|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ktore wybrać? Poradźcie, proszę.
Na mnie niestety średnio, a szkoda bo ładne
![]() Chociaż oczywiście tragedii nie ma z tą trwałością ![]() Cytat:
![]() Miami Glow (bo nie chyba ma Miami Love ![]() Sunkissed już lepszy ale taki też mało konkretny, szampon z owocami. Miami Glow i Sunkissed na mnie sie krótko trzymały, Live i Live Luxe długo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Rozeznanie
|
Tak, tak.
Miami Glow. Mój błąd ![]()
#4953 |
Matka buldoga
|
No tak....mam od Asiuuuli Miami Glow (ktore uwielbiam) i dzisiaj nimi pachne
![]() ![]() No i wlasnie ja je lubie, bo pachna tak prysznicowo-kapielowo ![]() Sunkissed Glow tez mam (kupilam w pedecie za chyba 80zl/100ml tester) te sa bardziej cytrusowe, mniej w nich kokosa. Ot taki owocowo-kwiatowy koktajl. Na mnie oba zapachy utrzymuja sie baaaaardzo dlugo. Chooo te oba zapachy nie sa skomplikowane. Sa takie...bezpieczne. I kurcze, kobieto, Ty o tej godzinie siedzisz juz na wizazu? Mi wtedy budzik zadzwonil ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Przypomnialo mi sie, kiedys mialam Puma Jamaica (pierwsza wersje). Prym wiodla gruszka. Za ten zapach dostalam mnostwo komplementow. Chyba na allegro mozna dostac.
#4954 |
Rozeznanie
|
A no wstałam o 5, bo spać nie mogłam.
Uczelni dzisiaj nie ma, pracy też nie to do 10 posiedzę na kompie ,a potem na zakupy ![]()
#4955 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Rozeznanie
|
A mi właśnie w ogóle nie podchodzi, Jamajca to jak już tylko męska na facecie
![]()
#4958 |
Zadomowienie
|
Ja się wypowiem w sprawie sporu między Baby Doll i Pure Wish. Otóż BD straaasznie mi się podobały ale niestety okazały się zdradliwe i ile razy je miałam je na sobie, tyle razy doprowadziły mnie do mdłości. Próbowałam w różnych okolicznościach i temperaturach i efekt zawsze był ten sam, więc z żalem musiałam się pozbyć (wszystko przez tego grejpfruta, brrrr...) Co do PW, to jak przeczytałam Twoje oczekiwania, od razu o nich pomyślałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie z tych zapachów J.LO to słodki jest Glow After Dark i Live. Widzę ,że masz ochotę na tą Jennifer Lopez
![]() ![]()
#4960 |
Rozeznanie
|
Oj korci, korci mnie ta J.Lo, ale Pure Wish równie mocno.
Byłam dziś "na mieście" Ale niestety tylko Deseo było z J.Lo do powąchania ![]() Tak przez tą majówkę pochodzę i pomyślę i 4go maja wybiorę się w końcu po coś (albo zamówię przez internet ![]() Na dzień dzisiejszy raczej ten PW, a jak będę mieć okazję i wąchnę J.Lo i mi się bardziej spodoba to najwyżej wykończę PW i potem będzie J.Lo ![]() A dzisiaj psiknęłam się Halle Berry - mmm, przyjemna ulga i delikatoność po tych ostrych Naomi Campbell Cat de Luxe ![]()
#4961 |
Zakorzenienie
|
Choo, gdzie dorwałaś Deseo? W sieciówce jakiejs? Pamiętasz może cenę?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 |
Rozeznanie
|
W osiedlowym kosmetycznym.
O cenę nie pytałam. Ale deseo jest na Allegro: http://allegro.pl/item1013009403_jen...ana_50_ml.html http://allegro.pl/item1022072052_jen...dp_tester.html (kupowałam już u nich Cat de Luxe)
Kocham husky! Adoptowałam już 2! ![]() Edytowane przez Chooo Czas edycji: 2010-04-30 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Czekam na Ragnarok
|
Z pierwszego postu wybrałabym dla Ciebie słodkie Baby Doll (osobiście ich nie lubię, ale są właśnie takie kokietkowo-słodkie).
A osobiście polecam Ci czerwone jabłuszko Niny Ricci (jabłuszko w sensie kształtu flakonu) - nazywa się to dokładnie Nina Nina Ricci. Zapach słodki, taki do przytulania właśnie, miły dla nosa, delikatny. Tu masz opis na KWC. |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Raczkowanie
|
Ja ze swojej strony mogę Ci napisać, że na mnie Baby Doll rozwija się w stronę gorzkiego grejfruta. Początek owszem, słodki ale słodyczą owocową i te porzeczki... mmmm... lubię
![]()
#4965 |
Rozeznanie
|
Ze słodką kokietką to mi się tylko Baby Doll kojarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Rozeznanie
|
Wczoraj moja znajoma byla wyperfumowana takimi ładnymi i nie mogłam wytrzymac, spytałam ją co to za pachnidło, niestety nie pamiętała i albo to był Hugo Boss XX albo Burberry.
Tylko kurcze Burberry trochę jest to niezbyt mi pomogła ![]()
#4967 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() ![]() Chooo, a znasz Esprit Imagine? Dla mnie pachna podobnie do Amor Amor. Sa w rossmanie, wiec latwo przetestowac. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- I tak mi jeszcze przyszlo do glowy - moze wpadnij czasem na watek wspolnozakupowy, za niewielkie pieniadze mozna nabyc odlewki, a tym samym miec mnostwo zapachow ![]()
![]() |
#4968 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie należę do kobiet, które mają jeden i długo są mu wierne, lubię by 1 zapach był wszędzie - kurtki, apaszki, bluzki itd
![]() Mi się właśnie wydaje, że nie chciała powiedzieć. Wierciłam ją (i pisałam) a ta najpierw, że niepewna czy te czy te miała, a potem tylko powiedziała, że Burberry. Chciałam kupić takie jak jej, nie widzę jej częściej niż raz na 2 miesiące to co tam, ale małpa nie chce powiedzieć :/ Mnie to nawet czasem obce babki w sklepie zaczepiały i pytały co to za perfumy, to mówiłam, a co tam, a ta to nie wiem, tajemnica państwowa, hehe ![]()
#4969 |
Czekam na Ragnarok
|
To idź do Sephory i potestuj, tam jest dużo Burberry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Rozeznanie
|
Ona raczej szuka takich unikatowych rzeczy we wszystkim co robi i uzywa więc nie wiem.
A pójdę sobie 7 do tej całej Sephory to powącham te całe Burberry i przy okazji może tam dorwę Pure Wish, Baby Doll i J.Lo? Kto wie... ![]()
#4972 |
Zakorzenienie
|
może któryś letnich addict'ów?
Z tych co wymieniłaś najbardziej podoba mi się Baby Doll. I nadaje się na wyższe temperatury. Amor Amor wydaje mi się strasznie oklepane,a Obsession delikatne nie jest . Perfumy J.Lo jakoś nigdy mnie nie interesowały :P Jeśli szukasz słodkości , to przetestuj Lolitę [w sumie różne wersje]. Polecam też niektóre zapachy Demeter. Chociaż z sympatycznych słodkich zapachów z biblioteki Demeter na lato nadaje się chyba tylko Fig Leaf. Przynajmniej z tych, które znam. A jeśli lubisz brzoskwinie [tzn. zapach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj w perfumerii, wywąchałam z 30zapachów.
Podsumowanie: Lola żadna mi się nie podoba. YSL Paris czy coś w tym stylu, całkiem ladne, ale nietrwałe, Chanel Chance - śliczne, wszystkie 3, póki nie pśiknęłam na karteczkę (ładne wąchane z opakowania lub na ręce) Najnowsza Hypnose - całkiem całkiem. Baby Doll - WSPANIAŁA sałatka owocowa, ale nie wyobrażam jej sobie na własnej skórze, jest piękny, mogłabym całymi dniami go wąchać, ale z papierka, a nie czuć na sobie Dior Pure Poison - już mi się W OGÓLE nie podoba Amor Amor - wspaniałe, piękne, kobiece. Fajnie kręcą w nosku Wang Princess (te różowe) - NAJLEPSZE, bardzo podobne do Amor Amor, ale jakby troszeczkę delikatniejsze, nie wiem, jak dla mnie to taka wersja Amor Amor dla młodszych kobiet, zaś Amor Amor dla takich poważnych. Wydaj mi się, że różnią się maxymalnie 2 składnikami, gdyż są niemal identyczne! Ogólnie Amor Amor i Wang Princess są u mnie na równi, ale zważywszy, że musiałam coś wybrać to w przypływie impulsu wzięłam Wanga. A BD będę sobie wąchać z tekturki póki nie wywietrzeją ![]() Reszty perfum nie wymieniam, bo nie przykuły szczególnie mojej uwagi. Dziękuję za propozycje, gdyby nie one, nie wiedziałabym na co zwrócić uwagę w perfumerii ![]()
![]() |
#4974 |
Matka buldoga
|
Chooo, no to gratuluje zakupu
![]()
#4975 |
Przyczajenie
|
Zapach delikatny, subtely, kobiecy....
Witam kochane Wizazystki!!
tak czytam watki dotyczace perfum i juz sama nie wiem....ja szukam zapachu bardzo kobiecego, delikatnego, subtelnego, bez zadnych nut goryczy, ale tez nie zadne slodkosci....mysle ze wieice o co mi chodzi...nie jakis ciezki zapach ale taki lekki delikatny... co mi mozecie zaproponowac? z gory bardzo dziekuje !! pozdrawiam !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zapach delikatny, subtely, kobiecy....
Pure DKNY
![]() Watek zapewne będzie podłączony do innego o tej tematyce... |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | ||
Zakorzenienie
|
Może tu coś znajdziesz:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...obiece+zapachy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 |
BAN stały
|
Polecam przetestować te zapachy : Prada Infusion d'Iris, Chanel No.5 Eau Premiere, Estee Lauder Sensuous, Dior Miss Dior Cherie,może także Chanel Coco Mademoiselle EDT lub EDP Ci się spodoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
spin doctor
|
Moje ostatnie odkrycie to Naturelle Yves Rocher, subtelny i delikatny
![]()
#4980 |
Matka buldoga
|
Moze Parisienne?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.