|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Bercia ja się nie poświęcam, tacy goście tzn taka gościówka to jak domownik
nie interesuje mnie film w który oni patrzą jak sroka w gnat, więc ja siedzę pzred kompem..Kurde ja zapomniałam się pochwalić moim malcem który już zaczyna raczkować! Dziś już nie tylko czołgał się, ale podnosił dupencię i raczkował, chyba zakumał, że nie tylko rączkami można ruszać ale i nóżkami, trzymany pod paszki przeze mnie kroczył tak śmiesznie jak bocian
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-29 o 21:55 |
|
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Mell, tak w sumie to narzeczeństwo jest fajniejsze od małżeństwa
![]() Haruno, łaskawca to Ty zrobiłabyś mu łaskę wychodząc za niego Illbana, witaj Zresztą dalej nie wyszły więc wszystko przed nami. Hehe, Guzik-komandos pewnie wygląda rewelacyjnie Aleksowi daleko do tego ale może kiedyś...
|
|
|
|
#4953 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja boje sie kupowac ciuchy na all, jak juz mam wydac kase to wole przymierzyc, i miec pewnosc ze dobrze lezy...
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ale mowisz powaznie? Ja tam bym wolala slub... chociaz teraz kiedy emocje opadły to i tak juz "to nie byłoby to" a pamietam...hahah oswiadczył mi sie w kościele w Zakopanym
|
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4955 |
|
Wtajemniczenie
|
popieram zdanie Gosik narzeczeństwo u mnie też było fajniejsze od małżeństwa, stwierdzam to już po kilku miesięcznym stażu małżeńskim
|
|
|
|
#4956 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwciag to super!
Moj wlasnie odwrotnie... zaczał najpierw nozkami działac... a teraz wiecej je prostuje jakby chcial wstawac, no i oczywiscie łapie wszystko co sie da byle stac
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro Twój TŻ Ci się oświadczył to konsekwentnie powinniście ustalić datę ślubu, co stoi na przeszkodzie?
|
|
|
|
|
#4958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myslisz Iwonko ze jesli nie miałabys teraz tego slubnego papierka, to byłoby inaczej
|
|
|
#4959 |
|
Wtajemniczenie
|
Mell
mój stanął na razie tylko w łóżeczku i próbował przy koniku i pchaczu, ale nie udanło mi się On niby też nóżkami czołgając się odpycha i tak jak by na łapce się podciąga, ale jak tylko stanął dupkę do góry, to nóżkami nie umiał, tylko łapkami przebierał, dziś już zaczął kumać raczkowanie no i chodzenie![]() Nie wiem czy było by inaczej, ale wydaje mi się, że póki nie było papierka, było więcej zabiegania się i starania o tę druga osobę, zarówno z mojej strony jak i męża. Teraz nie ma tego, bo po co!? będziemy i tak ze sobą, bo mamy ślub, mamy dziecko.. Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-29 o 22:07 |
|
|
|
#4960 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
on raczej slubu nie chce ![]() uwaza ze ten papierek nic nie zmieni i do zwiazku nie wniesie... czasem mowil ze jesli mi bardzo na tym zalezy to mozemy to zrobic... ale przeciez ja go pytac wiecznie nie bede... dałam juz sobie spokoj -trudno ![]() A oswiadczajac sie nie wiem co myslał to bylo z 5 moze 6 lat temu musiałabym policzyc tak czy tak...pierscionek z brylantami mam![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
No ale wiem co masz na mysli Ach nikt nie powiedzial ze zycie jest usłane różami
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
A mi tam bez różnicy czy po ślubie czy nie
Tak czy siak zawsze początki są "lepsze" a gdy czas mija, do tego dochodzą dzieciaczki...zmienia się każdy związek, czy z papierem czy to bez małżeństwo jak dla mnie to tylko dla kwestii formalnych...nic nie zmienia poza tym![]() Iwciag fajne mają rzeczy Ci z all ale kosmiczna przesyłka...ale mnie wk***ją tac naciągacze płacisz 10 zł za gatki i 14 przesyłka![]() Mój raczkuje od nóżek..tzn klęka na kolankach ale cięzko mu się unieść w tej pozycji na rączkach i pada na nos bercia ja też nie lubie swojego brzucha mog chudnąć, ćwiczyć a na tą naciągniętą skórę to mi tylko operacja pomoże ana takową nie mam ani kasy ani chęci![]() iwciag nic nie da gwarancji bycia "na zawsze", niekiedy tylko po ślubie ciężej się rozstać formalnie, bo co ludzie powiedzą, bo sądy bo srele morele
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2010-01-29 o 22:20 |
|
|
|
#4962 |
|
Wtajemniczenie
|
Caro ja o tym właśnie pomyślałam, pisząc, że i tak będziemy razem, że po ślubie jest ciężej i generalnie chodzi o to, co powie rodzina, ludzie. Nie jest u nas na tyle źle, by myśleć o rozchodzeniu się, ale było inaczej, lepiej przed tym sakramentalnym TAK.
No przesadzają z przesyłką, a kiecka i tajk już nie moja
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-29 o 22:28 |
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
iwciag eee marudzisz
![]() Było pewnie inaczej bo wcześniej nie mieliście dziecka, późnij radość z jego narodzin, następnie zabieganie, organizowanie ślubu......i koniec. Nastała codzienność mell poprosze link do zakupkowych wątków
|
#4964 |
|
Wtajemniczenie
|
Caro inaczej, dla mnie lepiej
i powiem jedno, nie ma jak pannie
|
|
|
|
#4965 |
|
Wtajemniczenie
|
prosze..przeglądałam akurat ten a jest ich mnostwo i juz przestałam bo po co sie dołowac
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=393041 ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- no to ja jestem panną ale za to mam konkubenta
|
|
#4966 |
|
Wtajemniczenie
|
Mell ja nie znoszę tego słowa KONKUBINAT no i pochodnych
![]() spadam film się skończył to i ja mykam stąd. Spokojnej nocy życzę
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-29 o 22:44 |
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo my jakieś bliźniaczki zagubione![]() My z małżem jesteśmy razem już 9 rok, po 7 latach ślub i jeśli coś się zmieniło, to po urodzeniu Bartusia. Chociaż w sumie jakoś tak stopniowo letnio się robiło między nami... |
|
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
mell aj hejt ju
![]() tye fajowych poprzecenianych łaszków ![]() a ja ani kasy ani możliwości też już nie pamiętam kiedy coś sobie kupiłam jakieś podstawowe pierdoły tylko typu skarpetki
|
#4969 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dzisiejsza nocka też nie za bardzo, mały strasznie się kręcił, więc jestem nie wyspana, do tego pokłóciłam się z mamą i siostrą i tak jakoś nie mam nastroju na nic Rumiankowa słodka ta Twoja Gosieńka Ursull no dobra wybaczam Ci Aguha no witamy witamy Bercia kopa Ci nie dam, ale buziaka tak Gossik gdzież bym śmiała Ci wiek wytykać ![]() Selka śliczny syneczek Illbana wróciłaś!!! dla Guzika i współczuję nocek Blondynkapoznan a cóż takiego mąż zrobił? ![]() Iwciag dla Iwa
|
#4970 |
|
Zadomowienie
|
Wow! Jestem namber łan(z rana)
Wczoraj napisalam, ze nie bede juz stosowac zadnych metod na oduczenie Jaska jedzenia w nocy i co ? i dzis obudzil sie dopiero przed 5...ale po godzinie juz byl zywy do zabawy za godzinke sie zdrzemniemy razemPiszecie o zakupach, ja odkad pracuje na tekstyliach to pojde z torbami...ciagle cos kupuje, a bo to okazja a bo cos tam...w sumie grosze zawsze za cos place bo kupuje ciuchy po przecenach, ale jest tego strasznie duzo, wczoraj np przytargalam bluze dla siebie za 10zl, bluze dla Tz-a za 10zl i torbe na narty za 10zl, za 30zl ile rzeczy ![]() mell rozumiem Cie, ze nie chcesz za bardzo ciagnac kasy od Tz-ta, bo ja tez lubie byc samodzielna, ale z drugiej strony zyjecie razem to co tu miec skrupuly my zawsze sie z naszych znajomych smiejemy, jak z nimi gadamy to sie pytamy np. gdzie masz konkubine? smieszne to slowo i rzeczywiscie kojarzy sie z patologia![]() iwciag no mowila, ze Iwo niedlugo zacznie popitalac zuzanka juz chyba wiesz o co chodzilo z Prokopowa Kurcze tak piszecie o Tz-ach i tak sobie mysle, ze ja na swojego juz chyba nie bede natrzekac, bo jednak ja czuje ze mu zalezy i pogadac, stara sie wymyslac cos zebysmy spedzili troche czasu we dwoje itp. kurcze lowam go
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2010-01-30 o 07:22 |
|
|
|
#4971 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
,Mam za sobą kolejną koszmarną noc. Idziemy dzisiaj na spacer, choćby nie wiem co. Może to coś da O ciuchach mi nawet nie piszcie. Od czasu porodu kupiłam sobie chyba tylko letnią spódnicę-namiot i bluzę. I tak jak Bercia powtarzam, że kupię sobie jakiś ciuch, jak wreszcie schudnę Ach, kupiłam sobie okazyjnie żakiecik z H&M, ale jest za ciasny - to tak po to, żeby się zmotywować do walki o zgrabną figurkę Tak jak Mell planuję wybrać się na zakupy, kiedy pójdę do pracy. Żyjemy teraz z jednej pensji i, co tu dużo mówić, nie jest łatwo. Także nawet na wątki zakupowe nie wchodzęCo do menszów naszych, TŻ-tów i konkubentów (też nie znoszę tego słowa), to u nas też nie jest już tak jak kiedyś. Ale ja się przyznam, że to moja wina. Mój monsz ideałem nie jest, ale naprawdę nie można narzekać. To ja, odkąd na świecie pojawił się Hubert, nie mam już takiej cierpliwości. Ciągle mam o coś pretensje Jestem strasznie nerwowa i sama nie wiem, czego chcę I mam tego świadomość, a nie potrafię tego zmienić. Tak się pocieszam, że to może hormony :brzydal : Że mi przejdzie, jak schudnę i pójdę do pracy - tzn. będą osobą, którą kiedyś byłam Eh, żałosne te moje wywody.Bercia - Gosik - Iwciag - brawa dla Iwa. To się chłopak rozpędził z tymi nowymi umiejętnościami ![]() Malutka - Superzabula - no Ty to masz dobrze w obu kwestiach - szafa pełna i monsz-ideał Świetny ten Twój nowy avatar![]() Mell - bardzo romantyczne miejsce na zaręczyny wybrał Twój TŻ |
|
|
|
#4972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tymi nockami to jak juz wczoraj pisalam, zyje mysla, ze kiedys sie skoncza i bedziemy spaly do upadlego
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2010-01-30 o 09:16 |
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
żaba zato moje dziecie wtało dziś o:
22 00.30 2.30 5 ![]() i 7 pobudka ja nie wiem o co mu chodzi ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- co do nocek i przesypiania ich ![]() jak wasze dzieci przestaną sie budzić wy będziecie mieć następne
|
#4974 |
|
Raczkowanie
|
Caro - a to optymistyczna wizja na przyszłość
No ale zawsze jest nadzieja, że drugie dziecko będzie od urodzenia przesypiać całe noce
|
|
|
|
#4975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero po przejściu na butle zaczęła przesypiać nocki moje drugie dziecie nawet butle chce co 3 godziny ![]() ja nie wiem skąd się biorą śpiące dzieci ![]() może to kwestia pozycji w której zostały zrobione np na śpiocha
|
|
#4976 |
|
Raczkowanie
|
Caro - ja też myślałam, że po przejściu na butlę dziecię przesypia całą noc, ale jak czytam o Twoim Michale, to powoli tracę nadzieję
No ale znowu to, co piszesz o Darii, jakiś tam promyk nadziei we mnie budzi A skąd się biorą dzieci przesypiające całą nockę, to nie mam pojęcia. Ja byłam takim dzieckiem, ale no jakoś mi tak głupio rodziców pytać o pozycję
|
|
|
|
#4977 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
U mnie nocka jak od tygodnia beznadziejna ![]() )a niech się meczy jak się szalało.Wczoraj byłam z dziećmi na dworze ,żeby lepiej spały no i Wiktor wstał o 6 Carolajna Właśnie mój brzuch to w 80%skóra a reszta tłuszczyk mięśnie mam tak słabe porozrywane chyba więc nie da się za dużo z tym zrobić no może jakbym miała mnóstwo kasy to pewnie coś by się zrobiło.No ,ale po 3 ciążach co się dziwić pocieszam się że nie jedna wolałaby mieć taki brzuch w zamian za dziecko ![]() Moje zakupy po ciąży to też typu skarpetki bo noga na szczęście mi się nie zwiększyła SELKA Ok mogę być twoją blizniaczką Pasuje mi to chciałabym mieć siostrę ![]() Ja z Tz jestem 10lat ,a 8 lat po ślubie bardzo podobnie tylko ja mam już 2 urwisów. Podejrzałam ,że jesteś logopedą hmmm...przydałabyś mi się mój syn ma problem z wymawianiem W najbardziej do tego jak szybko mówi ciężko go zrozumieć obcym musimy ćwiczyć choć nie jest zbyt chętny ![]() Illbana Guzika pewnie zębole męczą jak mojego Antka. Trzymam kciuki żeby szybko im przeszło Zresztą u nas to są takie okresy ,że ładnie śpi a potem masakra więc to ząbki
Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2010-01-30 o 10:03 |
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
Illbanka ja nie wiem...chyba każde dziecko swoim rytmem idzie;/
Ja wiem że Michaś nie jest głodny podejrzewam że to przyzwyczjenie po cycu gdzie budził się głodny Bo bez różnicy czy j mu dam wodę czy sok czy pustą butle on sobie pociągnie i idzie spać. Więc nadzieja moja tylko w tym żeby w ogóle nie dawać mu butli. Bo nie budził się ostatnio już a teraz znów wstaje na wode ![]() a dziś o 2 dałam mu pustą butelke właśnie! i on pociągał sobie z 2 min i zasnął ![]() no ja jeszcze się łudze ze po roku zacznie spać ![]() bercia jesteś po 3 ciążach? ja też po 3 ale druga trwała tylko 12 tyg także największe spustoszenie mam chyba po Darii gdzie przytyłam 30 kg! ale ładniejszy miałam brzuch niż teraz.Ja też mam wrażenie że moięśnie porozrywane ale podobno jakoś się je zszywa?? albo coś mi się popierniczyło ![]() Mi wystarczy żeby te mięśnie się wzmocniły to mnie tak pzestanie wydymać po jedzeniu
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2010-01-30 o 10:03 |
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Laski on nic nie zrobił on raczej nie chce czegoś. Ogólnie humor do doopy.Spadam
|
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
juz znam przyczyne złej nocki
![]() nazywa się ząb i pewnie niedługo się ujawni ![]() Michał mi wyje od rana;/ blondi a powiesz czego? ja tez zazwyczaj kłóce sie z tz bo cos chce a on NIE;]
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

nie interesuje mnie film w który oni patrzą jak sroka w gnat, więc ja siedzę pzred kompem..
to Ty zrobiłabyś mu łaskę wychodząc za niego 

płacisz 10 zł za gatki i 14 przesyłka

dobiłam się
Wczoraj napisalam, ze nie bede juz stosowac zadnych metod na oduczenie Jaska jedzenia w nocy i co ? i dzis obudzil sie dopiero przed 5...ale po godzinie juz byl zywy do zabawy
Tak jak Mell planuję wybrać się na zakupy, kiedy pójdę do pracy. Żyjemy teraz z jednej pensji i, co tu dużo mówić, nie jest łatwo. Także nawet na wątki zakupowe nie wchodzę

SYNEK