Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-19, 09:55   #4951
klaudynka18
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez klaudynka18 Pokaż wiadomość
DZISIEJSZE R-BARDZO PROSZĘ O OCENĘ!'
Śniadanie-owsianka(5 łyżek+łyżka płatków owsianych)na 3/4 szklanki mleka 1,5 %
II śniadanie-kromka chleba żytniego, 1 parówka, 5 duuużych rzodkiewek
Obiad-3 małe gołąbki z młodej kapusty, pół woreczka ryżu
Podwieczorek-jogurt Danone naturalny z ziarnami zbóż i łyżką otrębów pszennych
Kolacja-2 plasterki polędwicy drobiowej, wieśniak lekki, pomidor, 3 rzodkiewki
Bardzo,bardzo proszę o ocenę
UP

klaudynka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 10:14   #4952
Sherrie
Rozeznanie

Moje wczorajsze P:

Sniadanie: 200 ml maslanki z fura bakalii, sliwki, cynamon, kawa z mlekiem, banan

2 sniadanie; 2 kanapki z chleba razowego posmarowane maslem z szynka serem zoltym pomidorem i ketchupem, 3 bit, pysio

obiad; 6 pierogow usmazonych na duzej ilosci masla, ketchup, surowka
d: kawa z mlekiem, 2 pierniki (duze )

podwieczorek; budyn capuccino z kawalkami czekolady, ze sliwkami

kolacja; duza zapiekanka, szklanka soku jablkowego, redds jablkowy

po; garsc chrupek
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 10:19   #4953
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Śniadanie-owsianka(5 łyżek+łyżka płatków owsianych)na 3/4 szklanki mleka 1,5 % -trochę brakuje tu białka,ale nawet ok tylko jakies takie skromne to sniadnie, mozesz tu smialo wiecej wrzucic, jakis owoc do tych platkow np.
II śniadanie-kromka chleba żytniego, 1 parówka, 5 duuużych rzodkiewek- jesli duza kromka to ok, z maslem? parowka na R niebardzo,ale raz na jakis czas, mozesz wiecej warzyw zjesc albo wypic sok warzywny bez cuku jakis
Obiad-3 małe gołąbki z młodej kapusty, pół woreczka ryżu ryzu brazowego? co w golabkach bylo? mało waarzyw;] jakas suroweczka albo cos by sie przypadala
Podwieczorek-jogurt Danone naturalny z ziarnami zbóż i łyżką otrębów pszennych-tutaj lepszy bylby homo do tego no ale raz nie zawsze moze byc jogurtt
Kolacja-2 plasterki polędwicy drobiowej, wieśniak lekki, pomidor, 3 rzodkiewkiladnie
jw.
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 10:23   #4954
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
Moje przepyszne R

Sniadanie; Owsianka na mleku 2% (4 lyzki owsianki, 2 lyzku otrębów przennych, miarka xenei błonnik, jablko, cynamon, activia brzoskwiniowa z ziarnami zbóż, lyzeczka granoli,4 kostki suszonego ananasa)
1h twistera
IISniadanie; 2 kanapki pelnoziarnistego z siemieniem lnianym( jedna z serkiem tofu, szynka, salata, papryka, ogórkiem,szczypiorkiem, polową jajka, druga z twarogiem połączonym z rozgniecionym czonskiem, salata, pomidorem, drugą połową jajka, szczypiorek) + kiwi + kawałek arbuza
8min buns legs arms stretch + big milk po treningu w ramach 10% odstępstwa od diety(tylko nie wiem czy zjesc go po obiedzie czy bezposrednio po treningu?
Obiad; 5 gotowanych kotletów sojowych, 1/3 torebki kaszy jęczmiennej, brokuły gotowane
Podwieczorek; Homo naturalny z orzechami włoskimi i migdłami
10 dzien a6w
Kolacja; Wiesniak z rozgniecionym czosnkiem i rzodkiewką + połowa kalarepki

W ciągu dnia 1,5 lira wody i 0.5l zielonej herbatki
Podoba mi się ten jadłospis,jedynie obiad trochę skromny,dałabym więcej kaszy,a tak to bez zastrzeżeń.

Cytat:
UP
Wydaje mi się mało.Brak mi tu owocka,brak tłuszczu i nnkt.

Moje U:

IS: herbata owocowa,dwie grahamki z masłem,polędwicą drobiową,twarożkiem paprykowym,sałatą,rzodkie wką i pomidorem,jabłko

Przekąska: kawa z mlekiem,budyń czekoladowy z rodzynkami

IIS: dwa jajka na twardo z majonezem,wielka micha sałatki z kapusty pekińskiej,fasoli,kukuryd zy,pomidora i rzodkiewki z oliwą z oliwek;kawałek arbuza,zielona herbata

Obiad: dwa kawałki smażonej rybki miruny w cieście,4 wielkie ziemniaki z tłuszczykiem i koperkiem,ok 200 gr surówki z kiszonej kapusty i tyle samo buraczków,kompot truskawkowy

Deser: ok 40 gr orzechów nerkowca,dwie kostki czekolady

P: kakao na mleku 3.2%,kawałek sernika na zimno,lód big toffi,banan

K: makrela ok 150 gr,serek president rzodkiewkowy,duża czerwona papryka,herbata czarna z cytryną

Przekąska: sałatka z pomidora,ogórka kwaszonego,cebuli i sałaty z sosem sałatkowym.

Ktoś oceni?
Stary 2009-05-19, 10:31   #4955
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Moje U:

IS: herbata owocowa,dwie grahamki z masłem,polędwicą drobiową,twarożkiem paprykowym,sałatą,rzodkie wką i pomidorem,jabłko - laddnie

Przekąska: kawa z mlekiem,budyń czekoladowy z rodzynkami -jw

IIS: dwa jajka na twardo z majonezem,wielka micha sałatki z kapusty pekińskiej,fasoli,kukuryd zy,pomidora i rzodkiewki z oliwą z oliwek;kawałek arbuza,zielona herbata jesz jaja bez chleba?:P ale ladnie i tak

Obiad: dwa kawałki smażonej rybki miruny w cieście,4 wielkie ziemniaki z tłuszczykiem i koperkiem,ok 200 gr surówki z kiszonej kapusty i tyle samo buraczków,kompot truskawkowy świetny obiad

Deser: ok 40 gr orzechów nerkowca,dwie kostki czekoladycud,miod i orzeszki

P: kakao na mleku 3.2%,kawałek sernika na zimno,lód big toffi,bananmniami

K: makrela ok 150 gr,serek president rzodkiewkowy,duża czerwona papryka,herbata czarna z cytrynąznowu bez chlebka?:P

Przekąska: sałatka z pomidora,ogórka kwaszonego,cebuli i sałaty z sosem sałatkowym.zdrowo

Ktoś oceni?
Gosiu pieknie,pieknie!
Stary 2009-05-19, 10:44   #4956
absurdalna89
Zadomowienie

Ech, znów przytyłam kilogram! Z tygodnia na tydzień przybieram, za chwilę znów zrzucam. To chyba niezbyt dobrze, nie? A to dlatego,że są tygodnie gdy całkowicie wytrzymuję bez grzechów, a innym razem imprezuję jak szalona. Wczoraj zjadłam lody z duużą ilością czekolady, 2 wielkie kawałki tortu z bitą śmietaną, wypiłam pół szampana słodkiego... Szkoda gadać! A jutro TŻ zaprasza na pizzę i jak tu wytrwać?

Dzisiejszy jadłospis, proszę pomóżcie mi z tym obiadem!
(R oczywiście)
Śn-kromka ciemnego fitness z wiejskim light + cały pomidor + trochę zielonego ogórka (doprawione pieprzem) + jajko z ketchupem
2 śn.-duże jabłko
Będzie:
Obiad: no i tu zaczynają się schody... mama zrobiła klopsy, ziemniaki i buraczki. Trochę ziemniaków i buraki oczywiście zjem, ale te ociekające tłuszczem klopsy! Czym mogę je zastąpić na szybko? Dodam, że nie mam zbytnio funduszy, a ciągłe jedzenie gotowanego mięsa i kurczaków trochę mnie nudzi. Czy mogę zjeść ten obiad bez mięsa?
Podwieczorek: hm... jakieś owoce bądź warzywa
Kolacja: wiejski light z warzywami
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 10:50   #4957
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Podoba mi się ten jadłospis,jedynie obiad trochę skromny,dałabym więcej kaszy,a tak to bez zastrzeżeń.

Wydaje mi się mało.Brak mi tu owocka,brak tłuszczu i nnkt.

Moje U:

IS: herbata owocowa,dwie grahamki z masłem,polędwicą drobiową,twarożkiem paprykowym,sałatą,rzodkie wką i pomidorem,jabłko

Przekąska: kawa z mlekiem,budyń czekoladowy z rodzynkami

IIS: dwa jajka na twardo z majonezem,wielka micha sałatki z kapusty pekińskiej,fasoli,kukuryd zy,pomidora i rzodkiewki z oliwą z oliwek;kawałek arbuza,zielona herbata

Obiad: dwa kawałki smażonej rybki miruny w cieście,4 wielkie ziemniaki z tłuszczykiem i koperkiem,ok 200 gr surówki z kiszonej kapusty i tyle samo buraczków,kompot truskawkowy

Deser: ok 40 gr orzechów nerkowca,dwie kostki czekolady

P: kakao na mleku 3.2%,kawałek sernika na zimno,lód big toffi,banan

K: makrela ok 150 gr,serek president rzodkiewkowy,duża czerwona papryka,herbata czarna z cytryną

Przekąska: sałatka z pomidora,ogórka kwaszonego,cebuli i sałaty z sosem sałatkowym.

Ktoś oceni?
Pyszny jadłospis i zdrowy. Są jajka, rybki, orzechy, warzywka,owoce Pozazdrościć takiego metabolizmu Zawsze tak ładnie jadłaś?Wszystko jak trzeba
Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
Moje przepyszne R

Sniadanie; Owsianka na mleku 2% (4 lyzki owsianki, 2 lyzku otrębów przennych, miarka xenei błonnik, jablko, cynamon, activia brzoskwiniowa z ziarnami zbóż, lyzeczka granoli,4 kostki suszonego ananasa)
1h twistera
IISniadanie; 2 kanapki pelnoziarnistego z siemieniem lnianym( jedna z serkiem tofu, szynka, salata, papryka, ogórkiem,szczypiorkiem, polową jajka, druga z twarogiem połączonym z rozgniecionym czonskiem, salata, pomidorem, drugą połową jajka, szczypiorek) + kiwi + kawałek arbuza
8min buns legs arms stretch + big milk po treningu w ramach 10% odstępstwa od diety(tylko nie wiem czy zjesc go po obiedzie czy bezposrednio po treningu?
Obiad; 5 gotowanych kotletów sojowych, 1/3 torebki kaszy jęczmiennej, brokuły gotowane
Podwieczorek; Homo naturalny z orzechami włoskimi i migdłami
10 dzien a6w
Kolacja; Wiesniak z rozgniecionym czosnkiem i rzodkiewką + połowa kalarepki

W ciągu dnia 1,5 lira wody i 0.5l zielonej herbatki
Podoba mi się. A co do tego loda to zjedz kiedy będziesz chciałaNie wiem czy to będzie miało az takie wielkie znaczenie..bo wkoncu i tak to po treningu.
Cytat:
Śniadanie-owsianka(5 łyżek+łyżka płatków owsianych)na 3/4 szklanki mleka 1,5 %
dorzuciłabym owoc
II śniadanie-kromka chleba żytniego, 1 parówka, 5 duuużych rzodkiewekznów niewiele białka, parówka nie bardzo,kromka jeśli duża to ok i fajnie by było gdyby była z masłem
Obiad-3 małe gołąbki z młodej kapusty, pół woreczka ryżu dorzuciłabym jeszcze jakieś warzywa
Podwieczorek-jogurt Danone naturalny z ziarnami zbóż i łyżką otrębów pszennych juz zamiast tych otrębów dodaj orzechy lub pestki
Kolacja-2 plasterki polędwicy drobiowej, wieśniak lekki, pomidor, 3 rzodkiewki ok
koniecznie dodaj jakieś tłuszcze bo brak ich w Twoim jadłospisie!

but I'm hungry ..

for you
ElleEstJolieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 11:20   #4958
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
Gosiu pieknie,pieknie!
Zwykle jadam z chlebem,ale jakoś tak wyszło po prostu Dzięki za ocenkę

[quote=ElleEstJolieeeee;12 368774]Pyszny jadłospis i zdrowy. Są jajka, rybki, orzechy, warzywka,owoce Pozazdrościć takiego metabolizmu Zawsze tak ładnie jadłaś?Wszystko jak trzeba

Dziękuję.Nie zawsze tak jadłam,ale jem tak od niecałego roku.Wtedy też rzuciłam palenie i stopniowo rozwinęłam w sobie zdrowe nawyki żywieniowe,przede wszystkim by jeść różnorodnie i by niczego nie brakowało i teraz już nie wyobrażam sobie jeść inaczej
Stary 2009-05-19, 11:20   #4959
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez anusiaa89 Pokaż wiadomość
hej spoko..bez nerwów.. chyba napisałam ze jestem początkująca i mogę sie mylić.
to nie były nerwy, a zdawkowa odpowiedź.

Cytat:
Napisane przez Anarchia Pokaż wiadomość
jakby sie komus chcialo to zupowalam dzisiaj jadlospisy z dwoch ostatnich dni, tymczasem daje dzisiajszy, prosze o skomentowaniee, nikt mnie nie lubi bu ;( ;p

1 (o 10). garsc otrebuskow z mlekiem i kawa i ruszylam biegac bo wiedzialam co sie szykuje na obiadek ;d malutko i bez białka, a białko przed treningiem obowiązkowo.
godzina treningu a zaraz potem ciag dalszy sniadania (o 11.30
1,5 wafla ryzowego z gryka z przysmakiem sojowym serkiem homo i wiejskim na to koperek i warzywka swieze i pycha kanapka! kawalek jabca i marchewa ja bym na Twoim miejscu zjadła razowca; poza tym fajnie, tylko dlaczego 1,5 wafla, i kawałek jabłka?

2. grzeszny obiadek (15.30) zupa kalafiorowa i 2 i 1/3 najlepszych na swiecie nalesnikow z twarogiem na slodkoposmarowanych wisniowa konfitura mmm (studentki zrozumieja co to znaczy miec w koncu babciny obiadek ;d)oj Anarchia, nie przesadzaj, to tylko naleśniki i to z twargoeim, a więc jest białeczko.:P

3. dluzsza przerwa bo nie mialam mozliwosci, ale o 19 pol kostki twarogu chudego z kefirem i gdzies 1/3 danio warzywnego, warzywka, siemie lniane i slonecznik ok, a przerwa 3,5h więc nie ma tragedii.

potem o 21, 1/3 wina del sol ;d a w miedzyczasie byly przegryzki w postaci 2, czy 3suszonych gruszek, sliwek i nerkowcow, lyczki kefiru a wiesz, że nie podjadamy na redukcji?

malo sie wydaje ale kalorie podlicze zaraz mysle ze bedzie tez te 1200 co jem ostatnio (samo wychodzi tak, nie licze)

prosze o ocene, jadlospis wiem ze nie jest idealny ale mam nadzieje ze nie tak zle
no cóż.... nie, aż tak źle nie jest, tyle że chaotycznie, czyli w sumie jak zawsze u Ciebie.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 11:24   #4960
anusiaa89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez venus in furs Pokaż wiadomość
.
Cytat:
Napisane przez stupify Pokaż wiadomość
jak najbardziej banan do owsianki na r może być, do 16 możemy wcinać owoce

orzechy daj lepiej na podwieczorek, ja bym tu chlebek razowy wrzuciła z twarożkiem chudą wędlinką i jakimś warzywkiem + możemy owoc dodać bez wyrzutów

zaopatrz się w jakiś serek homo naturalny, albo wieśniaka i schrup z orzechami, będzie pięknie

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------
dziekuje za ocenę

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 11:28   #4961
Anarchia
Rozeznanie

Cytat:
no cóż.... nie, aż tak źle nie jest, tyle że chaotycznie, czyli w sumie jak zawsze u Ciebie.
napisze wieczorem
ale brzuch mam wiekszy! falda! grr a cwicze wiecej niz zwykle, o co chodzi:?!
Anarchia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 11:40   #4962
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Iza mnie lubi! ;*
kuje za ocenee
dzisiaj kurcze nie mam koncepcji bo zaraz wychodze i nie wiem kiedy wroce ale snaidanie mialam megaaa dobre, warto bylo w dresie do sklepu leciec ;d
napisze wieczorem
lubi!

okres? hm, za dużo błonnika? może coś Ci zaszkodziło?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 11:41   #4963
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Moje szalone R . Mam @, więc czuje się usprawiedliwiona
Śn. -> placki owsiane ( jajko, płatki owsiane, otręby, jabłko, cynamon) posmarowane twarogiem wymieszanym z dżemem
II Śn. -> 2 kromki żytniego pełnoziarnistego z pasztetem sojowym pomidorowym, wędliną drobiową i ogórkiem zielonym
III Śn. -> 2 tosty z grahama, posmarowane białym serkiem Turek, polędwica drobiowa, ogórek zielony
Ob. -> makaron pełne ziarno+pierś z kurczaka ugotowana, pokrojona w kosteczkę, wszystko polane jogurtem naturalnym, sałata z sosem sałatkowym
P -> garść orzechów laskowych/słonecznika
K -> serek homo naturalny
Stary 2009-05-19, 11:43   #4964
ditty
Raczkowanie

Witam . Ja od mojego ostatnio zamieszczonego jadłospisu przytyłam na U 2 kg, i jest mi z tym wspaniale, w końcu ważę 51 kg .

Chciałabym żeby ktoś ocenił czy sposób w jaki teraz jem na stałe jest w miarę okej:

śniadanie :
duża grahamka, pół z pastą z makreli z pomidorem, papryką i szczypiorem, kolejne pół z masłem, szynką, sałatą, ogórkiem,pomidorem,papryk ą,rzodkiewką i szczypiorem + kawa zbożowa na mleku
śniadanie II:
garść rodzynek, pestek dyni, słoneczniku, śliwek suszonych + jakaś fitella + jogurt gratka (zazwyczaj jest naturalny ale ktoś mi dziś zjadł)
obiad:
grillowana pierś z kurczaka + 0,5 torebki kaszy gryczanej + micha sałaty ze śmietaną, szczypiorem, i rzodkiewką
podwieczorek:
banan, kiwi, rodzynki w czekoladzie (jak mam to są jeszcze orzechy ziemne)
kolacja:
jajka z majonezem i groszkiem (często jest śledź w oleju z chlebem graham)

Dodatkowo często jest kawałek ciasta , rzadko wpadnie jakiś fast- food, średnio raz na miesiąc.
Bardzo proszę o ocenę.
ditty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 12:02   #4965
MalaLejdi
Zadomowienie

Cytat:

Ja też mam jakiś dziwnie większy ten brzuch tak od 2 dni, taki wzdęty czy co a też ćwicze.... Może przez to, że przed okresem jestem?
Jak myślicie dziewczynki???

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
lubi!

okres? hm, za dużo błonnika? może coś Ci zaszkodziło?
To może być też wina błonnika,że mam taki dziwny brzuch?

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Moje szalone R . Mam @, więc czuje się usprawiedliwiona
Śn. -> placki owsiane ( jajko, płatki owsiane, otręby, jabłko, cynamon) posmarowane twarogiem wymieszanym z dżemem
II Śn. -> 2 kromki żytniego pełnoziarnistego z pasztetem sojowym pomidorowym, wędliną drobiową i ogórkiem zielonym
III Śn. -> 2 tosty z grahama, posmarowane białym serkiem Turek, polędwica drobiowa, ogórek zielony
Ob. -> makaron pełne ziarno+pierś z kurczaka ugotowana, pokrojona w kosteczkę, wszystko polane jogurtem naturalnym, sałata z sosem sałatkowym
P -> garść orzechów laskowych/słonecznika
K -> serek homo naturalny
Mi sie podoba twój jadłospis, może dodała byś do kolacji do tego serka homo coś, bo taki biedny sam
Powiedz mi prosze jak ty robisz te placuszki owsiane, bo ja dzisiaj robiłam pierwszy raz, dokładnie takie same składniki jak ty masz, ale mi nie wyszło wszystko sie na patelni rozlało wrrr
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 12:09   #4966
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez MalaLejdi Pokaż wiadomość
Mi sie podoba twój jadłospis, może dodała byś do kolacji do tego serka homo coś, bo taki biedny sam
Powiedz mi prosze jak ty robisz te placuszki owsiane, bo ja dzisiaj robiłam pierwszy raz, dokładnie takie same składniki jak ty masz, ale mi nie wyszło wszystko sie na patelni rozlało wrrr
Do kolacji na pewno schrupię jeszcze big marchewkę
A jeśli chodzi o te placuszki to tu znajdziesz podpowiedź : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=12369940
Życzę powodzenia Będę trzymać kciuki
Stary 2009-05-19, 12:14   #4967
MalaLejdi
Zadomowienie

he he właśnie teraz zauważyłam Dziękuje za rady. Narazie jestem obrażona na moje "niby placuszki" bo mi nie wyszły, ale jak mi przejdzie to może ponownie się zabiore za nie
Stary 2009-05-19, 12:20   #4968
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze P:

Sniadanie: 200 ml maslanki z fura bakalii, sliwki, cynamon, kawa z mlekiem, banan

2 sniadanie; 2 kanapki z chleba razowego posmarowane maslem z szynka serem zoltym pomidorem i ketchupem, 3 bit, pysio

obiad; 6 pierogow usmazonych na duzej ilosci masla, ketchup, surowka
d: kawa z mlekiem, 2 pierniki (duze )

podwieczorek; budyn capuccino z kawalkami czekolady, ze sliwkami

kolacja; duza zapiekanka, szklanka soku jablkowego, redds jablkowy

po; garsc chrupek

zapomnialam poprosic o ocene
Stary 2009-05-19, 12:25   #4969
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ditty Pokaż wiadomość
Witam . Ja od mojego ostatnio zamieszczonego jadłospisu przytyłam na U 2 kg, i jest mi z tym wspaniale, w końcu ważę 51 kg .

Chciałabym żeby ktoś ocenił czy sposób w jaki teraz jem na stałe jest w miarę okej:

śniadanie :
duża grahamka, pół z pastą z makreli z pomidorem, papryką i szczypiorem, kolejne pół z masłem, szynką, sałatą, ogórkiem,pomidorem,papryk ą,rzodkiewką i szczypiorem + kawa zbożowa na mleku
śniadanie II:
garść rodzynek, pestek dyni, słoneczniku, śliwek suszonych + jakaś fitella + jogurt gratka (zazwyczaj jest naturalny ale ktoś mi dziś zjadł)
obiad:
grillowana pierś z kurczaka + 0,5 torebki kaszy gryczanej + micha sałaty ze śmietaną, szczypiorem, i rzodkiewką
podwieczorek:
banan, kiwi, rodzynki w czekoladzie (jak mam to są jeszcze orzechy ziemne)
kolacja:
jajka z majonezem i groszkiem (często jest śledź w oleju z chlebem graham)

Dodatkowo często jest kawałek ciasta , rzadko wpadnie jakiś fast- food, średnio raz na miesiąc.
Bardzo proszę o ocenę.
Podoba mi się Twój jadłospis. Jest wszystko co potrzeba. Dodałabym jeszcze jakiś owoc do śniadania

but I'm hungry ..

for you
ElleEstJolieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 12:45   #4970
venus in furs
Rozeznanie

Moje dzisiejsze R, będę wdzięczna za ocenę.

I. owsianka (łyżka płatków, łyżka otrąb, łyżka owsa, wszystkie czubate), pół szklanki mleka 1.5%, pół serka wiejskiego, duże jabłko, cynamon
II. 3 małe pomarańcze
III. 130g tuńczyka wsw z warzywami duszonymi na oliwie ( pomidor, cebula, pół papryki czerwonej, pół zielonej) pół mozzarelli, kilka listków bazylii
IV. jajko na miękko z pieprzem, oliwą i szczypiorkiem; kostka czekolady 81% kakao
V. serek wiejski z ogórkiem małosolnym

Moje włosowe patenty:
Prostowanie bez prostownicy i suszarki
"Metoda kubeczkowa" udoskonalona

Edytowane przez venus in furs
Czas edycji: 2009-05-19 o 13:02
venus in furs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 13:02   #4971
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Moje wczorajsze P:

Sniadanie: 200 ml maslanki z fura bakalii, sliwki, cynamon, kawa z mlekiem, banan MAŁO!!

2 sniadanie; 2 kanapki z chleba razowego posmarowane maslem z szynka serem zoltym pomidorem i ketchupem, 3 bit, pysio-wreszcie jakies porzadne II sniadanie

obiad; 6 pierogow usmazonych na duzej ilosci masla, ketchup, surowka-najadłaś się 6 pierożkami?:P
d: kawa z mlekiem, 2 pierniki (duze )oo fajnie,ze jest deserek

podwieczorek; budyn capuccino z kawalkami czekolady, ze sliwkamijeśli budyniu dużo to fajno:P

kolacja; duza zapiekanka, szklanka soku jablkowego, redds jablkowy-mniaam!

po; garsc chrupek
No jest lepiej, jest fajnie,bo jest luuuźno, troche nadal maławo ale powoli do przodu taK?
Stary 2009-05-19, 13:12   #4972
powrotmistrza
Przyczajenie

Baaardzo proszę o ocenę mojego jadłospisu jestem na U
I ś.6.30-naleśnik razowy żytnio-orkiszowy z łyżką syropu klonowego,duża garść nerkowców,kostka gorzkiej czekolady,kilka suszonych moreli i śliwek
II ś.12.00-jabłko,5 truskawek,garść migdałów,kilka rodzynek
O.13.30- kaszka lniano-amarantusowa z kakaem i miodem na szklance mleka 0,5%
P.14.00-garsc nerkowców,2 kulki lodów jogurtowych
K.18.00-marchewka z jabłkiem,sok pomidorowy
powrotmistrza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 13:13   #4973
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez venus in furs Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R, będę wdzięczna za ocenę.

I. owsianka (łyżka płatków, łyżka otrąb, łyżka owsa, wszystkie czubate), pół szklanki mleka 1.5%, pół serka wiejskiego, duże jabłko, cynamon Moglas dać więce płatków owsianych (3-4) i zjesc cały serek wiejski. Nie bój się obfitych śniadań, mają one Ci dać energię na cały dzień i podkręcić metabolizm
II. 3 małe pomarańcze to nie jest pełnowartościowy posiłek, gdzie białko? Węgle złożone? dodaj razowy/pelnoziarnisty chleb i np twaróg z jakims warzywem, owoc w 2 sniadaniu powinien być dopełnieniem
III. 130g tuńczyka wsw z warzywami duszonymi na oliwie ( pomidor, cebula, pół papryki czerwonej, pół zielonej) pół mozzarelli, kilka listków bazylii Znów brak złożonych węgli, dodaj kasze gryczaną/jęczmienną albo brązowy ryż
IV. jajko na miękko z pieprzem, oliwą i szczypiorkiem; kostka czekolady 81% kakao kostka czekolady to raczej w 1 częsci dnia, jedno jajko to troche mało jak na podwieczorek
V. serek wiejski z ogórkiem małosolnym ładnie
Jedz obfitsze sniadania i drugie śniadania, nie zapominaj o węglowodanach złożonych one są niezbędne w diecie
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 13:19   #4974
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
No jest lepiej, jest fajnie,bo jest luuuźno, troche nadal maławo ale powoli do przodu taK?

na sniadanie wcale tak malo nie wyszlo ;]

piegorami tak, ale tez bylo duzo surowki ;]]]

budyniu byla szklanka

dziekuje za ocene, no jakos sie rozkrecam powoli heh

chyba waga skoczyla kilo, z reszta posalam Ci ;]
Stary 2009-05-19, 13:20   #4975
MalaLejdi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez powrotmistrza Pokaż wiadomość
Baaardzo proszę o ocenę mojego jadłospisu jestem na U
I ś.6.30-naleśnik razowy żytnio-orkiszowy z łyżką syropu klonowego,duża garść nerkowców,kostka gorzkiej czekolady,kilka suszonych moreli i śliwek
II ś.12.00-jabłko,5 truskawek,garść migdałów,kilka rodzynek
O.13.30- kaszka lniano-amarantusowa z kakaem i miodem na szklance mleka 0,5%
P.14.00-garsc nerkowców,2 kulki lodów jogurtowych
K.18.00-marchewka z jabłkiem,sok pomidorowy
To jest Utrzymanie???? Małooooo a poza tym nie widze u ciebie wogóle białka ani węglowodanów
Stary 2009-05-19, 13:23   #4976
powrotmistrza
Przyczajenie

kurcze... wlasnie nie znam sie na tym;p moglabys poprawic mi ten jadlospis?:P
powrotmistrza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 13:29   #4977
MalaLejdi
Zadomowienie

Dużo dziewczyn jest tu na utrzymaniu, przejrzyj troszke ten wątek i poszukaj coś dla siebie co lubisz albo wejdź tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561
Stary 2009-05-19, 13:35   #4978
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
na sniadanie wcale tak malo nie wyszlo ;]

piegorami tak, ale tez bylo duzo surowki ;]]]

budyniu byla szklanka

dziekuje za ocene, no jakos sie rozkrecam powoli heh

chyba waga skoczyla kilo, z reszta posalam Ci ;]

maalo, ma byc wiecej! szlanke budyniu to jadlam jak mialam 2 lata;p miiCha powinna byc
Mi waga skoczyla o 5 kg, ale tak szybko jak skoczyła tak szybko odskoczyła;]
Stary 2009-05-19, 13:45   #4979
Annie1441
Wtajemniczenie

Bardzo proszę o ocenkę
R:
1. 3 kromki kwadratowe razowego+ 1/8 łyżeczki delmy, 3 plastry szynki, pół pomidora, kubek mleka 2% z kakao nat. garstka mieszanki studenckiej 400

2. jabłko średnie, mały jogurt nat. łyżka orzechów, łyżeczka płatków migdałowych 250

3. pierś z kurczaka, 4 papiery ryżowe (15 kcal szt.), surówka żydowska
300-350

trening 1,5h + 7km rowerek

4. sałata, rzodkiewki, pół puszki tuny wsw, pół puszki czerwonej fasolki 170

Może wpadnie jakiś podwieczorek, bo coś się nie najadłam tym obiadem...
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 14:00   #4980
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Mam wątpliwości co do tego dzisiejszego jadłospisu, więc zamieszczę...

Wtorek to jest u mnie taki dzień, że mam totalnie rozbite pory posiłków ze względu na zajęcia na uczelni. Zaczynam wcześnie, kończę o 21, a pośrodku mam dziurę Czynię wysiłki żeby to jakoś poukładać żeby nie było zbyt długich przerw. Stąd trochę dziwny układ

R

I. 7.00
2 kanapki z szynką z indyka i ogórkiem kiszonym - chleb razowy oczywiście (taka pora, że za wiele nie jestem w stanie zjeść)

II. 10.00
sałatka w coffee heaven (sałata, ogórek zielony, pestki dyni, jakiś kurczak, ser wędzony, pomidorki koktailowe. Sos sobie darowałam.) Średnia kawa late bez cukru.

III. 13.00
Kanapka (podwójna) z indykiem i warzywami, wiem że indyk monotonnie ale w lodówce pustka

IV. ok 16-17.00
Będzie: Najprawdopodobniej chuda ryba, mam wielką ochotę ją usmażyć ale może się przemogę i upiekę Plus mieszanka warzywna.

V. ok 19.00
25g orzeszków nerkowca albo pistacji
(zabrane na uczelnię)

VI. ok 21-22
Jajecznica, szynka (jak jakąś znajdę ), warzywa (nie wiem co wpadnie, może pomidor a może coś innego znajdę)

Ujdzie to jakoś?

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2009-05-19 o 14:54
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości