosunku do tych, którzy piszą tutaj o sprawach galerii, wyrzucanie "za karę", wieczne odwracanie kota ogonem w dyskusjach, poparte cytowaniem masy paragrafów i w ogóle chamstwo ubrane w piękne słówka w stosunku do osób mających inne zdanie. I ten ton wypowiedzi... Jak to mawiają uczeni, zło które wyrządzasz innym, prędzej czy później do ciebie wróci
Na szczęście z dobrem jest tak samo ![]() Kciuki trzymam, żeby się chociaż ostatecznie ze wszystkimi rozliczyli... |
|
|
|
#4974 |
|
Zadomowienie
|
Ollccia niemal z ust mi to wyjęłaś - o tym samym myślałam czytając ten wątek
|
#4975 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam wiadomość z jakiegoś serwisu Dawanda. Czy przez przypadek słyszałyście o czymś takim? Chwalą się działalnością w innych krajach, więc może ktoś coś wie?
|
#4976 |
|
Rozeznanie
|
kilka stron temu w tym wątku był poruszany temat Dawandy. Jeśli dobrze pamiętam, to smoczek vel Drakonaria się wypowiadała na temat tego serwisu
|
|
|
|
#4977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytam regularnie, ale widać gdzieś mi umknęło.
|
|
#4978 |
|
Raczkowanie
|
Jak się zalogować na swoje konto artysty na kuferart? Zapomniałam, bo byłam tam jakoś miesiąc temu ...
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
Wejść przez:
http://www.kuferart.pl/admin-artysta/
|
#4980 |
|
Raczkowanie
|
Znowu wracam do tematu modnej. Doczekałam się wreszczie lakonicznej odpowiedzi, ze zwrot mają odznaczony jako wykonany. Napisałam o tym do klientki z prośbą, żeby to sprawdziła. Ponieważ upłynęły trzy dni i nie dostalam odpowiedzi zdecydowałam się zadzwonić do Niej. Okazuje się, że kilkakrotnie sprawdzała konto i nie ma żadnego zwrotu, wysłała kilkanaście maili do galerii, ale nie dostała zadnej odpowiedzi, a moje wiadomości nie dotarły do Niej. W panelu wyświetlają się tylko wiadomości, które sama wysłała do mnie. Ciekawe co się stało z moimi zmoderowanymi po kilku dniach odpowiedziami. Jak teraz wyegzekwować zwrot pieniędzy?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

zapomniałam, że większość stron ma tak ustawione, że nie widać bezpośrednio tego co piszą fani
.

a taki anonimowy...

bardzo szkoda