![]() |
#4951 | |
BAN stały
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zadomowienie
|
Eh i się zmartwiłam strasznie teraz.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Raczkowanie
|
Konkretnie której tabletki zapomniałaś?? Bo mogłaś po prostu przestać brać już dalej różowe i przejść do białych a potem kolejny blister , ewentualnie wziąść z zapasowego blistra jedną od razu kiedy się zorientowałaś i brać dalej tabletki, nie robić przerwy i przejść od razu do różowych tabletek 2 opakowania. Troszkę zamotałaś i nie bardzo wiem jak dokładnie wygląda sytuacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zakorzenienie
|
A wrrr.r.... Pierwsze opakowanie minęło zupełnie bez plamień
![]() ![]()
#4956 |
Zadomowienie
|
zastanawiam się nad jedną rzeczą... ostatnio połączyłam opakowania po raz trzeci (ale nie z rzędu) i praktycznie chyba przez całe opakowanie bolą mnie piersi. wcześniej jak łączyłam tak nie było. nie wiem czy jest się czym martwić?
#4957 |
Raczkowanie
|
Martwić to nie, ale nie łącz teraz przez jakiś czas, upewnij się ze to reakcja na łączenie, a nie na te tabletki na przykład. Jeśli będize ok, to po prostu nie łącz więcej opakowań i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez patrys Czas edycji: 2009-11-14 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zadomowienie
|
I ja mam ten sam problem, ze zwymiotowałam po jakichś 2 h, następną na drugi dzień wziełam o porze 17. Była to tabletka z 1 lub 2 rzędu. Pewnie się nie wchłonęła.
![]() -> Eh i się zmartwiłam strasznie teraz. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez patrysienka Czas edycji: 2009-11-13 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny wytłumaczcie mi coś. WIECIE, że jak się zwymiotuje tabletkę a nie minęło to 3-4 to skuteczność jest obniżona. Dlaczego nie weźmiecie następnej? A jeśli nie macie przy sobie to dlaczego współżyjecie z partnerem? Po to się bierze tabletki, żeby nie musieć się ciągle stresować i denerwować. A jak się nie umie pić i się rzyga to się nie pije. Tak po prostu. Co zrobić? Test ciążowy jak od tej 2 sytuacji minęło 14 dni. A jak nie to poczekać. I myśleć na przyszłość przed a nie po.
![]() |
#4961 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj biorę ostatnią tabletkę z drugiego blistra. Krwawienie znów pojawiło się na drugiej białej tabletce. Nie mam żadnych złych dolegliwości. Po prostu super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Przyczajenie
|
dzięki za pomoc, jesteście super, a nie pomyslałas ze kazdemu moze sie zdarzyc nieodpowiedzialność. Prosiłam o radę, nie krytykę
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym wybacz, ale tabletki to nie są cukierki, a ulotkę wręcz trzeba przeczytać. Moim zdaniem. Skoro decyduję się brać LEK, który ma spełniać określoną funkcję, a za moją nieodpowiedzialność najbardziej zapłaci DZIECKO to tak wypadałoby być odpowiedzialnym. Dodatkowo wiedzieć jak ów LEK działa, żeby nie zaszkodzić swojemu organizmowi (od tego jest m.in ulotka). I jeśli coś mi się nie podoba to zwracam na to uwagę. Jeśli nie podoba Ci się mój post i uważasz go za obraźliwy to go zgłoś. Natomiast jeśli dla Ciebie tabletki są cukierkami, które łykam jak chcę kiedy chcę i nic nikomu do tego to Twoja sprawa. Ja uważam inaczej. Cytat:
Poza tym moja rada, aby nie pić jak się nie umie i wymiotuje była jak najbardziej na serio. I nie uważam jej za chamską.
... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ... Edytowane przez zagubiona89r Czas edycji: 2009-11-13 o 19:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tabletki są skuteczne, ale jak się bierze tak jak trzeba... a potem będzie ciąża, płacz i straszenie innych że tabletki są nieskuteczne ![]()
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
Zagubiona89 to nie było do Ciebie... tylko do patrysienki. Przepraszam jeśli sądzisz, że to Ciebie zaatakowałam. Miałam na myśli, że denerwuja mnie posty dziewczyn, które biorą pigułki nieodpowiedzialnie a potem zapychają forum pytaniami, które są skutkiem ich nieodpowiedzialności.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4968 |
Przyczajenie
|
Od kiedy biorę tabletki bardzo, bardzo uważam żeby nie przesadzić z alkoholem. Kiedyś nie zwracałam tak bardzo uwagi żeby nie mieszać alkoholi (chociaż rzadko się bardzo upijałam), bo jednak głowę mam słabą
![]() Kończę teraz drugie opakowanie Yazu. Muszę powiedzieć, że w porównaniu do tego co się działo podczas pierwszego opakowania, jest o niebo lepiej. Zero plamień, bólu głowy, złego samopoczucie, apetyt też już nie jest taki duży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
BAN stały
|
brałam YAZ poł roku niestety z przyczyn niezaleznych od nikogo musiałam zmeinić na większą dawkę hormonu otrzymałam więc YASMIN. Zostało mi jednak 1 pełne opakowanie YAZU jesli ktoś jest chetny to zapraszam na
gg. xxxx Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-11-14 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprzedaż leku na receptę jest zabroniona! A ja się potem dziwie skąd nastolatki biorą tabletki.... jak do ginekologa nie chodzą ![]() ![]() ![]()
... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ... Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-11-14 o 14:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Raczkowanie
|
pytanko przechodze z yasmin na Yaz w poniedzialek zaczne je brac po raz pierwszy zaraz po 7 dniowej przerwie w Yasmin a pytanko dotyczy tego czy od pierwszej tabletki jestem zabezpieczona czy z tydz powinnam uwazac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Zakorzenienie
|
a moze ulotke przeczytasz?
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
a po co?
![]() zawsze mozna zadac po raz setny to samo pytanie ![]()
![]() |
#4974 |
BAN stały
|
No to teraz mam pytanko ... W ulotce nie ma odp
![]() Sluchajcie, wiem ze to jeden ze skutkow ubocznych, ale myslalam ze mnie nie bedzie dotyczyl ... Chodzi o krwawienie po stosunku ... Wiem ze po tabletkach moze sie tak dziac, ale wlasciwie dlaczego? Nigdzie nie znalazlam wytlumaczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Raczkowanie
|
setny czy nie to ulotka mowi co innego i ginekolodzy co innego wiec badz tu czlowieku madry......jakby lekarze mieli jedno zdanie na temat tabletek 5to nie byloby takich watkow i glupich pytan ....a jak juz takie watki powstaja to wlasnie po to zeby pytac !!!!!!!!!!!!!!!a 165 problemow czytac nie mam czasu wiec pytam skoro sie tu pojawilas to tez jakies pytanie zadawalas ...i tyle na ten temat
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może jakaś nadżerka albo infekcja? poza tym czasem przy tabletkach jest mniejsze nawilżenie ![]() czasem też niektóre pozycję mogą powodować krwawienie albo za ostry seks, ciężko jednoznacznie wyjaśnić ![]()
![]() |
#4979 |
Raczkowanie
|
Kochane moje mam takie pytanie. Moja kolezanka nie wziela tabletki w pierwszym tyg przyjmowania tabletek (oczywiscie to nie bylo jej pierwsze opakowanie) no i nie przyjela juz tej tabletki poprostu zapomniala. Czy jest mozliwe ze zaszla w ciaze? Ona jest przerazona wiec prosze o pilna odpowiedz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy przeczytać ulotkę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.