![]() |
#4951 |
dream big
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Burlesque/Burleska- mnie się podobał. lubię filmy tego typu. Aguilera fajnie zagrała, oglądałam z zainteresowaniem ale mógłby być troszkę krótszy. na pewno jeszcze po niego sięgnę. 8/10
who believe in the beauty of their dreams” Edytowane przez cherry pie Czas edycji: 2011-02-19 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Zakorzenienie
|
Jak zostać królem - na tym wątku już zostało napisane tyle pozytywnych opini na temat tego filmu, że ja nie mam nic nowego do dodania, Film bardzo dobry, zainteresował mnie od samego poczatku, świetne role męskie pierwszoplanowe i drugoplanowe
![]() ![]()
![]() Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2011-02-19 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Pisalam, ze wczoraj wieczorkiem mialam ogladac komedie romantyczna 'Rebound' (Lepszy model) i daje mu 4/10 - niektore teksty dzieciakow naprawde zaskakujace i smiesze a ogolnie caly film sie dluzyl i srednio ciekawy. Jest teraz tyle filmow, ze naprawde szkoda czasu na to. Te 4 punkty za te teksty dzieciakow, bo sie pare razy zasmialam. Milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
Jak zostać królem - nadgoniłam
![]()
#4955 |
Raczkowanie
|
ostatnio Funny games us moim zdaniem film to nieporozumienie, nudny momentami wrecz żenujacy i przede wszystkim mocno przewidywalny. no cóz kwestia gustu, dla mnie 1/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
och zycie (life as we know it) z K. Heigl i J. Duhamelem - momentami smutny, momentami zabawny. Niby typowy, ale nie tak bardzo do końca. Podobał mi się i mogę dać 8/10.
znowu Ty (you again) z Kristen Bell, Betty White (babuszką z reklamy ![]() ![]()
#4957 |
Wtajemniczenie
|
The Romantics - taki sobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
Gliniarz z Beverly Hills... klasyk
![]()
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zadomowienie
|
Jak zostać królem - byłam tydzien temu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj w kinie - "Jak się pozbyć cellulitu"
![]() Kilka dni temu - "Czarny łabędź" i "Mr. Nobody"
![]() |
#4961 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio oglądam filmy nominowane do tegorocznych oskarów
![]() "Czarny Łabędź" - lubie filmy Aronofskiego i ten też mi się podobał, chociaż widziałam lepsze, choćby "Zapaśnik". Świetny finał i on jak dla mnie uratował film i podwyższył moją ocenę - 7,5/10 "Social Network" - hmmm... film ciekawy, jednak nie padłam na kolana... Trochę się dłużył, przez co rozkojarzałam się i traciłam wątek... moja ocena - 6/10 "Jak zostać Królem" - świetne kreacje aktorskie, ciekawa historia - bardzo lubię takie filmy ![]() "127 godzin" - polecam!! Naprawdę zrobił na mnie wrażenie!! Wspaniała rola Jamesa Franco, niesamowity montaż, naprawdę mocny film - 8,5/10 nawet 9 jestem w stanie dać ![]() Czeka na mnie jeszcze "The Fighter" mi chyba dziś go "łyknę" ![]() A tak spoza oskarowego wyścigu: "Triangle" - obejrzałam z polecenia znajomych, ale jakoś nie przmówił do mnie ten film, niby miał być taki głęboki i zakręcony, ale znalazłam w nim tyle nieścisłości, że niestety popsuły mi odbiór, moja ocena 4/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
True Grit... nawet mi się podobało
![]() 7,5/10
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Wtajemniczenie
|
127 godzin - 7,5/10 bardzo dobry film. Mnie zaciekawił głownie ze względu na to iż jest oparty na faktach. Początek filmu jest piękny, krajobrazy przepiękne. Od momentu wypadku trzyma w napięciu a niektóre sceny są naprawdę drastyczne.
Po obejrzeniu tego filmu znalazłam na youtube filmik w którym Aron opisuje to co się tam wtedy wydarzyło... masakra! Przy okazji ten film przypomniał mi o innym filmie równie dobrym, poruszającym podobne tematy Into the Wild- polecam, jeżeli ktos jeszcze nie oglądał. |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj oglądałam "Eden Lake" i polecam, trzyma w napięciu do ostatniej minuty, z nerwów i bezsilności chciałam odgryźć sobie palce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ostatnio ogladałam: "Samotny mężczyzna" - tak mnie jakoś wzięło na Colina Firth'a po Jak zostać królem, że mogłabym obejrzeć wszystkie filmy, w których grał. Film ten opowiada o jednym dniu z życia mężczyzny, który boryka się z własną samotnością po tym jak stracił ukochanego. Ukazany jest tutaj ból bohatera i sposoby radzenia sobie z wewnętrznym smutkiem w magicznych czasie lat 60tych... Motyw homoseksualizmu ukazany bardzo delikatnie, bez większych kontrowersji. Jak najbardziej polecam. A jako zachęta - film ten to debiut reżyserski Toma Forda, słynnego projektanta ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Rozeznanie
|
BIG MOMMA'S HOUSE LIKE FATHER LIKE SON:6/10
Film ogolnie sredni, smieszne momenty oczywiscie gdy big mama sie przewraca itp momentami okropnie sie dluzy i to chyba najgorszyy aktor ktorego mogli wybrac do roli syna:/ ogolnie mozna obejrzec ale bez rewelacji bardzie polecam ten z jenifer aniston JUST GO WITH IT ![]() Film jest naprawde przezabawny,smialam sie od poczatku do konca.W sumie zastanawialam sie czy widzialam wczesniej tak zabawna komedie i nie potrafie sobie przypomniec ![]() Bylam na tym filmie z kolezanka i ide jeszcze raz z mezem jutro ![]() Edytowane przez spiniaa Czas edycji: 2011-02-21 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zakorzenienie
|
Malena- ostatnio w ramach przypomnienia i odświerzenia, po latach obejzalam sobie, teraz z pewnoscia wiecej zrozumialam z tego filmu, polecam
![]() Kobiety pragną bardziej- dobry, lekki film, tez wart uwagi, obyczajowa komedia American pie- pierwsza część, komedia do pośmiania, chyba większosć wie o co chodzi, bo tyle się o nim mówi, a ja nigdy nie widzialam ![]() ![]() Apartament- obyczajowo-psychologiczny film, nie jestem jakos specjalnie zachwycona, ale bardzo ciekawy pomysł na film Nostalgia anioła- film specyficzny, ciekawy, ale dla mnie trochę 'schizowy', przemieszanie dwoch swiatow i rzeczywistosci w dziwny sposob
#4968 |
Zadomowienie
|
127 godzin - podeszłam bez entuzjazmu i pozytywnie się zaskoczyłam. W sumie to film jednego aktora,
![]() 8,5/10
![]() |
#4969 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Raczkowanie
|
Para na życie [Away We Go] Sama Mendesa - film lekki, łatwy i przyjemny. 6/10
Blue Valentine Dereka Cianfrance'a - bardzo prawdziwy. Porusza naprawdę ciekawy temat + rewelacyjna gra aktorska. 7/10 Oczy szeroko otwarte [Einaym Pkuhot] Haima Tabakmana - Izraelskie "Tajemnice Brokeback Mountain" tj. bardzo ciekawy i interesujący. Ukazuje coś do czego większość nie ma dostępu. 8/10 Zabiłem moją matkę [J'ai tué ma mere] Xaviera Dolana - kino bardzo sensualistyczne, które odbiera się zmysłami. Zaspokaja moje odczucie estetyki w 100%. A sam reżyser rośnie w siłę - co udowodnił przy "Wyśnionych miłościach". 9/10 127 Godzin [127 Hours] Danny'ego Boyle'a - zazwyczaj biografie bywają nudne... czyli miłe rozczarowanie. 8/10 Jak zostać królem [The King's Speech] Toma Hoopera - doskonały przykład, że można stworzyć coś z niczego. Aczkolwiek trochę przereklamowany. 7/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
127 godzin - byłam na niego nakręcona po przeczytaniu wszystkich pozytywnych opinii na Wizażu
![]() ![]()
#4972 |
Wtajemniczenie
|
The social network - nic ciekawego. Tak ciągnęłam TŻ do kina, ale dzielnie się bronił. Wczoraj obejrzeliśmy w domu i cieszę się, że nie dał się namówić. Potwornie nudny. Dłużył się w nieskończoność. Usnęłam przed końcem.
![]() Dorian Gray - jako adaptacja powieści to może i nie powala, ale jeśli ktoś lubi kostiumowe filmy jest szansa, że się spodoba. Dla mnie średniaczek, ot na "film przed snem". Black swan - jeden z ciekawszych filmów ostatnich tygodni. Muzyka, obrazy - wszystko fantastycznie współgra ze sobą. Dobra gra aktorów i co najważniejsze końcówka idealna, nie schrzaniona. ![]() Zgon na pogrzebie - miałam ochotę na dobrą komedię. I po raz kolejny przekonałam się, że takie można policzyć na palcach jednej ręki. Nużący, zupełnie nie zabawny. Nie polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Raczkowanie
|
"jedz, módl się, kochaj"
dziewczyny proszę dajcie jakieś tytuły filmów o kobietach, problemach uczuciowych itd np. "Karmel"
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybuchow para - od początku kojarzył mi się z "Pan i pani Smith", co mi się nie podobało bo nie chciałam ogladać znowu filmu o tym samym, ale był trochę inny ![]() Cruisa nie lubię ale zagrał świetnie i nawet mi się podobał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym Lucia i seks Julio Médema - jeden z najpiękniejszych filmów o uczuciach jakie widziałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
Czarny Łabędź: Film, który mnie poruszył do głębi, ciężki. W czasie seansu byłam cały czas poddenerwowana, spięta, to nie jest typ filmu przy którym człowiek odpoczywa. Jednak właśnie to w nim cenie, doskonała rola Natalie i nie tylko. Zupełnie inaczej wyborażałam sobie balet, który kojarzy się większości ludzi z czymś niewinny, delikatnym, a tak naprawdę rządzą nim twarde zasady. Swietnie pokazane jak stres, dązenie do doskonałości wyniszcza człowieka, fizycznie i psychicznie.
10/10 Jak zostać królem: No na to wybrałam się po to, aby zrelaksować się po ciężkim dniu. Film jest lekki, dobrze się go ogląda, człowiek odpoczywa. Bardzo lubię głównego bohatera i Helenę więc tu też plus ![]() Kwiat pustyni: Historia pokazująca obrzezanie kobiet wzruszyła i poruszyła mnie, jednak film nie jest typowo dokumentalny dlatego są momenty śmieszne jak i tragiczne. 7/0 |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zadomowienie
|
Ostatni dom po lewej (wersja z 2009r.) - ni to triller, ni dramat, horror napewno nie; kilka scen dobrych, ale potem robi się sieczka, niemalże 'teksańska masakra piłą mechaniczną' - momentami aż śmieszna; może w swej kategorii daje radę, ale za całokształt niewiele dam. Można lepiej spożytkować 2h.
4/10
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 |
Rozeznanie
|
Skyline - 1/10, beznadzieja!
Ja rozumiem, że science-fiction, że najważniejsze są efekty specjalne, ale toto przeszło wszytsko - fabuła zamotana, nie trzymająca się kupy, motyw kosmitów lekko żenujący (aktorzy też:P ), a końcówkę oglądałam szeroko otwartymi oczami, bo aż wstyd, że sekundę wczesniej pomyślałam, jaka końcówka byłaby najbardziej żenująca i okazało się, że właśnie taka będzie !! Dobrze, że obejrzałam tylko na kompie. Najlepszym momentem z całego filmu był nasz polski akcent , kiedy tłumacz zamiast chyba przekleństwa wstawił "ale urwał"(ale to nie jest tłumaczenie kinowe ofc) ![]() 127 godzin - dobry film,pomimo tego, że wiedziałąm przeciez jak się skończy, to łapałam się na tym, że mam nadzieję, że ktoś go uratuje ![]() Jak zostać Królem - 7/10 Brytyjski humor, nie nudziłam się, chociaż uważam, że mogli pokazać więcej ćwiczeń i różnych metod na jąkanie, stosunkowo mało było tych scen. Ogólnie może być.
#4979 |
Zakorzenienie
|
To nie jest kraj dla starych ludzi - obejrzałam zaraz po przeczytaniu ksiązki,która mnie wciagneła i podobała się. ę niektóre fakty różniły się-co innego w książce,co innego w filmie jednak całość oceniam pozytywnie.Zdecydowanie lepiej sie czytało niż oglądało 7/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Raczkowanie
|
Nie opuszczaj mnie [Never Let Me Go] Marka Romaneka - bardzo przygnębiający film, powalający bezsilnością, niedorzecznością a nawet głupotą. 4/10
The Social Network Davida Finchera - średni. Nie rozumiem fenomenu tego filmu. 5/10 Edytowane przez yagmur Czas edycji: 2011-02-22 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.