|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() A co do tego Twojego pomysłu na panierkę, to spróbuję na pewno, ponieważ brzmi niesamowicie kusząco ![]() Wiecie co, tak teraz oglądam reklamę Espumisanu i zorientowałam się dopiero teraz, że odkąd jestem na tej diecie nie miałam żadnych wzdęc, burczenia w brzuchu, przelewania! To jest niesamowite! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Wtajemniczenie
|
alusiu to szczesciara jestes bo jestem miesozerca i jak przeszlam na SB to myslalam, ze sie do grobu wpedze z bulgotaniami i puchnieciem brzucha. Strasznie ciezko mi sie warzywka trawily. No helicobaktera tez mialam wtedy wiecswoje 3 grosze wstawil.
teliku wszystko w porzadku ale jakas jestem niespokojna ostatnio i latwo sie irytuje ![]() ilona wspolczuje badan ![]() ![]() Wlasnie wyjadam resztki wczorajsze i dzisiejsze i szykuje sie po zakupy male. Nic mi sie nie chce a do zrobienia wiele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Rozeznanie
|
To może ja teraz bym dodała swój jadłospis na jutro. Nie jest jeszcze pełny, bo nie wiem co z kolacją, ale podam chociaż tyle, co mam, bo idę za 2 godziny na zakupy i liczyłabym na jakieś rady
![]() Śniadanie: domowe muesli (płatki owsiane, otręby, posiekane orzechy włoskie, morela suszona) z mlekiem I przekąski nie będzie z racji postu Obiad: pierogi z farszem szpinakowo - serowym (chciałam tu jeszcze dodać jakieś warzywa, ale nie wiem co by do tego pasowało i jeszcze zastanawiam się, czy skoro rano zjem muesli, to czy mogę już dać mąkę, czy może wybrać coś innego - z tym, że nie mam żadnego konkretnego pomysłu, bo wszystkie mięsne potrawy odpadają) II przekąska: jabłko + plaster sera topionego Fit Kolacja: i tutaj bym zjadła jakąś rybkę z sałatką warzywną Co byście na to powiedziały? Może być jak na 1wszy dzień II fazy? Jeśli nie, to na co zwrócić uwagę? Proszę o szybką odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Rozeznanie
|
Alusia ale masz tu węgle 2 razy.
owsianka i pierogi. to może na obiad rybkę w jajku z warzywkami jak nie mięso. albo na śniadanie coś innego.
SB (było i nie ma) 28.02'09 Dukan (jest) 7.04'10 - 13 kg Edytowane przez kakafoniaa Czas edycji: 2009-04-09 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Rozeznanie
|
paprak, u mnie to była chyba kwestia tego, iż jadłam kompletnie nieregularnie, szybko i dużo. Posiłki były tłuste, było zero warzyw. No cuda normalnie. Nie chcę mi się tego wszystkiego opisywać. Teraz chyba najwięcej dałyby mi regularne posiłki i odstawienie tłuszczu. No i oczywiście włączenie do diety warzyw.
kakafoniaa, tak myślałam. W takim razie na śniadanie zjadłabym sałatkę z warzyw (rzodkiewki, ogórka kiszonego i świeżego i szczypiorku) i do tego serek wiejski i jajko na miękko. Bo mam ochotę spróbowac po raz 1wszy szpinaku. Tylko boję się, że nie znajdę sera żółtego odtłuszczonego. Dziękuję Ci bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4957 |
Rozeznanie
|
Szczerze powiem Ci, że teraz nie wiem skąd. Ale chyba tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4958 | |
Wtajemniczenie
|
kochana no moze byc wbryk swiateczno hormonalny
ale staram sie nie zejmowac bo jak wspomniala ilonka takie zamartwiane wszystko komplikuje a wogole to objadlam sie dzis tak ze hoho telik satanista piekny post trzyma ![]() Cytat:
jadlam kiedys ze szpinakiem ale w polaczeniu z bialym serem... no to wklejam swoj jadlospis -duza owsianka s kawalkiem twarogu -pol jablka z orzeszkami i lyzka miodu+plaster twarogu+wspomniane slodkosci -duza salatka a jajem i tunczykiem -1/2 jablka+4 suszone figi ...kabanos i 2 plastry szynki(nieco pozniej czywiscie) -spora dawka chili con carne poza tym wpracy 1 kabanos z łososia chaottczne i zawalone te menu niech juz okres przyjdzie oki za pisanki czas sie zabrac
![]() |
#4959 |
Zadomowienie
|
Alusia bardzo prosze. Ja kupuje miesko gulaszowe wieprzowe czasami, jak ladnie wyglada, chpoc najczesciej gulasz robie z indyka. Co do jadlospisu - za duzo wegli. Zjedz rybke na obiad, a twarog na kolacje, albo omleta na sniadanie, a pozniej tak jak pisalas.
U nas dzis taka kolejka w rybnym, ze chyba zrobie kotlety z kaszy gryczanej i sera w sosie pieczarkowym ![]() ![]() Korci mnie zrobienie dzis mazurka i pewnie upieke ![]() Papraku bedzie lepiej pewnie... ![]() U mnie dzis: sn: jajko ma miekko + trzy male grzanki z serem zoltym + warzywka w jogurcie p: brak z racji zebrania - zapomnialam o: dwa mielone z serem i musztarda z otrebami orkiszowymi + soczewica duszona w pomidorach na ostro p: garsc orzechow i morele i sliwki k: omlet ze szpinakiem, pieczarkami, cebulka, szczypiorkiem, pol plastra sera posypany kilelkami na salacie lodowej WIdze, ze ser dzis u mnie krolowal ![]() ![]() Do flasha musze wrocic w koncu ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Ide powrzucac przepisy do watku, bo mam zaleglosci ![]()
#4960 |
Wtajemniczenie
|
aha zapomnialam napisac o najwazniejszym
przerysowałam dzi moje ukochane autko... bardzo mocno tulimy telika? ładnie, ladnie effus
#4961 |
Zadomowienie
|
Eh nie zazdroszcze
![]() ![]()
#4962 | |
Rozeznanie
|
i to mi się podoba i to mnie cieszy
![]() Cytat:
![]()
SB (było i nie ma) 28.02'09 Dukan (jest) 7.04'10 - 13 kg Edytowane przez kakafoniaa Czas edycji: 2009-04-09 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Rozeznanie
|
effa, czyli mogłoby być tak, że rano omlet lub jajka na miękko z sałatką warzywną, na obiad te pierogi, a na kolację jakaś rybka? No i II przekąska zostaje.
Pytam, bo zrobiłam już zakupy i strasznie mnie korci, żeby w końcu spróbowac szpinak ![]() A powiedzcie mi, ta mąka to może byc razowa typ 2000 (gruba). Bo taka tylko była. Tak to tylko takie "zwykłe". Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-04-09 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zaczne od chlebka, bo bardzo mi go brakuje. Spaghetti bedzie musialo poczekac. Cytat:
![]() Cytat:
![]() slusznie tu ktos wspomnial rzecz nabyta Ja mam jeszcze pytanie o ser... kazdy - zolty light, plesniowy light, mozarelle. Ile dziennie mozna go zjesc? Boje sie, ze ja jem zdecydowanie za duzo... ale uwielbiam, jak mi sie cos ciagnie na talerzu ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2009-04-09 o 20:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Rozeznanie
|
Dobra dziewczyny, stwierdziłam, że ostateczny mój jadłospis będzie wyglądał tak:
Śniadanie: domowe muesli (płatki owsiane, otręby, orzechy włoskie, suszona morela) z mlekiem Obiad: zapiekana rybka Effy (zresztą właśnie co dodana ![]() II przekąska: jabłko z plasterkiem topionego fit Kolacja: omlet lub jajka na miękko z sałatką warzywną Nie chcę rano znowu jeść tego samego, co właśnie zjadłam na kolację ![]() edit: chyba, żeby którejś z Was się chciało o porównanie tych dwóch jadłospisów i ocenienie, którzy lepszy jak na 1wszy dzień II fazy. Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-04-09 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny.
![]() ![]() W zasadach zdrowego odżywiania się mniej więcej orientuje, ale nie wiem czy nie robię jakis błędów pod względem SB. ![]() śn: owsianka z 4 łyżek, 200 ml mleka, pół jabłka II śn: jogurt naturalny, pół jabłka, garść musli (słodkiego, bo nie mam Bran Flakesów;p) ob: chili con carne (pierś z kurczaka, mała puszka czerwonej fasoli, koncentrat pomidorowy, przyprawy) ~ garść nerkowców, kostka gorzkiej czekolady ![]() podw: omlet z 2 jaj, zioła prowansalskie, plasterek serka topionego fit, 2 plasterki szynki z indyka kol: wieśniak z rzodkiewką, szczypiorkiem i pomidorem |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Jestem z siebie dumna, nareszcie ugotowałam coś co ma smak :P a na dodatek jest białkowe i south-beachowe. Mianowicie panga zapiekana w brokułach i pomidorach, przepis z "przepisy.org" ![]() Byłam w supermarkecie i tak się rozglądałam i w tym Dojczlandzie nic nie ma :/ oglądałam różne dziwne chlebki, myśląc o drugiej fazie (huhu :P) i cukru nie znalazłam tylko w jakimś pumperniklu. W pierwszej fazie można jeść mielone drobiowe? W składzie znalazłam troszkę cukru. Chociaż takie mielone to bardziej by się nadawało chyba na fazę drugą do spaghetti razowego... Jutro wyjazd i spotkanie z wujostwem, którzy nie widzieli mnie od jakichś dwóch lat i pamiętają Asię XS'kę, mam skręt żołądka na samą myśl. Jeszcze raz i tym razem chyba już ostatecznie mówię 'papa' i życzę radosnych, spokojnych i zdrowych Świąt ![]()
instagram: @uttterly Edytowane przez karton Czas edycji: 2009-04-09 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() super ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() aha jeśli ktoś może to ile dajecie tego sera i jajek? ![]()
![]() |
#4970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |||
Zadomowienie
|
Skonczylam.
Zostaly sciany i lazienka dla tzeta ![]() W miedzyczasie upieklam mazurka rozanego - paachnieee, ciut konfitury oczywiscie zjadlam, zagryzlam bialkiem z jajka ![]() ![]() ![]() Jutro na sniadanie posmakuje. Mocze ziarna owsa na owsianke korzenna - zobaczymy, co z tego wyjdzie. Soje jeszcze mocze na pasztet jarski, mam kilka przepisow i pewnie pokombinuje. Kotlety z gryczanej kaszy i twarogu chyba takie se, moglam je czymsc zagescic... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiecie co - uwielbiam Wielkanoc ![]()
![]() |
#4972 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za sprawdzenie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Wtajemniczenie
|
Effcia, dziekuje za wszystkie rady
![]() I jeszcze zastanawia mnie ten twarog do musli... Jak go najlepiej jesc? W sobote minie moj pierwszy tydzien na SB ![]() Zobaczymy, czy cos zrzucilam. Czasami patrze w lustro i mysle sobie "jest dobrze", ale pozniej swiatlo sie zmienia i mysle "o nie, porazka" Moze jak odstawie ten ser, to bedzie lepiej ![]()
#4974 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry w ten juz w sumie świateczny dzien
![]() Ja na chwilke z rana, bo za chwile juz moge miec problem, zeby tu zajrzec ![]() ![]() Zjadlam na sniadanie owsianke korzenna z ziaren owsa - matko jak sie objadlan, do tego jakies 80 g twarogu wciagnelam i kawalek mazurka ![]() Co do twarogu to ja krusze na talerze, zalewam owsianka i mieszam. Dzis zjadlam do korzennej osobno, bo nie chcialam psuc sobie smaku. Dobrego Dnia Wam zycze ![]()
#4975 | ||||
Zakorzenienie
|
no nie wierzę, że jeszcze nikt się nie zameldował
![]() Cytat:
![]() a wiesz, że ja niedawno też - we własnym garażu, regał mi stanął na drodze, taki metalowy z OBI ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() ja tez upiekłam mazurek - orkisz, fruktoza i konfitura różana z fruktozą |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Rozeznanie
|
Ja również Was witam dziewczynki
![]() Od razu się pochwalę. Najpierw wymiary: talia -4 cm boczki - 3 cm biodra - 4 cm udo - 3 cm waga = 57 kg Czyli jak dla mnie, jednym słowem sukces ![]() A teraz to idę na szybkie zakupki śniadaniowe. A później to chyba zaryzykuję i upiekę jakieś ciasto Marzy mi się piernik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zadomowienie
|
Ilona bardzo mi smakowala, choc jak dla mnie mega slodka
![]() ![]() ![]() Alusia - gratulacje. Ja w pracy czekam na klienta, mam nadzieje szybko sie uporac... O zrobie liste pozostalych zakupow. Cos czuje, ze przy takiej pogodzie skonczymy z grillem na plazy w Świeta... i podobno tesciowa sie do nas wybiera ![]()
#4978 |
Rozeznanie
|
A ja właśnie sobie zdałam sprawę, że dzisiaj przecież post więc nie mogę zjeść tej rybki, więc tamten jadłospis przesunęłam na jutro, a ten, co miał być jutro - na dziś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć z drugiej strony ja mając wybór między rybą a mięsem wybieram częściej rybę - więc co to dla mnie za post ![]() effa, cieszę się, ja po prostu nie dałam słodzika a teściówka, też człowiek - święta som ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Rozeznanie
|
Tak sobie Was czytałam, ale nie miałam czasu pisać. No i dochodzę do wniosku, że moja II faza to strasznie monotematyczna jest (co mi wcale nie przeszkadza), a wy takie pyszności robicie, że mmmm....Za to pochwalić się muszę, że od poniedziałku do pracy chodzę na nogach (szybkim tempem 30 min.), zamiast w autobusie w korku stać. W ogóle to zauważyłam, że wcześniej wychodziłam na aut. jakoś tak 7:25, w pracy byłam tuż przed 8:00, teraz wychodzę tylko 5 minut wcześniej, a efekt czasowy taki sam. Za to jak przyjemnie i rześko. Poza tym również od poniedziałku codziennie rower przynajmniej godzina (odkryłam jakie to fajne po dobrych 7 latach przerwy), no a wczoraj zamiast roweru aerobik, na który wróciłam po kontuzji stopy po dwóch tygodniach. Zmachałam się niesamowicie, do tego wysiadła klima i pot lał się ze mnie strumieniami...
A teraz mój dzienny monotonny ![]() 1. Wieśniak ze skrojonym w kosteczkę jajkiem, dwoma plasterkami szynki, połówką pomidora, zieloną cebulką - normalnie tak mi smakuje, że jem codziennie. Wszystko wrzucam do małego plastiku i szamam w pracy jako pierwszy posiłek popijając czerwoną herbatką. 2. Litr soku pomidorowego (przecier ze świeżych pomidorów, sól morska) - codziennie obowiązkowo. Nie mam w pracy czasu ani warunków na przygotowanie jedzenia więc się "zapycham" ![]() 3. Wciąż w pracy 2 pomarańcze (czasem plus jedno jabłko) 4. Po pracy zanim dojdę, zrobię zakupy i ugotuję, to się robi 17:00-17:30 więc jest to mój ostatni posiłek: wczoraj był pstrąg z grilla (elektrycznego-mam od 3 dni, jest super) z warzywami z grilla, dziś będzie makrela i brokuły z fasolką żółtą na parze (z parowaru-też rewelacyjny sprzęt, polecam). No a potem na godzinkę na rower i do domu na święta-pewnie ok. północy zajadę. Wiem, że to wszystko nie do końca zgodne z założeniami, ale staram się trzymać SB tak, jak to tylko możliwe przy moim trybie życia. Nie krzyczcie na mnie za bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.