![]() |
#4951 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]()
![]() |
#4952 |
Rozeznanie
|
Moje wczorajsze P:
Sniadanie: 200 ml maslanki z fura bakalii, sliwki, cynamon, kawa z mlekiem, banan 2 sniadanie; 2 kanapki z chleba razowego posmarowane maslem z szynka serem zoltym pomidorem i ketchupem, 3 bit, pysio obiad; 6 pierogow usmazonych na duzej ilosci masla, ketchup, surowka d: kawa z mlekiem, 2 pierniki (duze ![]() podwieczorek; budyn capuccino z kawalkami czekolady, ze sliwkami kolacja; duza zapiekanka, szklanka soku jablkowego, redds jablkowy po; garsc chrupek |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Wydaje mi się mało.Brak mi tu owocka,brak tłuszczu i nnkt. Moje U: IS: herbata owocowa,dwie grahamki z masłem,polędwicą drobiową,twarożkiem paprykowym,sałatą,rzodkie wką i pomidorem,jabłko Przekąska: kawa z mlekiem,budyń czekoladowy z rodzynkami IIS: dwa jajka na twardo z majonezem,wielka micha sałatki z kapusty pekińskiej,fasoli,kukuryd zy,pomidora i rzodkiewki z oliwą z oliwek;kawałek arbuza,zielona herbata Obiad: dwa kawałki smażonej rybki miruny w cieście,4 wielkie ziemniaki z tłuszczykiem i koperkiem,ok 200 gr surówki z kiszonej kapusty i tyle samo buraczków,kompot truskawkowy Deser: ok 40 gr orzechów nerkowca,dwie kostki czekolady P: kakao na mleku 3.2%,kawałek sernika na zimno,lód big toffi,banan K: makrela ok 150 gr,serek president rzodkiewkowy,duża czerwona papryka,herbata czarna z cytryną Przekąska: sałatka z pomidora,ogórka kwaszonego,cebuli i sałaty z sosem sałatkowym. Ktoś oceni?
![]() |
#4955 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zadomowienie
|
Ech, znów przytyłam kilogram! Z tygodnia na tydzień przybieram, za chwilę znów zrzucam. To chyba niezbyt dobrze, nie? A to dlatego,że są tygodnie gdy całkowicie wytrzymuję bez grzechów, a innym razem imprezuję jak szalona. Wczoraj zjadłam lody z duużą ilością czekolady, 2 wielkie kawałki tortu z bitą śmietaną, wypiłam pół szampana słodkiego... Szkoda gadać! A jutro TŻ zaprasza na pizzę i jak tu wytrwać?
Dzisiejszy jadłospis, proszę pomóżcie mi z tym obiadem! (R oczywiście) Śn-kromka ciemnego fitness z wiejskim light + cały pomidor + trochę zielonego ogórka (doprawione pieprzem) + jajko z ketchupem 2 śn.-duże jabłko Będzie: Obiad: no i tu zaczynają się schody... mama zrobiła klopsy, ziemniaki i buraczki. Trochę ziemniaków i buraki oczywiście zjem, ale te ociekające tłuszczem klopsy! Czym mogę je zastąpić na szybko? Dodam, że nie mam zbytnio funduszy, a ciągłe jedzenie gotowanego mięsa i kurczaków trochę mnie nudzi. Czy mogę zjeść ten obiad bez mięsa? ![]() Podwieczorek: hm... jakieś owoce bądź warzywa Kolacja: wiejski light z warzywami |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4958 |
Gang Iren
|
Zwykle jadam z chlebem,ale jakoś tak wyszło po prostu
![]() ![]() [quote=ElleEstJolieeeee;12 368774]Pyszny jadłospis i zdrowy. Są jajka, rybki, orzechy, warzywka,owoce ![]() ![]() ![]() Dziękuję.Nie zawsze tak jadłam,ale jem tak od niecałego roku.Wtedy też rzuciłam palenie i stopniowo rozwinęłam w sobie zdrowe nawyki żywieniowe,przede wszystkim by jeść różnorodnie i by niczego nie brakowało i teraz już nie wyobrażam sobie jeść inaczej ![]()
#4959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4961 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kuje za ocenee dzisiaj kurcze nie mam koncepcji bo zaraz wychodze i nie wiem kiedy wroce ale snaidanie mialam megaaa dobre, warto bylo w dresie do sklepu leciec ;d napisze wieczorem ale brzuch mam wiekszy! falda! grr a cwicze wiecej niz zwykle, o co chodzi:?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() okres? hm, za dużo błonnika? może coś Ci zaszkodziło?
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Moje szalone R . Mam @, więc czuje się usprawiedliwiona
![]() Śn. -> placki owsiane ( jajko, płatki owsiane, otręby, jabłko, cynamon) posmarowane twarogiem wymieszanym z dżemem II Śn. -> 2 kromki żytniego pełnoziarnistego z pasztetem sojowym pomidorowym, wędliną drobiową i ogórkiem zielonym III Śn. -> 2 tosty z grahama, posmarowane białym serkiem Turek, polędwica drobiowa, ogórek zielony Ob. -> makaron pełne ziarno+pierś z kurczaka ugotowana, pokrojona w kosteczkę, wszystko polane jogurtem naturalnym, sałata z sosem sałatkowym P -> garść orzechów laskowych/słonecznika K -> serek homo naturalny
#4964 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Chciałabym żeby ktoś ocenił czy sposób w jaki teraz jem na stałe jest w miarę okej: śniadanie : duża grahamka, pół z pastą z makreli z pomidorem, papryką i szczypiorem, kolejne pół z masłem, szynką, sałatą, ogórkiem,pomidorem,papryk ą,rzodkiewką i szczypiorem + kawa zbożowa na mleku śniadanie II: garść rodzynek, pestek dyni, słoneczniku, śliwek suszonych + jakaś fitella + jogurt gratka (zazwyczaj jest naturalny ale ktoś mi dziś zjadł) obiad: grillowana pierś z kurczaka + 0,5 torebki kaszy gryczanej + micha sałaty ze śmietaną, szczypiorem, i rzodkiewką podwieczorek: banan, kiwi, rodzynki w czekoladzie (jak mam to są jeszcze orzechy ziemne) kolacja: jajka z majonezem i groszkiem (często jest śledź w oleju z chlebem graham) Dodatkowo często jest kawałek ciasta ![]() Bardzo proszę o ocenę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak myślicie dziewczynki??? ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- To może być też wina błonnika,że mam taki dziwny brzuch? ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() Powiedz mi prosze jak ty robisz te placuszki owsiane, bo ja dzisiaj robiłam pierwszy raz, dokładnie takie same składniki jak ty masz, ale mi nie wyszło wszystko sie na patelni rozlało wrrr ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o te placuszki to tu znajdziesz podpowiedź : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=12369940 Życzę powodzenia ![]() ![]()
![]() |
#4967 |
Zadomowienie
|
he he właśnie teraz zauważyłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zapomnialam poprosic o ocene ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4970 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze R, będę wdzięczna za ocenę.
I. owsianka (łyżka płatków, łyżka otrąb, łyżka owsa, wszystkie czubate), pół szklanki mleka 1.5%, pół serka wiejskiego, duże jabłko, cynamon II. 3 małe pomarańcze III. 130g tuńczyka wsw z warzywami duszonymi na oliwie ( pomidor, cebula, pół papryki czerwonej, pół zielonej) pół mozzarelli, kilka listków bazylii IV. jajko na miękko z pieprzem, oliwą i szczypiorkiem; kostka czekolady 81% kakao V. serek wiejski z ogórkiem małosolnym
Włosy: jest APL, będzie MBL! Moje włosowe patenty: Prostowanie bez prostownicy i suszarki "Metoda kubeczkowa" udoskonalona Edytowane przez venus in furs Czas edycji: 2009-05-19 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Przyczajenie
|
Baaardzo proszę o ocenę mojego jadłospisu
![]() ![]() I ś.6.30-naleśnik razowy żytnio-orkiszowy z łyżką syropu klonowego,duża garść nerkowców,kostka gorzkiej czekolady,kilka suszonych moreli i śliwek II ś.12.00-jabłko,5 truskawek,garść migdałów,kilka rodzynek O.13.30- kaszka lniano-amarantusowa z kakaem i miodem na szklance mleka 0,5% P.14.00-garsc nerkowców,2 kulki lodów jogurtowych K.18.00-marchewka z jabłkiem,sok pomidorowy |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
na sniadanie wcale tak malo nie wyszlo ;] piegorami tak, ale tez bylo duzo surowki ;]]] budyniu byla szklanka dziekuje za ocene, no jakos sie rozkrecam powoli heh chyba waga skoczyla kilo, z reszta posalam Ci ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Przyczajenie
|
kurcze... wlasnie nie znam sie na tym;p moglabys poprawic mi ten jadlospis?:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zadomowienie
|
Dużo dziewczyn jest tu na utrzymaniu, przejrzyj troszke ten wątek i poszukaj coś dla siebie co lubisz albo wejdź tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
maalo, ma byc wiecej! ![]() ![]() Mi waga skoczyla o 5 kg, ale tak szybko jak skoczyła tak szybko odskoczyła;]
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo proszę o ocenkę
![]() R: 1. 3 kromki kwadratowe razowego+ 1/8 łyżeczki delmy, 3 plastry szynki, pół pomidora, kubek mleka 2% z kakao nat. garstka mieszanki studenckiej 400 2. jabłko średnie, mały jogurt nat. łyżka orzechów, łyżeczka płatków migdałowych 250 3. pierś z kurczaka, 4 papiery ryżowe (15 kcal szt.), surówka żydowska 300-350 trening 1,5h + 7km rowerek 4. sałata, rzodkiewki, pół puszki tuny wsw, pół puszki czerwonej fasolki 170 Może wpadnie jakiś podwieczorek, bo coś się nie najadłam tym obiadem... |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mam wątpliwości co do tego dzisiejszego jadłospisu, więc zamieszczę...
Wtorek to jest u mnie taki dzień, że mam totalnie rozbite pory posiłków ze względu na zajęcia na uczelni. Zaczynam wcześnie, kończę o 21, a pośrodku mam dziurę ![]() ![]() R I. 7.00 2 kanapki z szynką z indyka i ogórkiem kiszonym - chleb razowy oczywiście (taka pora, że za wiele nie jestem w stanie zjeść) II. 10.00 sałatka w coffee heaven (sałata, ogórek zielony, pestki dyni, jakiś kurczak, ser wędzony, pomidorki koktailowe. Sos sobie darowałam.) Średnia kawa late bez cukru. III. 13.00 Kanapka (podwójna) z indykiem i warzywami, wiem że indyk monotonnie ale w lodówce pustka ![]() IV. ok 16-17.00 Będzie: Najprawdopodobniej chuda ryba, mam wielką ochotę ją usmażyć ale może się przemogę i upiekę ![]() V. ok 19.00 25g orzeszków nerkowca albo pistacji (zabrane na uczelnię) VI. ok 21-22 Jajecznica, szynka (jak jakąś znajdę ![]() Ujdzie to jakoś? Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-05-19 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.