|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
hej..
mam takie dość nie typowe pytanie i bardzo bym prosiła o szczera odpowiedz i dość szybką... chodzi o to, że mam okres trzeci dzien.. w pierwszym i drugim dniu okresu miałam stosunek ze swoim facetem...wiem to dość nie smaczne itd..no ale cóż tak jakoś wyszlo...biore tabletki antykoncepcyjne ale nie zabezpieczyliśmy sie dodatkowo gumką..miesiączki mam regularne... jak duże jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąze w tej sytuacji?? |
|
|
|
#4952 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogło dojśc do zaplodnienia ?
hej..
mam takie dość nie typowe pytanie i bardzo bym prosiła o szczera odpowiedz i dość szybką... chodzi o to, że mam okres trzeci dzien.. w pierwszym i drugim dniu okresu miałam stosunek ze swoim facetem...wiem to dość nie smaczne itd..no ale cóż tak jakoś wyszlo...biore tabletki antykoncepcyjne ale nie zabezpieczyliśmy sie dodatkowo gumką..miesiączki mam regularne... jak duże jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąze w tej sytuacji?? |
|
|
|
#4953 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aha, przy pigułkach nie ma miesiączek, tylko krwawienia z odstawienia. I to oczywiste, że są regularne - pigułki to regulują |
|
|
|
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 2) skoro bierzesz tabletki to chyba wiesz jak działają, wiec po co gumka?
|
|
|
#4955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma go w ogóle. Miałaś wtedy dni niepłodne, a same taletki zapewniają 98% ochrony. Nie masz się czym martwić. ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- zaschnięty preejakulat lub sperma mogą zapładniać? |
|
|
|
|
#4956 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4957 |
|
Raczkowanie
|
zaschnięty preejakulat lub sperma mogą zapładniać?
|
|
|
|
#4958 |
|
Przyczajenie
|
jesteście tego pewne w 100%? czyli nie mam czym sie martwic? bo juz w wielu portalach forach stronach itd czytałam ze własnie w pierwszych dniach okresu gdy dochodzi do sexu to jest ogromne prawdopodobieństwo zajścia w ciąże...a ja chce całkowicie tego uniknąć...
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego, co wiem, tabletki antykoncepcyjne wykluczają (wiadomo ok. 95-98% pewności) zajście w ciąże, również w czasie okresu, kiedy masz przerwę w ich braniu. One wydzielają hormony, przez które nie dochodzi do owulacji, więc nie masz jajeczka, które można by zapłodnić
|
|
#4960 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4961 |
|
Raczkowanie
|
Tak ! Bierzesz tabletki więc to niewazne kiedy współżyłas ponieważ one działają cały czas tak samo.
zaschnięty preejakulat lub sperma mogą zapładniać? Prosze od odpowiedź |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4962 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4963 |
|
Rozeznanie
|
Zaschnięta sperma równa się martwe plemniki - czyli jak martwy plemnik ma zapłodnić komórkę jajową?
|
#4964 |
|
Przyczajenie
|
no to super troche sie uspokoiłam... bo nerwa od rana miałam niesamowitego....mało co przez to nie pokłóciłam się z chłopakiem
hehe dzięki wielkie i pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
#4965 |
|
Raczkowanie
|
Podczas pettingu miałam na dłoniach preejakulat i zapomniałam umyć rąk. Czy jeśli po kilku godinach zasechl albo nawet po kliku minutach i wykonywalam naprawde duzo czynnosci to czy sa szanse ze kilka godzin póxniej podczas kapieli lub robienia siusiu on jeszcze zwieral żywe plemniki ?
|
|
|
|
#4966 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4967 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie za odpowiedź. A tak z ciekawości to jak długo takie plemniki w preejakulacie lub spermie mogą przezyć na powietrzu? Bo u mnie to chyba po klilkunastu minutach juz zaschlo.
|
|
|
|
#4968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I nie ma potrzeby zabezpieczac sie dodatkowo, skoro bierzesz hormony, o ile bierzesz je prawidlowo- nie pominelas tabeletki, nie zwymiotowalas ...
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." |
|
|
|
|
#4969 |
|
Raczkowanie
|
Cześć. Kochane...mam ogromny problem.
Otóż 16 dni temu miałam mały wypadek. Zaspokajaliśmy się z facetem....i on przez przypadek, (wybaczcie nie znam dokładnie fachowych określeń) trysnął na mnie....Miałam na sobie krótkie spodenki i stringi. Spodenki były całe mokre od spermy w miejscu waginy. Panicznie boję się że mogło dojść do zapłodnienia. Mam 21 lat i dopiero zaczynam swoje seksualne przygody. Więc po 8 dniach zrobiłam test ciążowy ale wyszedł negatywny. Wypadek ten zdarzył się trochę ponad dwa tygodnie po zakończeniu mi się okresu. Wypada, że powinnam dostać okres w tym tygodniu. Dzisiaj jeszcze go nie ma. Od trzech dni mam bardzo obolałe i nabrzmiałe piersi. Nie mogę ich w ogóle dotknąć. Zawsze troszeczkę przed okresem mnie bolały ale nie aż tak ..... Poza tym odczuwam swędzenie pochwy, wydziela mi się z niej biała wydzielina.....Chciałam zrobić jeszcze jeden test, ale nie wiem czy przed okresem wypada. Nigdy nie miałam aż tak bardzo regularnego, mniej więcej wiem w którym tygodniu powinnam dostać, ale nigdy nie wiem którego dnia (nieregularnie okres mam ). Zauważyłam tylko te trzy objawy. Wiem, że mogę sobie wmawiać, że jestem w ciąży, czy że nie jestem. Chcę abyście spojrzały na moją sprawę i się wypowiedziały, bo ja od 15 dni jestem kłębkiem nerwów .....
27.01.2008 -> włosy w najdłuższym miejscu 56cm...mało! ![]() 27.01.2008 -> 67kg ! Duuuużo ![]() 69, 68, 67, 66, 65, 64, 63, 62, 61, 60, 59, 58, 57, 56, 55 KG Prawdziwa wizażanka wychodzi na dwór, kiedy nie ma prądu ![]() |
|
|
|
#4970 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli chodzi o test, to i tak nie mógł dać prawidłowego wyniku, bo zrobiłaś go za wcześnie. Powinnaś zrobić 14 dni po, najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. Te objawy sugerują jakąś infekcję, pewnie grzybicę. Idź do ginekologa. |
|
|
|
|
#4971 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pochwa może swędzieć z powodu jakiejś infekcji. Śluz ma normalny zapach? (sprawdź to u lekarza). Okres może spóźnić się z powodu stresu - piszesz, że jesteś pod jego wpływem od kilku dni. Poza tym jeżeli mokre jedynie były spodenki, a nie bielizna to jest naprawdę nikłe prawdopodobieństwo by sperma dostała się do pochwy Test który zrobiłaś był wykonany stanowczo za szybko. Poczekaj jeszcze trochę na @, jeśli nie przyjdzie zrób test. No i odwiedź ginekologa ![]() Pozdrawiam
|
|
#4972 |
|
Raczkowanie
|
czy test robiony o godzinie 15 z drugiego moczu jest wiarygodny? 3 godziny przed nic nie jedząc
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- prosze o szybką odpowiedz
|
|
|
|
#4973 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jest większe.
|
|
|
|
|
#4974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mocz poranny zawiera najwięcej hormonu hCG. Druga próbka moczu może być uboga w dany hormon o ile ciąża jest wczesna.
|
|
#4975 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4976 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, naoglądałam się "Ciąż z zaskoczenia" i zaczęłam wariować. Biorę tabletki anty, w czasie przerw dostaję krwawień z odstawienia, a mimo wszystko od dłuższego czasu zaobserwowałam u siebie ciągłe zmęczenie, przyrost wagi, ciągły głód, ostatnio w nocy obudziły mnie okropne mdłości.
Czy pomimo brania tabletek i obserwacji krwawień jest możliwość bycia w ciąży? Moim zdaniem nie, ale wolę je utwierdzić w waszych opiniach. |
|
|
|
#4977 | |
|
Rozeznanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;20477008]Z tego, co czytałam w wątku, wynika, że w ogóle nie było stosunku, tylko petting.[/QUOTE]
W szkołach powinna być większa edukacja seksualna... Wiadomo, każdy kiedyś zaczyna, ale warto zacząć z zapasem wiedzy i zdrowego rozsądku ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Tabletki bierzesz o stałej godzinie? Zapomniałaś o jakiejś dawce? Jeśli nie to nie masz obaw do niepokoju. Jednakże pamiętaj, że niektóre leki, antybiotyki mogą osłabić działanie tabletek i wtedy warto się dodatkowo zabezpieczyć ![]() Zrób test - na jego wynik tabletki nie mają wpływu. Będziesz spokojniejsza
|
|
#4978 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy nie zapomniałam o tabletce, choć godziny ich przyjmowania czasem są różne, ale nie większe niż 4 godziny. Antybiotyków nie przyjmowałam, więc teoretycznie powinnam być spokojna.
Ale ten program jest kurczę straszny i potrafi nieźle namieszać w glowie
|
|
|
|
#4979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tabletki zwykle zwiększają apetyt co prowadzi do zwiększenia masy ciała. A co do mdłości to najlepiej jest brać tabletki np. zawsze o 21 to zmniejsza mdłości
|
|
#4980 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Natomiast objawy, które opisujesz, to mogą być skutki uboczne pigułek. Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

). Zauważyłam tylko te trzy objawy. Wiem, że mogę sobie wmawiać, że jestem w ciąży, czy że nie jestem. Chcę abyście spojrzały na moją sprawę i się wypowiedziały, bo ja od 15 dni jestem kłębkiem nerwów .....